Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (2)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>AT=Коновалова Динаміка нагромадження біологічно активних$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3
1.

Коновалова О. Ю. 
Динаміка нагромадження біологічно активних речовин у листі смородини червоної Ribes rubrum L. в онтогенезі [Електронний ресурс] / О. Ю. Коновалова, Т. В. Джан, Т. К. Шураєва, Г. М. Кириченко // Фітотерапія. - 2012. - № 2. - С. 66-69. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Fch_2012_2_17
Визначено кількісний вміст основних біологічно активних речовин (дубильних, флавоноїдів, макро- та мікроелементів) у листі смородини червоної сорту "Голландська червона" в залежності від фази вегетації. Встановлено, що вміст суми поліфенольних сполук, танінів і суми окиснювальних поліфенолів у листі смородини червоної є максимальним у кінці вегетації - у серпні місяці, проціанідинів - після плодоношення. Вміст суми флавоноїдів виявився максимальним до початку дозрівання плодів. Листя смородини червоної містить низку есенційних мінеральних елементів. Максимальний вміст заліза, цинку та нікелю спостерігається в кінці вегетації, а міді, рубідію, мангану та цирконію - на початку вегетації. Определено количественное содержание основных биологически активных веществ (дубильных, флавоноидов, макро- и микроэлементов) в листьях смородины красной сорта "Голландская красная" в зависимости от фазы вегетации. Установлено, что содержание суммы полифенольных соединений, танинов и суммы окислительных полифенолов в листьях смородины красной является максимальным в конце вегетации - в августе, процианидинов - после плодоношения. Содержание суммы флавоноидов оказалось максимальным до начала созревания плодов. Листья смородины красной содержат ряд эссенциальных минеральных элементов. Максимальное содержание железа, цинка и никеля наблюдается в конце вегетации, а меди, рубидия, марганца и циркония - в начале вегетации.Об'єктом вивчення було листя шовковиці білої сортів "Біла медова" з білими плодами і "Українська 6" з чорними плодами, заготовлене у період з травня до вересня. Визначено, що вміст суми гідроксикоричних кислот і танінів у процесі вегетації у листі шовковиці зменшується, характер нагромадження суми флавоноїдів відрізняється для листя шовковиці з різним кольором плодів. Рекомендовано заготовляти листя шовковиці білої (Morus alba L.) під час цвітіння. Объектом изучения были листья шелковицы белой сортов "Белая медовая" с белыми плодами и "Украинская 6" с черными плодами, заготовленные в период с мая по сентябрь. Определено, что содержание суммы гидроксикоричных кислот и танинов в процессе вегетации в листьях шелковицы уменьшается, характер накопления суммы флавоноидов отличается для листьев шелковицы с разным цветом плодов. Рекомендуется заготавливать листья шелковицы белой (Morus alba L.) во время цветения.
Попередній перегляд:   Завантажити - 234.546 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Коновалова О. Ю. 
Динаміка нагромадження біологічно активних речовин у листі шовковиці morus alba L. в онтогенезі [Електронний ресурс] / О. Ю. Коновалова, Т. В. Джан, Т. К. Шураєва, Ф. А. Мітченко, В. М. Осауленко // Фітотерапія. - 2012. - № 3. - С. 54-57. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Fch_2012_3_14
Визначено кількісний вміст основних біологічно активних речовин (дубильних, флавоноїдів, макро- та мікроелементів) у листі смородини червоної сорту "Голландська червона" в залежності від фази вегетації. Встановлено, що вміст суми поліфенольних сполук, танінів і суми окиснювальних поліфенолів у листі смородини червоної є максимальним у кінці вегетації - у серпні місяці, проціанідинів - після плодоношення. Вміст суми флавоноїдів виявився максимальним до початку дозрівання плодів. Листя смородини червоної містить низку есенційних мінеральних елементів. Максимальний вміст заліза, цинку та нікелю спостерігається в кінці вегетації, а міді, рубідію, мангану та цирконію - на початку вегетації. Определено количественное содержание основных биологически активных веществ (дубильных, флавоноидов, макро- и микроэлементов) в листьях смородины красной сорта "Голландская красная" в зависимости от фазы вегетации. Установлено, что содержание суммы полифенольных соединений, танинов и суммы окислительных полифенолов в листьях смородины красной является максимальным в конце вегетации - в августе, процианидинов - после плодоношения. Содержание суммы флавоноидов оказалось максимальным до начала созревания плодов. Листья смородины красной содержат ряд эссенциальных минеральных элементов. Максимальное содержание железа, цинка и никеля наблюдается в конце вегетации, а меди, рубидия, марганца и циркония - в начале вегетации.Об'єктом вивчення було листя шовковиці білої сортів "Біла медова" з білими плодами і "Українська 6" з чорними плодами, заготовлене у період з травня до вересня. Визначено, що вміст суми гідроксикоричних кислот і танінів у процесі вегетації у листі шовковиці зменшується, характер нагромадження суми флавоноїдів відрізняється для листя шовковиці з різним кольором плодів. Рекомендовано заготовляти листя шовковиці білої (Morus alba L.) під час цвітіння. Объектом изучения были листья шелковицы белой сортов "Белая медовая" с белыми плодами и "Украинская 6" с черными плодами, заготовленные в период с мая по сентябрь. Определено, что содержание суммы гидроксикоричных кислот и танинов в процессе вегетации в листьях шелковицы уменьшается, характер накопления суммы флавоноидов отличается для листьев шелковицы с разным цветом плодов. Рекомендуется заготавливать листья шелковицы белой (Morus alba L.) во время цветения.
Попередній перегляд:   Завантажити - 389.623 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
3.

Коновалова О. Ю. 
Динаміка нагромадження біологічно активних речовин в листі малини звичайної Rubus idaeus L. ремонтантного сорту в онтогенезі [Електронний ресурс] / О. Ю. Коновалова, Т. В. Джан, Т. К. Шураєва, І. А. Довга // Фітотерапія. - 2011. - № 2. - С. 81-84. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Fch_2011_2_19
Визначено кількісний вміст основних біологічно активних речовин (дубильних, флавоноїдів, макро- та мікроелементів) у листі смородини червоної сорту "Голландська червона" в залежності від фази вегетації. Встановлено, що вміст суми поліфенольних сполук, танінів і суми окиснювальних поліфенолів у листі смородини червоної є максимальним у кінці вегетації - у серпні місяці, проціанідинів - після плодоношення. Вміст суми флавоноїдів виявився максимальним до початку дозрівання плодів. Листя смородини червоної містить низку есенційних мінеральних елементів. Максимальний вміст заліза, цинку та нікелю спостерігається в кінці вегетації, а міді, рубідію, мангану та цирконію - на початку вегетації. Определено количественное содержание основных биологически активных веществ (дубильных, флавоноидов, макро- и микроэлементов) в листьях смородины красной сорта "Голландская красная" в зависимости от фазы вегетации. Установлено, что содержание суммы полифенольных соединений, танинов и суммы окислительных полифенолов в листьях смородины красной является максимальным в конце вегетации - в августе, процианидинов - после плодоношения. Содержание суммы флавоноидов оказалось максимальным до начала созревания плодов. Листья смородины красной содержат ряд эссенциальных минеральных элементов. Максимальное содержание железа, цинка и никеля наблюдается в конце вегетации, а меди, рубидия, марганца и циркония - в начале вегетации.Об'єктом вивчення було листя шовковиці білої сортів "Біла медова" з білими плодами і "Українська 6" з чорними плодами, заготовлене у період з травня до вересня. Визначено, що вміст суми гідроксикоричних кислот і танінів у процесі вегетації у листі шовковиці зменшується, характер нагромадження суми флавоноїдів відрізняється для листя шовковиці з різним кольором плодів. Рекомендовано заготовляти листя шовковиці білої (Morus alba L.) під час цвітіння. Объектом изучения были листья шелковицы белой сортов "Белая медовая" с белыми плодами и "Украинская 6" с черными плодами, заготовленные в период с мая по сентябрь. Определено, что содержание суммы гидроксикоричных кислот и танинов в процессе вегетации в листьях шелковицы уменьшается, характер накопления суммы флавоноидов отличается для листьев шелковицы с разным цветом плодов. Рекомендуется заготавливать листья шелковицы белой (Morus alba L.) во время цветения.
Попередній перегляд:   Завантажити - 201.065 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського