Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>AT=Дармограй Методичні підходи до оцінки$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
1. |
Дармограй О. В. Методичні підходи до оцінки розвитку продовольчого ринку України та його місткості [Електронний ресурс] / О. В. Дармограй // Бізнес Інформ. - 2015. - № 3. - С. 170-176. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2015_3_27 Мета роботи - узагальнення існуючих підходів до вивчення місткості ринку продовольства в Україні. Визначено особливості продовольчого ринку як ресурсного ринку, який має виняткове соціально-економічне значення. Вказано на необхідність його регулювання з метою забезпечення інтересів та цілей споживачів і виробників. Для дослідження ринку продовольчих товарів запропоновано використовувати традиційні і нетрадиційні методи дослідження. Наведено основні етапи аналізу ринку. Встановлено основні методи дослідження ринку: аналізу вторинної інформації; вивчення ринку з позицій виробництва та реалізації продукції; оцінки витрат і поведінки споживачів; аналізу продовольчого ринку на основі норм споживання та інші. Узагальнено підходи до оцінки ємності продовольчого ринку. Проведено аналіз достатності споживання продовольчих товарів в Україні. Встановлено групи товарів, за якими рівень споживання в Україні є нижчим за раціональні норми. Обгрунтовано необхідність здійснення балансових розрахунків попиту і пропозиції основних продовольчих товарів, враховуючи потребу в оцінці можливостей продовольчого забезпечення населення. Визначено реальний обсяг внутрішнього продовольчого ринку України. Узагальнено методи прогнозування ємності продовольчого ринку.
|
|
|