Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>AT=Бажай-Жежерун Природні харчові сорбенти зерна$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
1. |
Бажай-Жежерун С. А. Природні харчові сорбенти зерна [Електронний ресурс] / С. А. Бажай-Жежерун, Л. В. Береза-Кіндзерська // Вчені записки Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського. Серія : Технічні науки. - 2022. - Т. 33(72), № 6. - С. 233-238. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/sntuts_2022_33(72)_6_39 Визначено основні показники фізико-хімічних, органолептичних і технологічних властивостей зерна проса посівного, чумизи, проса пальчастого (елевсіни або дагуси), пайзи, могару. Експериментально визначено вміст харчових волокон у ядрі та оболонках зерна просяних культур. Досліджено водоутримувальну здатність харчових волокон зерна проса, чумизи, пальчастого проса, пайзи, могару. Встановлено, що харчові волокна досліджених просяних культур за водоутримувальною здатністю відносяться до групи середньоводозв'язуючих.
|
|
|