Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>AT=Василенко Основні чинники формування внутрішнього$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
1.

Василенко В. В. 
Основні чинники формування внутрішнього опромінення населення радіоактивно забруднених територій на поточному етапі аварії на ЧАЕС (на прикладі Київської області) [Електронний ресурс] / В. В. Василенко, С. Ю. Нечаєв, Я. ЦиганковМ., Г. Г. Ратіа, В. Б. Берковський, В. О. Пікта, Д. І. Шпаченко, Г. М. Задорожна, Л. П. Міщенко // Проблеми радіаційної медицини та радіобіології. - 2015. - Вип. 20. - С. 147-156. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Prmtr_2015_20_11
Мета дослідження - визначення основних чинників формування дози внутрішнього опромінення у мешканців радіоактивно забруднених територій Київської області за результатами проведення комплексного дозиметричного моніторингу. Для досліджень було обрано 3 населених пункти (НП) - с. Рагівка, с. Зелена Поляна Поліського району та с. Карпилівка Іванківського району. Двічі на рік, у травні та жовтні, у мешканців цих НП було проведено визначення вмісту інкорпорованого 137Cs шляхом прямого вимірювання на лічильниках випромінювання людини (ЛВЛ) безпосередньо за місцем мешкання, зібрано основні продукти харчування для визначення вмісту в них радіонуклідів 90Sr та 137Cs, і проведено опитування мешканців цих сіл щодо рівнів споживання цих продуктів. В роботі використано математичні, дозиметричні, радіохімічні методи. Оцінки дози внутрішнього опромінення від надходження 137Cs з молоком та картоплею складають від 0,3 до 34 % від дози за даними ЛВЛ. Внесок у дозу внутрішнього опромінення від 137Cs за рахунок споживання молока не більш, ніж удвічі, перевищує внесок за рахунок споживання картоплі за однакових рівнів споживання цих продуктів. Внесок у дозу внутрішнього опромінення від 90Sr за рахунок споживання молока та картоплі приблизно однаковий. Споживання грибів та інших місцевих продуктів дикої природи мешканцями обстежуваних населених пунктів є одним з основних чинників формування дози внутрішнього опромінення, зумовленої надходженням 137Cs.
Попередній перегляд:   Завантажити - 599.491 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського