Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (12)Книжкові видання та компакт-диски (13)
Пошуковий запит: (<.>U=Л815.33$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
1.

Чук В.В. 
Застосування електротехнологій для комплексної переробки яблучної сировини: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / В.В. Чук ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2004. — 16 с. — укp.

Проведено теоретичні та експериментальні дослідження підвищення ефективності комплексної переробки яблучної сировини шляхом застосування електротехнологічних процесів імпульсного електроплазмолізу яблучної тканини та електромембранної підготовки екстрагента для вилучення пектинових речовин з яблучних вичавок. З'ясовано, що за встановлених ефективних параметрів імпульсної електрообробки яблучної сировини вихід яблучного соку після пресування плазмолізованої мезги зростає до 20 %. Виявлено, що використання біполярної мембрани МБ-3 з покращеними електрохімічними характеристиками, глибоко пом'якшеної води та удосконалених гідродинамічних режимів забезпечує підвищення ефективності процесу електромембранної підготовки екстрагента та економії витрат електроенергії. Розроблено апаратурно-технологічну схему комплексної переробки яблучної сировини з застосуванням електротехнологій, обгрунтовано її економічну ефективність.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л913.1 + Л815.33
Шифр НБУВ: РА330877

Рубрики:

      
2.

Маринін А.І. 
Розроблення та застосування імпульсного електрогідравлічного способу оброблення сировини рослинного походження: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / А.І. Маринін ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2007. — 21 с. — укp.

Досліджено вплив режимів електрогідравлічної обробки на зміну параметрів сокостружкової суміші, дифузійного соку, суспензії цикорію. Встановлено, що дія електрогідравлічної обробки на сокостружкову суміш дозволяє одержати дифузійний сік з покращеними якісними показниками, що дає можливість проводити процес екстрагування в області знижених температур. Пояснено зменшення контамінаційної мікрофлори. Досліджено вплив режимів електрогідравлічної обробки на суспензії цикорію з метою одержання фруктозо-олігосахаридних сумішей. Доведено ефективність використання електрогідравлічного плазмолізатора для обробки сокостружкової суміші й одержання дифузійного соку.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л815.33 +
Шифр НБУВ: РА354888

Рубрики:

      
3.

Василів В.П. 
Розроблення та застосування способу електрогідравлічної інтенсифікації процесів харчових виробництв: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / В.П. Василів ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2005. — 20 с.: рис., табл. — укp.

Досліджено вплив параметрів електрогідравлічної обробки (ЕГО) (напруги розряду, кількості розрядів) на фізико-хімічні властивості крохмалю, дифузійного соку, водно-вапняної суспензії. Установлено, що ЕГО дає змогу одержати зерновий крохмаль, звільнений від мінеральних речовин, білків та зв'язаних жирів, сприяє покращенню чистоти дифузійного соку, зниженню його мікробіологічної забрудненості, підвищенню якості водно-вапняної суспензії завдяки підвищенню його активності, дисперсності, питомої електропровідності та вивільненню вапна, яке перебувало у зв'язаному стані. Доведено ефективність використання активованої водно-вапняної суспензії для інтенсифікації процесів очищення соків бурякоцукрового виробництва.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л815.33 +
Шифр НБУВ: РА335634

Рубрики:

      
Категорія: Біологічні науки   
4.

Левченко О.В. 
Удосконалення електротехнологічної дії на мікроорганізми на основі аналізу електричного поля: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.09.13 / О.В. Левченко ; Нац. техн. ун-т "Харк. політехн. ін-т". — Х., 2005. — 19 с. — укp.

Розроблено математичну модель дії імпульсного електричного поля на систему зовнішнє середовище - біологічна клітина на базі перехідних функцій з урахуванням електрофізичних характеристик елементів біологічної клітини. З використанням математичної моделі системи зовнішнє середовище - біологічна клітина досліджено вплив параметрів імпульсу зовнішнього електричного поля у вигляді різниці двох експонент на розподіл імпульсного електричного поля в біологічній клітині. Сформульовано критерії щодо вибору параметрів імпульсів. Запропоновано алгоритм визначення коефіцієнтів розв'язку задачі розрахунку поля у багатошаровій сферичній діелектричній оболонці. Досліджено електричне поле у робочій камері електрофізичної технологічної високовольтної установки конструкції, створеної у науково-дослідному та проектному-конструкторському інституті "Молнія" Національного технічного університету "ХПІ" м. Харкова для інактивації мікроорганізмів у рідких продуктах харчування. Сформульовано практичні рекомендації щодо параметрів імпульсів і основних розмірів робочої камери.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*716-633.1 + Л815.33 +
Шифр НБУВ: РА339878

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського