Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Лісогурська Д$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 16
Представлено документи з 1 до 16
|
1. |
Омелькович С. П. Порівняльна характеристика показників спермопродукції голштинських червоно- та чорно-рябих бугаїв-плідників [Електронний ресурс] / С. П. Омелькович, Д. В. Лісогурська // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Тваринництво. - 2013. - Вип. 1. - С. 130-132. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vsna_tvar_2013_1_37
| 2. |
Лісогурська О. В. Якість ріпакового меду, одержаного на житомирському Поліссі [Електронний ресурс] / О. В. Лісогурська, М. М. Кривий, Д. В. Лісогурська, С. П. Вербельчук // Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України. Серія : Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. - 2015. - Вип. 223. - С. 126-131. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvnau_tevppt_2015_223_21
| 3. |
Лігоміна І. П. Поширення, етіологія та діагностика гіпотиреозу у корів Житомирського Полісся [Електронний ресурс] / І. П. Лігоміна, С. В. Фурман, Д. В. Лісогурська // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Серія: : Ветеринарні науки. - 2016. - Т. 18, № 3. - С. 174-177. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnuvmbvn_2016_18_3_43
| 4. |
Лісогурська Д. В. Типи медозбору на житомирському поліссі, яке зазнало радіоактивного забруднення [Електронний ресурс] / Д. В. Лісогурська, С. В. Фурман, М. М. Кривий, С. П. Вербельчук, Н. М. Кураченко // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Тваринництво. - 2017. - Вип. 5(2). - С. 66-70. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vsna_tvar_2017_5(2)__15
| 5. |
Лісогурська О. В. Екологічне обґрунтування доцільності використання медоносних угідь ріпаку озимого [Електронний ресурс] / О. В. Лісогурська, М. М. Кривий, Д. В. Лісогурська, Вербельчук Вербельчук // Бджільництво України. - 2015. - Вип. 1. - С. 75-83. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bdjukr_2015_1_17
| 6. |
Васенков Г. І. Радіоактивне забруднення продукції бджільництва на лісових медозборах Полісся [Електронний ресурс] / Г. І. Васенков, М. М. Кривий, В. М. Степаненко, Д. В. Лісогурська, О. О. Діхтяр, М. Ф. Коминар // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Тваринництво. - 2018. - Вип. 2. - С. 132-136. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vsna_tvar_2018_2_31
| 7. |
Лісогурська Д. В. Вплив способу висушування бджолиного обніжжя на його якість та безпечність [Електронний ресурс] / Д. В. Лісогурська, С. В. Фурман, І. В. Ковальчук, Н. М. Кураченко, В. І. Дорохов // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Тваринництво. - 2018. - Вип. 2. - С. 167-169. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vsna_tvar_2018_2_39
| 8. |
Лісогурська О. В. Ріпак озимий у структурі медоносних угідь Житомирщини [Електронний ресурс] / О. В. Лісогурська, М. М. Кривий, Д. В. Лісогурська, С. В. Фурман, А. П. Кудрик // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Тваринництво. - 2018. - Вип. 2. - С. 169-173. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vsna_tvar_2018_2_40
| 9. |
Лісогурська О. В. Використання уніфікованого багатофункціонального вулика промислового типу в умовах Житомирського Полісся [Електронний ресурс] / О. В. Лісогурська, М. М. Кривий, Д. В. Лісогурська, С. В. Фурман // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Тваринництво. - 2017. - Вип. 7. - С. 180-184. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vsna_tvar_2017_7_34
| 10. |
Лігоміна І. П. Клініко-лабораторна діагностика та лікування бабезіозу у коней препаратом Азидин-Веттм виробництва ТОВ "Бровафарма" [Електронний ресурс] / І. П. Лігоміна, С. В. Фурман, Д. В. Лісогурська // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Ветеринарна медицина. - 2018. - Вип. 1. - С. 252-256. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vsna_vet_2018_1_72
| 11. |
Соколюк В. М. Санітарно-гігієнічна характеристика води в районі молочнотоварної ферми та свиноферми [Електронний ресурс] / В. М. Соколюк, І. П. Лігоміна, С. В. Фурман, Д. В. Лісогурська, В. Б. Духницький // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2019. - № 2. - С. 191-196. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2019_2_27 Вивчено санітарно-гігієнічні показники якості води із джерела водопостачання розташованого в районі молочнотоварної ферми та свиноферми, яка використовується для напування тварин в одному із господарств південної біогеохімічної зони України. Мета дослідження - дослідити якість та стан джерела водопостачання, а також встановити чинники та механізми, які впливають на формування її мінерального складу. Проби води відбирали із двох точок (шахтний колодязь і напувалка) посезонно відповідно до методики. Оцінку води щодо її якості та безпечності проводили відповідно до вимог Державних санітарних норм і правил "Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною" (ДСанПін 2.2.4."171"10). За результатами досліджень встановлено низку порушень санітарних вимог до вододжерела. Також не дотримано кордони поясів зон санітарної охорони, що запобігають забрудненню водоносного шару. Незадовільний санітарний та технічний стан системи водопостачання, їх тривала експлуатація сприяють погіршенню якості води в господарстві. Встановлено, що за органолептичними характеристиками вода була доброякісною, а мікробіологічні показники не відповідали санітарно-гігієнічним вимогам. Загальна кількість мезофільних аеробних і факультативно анаеробних мікроорганізмів у воді перевищувала допустимі значення в 1,1 - 1,2 рази у джерелі водопостачання та в 4,0 - 4,7 разів у напувалці. Концентрації Нітрогену амонійного та нітритів у пробах води була в межах нормованих величин. Вміст нітратів у воді був високим протягом всього періоду досліджень, і перевищував гранично допустиму концентрацію (ГДК 50 мг N/дм<^>3 ) у 2,1 - 3,9 рази. Вміст органічних речовин за показником перманганатної окиснюваності був у межах від 2,4 до 6,8 О/дм<^>3 у різні періоди досліджень (<$E roman ГДК~symbol Г~5,0>) мг О/дм<^>3). Загальна жорсткість досліджуваної води була високою, і становила від 8,1 до 9,4 мг екв/дм<^>3 упродовж періоду досліджень. Рівень загальної мінералізації води впродовж року становив від 927,0 до 1498,0 мг/дм<^>3, а найвищий її показник був улітку. Концентрація іонів Кальцію у воді була підвищеною в усі періоди досліджень (150,3 - 160,3 мг/дм<^>3 ). Уміст іонів магнію, калію та натрію не виходив за межі регламентованих величин. Вміст хлоридів і сульфатів у воді також не перевищував допустимих значень. Проведеними дослідженнями було встановлено мікроелементний склад води. Концентрація плюмбуму, кадмію, арсену, меркурію, купруму, цинку, феруму, кобальту була незначною. Вміст мангану у воді перевищував у 1,5 - 3,8 рази нормативні значення, найвищу його концентрацію відмічали в зимово-весняний період. Порушення екологічного стану в зоні розташування тваринницьких ферм та прилеглих до них територій сприяє забрудненню грунтових і поверхневих вод. Відсутність зони санітарної охорони джерела водопостачання, незадовільний санітарно-технічний стан водопровідної мережі в господарстві є причиною бактеріального забруднення води.
| 12. |
Лігоміна І. П. Клініко-біохімічний статус телят за D-гіповітамінозу [Електронний ресурс] / І. П. Лігоміна, В. М. Соколюк, С. В. Фурман, Д. В. Лісогурська, О. В. Лісогурська // Наукові горизонти. - 2020. - № 1. - С. 89–95. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vzhnau_2020_1_13
| 13. |
Адамчук Л. О. Характеристика Українськиї падевих медів [Електронний ресурс] / Л. О. Адамчук, Н. Я. Дудченко, Н. О. Генгало, Д. В. Лісогурська, К. В. Пилипко // Продовольчі ресурси. - 2021. - Т. 9, № 16. - С. 6-19. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/pr_2021_9_16_3
| 14. |
Адамчук Л. Дослідження оригінальних сортів меду [Електронний ресурс] / Л. Адамчук, Н. Дудченко, Д. Лісогурська, К. Пилипко // Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації. - 2021. - Т. 4, № 1. - С. 137-157. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/rhci_2021_4_1_11
| 15. |
Антонів А. Д. Розроблення рецептури медово-житнього хліба [Електронний ресурс] / А. Д. Антонів, Л. О. Адамчук, Д. В. Лісогурська, К. В. Пилипко // Бджільництво України. - 2022. - Вип. 8. - С. 7-13. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bdjukr_2022_8_4
| 16. |
Лісогурська Д. В. Показники якості і безпечності меду при зберіганні [Електронний ресурс] / Д. В. Лісогурська, С. В. Фурман, О. В. Лісогурська, Л. О. Адамчук, І. П. Лігоміна // Таврійський науковий вісник. Сільськогосподарські науки. - 2022. - Вип. 124. - С. 160-167. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnveconn_2022_124_24
|
|
|