РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнявидом документа
 Знайдено в інших БД:Журнали та продовжувані видання (1)Наукова періодика України (1)
Торгівля на ринках: напрями розвитку в Україні
Пошуковий запит: (<.>I=Ж25522<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 452
Представлено документи з 1 до 20
...

Голошубова, Н.

Торгівля на ринках: напрями розвитку в Україні: 1, 2012


Розглянуто основні тенденції розвитку ринків України. Акцентовано увагу на недоліках структури та матеріально-технічної бази ринків, організації торгівлі на них. Визначено основні завдання і напрями подальшого розвитку ринків, їх матеріально-технічної бази та удосконалення організації продажу товарів і обслуговування покупців.



НАДХОДЖЕННЯ:
Логістичні рішення на ринку швидкопсувних товарів

Москвітіна, Т.

Логістичні рішення на ринку швидкопсувних товарів: 1, 2012


Розглянуто питання щодо управління рухом швидкопсувних товарів на засадах логістики. Визначено ключові логістичні рішення для ефективного управління товарорухом, зокрема: забезпечення і контроль стабільного температурного режиму при транспортуванні швидкопсувних товарів; зберігання їх у спеціалізованих складських комплексах, підтримка "холодного" логістичного ланцюга; використання спеціальних інформаційних систем для управління товарорухом у логістичному ланцюзі.



НАДХОДЖЕННЯ:
Вибір постачальників товарів торговельним підприємством

Черепов, В.

Вибір постачальників товарів торговельним підприємством: 1, 2012


Запропоновано систему показників для оцінювання й вибору постачальників товарів, методи оцінки прогностичної економічної ефективності та оптимізації комерційних зв'язків і угод торговельного підприємства, методику оптимізації комерційного ризику.



НАДХОДЖЕННЯ:
Тенденції розвитку ринку консервованої плодоовочевої продукції України

Кузьменко, І.

Тенденції розвитку ринку консервованої плодоовочевої продукції України: 1, 2012


Наведено характеристику плодоовочевої консервної галузі України. Розглянуто структурний асортимент, обсяги виробництва й споживання продукції плодоовочевої промисловості. Проаналізовано структуру та тенденції експорту-імпорту консервованої плодоовочевої продукції.



НАДХОДЖЕННЯ:
Виробництво та споживання соусів в Україні

Жукевич, О.

Виробництво та споживання соусів в Україні: 1, 2012


Проаналізовано стан виробництва та споживання соусів в Україні. Представлено основних українських товаровиробників. Визначено співвідношення та структуру експорту й імпорту на ринку соусів. Виявлено проблеми вітчизняних виробників соусної продукції.



НАДХОДЖЕННЯ:
Напрями розвитку асортименту побутових пральних машин

Михайлов, В.

Напрями розвитку асортименту побутових пральних машин: 1, 2012


Розглянуто динаміку імпорту - експорту пральних машин в Україні, визначено основні тенденції розвитку їх виробництва. Встановлено, що провідні виробники пральних машин створюють нові технології обробки текстильних матеріалів, які надають змогу економити водні та енергетичні ресурси.



НАДХОДЖЕННЯ:
Ефективність управління виробництвом швидкозаморожених плодоовочевих продуктів

Белінська, С.

Ефективність управління виробництвом швидкозаморожених плодоовочевих продуктів: 1, 2012


Запропоновано модель оцінки ефективності функціонування системи управління якістю та прийняття управлінських рішень щодо забезпечення якості продукції із застосуванням апарату нечіткої логіки. Встановлено зв'язки та визначено залежності між класифікаційними ознаками та показниками системи управління якістю, що виявляє шляхи змін конфігурації системи управління.



НАДХОДЖЕННЯ:
Оптимізація якості швидкозаморожених напівфабрикатів із культивованих печериць

Орлова, Н.

Оптимізація якості швидкозаморожених напівфабрикатів із культивованих печериць: 1, 2012


Розроблено математичні моделі якості швидкозамороженого напівфабрикату із культивованих печериць. Визначено й обгрунтовано оптимальні концентрації та види природних згущувачів, що уможливлює розв'язання проблеми стабілізації споживних властивостей напівфабрикату й одержання готового продукту високої якості.



НАДХОДЖЕННЯ:
Автоматизована система управління закладами ресторанного господарства

Савченко, Т.

Автоматизована система управління закладами ресторанного господарства: 1, 2012


На основі техніко-економічного аналізу функціонування ресторанного господарства встановлено задачі оптимізації, які визначаються певною виробничою ситуацією. Запропоновано їх застосування для розв'язку глобальної задачі управління та ієрархічну оптимізацію локальних задач під час використання комп'ютерно-інтегрованої системи.



НАДХОДЖЕННЯ:
Структурно-механічні властивості прісного тіста з борошна пророщеного зерна пшениці

Кравченко, М.

Структурно-механічні властивості прісного тіста з борошна пророщеного зерна пшениці: 1, 2012


Наведено результати досліджень щодо можливості виробництва борошна із зерна пшениці, пророщеного у розчині морської харчової солі. Визначено структурно-механічні показники тістових мас зі збагаченого борошна з карагінаном, його раціональну концентрацію. Розроблено технологію прісного тіста, яка може використовуватися у виробництві борошняної кулінарної продукції підвищеної харчової цінності.



НАДХОДЖЕННЯ:
Солодкі соуси для профілактики йоддефіцитних захворювань

Корзун, В.

Солодкі соуси для профілактики йоддефіцитних захворювань: 1, 2012


Розглянуто низку проблем, пов'язаних із дефіцитом йоду та інших мікроелементів у харчуванні людей. Розроблено технологію нового солодкого соусу шоколадно-горіхового "Мулатка" з використанням вітапектину та фукусу, який характеризується високим вмістом йоду, селену й інших мінеральних речовин.



НАДХОДЖЕННЯ:
Якість м'ясних посічених напівфабрикатів функціонального призначення

Ракша-Слюсарева, О.

Якість м'ясних посічених напівфабрикатів функціонального призначення: 1, 2012


Наведено результати органолептичної оцінки м'ясних посічених напівфабрикатів (пельменів) функціонального призначення, які містять дієтичну харчову домішку "Ріпак".



НАДХОДЖЕННЯ:
Якість цільнозернового пшеничного хліба з використанням коренеплідних овочів

Кордзая, Н.

Якість цільнозернового пшеничного хліба з використанням коренеплідних овочів: 1, 2012


Проведено оцінку якості цільнозернового пшеничного хліба з додаванням коренеплідних овочів (селери, петрушки, пастернаку) шляхом вивчення органолептичних показників, харчової та біологічної цінності, особливостей структури, показників безпечності та медико-біологічних властивостей. Розраховано комплексний показник якості нового виду хліба.



НАДХОДЖЕННЯ:
Фенольні сполуки продуктів переробки дерену

Гайдай, І.

Фенольні сполуки продуктів переробки дерену: 1, 2012


Доведено, що сік із плодів дерну володіє антиоксидантними властивостями завдяки наявності в ньому вільних фенольних сполук. Встановлено, що термічна обробка дерну з водою за співвідношення 1:1 протягом 48 год сприяє переходу антоціанів до екстракту й у порівнянні зі свіжовіджатим соком підвищує їх концентрацію в 25 разів.



НАДХОДЖЕННЯ:
Зміни анатомічної будови заморожених ягід залежно від попередньої обробки

Одарченко, А.

Зміни анатомічної будови заморожених ягід залежно від попередньої обробки: 1, 2012


Вивчено вплив попередньої технологічної обробки (часткове зневоднення та обробка розчином Na-КМЦ) і заморожування ягід суниці, малини, агрусу та смородини чорної на зміну їх анатомічної будови як одного із основних показників якості замороженої рослинної сировини.



НАДХОДЖЕННЯ:
Вплив дієтичної добавки "Ламідан" на черствіння пастильних виробів

Шаповалова, Н.

Вплив дієтичної добавки "Ламідан" на черствіння пастильних виробів: 1, 2012


Досліджено зміни масової частки вологи, вмісту вільної та зв'язаної води в пастильних виробах під час зберігання. Встановлено позитивний вплив "Ламідану" й цикорлакту на уповільнення процесу черствіння зефіру та лукуму. Визначено доцільність використання пакетів із біоксально-орієнтованої поліпропіленової плівки з метою збільшення терміну зберігання пастильних виробів.



НАДХОДЖЕННЯ:
Використання ароматизаторів у виробництві особливої горілки "Капітан"

Чепель, Н.

Використання ароматизаторів у виробництві особливої горілки "Капітан": 1, 2012


Розроблено рецептуру особливої горілки "Капітан" із застосуванням методу профілю флейвора, враховуючи сучасні тенденції алкогольного ринку. Побудовано органолептичний профіль алкогольного напою та визначено кількісні співвідношення відповідних інгредієнтів у рецептурі. Дослідженнями органолептичних і фізико-хімічних показників доведено гармонізацію напою за ароматом і смаком після шести місяців зберігання.



НАДХОДЖЕННЯ:
Якість згущеного вареного молока з глюкозно-фруктозними сиропами

Скорченко, Т.

Якість згущеного вареного молока з глюкозно-фруктозними сиропами: 1, 2012


Визначено кількісну оцінку якості згущеного вареного молока. Показано доцільність заміни вуглеводної частини продукту на глюкозно-фруктозний сироп. Наведено результати досліджень згущеного вареного молока, виготовленого на основі глюкозно-фруктозних сиропів.



НАДХОДЖЕННЯ:
Біологічна цінність вторинної рибної сировини

Сидоренко, О.

Біологічна цінність вторинної рибної сировини: 1, 2012


Наведено результати дослідження морфологічного складу риби свіжої (товстолобика білого й строкатого) та біологічної цінності вторинної рибної сировини після розбирання (голови, плавці, кістки). Проаналізовано амінокислотний склад білків вторинної рибної сировини, встановлено її високу біологічну цінність і перспективність використання для виробництва натуральних структуроутворювачів.



НАДХОДЖЕННЯ:
Властивості базальтових волокон

Пугачевський, Г.

Властивості базальтових волокон: 1, 2012


Проаналізовано запаси базальту в Україні та розвиток технології виробництва базальтових волокон. На основі аналізу літературних джерел щодо наукових досліджень властивостей базальтових волокон та їх хімічного складу визначено можливі галузі їх застосування.



НАДХОДЖЕННЯ:
...
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського