Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (3)Журнали та продовжувані видання (2)Реферативна база даних (46)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=РІВІС Й. Ф.<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 57
Представлено документи з 1 до 20
...
1.

Цап М. М. 
Обмін жирних кислот в організмі коропів за згодовування жирових добавок [Електронний ресурс] / М. М. Цап, Й. Ф. Рівіс // Вісник аграрної науки. - 2010. - № 5. - С. 41-44. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vaan_2010_5_8
Попередній перегляд:   Завантажити - 257.593 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Гопаненко О. О. 
25-OH-вітамін D3-синтезувальна здатність і склад жирних кислот естерифікованого холестеролу печінки кроликів за гострого аргінінового панкреатиту та його корекції лляною олією [Електронний ресурс] / О. О. Гопаненко, Й. Ф. Рівіс // Біологічні студії. - 2013. - т. 7, № 1. - С. 81-88. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bist_2013_7_1_9
Попередній перегляд:   Завантажити - 812.489 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Гопаненко О. О. 
Вміст неетерифікованих жирних кислот у плазмі крові кролів за гострого аргінінового панкреатиту та його корекції [Електронний ресурс] / О. О. Гопаненко, Й. Ф. Рівіс // Вісник Дніпропетровського університету. Сер. : Біологія. Медицина. - 2013. - Вип. 4(1). - С. 30-34. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vdubm_2013_4(1)__7
Попередній перегляд:   Завантажити - 294.999 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Храбко М. І. 
Вплив згодовуваного цинку на рівень ліпідів у тканинах організму та ріст коропів [Електронний ресурс] / М. І. Храбко, Й. Ф. Рівіс, І. І. Грициняк // Рибогосподарська наука України. - 2011. - № 1. - С. 85-88. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/rnu_2011_1_16
Попередній перегляд:   Завантажити - 228.573 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Фріштак О. М. 
Планктонні і бентосні організми рибницьких ставів та їх вплив на жирнокислотний склад скелетних м’язів і ріст коропів [Електронний ресурс] / О. М. Фріштак, Й. Ф. Рівіс // Рибогосподарська наука України. - 2010. - № 1. - С. 42-50. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/rnu_2010_1_11
Попередній перегляд:   Завантажити - 275.572 Kb    Зміст випуску     Цитування
6.

Храбко М. І. 
Вміст різних форм жирних кислоту тканинах печінки та ріст коропів за згодовування різних кількостей цинку [Електронний ресурс] / М. І. Храбко, Й. Ф. Рівіс, І. І. Грициняк // Рибогосподарська наука України. - 2010. - № 3. - С. 56-61. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/rnu_2010_3_14
Попередній перегляд:   Завантажити - 246.429 Kb    Зміст випуску     Цитування
7.

Дерень О. В. 
Підвищення рівня вищих жирних кислот в організмі коропів під впливом настойки ехінацеї пурпурової [Електронний ресурс] / О. В. Дерень, Й. Ф. Рівіс // Рибогосподарська наука України. - 2009. - № 2. - С. 100-105. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/rnu_2009_2_18
Попередній перегляд:   Завантажити - 234.189 Kb    Зміст випуску     Цитування
8.

Цап М. М. 
Вміст неетерифікованих жирних кислот у печінці коропа за згодовуванні олій та фузів [Електронний ресурс] / М. М. Цап, Й. Ф. Рівіс // Рибогосподарська наука України. - 2008. - № 2. - С. 61-65. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/rnu_2008_2_14
Попередній перегляд:   Завантажити - 186.484 Kb    Зміст випуску     Цитування
9.

Длябога Ю. З. 
Жирнокислотний склад триацилгліцеролів плазми крові, печінки та скелетних м’язів щурів за експериментальної гіперхолестеринемії та впливу риб’ячого жиру [Електронний ресурс] / Ю. З. Длябога, Й. Ф. Рівіс // Вісник проблем біології і медицини. - 2011. - Вип. 3(3). - С. 19-25. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vpbm_2011_3(3)__6
Попередній перегляд:   Завантажити - 100.93 Kb    Зміст випуску     Цитування
10.

Дяченко О. Б. 
Рівень неетерифікованих жирних кислот в еритроцитах та відтворна здатність корів за впливу екстракту алое [Електронний ресурс] / О. Б. Дяченко, Й. Ф. Рівіс // Передгірне та гірське землеробство і тваринництво. - 2011. - Вип. 53(1). - С. 120-130. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/pgzt_2011_53(1)__22
Попередній перегляд:   Завантажити - 347.178 Kb    Зміст випуску     Цитування
11.

Петрів Б. М. 
Вікова динаміка вмісту неетерифікованих жирних кислот у плазмі крові гусей за згодовування сульфату натрію [Електронний ресурс] / Б. М. Петрів, Г. М. Седіло, Й. Ф. Рівіс // Передгірне та гірське землеробство і тваринництво. - 2012. - Вип. 54(1). - С. 92-10. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/pgzt_2012_54(1)__18
Попередній перегляд:   Завантажити - 362.262 Kb    Зміст випуску     Цитування
12.

Дяченко О. Б. 
Вміст жирних кислот в еритроцитах та відтворна здатність корів різної молочної продуктивності за впливу екстракту алое [Електронний ресурс] / О. Б. Дяченко, Й. Ф. Рівіс // Передгірне та гірське землеробство і тваринництво. - 2012. - Вип. 54(2). - С. 150-161. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/pgzt_2012_54(2)__27
Попередній перегляд:   Завантажити - 362.231 Kb    Зміст випуску     Цитування
13.

Віщур В. Я. 
Жирнокислотний склад загальних ліпідів тканин грудей бджіл за різного рівня техногенного навантаження на довкілля [Електронний ресурс] / В. Я. Віщур, Й. Ф. Рівіс // Науково-технічний бюлетень Інституту біології тварин і Державного науково-дослідного контрольного інституту ветпрепаратів та кормових добавок. - 2014. - Вип. 15, № 4. - С. 168-174. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2014_15_4_34
У тканинах голови медоносних бджіл, які утримуються на територіях з середнім і низьким рівнем техногенного навантаження, є нижчий вміст заліза, цинку, міді, хрому, нікелю, свинцю та кадмію. Одночасно в наведених вище тканинах зменшується вміст насичених жирних кислот з парною та непарною кількістю вуглецевих атомів у ланцюгу, але зростає - мононенасичених жирних кислот родин n-7 і n-9 та поліненасичених жирних кислот родин n-3 і n-6. У них зростає інтенсивність перетворень лінолевої кислоти загальних ліпідів в її більш довголанцюгові та більш ненасичені похідні. Найбільше змінюється вміст жирних кислот загальних ліпідів і важких металів у тканинах голови медоносних бджіл, які утримуються на території з низьким рівнем техногенного навантаження.У тканинах грудей медоносних бджіл, які утримуються на територіях із середнім і низьким рівнем техногенного навантаження, у порівнянні з тканинами черевця медоносних бджіл, які вирощуються на території з високим рівнем техногенного навантаження, зменшується вміст феруму, цинку, купруму, нікелю та плюмбуму. Одночасно у них зменшується вміст насичених жирних кислот загальних ліпідів, але зростає і мононенасичених і поліненасичених. Разом із тим, інтенсивність перетворень лінолевої кислоти в її більш довголанцюгові та більш ненасичені похідні зростає в тканинах грудей медоносних бджіл, які утримуються на території з низьким рівнем техногенного навантаження, а ліноленової - на територіях із середнім і низьким техногенним навантаженням.
Попередній перегляд:   Завантажити - 304.414 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
14.

Коляда С. М. 
Бродильні процеси у травному каналі та продуктивні ознаки корів за наявності в раціоні цеоліту в літній період [Електронний ресурс] / С. М. Коляда, Й. Ф. Рівіс // Науково-технічний бюлетень Інституту біології тварин і Державного науково-дослідного контрольного інституту ветпрепаратів та кормових добавок. - 2014. - Вип. 15, № 1. - С. 56-63. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2014_15_1_12
Мета роботи - дослідження впливу наявного в раціоні корів у літній період оксидів металів і цеолітового борошна на бродильні процеси у травному каналі, молочну продуктивність і склад молока. Встановлено, що згодовування коровам зеленої маси злаково-бобового пасовища, комбікорму, оксидів металів і цеолітового борошна стимулює оцтовокисле, пропіоновокисле і маслянокисле бродіння у рубці та збільшує в ньому продукцію оцтової, пропіонової та масляної кислот. У цих корів у 1,29 - 1,46 разу зменшується середньодобове виділення з каловими масами загапьної кількості летких жирних кислот. Наведене вище призводить до підвищення середньодобових надоїв молока. Одночасно в молоці корів зростає вміст білка, жиру та лактози. Цеолітове борошно, на відміну від оксидів металів, проявляє найбільш виражений вплив на бродильні процеси у травному каналі, молочну продуктивність і склад молена.
Попередній перегляд:   Завантажити - 421.906 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
15.

Ковальчук І. І. 
Ліпідний і жирнокислотний склад тканин організму медоносних бджіл та перги за умов підгодівлі наноаквацитратами германію та селену [Електронний ресурс] / І. І. Ковальчук, Р. С. Федорук, Й. Ф. Рівіс, Л. І. Романів // Науково-технічний бюлетень Інституту біології тварин і Державного науково-дослідного контрольного інституту ветпрепаратів та кормових добавок. - 2014. - Вип. 15, № 2-3. - С. 31-36. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2014_15_2-3_7
Наведено дані про вміст загальних ліпідів і співвідношення окремих їх класів у тканинах медоносних бджіл за умов підгодівлі у весняний період сиропом з домішкою цитратів германію (II група) та германію з селеном (III група). За умов підгодівлі медоносних бджіл цукровим сиропом з домішкою цитратів германію та селену спостерігали вірогідно вищий вміст загальних ліпідів у тканинах бджіл II та III груп (p << 0,05). Встановлено міжгрупові різниці щодо співвідношення окремих класів ліпідів і вмісту жирних кислот у тканинах бджіл II і III дослідних груп у порівнянні до контролю та вірогідно вищий відносний вміст фосфоліпідів, НЕЖК на тлі зменшення кількості вільного та етерифікованого холестеролу (p << 0,01), загального вмісту жирних кислот, особливо ненасичених, що більше виражено у бджіл III групи. Відзначено вірогідно вищий вміст мононенасичених (C 16:1) та поліненасичених (C20:2; C20:3; C22:2; C22:4; C22:5; C22:6) жирних кислот у тканинах бджіл III групи за дії цитратів германію і селену.
Попередній перегляд:   Завантажити - 306.727 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
16.

Ковальчук І. І. 
Вміст жирних кислот в продукції бджільництва залежно від екологічних умов довкілля [Електронний ресурс] / І. І. Ковальчук, Й. Ф. Рівіс, Р. С. Федорук // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Ветеринарна медицина. - 2014. - Вип. 1. - С. 68-73. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vsna_vet_2014_1_20
Надано дані про вміст жирних кислот у тканинах організму медоносних бджіл у кінці літнього періоду. Встановлено достовірне збільшення вмісту насичених, на тлі зменшення поліненасичених, жирних кислот у тканинах цілого організму медоносних бджіл у кінці літнього періоду, відібраних із зон підвищеного екологічного ризику Львівщини, у порівнянні з умовно екологічно чистою зоною. Загальний вміст жирних кислот та співвідношення окремих поліненасичених і насичених жирних кислот у тканинах організму медоносних бджіл значно коливаються, залежно від агроекологічних умов довкілля, і визначаються інтенсивністю техногенного навантаження на сільськогосподарські угіддя.
Попередній перегляд:   Завантажити - 565.545 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
17.

Гордійчук Л. М. 
Бродильні процеси у травному каналі корів за згодовування січки сіна в літній період [Електронний ресурс] / Л. М. Гордійчук, Й. Ф. Рівіс // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. - 2010. - Т. 12, № 3(2). - С. 33-40. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnu_2010_12_3(2)__8
Попередній перегляд:   Завантажити - 354.952 Kb    Зміст випуску     Цитування
18.

Рівіс Й. Ф. 
Обмін жирних кислот у печінці та ріст коропів за різного рівня цинку та міді у комбікормі [Електронний ресурс] / Й. Ф. Рівіс, Н. Є. Янович // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. - 2014. - Т. 16, № 3(2). - С. 264-273. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnu_2014_16_3(2)__42
Попередній перегляд:   Завантажити - 276.476 Kb    Зміст випуску     Цитування
19.

Федак В. В. 
Динаміка вмісту жирних кислот загальних ліпідів у стеблі та листках кукурудзи у період дозрівання качанів [Електронний ресурс] / В. В. Федак, Й. Ф. Рівіс, О. В. Мамчур // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. - 2012. - Т. 14, № 2(2). - С. 154-160. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnu_2012_14_2(2)__31
Попередній перегляд:   Завантажити - 180.645 Kb    Зміст випуску     Цитування
20.

Гордійчук Л. М. 
Надходження жирних кислот в організм корів за додаткового введення клітковини до раціону у літній період [Електронний ресурс] / Л. М. Гордійчук, Й. Ф. Рівіс // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. - 2012. - Т. 14, № 2(2). - С. 212-216. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnu_2012_14_2(2)__42
Попередній перегляд:   Завантажити - 167.635 Kb    Зміст випуску     Цитування
...
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського