Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>AT=Єлецька Вплив байпас-продукту на процеси$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
1.

Єлецька Т. О. 
Вплив байпас-продукту на процеси травлення у великої рогатої худоби [Електронний ресурс] / Т. О. Єлецька, М. В. Василевський, Л. Є. Берестова, Г. В. Міненко, М. С. Абдулаєва // Біологія тварин. - 2016. - Т. 18, № 3. - С. 23-29. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2016_18_3_5
Зауважено, що "транзитний" кормовий протеїн, що уникає розпаду в рубці, є важливим фактором більш раціонального використовування протеїну корму великою рогатою худобою. Такий протеїн назвали "байпас-протеїном", щоб відрізняти його від загального доступного кормового перетравного протеїну та від протеїну, який ферментується у рубці молочної худоби. У дослідженні на теличках червоно-рябої породи зі встановленими фістулами на рубці та дванадцятипалій кишці визначено забезпеченість енергією, перетравність, доступність та засвоюваність окремих поживних речовин раціону у рубці, тонкому кишечнику та впродовж всього шлунково-кишкового тракту на стандартному раціоні та кормі з включенням байпас-продукту. Встановлено, що включення байпас-продукту до стандартного комбікорму в раціоні для молочної худоби підвищує як загальну поживність раціону, так і засвоюваність поживних речовин з нього організмом тварини. Забезпечення тварин енергією у разі споживання раціону з байпас-продуктом вірогідно збільшується на 8,6 % за рахунок покращання умов для перетравлення сирої клітковини та безазотових екстрактивних речовин в рубці дослідних тварин. У разі внесення байпас-продукту до раціону тварини доступність сирого протеїну для перетравлення в тонкому кишечнику вірогідно збільшується на 9,1 %. Згодовування кормів раціону з байпас-продуктом підвищує видиму перетравність по цілому шлунково-кишковому тракту практично всіх поживних речовин, сирого жиру та сирого протеїну - вірогідно на 14,5 % і 16,95 % відповідно.
Попередній перегляд:   Завантажити - 650.691 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського