Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>AT=Гончаренко Антибактеріальна дія ефірних олій$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
1. |
Гончаренко М. Антибактеріальна дія ефірних олій лаванди та розмарину на збудника чорної бактеріальної плямистості перцю Xanthomonas vesicatoria [Електронний ресурс] / М. Гончаренко, О. Радченко, О. Литвинчук // Вісник Львівського університету. Серія біологічна. - 2016. - Вип. 71. - С. 215-221. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VLNU_biol_2016_71_23 Дослідження спрямоване на з'ясування антибактеріальної дії ефірних олій (ЕО) лаванди та розмарину на Xanthomonas vesicatoria 33-1 - збудника чорної бактеріальної плямистості перцю овочевого. ЕО у дослідах застосовували в нативній формі з додаванням Твіну 80 проти планктонної та біоплівкової культур. Встановлено, що МІК для ЕО лаванди щодо планктонних клітин X. vesicatoria 33-1 становила << 0,195 %, причому ефект був бактерицидний. Одержані результати свідчать про перспективність подальших досліджень ЕО як основи для створення екологічно чистих засобів боротьби з фітопатогенними бактеріями.
|
|
|