Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Петруша О$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 17
Представлено документи з 1 до 17
|
1. |
Нєміріч О. В. Аспекти технології хліба з використанням сушеної рослинної сировини [Електронний ресурс] / О. В. Нєміріч, О. О. Петруша, І. В. Бончак, В. В. Філіпенко // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2014. - № 2(12). - С. 95-101. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2014_2(12)__19 Зазначено, що важливим шляхом виробництва продуктів "оздоровчого харчування" є збагачення базової продукції відсутніми фізіологічно-активними інгредієнтами. До числа таких інгредієнтів відносяться сушені овочеві порошки. Запропоновано технологію виробництва хлібобулочної продукції з внесенням капустяного порошку в оптимальних дозах, що значно покращує харчову цінність виробів, збагачуючи їх мікронутрієнтами, надає їм імунологічних і радіопротекторних властивостей.
| 2. |
Нєміріч О. В. Дослідження якості масляної суміші, збагаченої біогенним комплексом рослинних мікронутрієнтів [Електронний ресурс] / О. В. Нєміріч, О. М. Вашека, О. О. Петруша, А. В. Карпенко // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2014. - № 3(10). - С. 30-33. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2014_3(10)__7 Надано результати мікроструктурних досліджень водної суспензії розмеленого насіння кунжуту білого. За допомогою методу оптичної мікроскопії у досліджуваній суспензії виявлено ділянки з глобулярною та поліедричною структурою. У процесі вивчення характеристик консистенції солоної масляної суміші, збагаченої біогенним комплексом рослинних домішок, встановлено вплив останніх на показники якості готового продукту.
| 3. |
Арсеньєва Л. Ю. Вплив грибної сировини на стан білково-протеїназного комплексу тіста [Електронний ресурс] / Л. Ю. Арсеньєва, В. С. Ященко, Н. М. Кобець, О. О. Петруша // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 53. - С. 15-20. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_53_3
| 4. |
Петруша О. О. Аспекти вітчизняних та зарубіжних нормативних документів на майонез [Електронний ресурс] / О. О. Петруша, О. В. Нєміріч, О. М. Вашека // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2014. - Вип. 46(2). - С. 262-266. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2014_46(2)__68
| 5. |
Нєміріч О. В. Вплив овочевих порошків на властивості млинчикового тіста і напівфабрик [Електронний ресурс] / О. В. Нєміріч, Т. А. Тарасенко, О. О. Петруша, О. М. Вашека, А. В. Гавриш, В. В. Заєць // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2015. - № 2(10). - С. 45-49. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2015_2(10)__10 Наведено результати дослідження впливу овочевих порошків на седиментаційну стійкість та адгезію млинчикового тіста та структурно-механічні властивості напівфабрикату. Проведено оптимізацію процесу тістоприготування, знайдено оптимальні дозування овочевих порошків і технологічні прийоми введення їх до рецептурної композиції млинчикового напівфабрикату.
| 6. |
Нєміріч О. В. Дослідження відновлюючої та емульгуючої здатностей овочевих і фруктових порошків [Електронний ресурс] / О. В. Нєміріч, О. О. Петруша, О. С. Ясюченко, Н. В. Дрозд // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2015. - № 3(10). - С. 26-30. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2015_3(10)__6 Наведено результати дослідження технологічних властивостей порошків з капусти, одержаних за температур 50 і 70 <^>oC, за допомогою методу сушіння зі змішаним теплопідведенням, та порошку зі шпинату та бананів, що одержані низькотемпературним сушінням. Визначено їх дисперсність, регідратаційну, жироутримувальну, емульгувальну здатності. Застосовано загальноприйняті методи досліджень, зокрема метод ІЧ-спектрометрії.
| 7. |
Рева Л. П. Дослідження гідродинамічної структури основного потоку (дифузійного соку) у вертикальному переддефекаторі на основі секційної моделі із секціями повного змішування [Електронний ресурс] / Л. П. Рева, О. О. Петруша, В. О. Мірошник // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 45. - С. 87-93. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2012_45_17 Під час проведення процесу очищення дифузійного соку, а саме попередньої дефекації, одним із важливих показників є гідродинамічна структура потоків у апараті, що суттєво впливає на технологічні аспекти процесу. На базі фізичної моделі вертикального прогресивного протитечійного переддефекатора досліджено функції розподілу часу перебування частинок основного потоку в апараті, які стали основою для створення математичної секційної моделі, що адекватно описує експериментальні дані для основного потоку переддефекатора.
| 8. |
Нєміріч О. В. Оцінка якості кремів зі сметани з порошком з обліпихи [Електронний ресурс] / О. В. Нєміріч, О. О. Петруша, А. В. Гавриш, Л. В. Трофимчук // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Серія : Харчові технології. - 2016. - Т. 18, № 2. - С. 63-67. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnuftech_2016_18_2_14
| 9. |
Шульга О. Їстівна плівка як фактор збереження якості помадних цукерок [Електронний ресурс] / О. Шульга, А. Чорна, О. Петруша // Товари і ринки. - 2017. - № 1. - С. 120–130. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2017_1_14 Представлено результати дослідження помадних цукерок у їстівній плівці, яка складається з плівкоутворювача, пластифікатора, гідрофобної складової та розчинника. Доцільність використання їстівної плівки підтверджено експериментальними дослідженнями органолептичних і фізико-хімічних показників якості помадних цукерок.
| 10. |
Рева Л. П. Гідродинамічна структура потоків при проведенні попередньої дефекації дифузійного соку у вертикальному протитечійному апараті [Електронний ресурс] / Л. П. Рева, О. О. Петруша, В. О. Мірошник // Цукор України. - 2011. - № 6-7. - С. 28-36. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2011_6-7_6
| 11. |
Рева Л. П. Ефективність різних варіантів проведення переддефекації дифузійного соку [Електронний ресурс] / Л. П. Рева, О. О. Петруша // Цукор України. - 2011. - № 8. - С. 13-17. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2011_8_4
| 12. |
Рева Л. П. Дослідження ефективності очищення дифузійного соку з поверненням осаду СаСО3 в різні зони рН прогресивної переддефекації [Електронний ресурс] / Л. П. Рева, О. О. Петруша, Р. В. Степаніщенко // Цукор України. - 2011. - № 9-10. - С. 23-27. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2011_9-10_3
| 13. |
Рева Л. П. Удосконалення технології попередньої дефекації дифузійного соку для відокремлення осаду нецукрів до основної дефекації [Електронний ресурс] / Л. П. Рева, О. О. Петруша, В. Ю. Віслобоков, В. М. Титарчук // Цукор України. - 2011. - № 12. - С. 11-15. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2011_12_3
| 14. |
Дягіль І. С. Перебіг хронічної мієлоїдної лейкемії у осіб, які зазнали дії іонізуючого випромінювання внаслідок Чорнобильської аварії [Електронний ресурс] / І. С. Дягіль, І. В. Дмитренко, В. В. Шолойко, В. Г. Федоренко, Т. Ю. Шляхтиченко, О. О. Петруша, З. В. Мартіна, А. О. Товстоган, Ю. О. Сілаєв, З. В. Ступакова // Проблеми радіаційної медицини та радіобіології. - 2020. - Вип. 25. - С. 443-455. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Prmtr_2020_25_29 Мета роботи - надати характеристику особливостям перебігу хронічної мієлоїдної лейкемії (ХМЛ) та відповіді на лікування серед опромінених внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції (ЧАЕС) пацієнтів на основі оцінки клініко лабораторних і клінічних параметрів. Обстежено 33 особи із ХМЛ, які зазнали дії іонізуючого випромінювання внаслідок аварії на ЧАЕС. Групу порівняння склали 725 пацієнтів із ХМЛ без радіаційного анамнезу. Усі пацієнти знаходилися в хронічній фазі захворювання. Використовували клініко гематологічні та молекулярно генетичні методи дослідження. Пацієнти, які зазнали впливу радіаційного випромінювання, не відрізнялись особливостями маніфестації ХМЛ у порівнянні з пацієнтами без радіаційного анамнезу, проте для них визначалася низька ефективність до терапії іматинібом. У групі учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС статистично значуще переважали випадки розвитку первинної резистентності у порівнянні з групою жителів радіаційно забруднених територій і групою порівняння. Виявлено статистично значуще підвищення частоти втрати досягнутої повної цитогенетичної відповіді на терапію іматинібом у пацієнтів, яких було евакуйовано або вони мешкали на радіаційно контамінованих територіях у порівнянні з пацієнтами без радіаційного анамнезу. Визначено асоціативний зв'язок між впливом радіаційного фактора та вірогідністю втрати досягнутої повної цитогенетичної відповіді на терапію іматинібом в цій групі пацієнтів. Висновки: наявність радіаційного опромінення в анамнезі навіть за багато років до дебюту ХМЛ, є несприятливим середовищним фактором, який зумовлює розвиток резистентності до терапії іматинібом.
| 15. |
Вашека О. М. Удосконалення методу визначення ефективності пастеризації молока за фосфатазою із застосуванням компʼютерної колориметрії [Електронний ресурс] / О. М. Вашека, О. О. Петруша, Л. Ю. Арсеньєва // Харчова промисловість. - 2020. - № 28. - С. 123-131. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2020_28_16 Розглянуто можливість удосконалення стандартизованого методу визначення ефективності процесу пастеризації молока за лужною фосфатазою із застосуванням методу комп'ютерної колориметрії. З метою уникнення суб'єктивності при інтерпретації результатів досліджень і можливості скорочення тривалості термостатування дослідних зразків авторами запропоновано для характеристики зміни їх кольору проводити сканування поверхні продукту з подальшою обробкою отриманих зображень у системі колірних координат RGB. Експериментально доведено доцільність використання значень координати R (червоної складової) при інтерпретації результатів досліджень. Визначено закономірності зміни колірних характеристик залежно від часу термостатування досліджуваних зразків. Запропонована методика надає можливість скоротити тривалість аналізу, є підгрунтям для розроблення автоматизованого процесу обробки результатів і збереження результатів у цифровому вигляді, що особливо актуально при організації простежуваності в системах управління безпечністю продукції на харчових підприємствах.
| 16. |
Науменко К. А. Оцінка якості екстрактів з нетрадиційної рослинної сировини [Електронний ресурс] / К. А. Науменко, О. О. Петруша, Н. Е. Фролова, О. В. Федоренко // Eastern-european journal of enterprise technologies. - 2015. - № 4(10). - С. 49-54. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2015_4(10)__10 Наведено результати визначення органолептичних, фізико-хімічних показників якості та безпечності водно-спиртових екстрактів гілочок чорної смородини та горобини звичайної. Визначено вміст фенольних та ароматичних речовин в одержаних екстрактах і встановлено їх безпечність за вмістом токсичних елементів. Обгрунтовано перспективи використання екстрактів у технологіях харчових продуктів.
| 17. |
Вашека О. М. Ідентифікація рослинних жирів у вершковому маслі методами комп’ютерної колорометрії та диференціальної скануючої калориметрії [Електронний ресурс] / О. М. Вашека, О. О. Петруша, Л. Ю. Арсеньєва // Харчова промисловість. - 2022. - № 31-32. - С. 7-14. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2022_31-32_3
|
|
|