Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (7)
Пошуковий запит: (<.>U=Л974$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 8
Представлено документи з 1 до 8

      
Категорія:    
1.

Голуб Б. О. 
Розробка та товарознавча оцінка нових видів сухих сумішей для кавових напоїв спеціального призначення : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.15 / Б. О. Голуб; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2001. - 20 c. - укp.

Розроблено та оцінено якості нових сухих сумішей для кавових напоїв на основі цикорію, коров'ячого та соєвого молока, з використанням як цукрозамінника водного екстракту солодки. Показано можливість використання соєвого молока для виробництва кавових напоїв з високими органолептичними властивостями, застосування водного екстракту солодки для заміни цукру в разі виготовлення напоїв, призначених для хворих на діабет. Досліджено зміни якості сухих сумішей протягом зберігання залежно від рецептури та виду упаковки. Результатами клінічної апробації доведено високу біологічну цінність розроблених сумішей, можливість їх використання у масовому, профілактичному, лікувально-профілактичному харчуванні.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л974-9

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА315258 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Лисий О. В. 
Розробка рецептури концентрату киселю на основі каркаде / О. В. Лисий, О. В. Грабовська, О. В. Бортнічук // Харч. пром-сть. - 2017. - № 21. - С. 60-66. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Описано технологію отримання сухого екстракту каркаде на основі модифікованого набухаючого крохмалю. Представлено хімічний склад отриманого напівфабрикату. Розроблено рецептуру киселю швидкого приготування із сухим екстрактом каркаде. Визначено структурно-механічні властивості напівфабрикатів і готового десерту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л974

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Гніцевич В. А. 
Дослідження мікроструктури молочно-білкових концентратів / В. А. Гніцевич, Л. Г. Дейниченко, В. В. Перекрест, П. В. Гусятник // Вісн. Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - 2018. - Вип. 194. - С. 163-170. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Наведено результати досліджень мікроструктури молочно-білкових концентратів зі сколотин, одержаних з використанням ягідних пюре як коагулянтів. Проведено аналіз одержаних мікрофотографій, зроблено висновок щодо подальшого використання молочно-білкових концентратів у харчових технологіях.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959 + Л974

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж61599 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Рудавська Г. 
Фізіологічна ефективність напоїв антистресової дії із молочно-цикорних концентратів / Г. Рудавська, С. Вежлівцева, І. Хахалєва // Товари і ринки. Сер. Техн. науки. - 2019. - № 2. - С. 64-74. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Представлено результати дослідження впливу концентратів молочно-цикорних напоїв антистресової дії на стан хворих із розвитком функціональних розладів системи травлення та з нестабільним психоемоційним станом за допомогою медико-біологічної апробації. Підтверджено, що застосування напоїв у складі комплексної терапії сприяє швидшому зменшенню кислотності шлунку та кількості рефлюксів і позитивно впливає на вегетативну нервову систему.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л974

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Grek O. 
Biological value in milk-protein concentrates with malt ingredients = Біологічна цінність молочно-білкових концентратів із солодовими інгредієнтами / O. Grek, O. Onopriichuk, A. Tymchuk // Ukr. Food J.. - 2019. - 8, № 3. - С. 571-583. - Бібліогр.: 27 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л974

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
6.

Grek O. 
Polyphenolic compounds transition into protein-plant concentrates during the deposition of milk proteins by Plantago major L. = Перехід поліфенольних сполук у білково-рослинні концентрати при осадженні Plantago major L. протеїнів молока / O. Grek, L. Chubenko, A. Kumar, V. Khareba, A. Tymchuk, O. Onopriichuk // Ukr. Food J.. - 2019. - 8, № 4. - С. 745-754. - Бібліогр.: 20 назв. - англ.

Актуальним напрямом є реалізація принципів науково обгрунтованого використання молочної і рослинної сировини з функціонально-технологічними властивостями. Сировиною для отримання білкових концентратів було молоко нормалізоване. Як коагулянт у процесі осадження білків використано сік прямого віджиму з наземної частини Plantago major L. Ідентифікацію та кількісне визначення поліфенолів і флаваноїдів у зразках соку подорожника та отриманій сироватці здійснювали методом високоефективної рідинної хроматографії за допомогою системи Prominence LC-20 Shimadzu (Японія). Порівняння проводили з зовнішніми стандартними зразками. Наведено дослідження якісного складу та кількісного вмісту поліфенолів і флавоноїдів у білково-рослинних концентратах, отриманих у процесі осадження білків молока соком прямого віджиму наземної частини Plantago major L. Процес відбувався за підвищених температур. Згідно з аналізом спектрів поглинання дослідних зразків соку з подорожника встановлено, що максимум знаходиться за довжин хвиль 225 - 350 нм. Такий результат корелюється з тим, що з 22 виділених флавоноїдів 9 речовин містять 6-оксифлавони, для яких характерне наявність максимуму в межах 255 - 285 нм. Різниця між показниками вмісту поліфенолів у соці Plantago major L. і сироватці показує ступінь переходу поліфенольних сполук у білково-рослинні концентрати. Загальний вміст флавоноїдів у всіх досліджуваних зразках дорівнював вмісту речовин, які мають схожість зі стандартами флавоноїдів (фенольні кислоти, катехіни, флавоноли, флавонони та флавони), за винятком катехіноподібних речовин. Флавоноли представлені глікозидами мірицитину. Нарингін і гесперидин входять до складу флавононів. Флавони в кількісному значенні мають найменшу вагу і представлені лютеоліном та його глікозидами. Вміст фенольних кислот коливався на рівні 12,36 мг/л для соку подорожника і 0,07 мг/л для забарвленої сироватки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л974

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Grek O. 
Polyphenolic compounds transition into protein-plant concentrates during the deposition of milk proteins by Plantago major L. = Перехід поліфенольних сполук у білково-рослинні концентрати при осадженні Plantago major L. протеїнів молока / O. Grek, L. Chubenko, A. Kumar, V. Khareba, A. Tymchuk, O. Onopriichuk // Ukr. Food J.. - 2019. - 8, № 4. - С. 745-754. - Бібліогр.: 20 назв. - англ.

Актуальним напрямом є реалізація принципів науково обгрунтованого використання молочної і рослинної сировини з функціонально-технологічними властивостями. Сировиною для отримання білкових концентратів було молоко нормалізоване. Як коагулянт у процесі осадження білків використано сік прямого віджиму з наземної частини Plantago major L. Ідентифікацію та кількісне визначення поліфенолів і флаваноїдів у зразках соку подорожника та отриманій сироватці здійснювали методом високоефективної рідинної хроматографії за допомогою системи Prominence LC-20 Shimadzu (Японія). Порівняння проводили з зовнішніми стандартними зразками. Наведено дослідження якісного складу та кількісного вмісту поліфенолів і флавоноїдів у білково-рослинних концентратах, отриманих у процесі осадження білків молока соком прямого віджиму наземної частини Plantago major L. Процес відбувався за підвищених температур. Згідно з аналізом спектрів поглинання дослідних зразків соку з подорожника встановлено, що максимум знаходиться за довжин хвиль 225 - 350 нм. Такий результат корелюється з тим, що з 22 виділених флавоноїдів 9 речовин містять 6-оксифлавони, для яких характерне наявність максимуму в межах 255 - 285 нм. Різниця між показниками вмісту поліфенолів у соці Plantago major L. і сироватці показує ступінь переходу поліфенольних сполук у білково-рослинні концентрати. Загальний вміст флавоноїдів у всіх досліджуваних зразках дорівнював вмісту речовин, які мають схожість зі стандартами флавоноїдів (фенольні кислоти, катехіни, флавоноли, флавонони та флавони), за винятком катехіноподібних речовин. Флавоноли представлені глікозидами мірицитину. Нарингін і гесперидин входять до складу флавононів. Флавони в кількісному значенні мають найменшу вагу і представлені лютеоліном та його глікозидами. Вміст фенольних кислот коливався на рівні 12,36 мг/л для соку подорожника і 0,07 мг/л для забарвленої сироватки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л974

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Хахалєва І. В. 
Безпечність та якість концентратів молочно-цикорних напоїв : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.15 / І. В. Хахалєва; Київський національний торговельно-економічний університет. - Київ, 2019. - 23 c. - укp.

Присвячено розробленню та реалізації наукової гіпотези підвищення антиоксидантного статусу організму людини та забезпечення антистресового ефекту за рахунок розробки концентратів молочно-цикорних напоїв, шляхом додавання до рецептури екстрактів лікарської рослинної сировини, вітамінів групи В та аскорбінової кислоти. Науково обґрунтовано рецептурний склад концентратів, шляхом математичного моделювання, розроблено критерії оптимізації та підтверджено фізіологічну ефективність їх використання у складі комплексної терапії функціональних розладів системи травлення стресового походження. Проведено комплексну товарознавчу оцінку концентратів молочно-цикорних напоїв. Установлено, що найвагомішими факторами впливу на безпечність та якість у екстрактах цикорію та напоях на його основі є вміст гідроксиметилфурфуролу та інуліну. Доведено, що додавання екстрактів ЛРС та аскорбінової кислоти дозволяє підвищити антиоксидантну активність та подовжити термін зберігання концентратів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л974

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА440194 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського