Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>AT=Маляренко Удосконалена методика визначення повної$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
1. |
Маляренко О. Є. Удосконалена методика визначення повної енергоємності продукції для багатопродуктових виробництв [Електронний ресурс] / О. Є. Маляренко, В. В. Станиціна // Проблеми загальної енергетики. - 2021. - Вип. 2. - С. 12-20. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/PZE_2021_2_4 Повна енергоємність продукції, робіт і послуг як показник енергетичної ефективності введена в ДСТУ 3682-98 "Енергозбереження. Методика визначення повної енергоємності продукції, робіт та послуг", проте деякі її складові, що приведені у стандарті, досі не мають чітких алгоритмів їх визначення. Наведено огляд змін та доповнень до методики, представлених у роботах науковці інституту загальної енергетики НАН України, які займались розвитком цієї методики з часу прийняття стандарту. Запропоновано наступні доповнення та розширення зазначеної методики: розширено та уточнено алгоритми визначення прямої та технологічної енергоємності продукції з наданням коефіцієнтів розподілу спільних енерговитрат для багатопродуктових виробництв, представлено нові алгоритми визначення повної енергоємності трудовитрат та основних виробничих фондів, уточнено методику оцінки повної енергоємності природоохоронних заходів. Удосконалена методика може бути використана для одно- і багатопродуктових виробництв.
|
|
|