Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (6)Автореферати дисертацій (1)Реферативна база даних (15)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Петруша О$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 17
Представлено документи з 1 до 17
1.

Нєміріч О. В. 
Аспекти технології хліба з використанням сушеної рослинної сировини [Електронний ресурс] / О. В. Нєміріч, О. О. Петруша, І. В. Бончак, В. В. Філіпенко // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2014. - № 2(12). - С. 95-101. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2014_2(12)__19
Зазначено, що важливим шляхом виробництва продуктів "оздоровчого харчування" є збагачення базової продукції відсутніми фізіологічно-активними інгредієнтами. До числа таких інгредієнтів відносяться сушені овочеві порошки. Запропоновано технологію виробництва хлібобулочної продукції з внесенням капустяного порошку в оптимальних дозах, що значно покращує харчову цінність виробів, збагачуючи їх мікронутрієнтами, надає їм імунологічних і радіопротекторних властивостей.
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.2 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Нєміріч О. В. 
Дослідження якості масляної суміші, збагаченої біогенним комплексом рослинних мікронутрієнтів [Електронний ресурс] / О. В. Нєміріч, О. М. Вашека, О. О. Петруша, А. В. Карпенко // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2014. - № 3(10). - С. 30-33. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2014_3(10)__7
Надано результати мікроструктурних досліджень водної суспензії розмеленого насіння кунжуту білого. За допомогою методу оптичної мікроскопії у досліджуваній суспензії виявлено ділянки з глобулярною та поліедричною структурою. У процесі вивчення характеристик консистенції солоної масляної суміші, збагаченої біогенним комплексом рослинних домішок, встановлено вплив останніх на показники якості готового продукту.
Попередній перегляд:   Завантажити - 364.682 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
3.

Арсеньєва Л. Ю. 
Вплив грибної сировини на стан білково-протеїназного комплексу тіста [Електронний ресурс] / Л. Ю. Арсеньєва, В. С. Ященко, Н. М. Кобець, О. О. Петруша // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 53. - С. 15-20. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_53_3
Попередній перегляд:   Завантажити - 866.693 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Петруша О. О. 
Аспекти вітчизняних та зарубіжних нормативних документів на майонез [Електронний ресурс] / О. О. Петруша, О. В. Нєміріч, О. М. Вашека // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2014. - Вип. 46(2). - С. 262-266. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2014_46(2)__68
Попередній перегляд:   Завантажити - 855.882 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Нєміріч О. В. 
Вплив овочевих порошків на властивості млинчикового тіста і напівфабрик [Електронний ресурс] / О. В. Нєміріч, Т. А. Тарасенко, О. О. Петруша, О. М. Вашека, А. В. Гавриш, В. В. Заєць // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2015. - № 2(10). - С. 45-49. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2015_2(10)__10
Наведено результати дослідження впливу овочевих порошків на седиментаційну стійкість та адгезію млинчикового тіста та структурно-механічні властивості напівфабрикату. Проведено оптимізацію процесу тістоприготування, знайдено оптимальні дозування овочевих порошків і технологічні прийоми введення їх до рецептурної композиції млинчикового напівфабрикату.
Попередній перегляд:   Завантажити - 311.516 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
6.

Нєміріч О. В. 
Дослідження відновлюючої та емульгуючої здатностей овочевих і фруктових порошків [Електронний ресурс] / О. В. Нєміріч, О. О. Петруша, О. С. Ясюченко, Н. В. Дрозд // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2015. - № 3(10). - С. 26-30. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2015_3(10)__6
Наведено результати дослідження технологічних властивостей порошків з капусти, одержаних за температур 50 і 70 <^>oC, за допомогою методу сушіння зі змішаним теплопідведенням, та порошку зі шпинату та бананів, що одержані низькотемпературним сушінням. Визначено їх дисперсність, регідратаційну, жироутримувальну, емульгувальну здатності. Застосовано загальноприйняті методи досліджень, зокрема метод ІЧ-спектрометрії.
Попередній перегляд:   Завантажити - 985.066 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
7.

Рева Л. П. 
Дослідження гідродинамічної структури основного потоку (дифузійного соку) у вертикальному переддефекаторі на основі секційної моделі із секціями повного змішування [Електронний ресурс] / Л. П. Рева, О. О. Петруша, В. О. Мірошник // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 45. - С. 87-93. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2012_45_17
Під час проведення процесу очищення дифузійного соку, а саме попередньої дефекації, одним із важливих показників є гідродинамічна структура потоків у апараті, що суттєво впливає на технологічні аспекти процесу. На базі фізичної моделі вертикального прогресивного протитечійного переддефекатора досліджено функції розподілу часу перебування частинок основного потоку в апараті, які стали основою для створення математичної секційної моделі, що адекватно описує експериментальні дані для основного потоку переддефекатора.
Попередній перегляд:   Завантажити - 556.188 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
8.

Нєміріч О. В. 
Оцінка якості кремів зі сметани з порошком з обліпихи [Електронний ресурс] / О. В. Нєміріч, О. О. Петруша, А. В. Гавриш, Л. В. Трофимчук // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Серія : Харчові технології. - 2016. - Т. 18, № 2. - С. 63-67. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnuftech_2016_18_2_14
Попередній перегляд:   Завантажити - 390.045 Kb    Зміст випуску     Цитування
9.

Шульга О. 
Їстівна плівка як фактор збереження якості помадних цукерок [Електронний ресурс] / О. Шульга, А. Чорна, О. Петруша // Товари і ринки. - 2017. - № 1. - С. 120–130. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2017_1_14
Представлено результати дослідження помадних цукерок у їстівній плівці, яка складається з плівкоутворювача, пластифікатора, гідрофобної складової та розчинника. Доцільність використання їстівної плівки підтверджено експериментальними дослідженнями органолептичних і фізико-хімічних показників якості помадних цукерок.
Попередній перегляд:   Завантажити - 697.48 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
10.

Рева Л. П. 
Гідродинамічна структура потоків при проведенні попередньої дефекації дифузійного соку у вертикальному протитечійному апараті [Електронний ресурс] / Л. П. Рева, О. О. Петруша, В. О. Мірошник // Цукор України. - 2011. - № 6-7. - С. 28-36. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2011_6-7_6
Попередній перегляд:   Завантажити - 903.77 Kb    Зміст випуску     Цитування
11.

Рева Л. П. 
Ефективність різних варіантів проведення переддефекації дифузійного соку [Електронний ресурс] / Л. П. Рева, О. О. Петруша // Цукор України. - 2011. - № 8. - С. 13-17. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2011_8_4
Попередній перегляд:   Завантажити - 801.447 Kb    Зміст випуску     Цитування
12.

Рева Л. П. 
Дослідження ефективності очищення дифузійного соку з поверненням осаду СаСО3 в різні зони рН прогресивної переддефекації [Електронний ресурс] / Л. П. Рева, О. О. Петруша, Р. В. Степаніщенко // Цукор України. - 2011. - № 9-10. - С. 23-27. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2011_9-10_3
Попередній перегляд:   Завантажити - 943.776 Kb    Зміст випуску     Цитування
13.

Рева Л. П. 
Удосконалення технології попередньої дефекації дифузійного соку для відокремлення осаду нецукрів до основної дефекації [Електронний ресурс] / Л. П. Рева, О. О. Петруша, В. Ю. Віслобоков, В. М. Титарчук // Цукор України. - 2011. - № 12. - С. 11-15. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2011_12_3
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.068 Mb    Зміст випуску     Цитування
14.

Дягіль І. С. 
Перебіг хронічної мієлоїдної лейкемії у осіб, які зазнали дії іонізуючого випромінювання внаслідок Чорнобильської аварії [Електронний ресурс] / І. С. Дягіль, І. В. Дмитренко, В. В. Шолойко, В. Г. Федоренко, Т. Ю. Шляхтиченко, О. О. Петруша, З. В. Мартіна, А. О. Товстоган, Ю. О. Сілаєв, З. В. Ступакова // Проблеми радіаційної медицини та радіобіології. - 2020. - Вип. 25. - С. 443-455. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Prmtr_2020_25_29
Мета роботи - надати характеристику особливостям перебігу хронічної мієлоїдної лейкемії (ХМЛ) та відповіді на лікування серед опромінених внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції (ЧАЕС) пацієнтів на основі оцінки клініко лабораторних і клінічних параметрів. Обстежено 33 особи із ХМЛ, які зазнали дії іонізуючого випромінювання внаслідок аварії на ЧАЕС. Групу порівняння склали 725 пацієнтів із ХМЛ без радіаційного анамнезу. Усі пацієнти знаходилися в хронічній фазі захворювання. Використовували клініко гематологічні та молекулярно генетичні методи дослідження. Пацієнти, які зазнали впливу радіаційного випромінювання, не відрізнялись особливостями маніфестації ХМЛ у порівнянні з пацієнтами без радіаційного анамнезу, проте для них визначалася низька ефективність до терапії іматинібом. У групі учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС статистично значуще переважали випадки розвитку первинної резистентності у порівнянні з групою жителів радіаційно забруднених територій і групою порівняння. Виявлено статистично значуще підвищення частоти втрати досягнутої повної цитогенетичної відповіді на терапію іматинібом у пацієнтів, яких було евакуйовано або вони мешкали на радіаційно контамінованих територіях у порівнянні з пацієнтами без радіаційного анамнезу. Визначено асоціативний зв'язок між впливом радіаційного фактора та вірогідністю втрати досягнутої повної цитогенетичної відповіді на терапію іматинібом в цій групі пацієнтів. Висновки: наявність радіаційного опромінення в анамнезі навіть за багато років до дебюту ХМЛ, є несприятливим середовищним фактором, який зумовлює розвиток резистентності до терапії іматинібом.
Попередній перегляд:   Завантажити - 271.885 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
15.

Вашека О. М. 
Удосконалення методу визначення ефективності пастеризації молока за фосфатазою із застосуванням компʼютерної колориметрії [Електронний ресурс] / О. М. Вашека, О. О. Петруша, Л. Ю. Арсеньєва // Харчова промисловість. - 2020. - № 28. - С. 123-131. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2020_28_16
Розглянуто можливість удосконалення стандартизованого методу визначення ефективності процесу пастеризації молока за лужною фосфатазою із застосуванням методу комп'ютерної колориметрії. З метою уникнення суб'єктивності при інтерпретації результатів досліджень і можливості скорочення тривалості термостатування дослідних зразків авторами запропоновано для характеристики зміни їх кольору проводити сканування поверхні продукту з подальшою обробкою отриманих зображень у системі колірних координат RGB. Експериментально доведено доцільність використання значень координати R (червоної складової) при інтерпретації результатів досліджень. Визначено закономірності зміни колірних характеристик залежно від часу термостатування досліджуваних зразків. Запропонована методика надає можливість скоротити тривалість аналізу, є підгрунтям для розроблення автоматизованого процесу обробки результатів і збереження результатів у цифровому вигляді, що особливо актуально при організації простежуваності в системах управління безпечністю продукції на харчових підприємствах.
Попередній перегляд:   Завантажити - 828.326 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
16.

Науменко К. А. 
Оцінка якості екстрактів з нетрадиційної рослинної сировини [Електронний ресурс] / К. А. Науменко, О. О. Петруша, Н. Е. Фролова, О. В. Федоренко // Eastern-european journal of enterprise technologies. - 2015. - № 4(10). - С. 49-54. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2015_4(10)__10
Наведено результати визначення органолептичних, фізико-хімічних показників якості та безпечності водно-спиртових екстрактів гілочок чорної смородини та горобини звичайної. Визначено вміст фенольних та ароматичних речовин в одержаних екстрактах і встановлено їх безпечність за вмістом токсичних елементів. Обгрунтовано перспективи використання екстрактів у технологіях харчових продуктів.
Попередній перегляд:   Завантажити - 338.132 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
17.

Вашека О. М. 
Ідентифікація рослинних жирів у вершковому маслі методами комп’ютерної колорометрії та диференціальної скануючої калориметрії [Електронний ресурс] / О. М. Вашека, О. О. Петруша, Л. Ю. Арсеньєва // Харчова промисловість. - 2022. - № 31-32. - С. 7-14. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2022_31-32_3
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.089 Mb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського