Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (6)
Пошуковий запит: (<.>U=Л874.043$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
Категорія:    
1.

Аблаева Л. А. 
Новые направления использования бентонитовых глин Крыма / Л. А. Аблаева; Крым. акад. природоохран. и курорт. стр-ва. - Симф., 2001. - 78 c. - Библиогр.: с. 76-78 - рус.

Висвітлено питання геології, мінералогії, геохімії, а також практичного використання бентонитових глин Кудринського родовища (Гірський Крим). Визначено напрямки використання глин - для очищення території та стічних вод, потреб медицини та виноробної промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Д452.51 + Д59(45УКР7-6КРМ)452 + Л874.043-3 + Н761.204.2 + Р121.510

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА618544 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Бабич І. М. 
Удосконалення технології обробки виноматеріалів на основі розробки методів оцінки препаратів рідких желатинів : автореф. дис... канд. техн. наук / І. М. Бабич; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2008. - 21 c. - укp.

Визначено фізико-хімічні та технологічні характеристики препаратів рідких желатинів, а саме: ступінь їх гідролізу, молекулярно-масовий розподіл білкових фракцій, вміст сухих речовин і золи, динамічну в'язкість, pH, вміст проліну, таніноосаджувальну здатність, освітлювальний і стабілізувальний ефект. Розроблено й обгрунтовано модель взаємодії препаратів рідких желатинів з конденсованими танінами, яка враховує особливості будови та складу даних речовин. Установлено оптимальне співвідношення компонентів, що реагують. Обгрунтовано систему показників препаратів рідких желатинів для стабілізації виноматеріалів проти колоїдних помутнінь.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.043.3-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА355925 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Чурсіна О. О. 
Розвиток наукових основ технології колоїдної стабілізації вин : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.18.05 / О. О. Чурсіна; НААН України, Нац. ін-т винограду і вина "Магарач". - Ялта, 2012. - 40 c. - укp.

Досліджено розвиток теоретичних і науково-технічних положень технології колоїдної стабілізації вин на основі досліджень закономірностей формування комплексу біополімерів і регулювання його складу шляхом спрямованого використання технологічних прийомів виробництва вина, розробки системи контролю та створення нових допоміжних матеріалів з заданими функціональними властивостями. Залежно від технології виробництва вина виявлено п'ять типів комплексу біополімерів, встановлено їх склад, подано кількісну й якісну оцінку. Встановлено закономірності формування колоїдних помутнінь, визначальну роль в яких відіграє окиснення фенольних речовин у комплексі біополімерів. Показано, що зворотний характер колоїдних помутнінь обумовлюють низька молекулярна маса білкових речовин і висока частка полісахаридів. Встановлено, що цільова дія допоміжних матеріалів визначається їх функціональною активністю по відношенню до переважаючого компонента комплексу біополімерів залежно від його властивостей, подано критерії їх оцінювання. Обгрунтовано механізм колоїдної стабілізації вин, що дозволило удосконалити технологію обробки виноматеріалів на основі регулювання складу комплексу біополімерів. Запропоновано систему контролю процесу стабілізації. Розроблено технологію виробництва нового препарату (еножелатину) з низькою молекулярною масою і високим вмістом вільних аміногруп на основі використання ферментативного гідролізу. Проведено промисловий випуск еножелатину в ПАТ "Лисичанський желатиновий завод". Розроблено технологію застосування еножелатину у виноробстві. Проведено міжвідомчі приймальні випробування технології в ДК "НВАО "Масандра" і ПрАТ "Одесавинпром".


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.043 + Л753

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА390329 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Миронюк І. Ф. 
Освітлення соків і виноматеріалів за допомогою суспендованих флотуючих адсорбентів на основі високодисперсних кремнеземів / І. Ф. Миронюк, О. С. Луканін, В. О. Загоруйко // Вісн. аграр. науки. - 2001. - № 3. - С. 63-67. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Наведено технологічну схему процесу освітлення виноградного сусла з використанням суспензійного кремнеземного адсорбенту та розчину желатину. Розглянуто модель трифазного суспензійного адсорбенту, одержаного на основі гідрофільних і гідрофобних частинок високодисперсного кремнезему.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.043 + Л961.904

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського