Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>AT=Лісова Вплив мікрохвильового низькоінтенсивного електромагнітного$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
1. |
Лісова О. М. Вплив мікрохвильового низькоінтенсивного електромагнітного випромінювання на життєдіяльність клітин дріжджів у середовищі лимонної кислоти [Електронний ресурс] / О. М. Лісова, Г. М. Багацька, С. М. Махно, П. П. Горбик // Хімія, фізика та технологія поверхні. - 2016. - Т. 7, № 3. - С. 337-343. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/khphtp_2016_7_3_10 Наведено результати дослідження впливу лимонної кислоти (ЛК) різної концентрації (рН суспензії) за умов екзогенного та ендогенного метаболізму з контролем газо- та тепловиділення в процесі життєдіяльності дріжджових клітин Saccharomyces cerevisiae, попередньо опромінених низькоінтенсивним електромагнітним випромінюванням різної частоти міліметрового діапазону. Показано, що невеликі концентрації ЛК (до 2 мг/мл) пригнічують ферментативний процес дріжджів лише на початковій стадії та активізують процеси життєдіяльності клітин як опромінених, так і неопромінених. Суттєве збільшення тривалості та величини теплового ефекту за рахунок ферментації за присутності ЛК свідчить про більш повну засвоюваність вуглеводів.
|
|
|