РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнявидом документа
 Знайдено в інших БД:Журнали та продовжувані видання (1)Наукова періодика України (1)
Технологія напівфабрикату на основі низьколактозної молочної сироватки та м'якоті гарбуза
Пошуковий запит: (<.>I=Ж25522<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 452
Представлено документи з 1 до 20
...

Гніцевич, В.

Технологія напівфабрикату на основі низьколактозної молочної сироватки та м'якоті гарбуза


Розроблено технологію напівфабрикату на основі згущеної низьколактозної молочної сироватки з додаванням ферментованого пюре з м'якоті гарбуза як структуроутворювача. Досліджено загальний хімічний склад напівфабрикату, вміст вітамінів і мінеральних речовин, що підтверджує його високу харчову цінність. Проведено мікробіологічні дослідження та визначено терміни зберігання напівфабрикату в охолодженому стані.



НАДХОДЖЕННЯ:
Технологія безглютенових булочних виробів

Медведєва, А.

Технологія безглютенових булочних виробів


Розроблено технологію безглютенової булочки ванільної шляхом повної заміни пшеничного борошна на кукурудзяне та рисове, оскільки глютен, що міститься в пшениці, не рекомендується до вживання хворим на целіакію. Визначено оптимальні онцентрації вмісту кукурудзяного та рисового борошна у рецептурі булочки ванільної.



НАДХОДЖЕННЯ:
Властивості поверхні цукрових паст

Кравченко, М.

Властивості поверхні цукрових паст


Досліджено властивості поверхні цукрових паст із використанням молочної сироватки сухої демінералізованої. Установлено її вплив на адгезійно-когезійні взаємодії оздоблювальних напівфабрикатів. Визначено раціональну кількість молочної сироватки сухої демінералізованої в рецептурах цукрових паст за часом контакту й міцністю адгезії.



НАДХОДЖЕННЯ:
Креветка Palaemon adspersus: раціональні напрями переробки

Сидоренко, О.

Креветка Palaemon adspersus: раціональні напрями переробки


Обгрунтовано раціональні напрями переробки креветки Palaemon adspersus азово-чорноморського регіону на основі дослідження морфометричних характеристик і показників безпечності.



НАДХОДЖЕННЯ:
Оптичні властивості нових видів пакувального паперу

Осика, В.

Оптичні властивості нових видів пакувального паперу


Розроблено нові види пакувального паперу. Наведено результати дослідження його оптичних властивостей. Охарактеризовано вплив розмірів і співвідношення різних видів целюлози, а також масової частки наповнювача каоліну на показники непрозорості, білості та міцності паперу.



НАДХОДЖЕННЯ:
Оптимізація показників якості натуральних шкір і параметрів їх дублення з використанням монтморилоніту

Жалдак, М.

Оптимізація показників якості натуральних шкір і параметрів їх дублення з використанням монтморилоніту


Оптимізовано показники якості натуральних шкір і параметри процесу їх дублення із використанням модифікованого монтморилоніту. Застосування методу багатокритеріальної оптимізації уможливило визначити раціональні параметри процесу дублення та окреслити оптимальні рівні показників якості отриманих шкір.



НАДХОДЖЕННЯ:
Фізіологічна ефективність продуктів для ентерального харчування

Притульська, Н.

Фізіологічна ефективність продуктів для ентерального харчування


Представлено результати дослідження фізіологічної ефективності продуктів для ентерального харчування з урахуванням специфічних потреб організму цільової категорії споживачів. Розроблено рекомендації щодо використання продуктів у харчуванні хворих. Окреслено перспективи розробки асортименту продуктів, враховуючи підходи до індивідуалізації харчування людей з особливими харчовими потребами.



НАДХОДЖЕННЯ:
Реологічні властивості модифікованих дисперсій монтморилоніту

Жалдак, М.

Реологічні властивості модифікованих дисперсій монтморилоніту


Досліджено реологічні властивості дисперсій модифікованого монтморилоніту для ефективного формування структури дерми шкіри. Встановлено залежність кінематичної в'язкості, рівня pH, динамічної й пластичної в'язкості, швидкості та напруження зсуву від витрат модифікатора. Одержано максимально стійкі дисперсії монтморилоніту за витрат Al2O3 5 - 7 %, що є результатом пептизації мінеральних дисперсій. Модифіковані дисперсії характеризуються стабільним рівнем pH 3,0 - 3,5 за відповідних витрат Al2O3.



НАДХОДЖЕННЯ:
Прогнозування збереженості якості капусти броколі

Белінська, С.

Прогнозування збереженості якості капусти броколі


Проаналізовано динаміку якості капусти броколі районованих в Україні сортів, які придатні для вирощування в зонах Лісостепу, Степу й Полісся. Установлено оптимальні терміни її зберігання перед переробленням.



НАДХОДЖЕННЯ:
Структурно-механічні параметри рибних пресервів під час зберігання

Романенко, О.

Структурно-механічні параметри рибних пресервів під час зберігання


Наведено зміни загального хімічного та фракційного складу жиру рибних пресервів із прісноводної риби і з оселедця. Проаналізовано їх вплив на динаміку реологічних та структурно-механічних властивостей пресервів під час зберігання. Структурно-механічні властивості визначено методами пенетрації та за релаксаційним зусиллям. Установлено кореляційний зв'язок змін активної кислотності з динамікою реологічних властивостей пресервів.



НАДХОДЖЕННЯ:
Асортимент батончиків зернових на регіональному ринку

Кордзая, Н.

Асортимент батончиків зернових на регіональному ринку


Досліджено асортимент батончиків зернових, що реалізуються в роздрібних торговельних мережах м. Одеси. На основі проведеного аналізу розраховано показники їх асортименту, а саме: широти, повноти, стійкості, новизни, раціональності. Вивчено харчову та енергетичну цінність батончиків, представлених у торговельних мережах.



НАДХОДЖЕННЯ:
Consumer rights protection: the priorities of the European Union

Motuzka, I.

Consumer rights protection: the priorities of the European Union = Захист прав споживачів: пріоритети Європейського Союзу


Захист прав споживачів є неодмінною складовою базових стратегічних документів Європейського Союзу. Політика захисту прав споживачів постійно знаходиться у фокусі уваги Європейської Комісії та урядів країн ЄС. Кожна з цих країн має певні особливості в підходах до формування та реалізації внутрішньої споживчої політики. Європейська спільнота створила систему, що забезпечує країнам-членам однаково високий рівень захисту прав споживачів. Враховуючи тенденцію до глобалізації ринків та високу частку споживчих товарів і послуг у структурі ВВП більшості країн ЄС, є доцільним дослідження європейських підходів у сфері захисту прав споживачів на безпечність та якість товарів. Мета роботи - здійснення аналізу системи захисту прав споживачів на безпечність та якість товарів у країнах ЄС. Основу методологічної бази дослідження становлять методи наукового пізнання, системного підходу та узагальнення, законодавчо-нормативні акти ЄС, наукові праці. Ефективна система захисту прав споживачів в Європейському Союзі є надзвичайно важливою для динамічного розвитку сучасної економіки. Безпечність харчових продуктів - один із основних пріоритетів політики ЄС. Головна умова, за якою ЄС допускає на свої ринки продукцію з інших країн: життя та здоров'я європейських споживачів мають бути максимально захищені. Продукція, імпортована до Європейського Союзу, має відповідати всім вимогам, як і продукція, вироблена в країнах - членах ЄС. Акцент уваги Європейської Комісії зосереджено на превентивних заходах, щоб передбачити можливі загрози та шкоду споживачам і протидіяти їх появі. Проведено аналіз системи захисту прав споживачів на безпечність та якість товарів у країнах ЄС: схарактеризовано інституції та законодавчо-нормативну базу ЄС і визначено специфічні особливості системи ЄС у сфері захисту прав споживачів, а також розглянуто перспективні підходи "Нового курсу для споживачів", запропонованого Європейською Комісією. Висновки: отже, міжнародні практики захисту прав споживачів на безпечність та якість харчових продуктів базуються на визнаних в усьому світі принципах і засадах, а саме дотриманні прав людини на якісне та безпечне споживання. Європейські підходи до функціонування та розвитку системи захисту прав споживачів на безпечність та якість товарів спрямовані на створення умов для забезпечення цих прав з урахуванням викликів сьогодення. Перспективною вбачається розробка конкретних заходів щодо використання чинних підходів у національних політиках країн Європи, зокрема й України.



НАДХОДЖЕННЯ:
Індикатори якості житла в Україні

Азарова, І.

Індикатори якості житла в Україні


Досліджено проблеми оцінки якості житлового середовища на базі індикативного підходу, пов'язані з недосконалістю вітчизняної нормативної бази в галузі житлового будівництва. Запропоновано підхід до формування об'єктивних показників якості житлового середовища, одержаних із двох різних джерел вимог щодо якості - із законодавчих і нормативних обмежень у житловому будівництві та з формалізованих очікувань споживачів.



НАДХОДЖЕННЯ:
Транспортні термінали в логістичних системах вантажопотоків

Зіміна, А.

Транспортні термінали в логістичних системах вантажопотоків


Досліджено теоретичні та практичні аспекти функціонування транспортних терміналів як ключових елементів логістичної системи, що забезпечують обслуговування вантажопотоків. Розкрито класифікаційні ознаки та характерні особливості транспортних терміналів у виконанні функцій обробки вантажних потоків. Обгрунтовано напрямки розвитку термінального обслуговування економічних операцій на ринку логістичних послуг.



НАДХОДЖЕННЯ:
Споживні властивості акули катран (Squalus acanthias)

Сидоренко, О.

Споживні властивості акули катран (Squalus acanthias)


Представлено дані імпорту на ринок України акул, жирів та їх фракцій з риб'ячої печінки за останні роки. Встановлено основні ідентифікаційні ознаки акули катран (Squalus acanthias). Наведено результати дослідження показників, що характеризують споживні властивості акули катран з метою забезпечення вітчизняного ринку біологічно цінною рибною сировиною.



НАДХОДЖЕННЯ:
Технологічні аспекти корекції запаху сухих риборослинних напівфабрикатів

Федорова, Д.

Технологічні аспекти корекції запаху сухих риборослинних напівфабрикатів


Вивчено вплив рослинної клітковини та вмісту азотистих летких основ на сенсорні характеристики сухих риборослинних напівфабрикатів на основі патраної без голови дрібної риби родини Gobiidae та рибних голів. Науково обгрунтовано доцільність використання висівок пшеничних і знежиреної молочної сироватки для зниження інтенсивності специфічного рибного запаху в досліджуваних напівфабрикатах.



НАДХОДЖЕННЯ:
Структурно-механічні властивості цукрових паст

Кравченко, М.

Структурно-механічні властивості цукрових паст


Досліджено структурно-механічні властивості цукрової пасти з використанням молочної сироватки сухої демінералізованої. Встановлено її вплив на деформаційні характеристики цукрових паст. Визначено раціональну кількість молочної сироватки сухої демінералізованої в рецептурах цукрових паст і напрями її технологічного використання.



НАДХОДЖЕННЯ:
Порівняльні тестування продуктів для ентерального харчування

Притульська, Н.

Порівняльні тестування продуктів для ентерального харчування


Наведено підходи до розробки програми порівняльного тестування товарів відповідно до міжнародних вимог. Представлено результати порівняльного тестування продуктів для ентерального харчування та проаналізовано ризики споживачів при їх придбанні.



НАДХОДЖЕННЯ:
Моніторинг додержання антитютюнового законодавства в закладах ресторанного господарства

Бабій, О.

Моніторинг додержання антитютюнового законодавства в закладах ресторанного господарства


Представлено результати моніторингу додержання закладами ресторанного господарства семи міст України - Києва, Житомира, Черкас, Харкова, Одеси, Львова, Івано-Франківська - Закону України N 2899-IV про заборону куріння в закритих приміщеннях. Проаналізовано причини порушення антитютюнового законодавства та запропоновано шляхи поліпшення ситуації, що склалася.



НАДХОДЖЕННЯ:
Вимірювальний комплекс для діагностики реологічних і теплофізичних властивостей харчових продуктів

Шаповал, С.

Вимірювальний комплекс для діагностики реологічних і теплофізичних властивостей харчових продуктів


Проаналізовано специфікації цифрового обладнання для вимірювання та моніторингу фізичних параметрів із можливістю підключення датчиків сторонніх виробників. Обгрунтовано вибір вимірювальної платформи вітчизняного виробництва. Наведено схему розробки цифрового багатофункціонального вимірювального комплексу й етапи його виробництва. Описано конструкцію та принципи роботи вимірювального комплексу. Наведено інтерфейс робочого столу та приклад проведення дослідження фізичних властивостей філе курки на розробленому вимірювальному комплексі MIG-1.4.



НАДХОДЖЕННЯ:
...
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського