Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>AT=Лісова Вплив мікрохвильового низькоінтенсивного електромагнітного$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
1.

Лісова О. М. 
Вплив мікрохвильового низькоінтенсивного електромагнітного випромінювання на життєдіяльність клітин дріжджів у середовищі лимонної кислоти [Електронний ресурс] / О. М. Лісова, Г. М. Багацька, С. М. Махно, П. П. Горбик // Хімія, фізика та технологія поверхні. - 2016. - Т. 7, № 3. - С. 337-343. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/khphtp_2016_7_3_10
Наведено результати дослідження впливу лимонної кислоти (ЛК) різної концентрації (рН суспензії) за умов екзогенного та ендогенного метаболізму з контролем газо- та тепловиділення в процесі життєдіяльності дріжджових клітин Saccharomyces cerevisiae, попередньо опромінених низькоінтенсивним електромагнітним випромінюванням різної частоти міліметрового діапазону. Показано, що невеликі концентрації ЛК (до 2 мг/мл) пригнічують ферментативний процес дріжджів лише на початковій стадії та активізують процеси життєдіяльності клітин як опромінених, так і неопромінених. Суттєве збільшення тривалості та величини теплового ефекту за рахунок ферментації за присутності ЛК свідчить про більш повну засвоюваність вуглеводів.
Попередній перегляд:   Завантажити - 262.925 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського