Пошуковий запит: (<.>A=Недашківський В$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 20
Представлено документи з 1 до 20
|
1. |
Недашківський В. М. Вплив протеази на збереженість сили бджолиних сімей та накопичення в організмі бджіл неперетравних решток корму протягом зимового періоду [Електронний ресурс] / В. М. Недашківський // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. - 2013. - Вип. 10. - С. 80-83. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tvppt_2013_10_25
|
2. |
Недашківський В. М. Вплив протеаз на ефективність використання вуглеводно-білкових замінників у годівлі бджіл [Електронний ресурс] / В. М. Недашківський // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. - 2012. - Вип. 8. - С. 133-136. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tvppt_2012_8_41
|
3. |
Бомко В. С. Якість м’яса курчат-бройлерів залежно від рівнів треоніну в комбікормах [Електронний ресурс] / В. С. Бомко, Р. В. Мартинюк, В. М. Недашківський, М. М. Костюк, О. В. Яценко // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. - 2011. - Вип. 5. - С. 36-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tvppt_2011_5_12
|
4. |
Недашківський В. М. Вплив гідролізату соєвого молока на виробництво бджолиними сім’ями воску та гомогенату трутневих личинок [Електронний ресурс] / В. М. Недашківський // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. - 2016. - № 2. - С. 78-82. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tvppt_2016_2_17
|
5. |
Недашківська Н. В. Вплив поліфункціонального сорбенту на хімічний склад м'язів каченят-бройлерів [Електронний ресурс] / Н. В. Недашківська, В. М. Недашківський // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. - 2015. - № 2. - С. 139-141. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tvppt_2015_2_37
|
6. |
Недашківський В. М. Вплив гідролізату соєвого молока на інтенсивність вирощування бджолиними сім’ями розплоду [Електронний ресурс] / В. М. Недашківський // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. - 2015. - № 2. - С. 141-144. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tvppt_2015_2_38
|
7. |
Недашківський В. М. Ефективність застосування у бджільництві глюкозно-фруктозного сиропу (ГФС-42) [Електронний ресурс] / В. М. Недашківський // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. - 2017. - № 1-2. - С. 66-70. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tvppt_2017_1-2_14
|
8. |
Разанов С. Ф. Розповсюдження омели білої на медоносних деревах в умовах Вінниччини [Електронний ресурс] / С. Ф. Разанов, В. М. Недашківський // Сільське господарство та лісівництво. - 2019. - № 15. - С. 195–202. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/agf_2019_15_18
|
9. |
Разанов С. Ф. Ефективність білкової підгодівлі бджолиних сімей за нарощування їх сили до запилення озимого ріпаку [Електронний ресурс] / С. Ф. Разанов, В. М. Недашківський, В. О. Мельник // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. - 2020. - № 1. - С. 105-110. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tvppt_2020_1_14
|
10. |
Недашківський В. М. Вплив часткових замінників білкового корму бджіл на виробництво гомогенату трутневих личинок [Електронний ресурс] / В. М. Недашківський // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Серія : Сільськогосподарські науки. - 2020. - Т. 22, № 92. - С. 15-18. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnuvmbcgn_2020_22_92_5
|
11. |
Недашківський В. М. Ефективність використання глюкозо-фруктозного сиропу в годівлі бджіл в умовах закритого грунту [Електронний ресурс] / В. М. Недашківський // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Серія : Сільськогосподарські науки. - 2020. - Т. 22, № 93. - С. 10-13. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnuvmbcgn_2020_22_93_4
|
12. |
Разанов С. Ф. Вплив температурних параметрів і тривалості цвітіння ріпаку озимого на продуктивність бджолиних сімей [Електронний ресурс] / С. Ф. Разанов, В. М. Недашківський, В. І. Вергеліс // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. - 2020. - № 2. - С. 97-102. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tvppt_2020_2_13
|
13. |
Вовкогон А. Г. Встановлення критичних контрольних точок за системою НАССР за виробництва вершкового масла методом збивання [Електронний ресурс] / А. Г. Вовкогон, В. М. Надточій, Н. В. Роль, Г. В. Мерзлова, А. О. Слюсаренко, С.В. Слюсаренко, С. В. Чернюк, А.Д. Качан, В.М. Недашківський // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. - 2020. - № 2. - С. 128-138. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tvppt_2020_2_17
|
14. |
Недашківський В. М. Вплив весняного поповнення кормових запасів бджолиних сімей на виробництво ними квіткового пилку, перги та гомогенату трутневих личинок [Електронний ресурс] / В. М. Недашківський, С. Ф. Разанов // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2020. - № 4. - С. 157-162. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2020_4_21 Велику роль в успішному веденні бджільництва відіграє забезпечення бджіл доброякісним і в достатній кількості кормом. Недостатнє забезпечення бджіл вуглеводним кормом незадовільно позначається на розвитку та продуктивності бджолиних сімей, що своєю чергою негативно позначається на рентабельності пасік. Проведено дослідження впливу весняного поповнення кормових запасів бджолиних сімей на виробництво ними квіткового пилку, перги та гомогенату трутневих личинок. Дослідження проведені на базі Тиврівського району Вінницької області на бджолиних сім'ях Української породи бджіл. Вивчення ефективності використання глюкозно-фруктозного сиропу в годівлі бджіл проводили в період підтримуючого медозбору протягом травня місяця та визначали облік вирощеного бджолами розплоду відповідно до методичних рекомендацій. Склад нектаро-пилконосів в умовах Центрального Лісостепу визначали за ботанічними ознаками рослин, дерев та кущів. Розвиток і продуктивність досліджували шляхом вивчення сили бджолиних сімей та підрахунку одержаної по закінченню сезону продукції. Умови утримання та догляду за піддослідними сім'ями протягом проведення досліджень були однакові. Виробляють глюкозно-фруктозний сироп з високоякісного кукурудзяного крохмалю ферментативним гідролізом його до глюкози з наступною ізомеризацією частини глюкози у фруктозу та подальшим очищенням крізь вугільні колонки й іонообмінні смоли. Цей сироп має мікроелементи, вітаміни групи В та усі незамінні амінокислоти. Проведені наукові дослідження свідчать, що підгодівля бджолиних сімей глюкозно-фруктозним сиропом підвищує виробництво бджолиного обніжжя, перги та гомогенату трутневих личинок відповідно на 89,7; 78,6 та 23,7 % порівняно з аналогами контрольної групи.
|
15. |
Разанов С. Ф. Вплив підгодівлі бджіл соєвим пептоном на інтенсивність вирощування розплоду в умовах запилення тепличних культур [Електронний ресурс] / С. Ф. Разанов, В. М. Недашківський // Сільське господарство та лісівництво. - 2020. - № 18. - С. 172-183. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/agf_2020_18_17
|
16. |
Недашківський В. М. Вплив підгодівлі бджолиних сімей глюкозно-фруктозним сиропом на ефективність вирощування бджолиних маток [Електронний ресурс] / В. М. Недашківський, Б. Д. Міщенко // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Серія : Сільськогосподарські науки. - 2021. - Т. 23, № 94. - С. 46-49. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnuvmbcgn_2021_23_94_11
|
17. |
Разанов С. Ф. Оцінка ефективності використання різних вуглеводних кормів у годівлі бджіл [Електронний ресурс] / С. Ф. Разанов, В. М. Недашківський, Н. С. Ковка // Аграрна наука та харчові технології. - 2019. - Вип. 5(2). - С. 29-37. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/anxt_2019_5(2)__6
|
18. |
Недашківський В. М. Вплив підгодівлі бджіл соєвим пептоном на їх продуктивність [Електронний ресурс] / В. М. Недашківський, Н. В. Недашківська // Бджільництво України. - 2021. - Вип. 7. - С. 30-33. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bdjukr_2021_7_8
|
19. |
Мерзлов С. В. Оцінка меду як десерту в готельно-ресторанних комплексах [Електронний ресурс] / С. В. Мерзлов, Ю. О. Шурчкова, В. М. Недашківський, Г. В. Мерзлова, Н. В. Недашківська // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Серія : Харчові технології. - 2021. - Т. 23, № 96. - С. 102-105. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnuftech_2021_23_96_19
|
20. |
Разанов С. Ф. Вплив мінерального удобрення ґрунтів на інтенсивність накопичення радіоцезію та важких металів у квітковому пилку соняшнику [Електронний ресурс] / С. Ф. Разанов, С. А. Вдовенко, М. Ф. Коминар, В. М. Недашківський, Н. В. Качмар // Агробіологія. - 2022. - № 2. - С. 79-86. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/agr_2022_2_11
|