Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (13)Книжкові видання та компакт-диски (12)
Пошуковий запит: (<.>U=Л840.631-5$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
1.

Глущенко М.С. 
Моделювання і оптимальне керування періодичними процесами в утфельних вакуум-апаратах: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.13.07 / М.С. Глущенко ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2008. — 19 с. — укp.

Розроблено ситуаційний підхід щодо вибору критерію керування та відповідного режиму функціонування утфельного вакуум-апарата періодичної дії. Розроблено способи розв'язання задачі координації роботи технологічного комплексу (ТК) апаратів періодичної дії (АПД), що забезпечують неперервність потоку продукту на вході та виході ТК у неперервно функціонуючому виробництві. Створено нові способи та систему оптимального керування ВАПД для розв'язання задач мінімізації тривалості процесу та максимізації виходу готового продукту. Розроблено логічну модель ВАПД з використанням уніфікованої мови моделювання UML.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.631-5 +
Шифр НБУВ: РА357191

Рубрики:

      
2.

Кобер В.Т. 
Розроблення способів інтенсифікації уварювання цукрових утфелів: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.05 / В.Т. Кобер ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2002. — 20 с.: рис. — укp.

На підставі проведених теоретичних та експериментальних досліджень науково обгрунтовано можливість удосконалення промислового уварювання утфелів шляхом вдування неконденсованих газів. Розроблено принципово новий розрахунково-експериментальний метод визначення миттєвої питомої швидкості кристалізації цукрози за умов уварювання утфелів, знайдено емпіричну залежність її від технологічних факторів. Встановлено емпіричну залежність кількості розкладеної цукрози від pH, температури та чистоти міжкристалічних розчинів за умов уварювання утфелів. Показано, що ефективність вдування водяної пари та неконденсованих газів зростає зі збільшенням вмісту кристалів в утфелі та зменшенням чистоти його міжкристального розчину.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.631-5
Шифр НБУВ: РА321367

Рубрики:

      
3.

Бабко Є.М. 
Удосконалення промислової кристалізації цукрози застосуванням рециркуляції: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / Є.М. Бабко ; Укр. держ. ун-т харч. технологій. — К., 2001. — 18 с. — укp.

На підставі проведених досліджень систем багатоступінної кристалізації цукру та їх складових елементів науково обгрунтовано шляхи вдосконалення промислової кристалізації цукрози з застосуванням рециркуляції та рекристалізації. Розроблено математичну модель з метою визначення оптимальної кількості введеної ззовні у киплячий цукровий утфель водяної пари для інтенсифікації процесу кристалізації цукрози у вакуум-апаратах. Описано методику розрахунку секційних прямотечійно-рециркуляційних камер росту кристалів вакуум-апаратів безперервної дії; нову конструкцію вакуум-апарата безперервної дії для кристалізації цукрози; гнучку схему уварювання та кристалізації утфелю останньої ступені кристалізації з частковим центрифугуванням утфелю та поверненням в рецикл отриманого відтоку. Доведено ефективність розробок.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.631-5
Шифр НБУВ: РА314915 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського