Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (16)Реферативна база даних (286)Книжкові видання та компакт-диски (16)
Пошуковий запит: (<.>K=ВІТАМІНИ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6

   Тип видання:   методичний посібник   
1.

Доценко, В. А.
Овощи и плоды в питании [Електронний ресурс] / В. А. Доценко. - Ленинград : Лениздат, 1988. - 287 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге профессора, доктора медицинских наук, заведующего кафедрой гигиены питания с клиникой алиментарных заболеваний ЛСГМИ рассказано о важном значении овощей и плодов в питании здорового и больного человека. Особое внимание уделено использованию этих ценных витаминизированных продуктов в рациональном питании различных возрастных групп населения. Даны рецепты приготовления полезных блюд.



Кл.слова:
кулінарія -- харчування -- вітаміни

   Тип видання:   методичний посібник   
2.

Дрёсслер, В. А.
Как вкусно есть и великолепно выглядеть [Електронний ресурс] : пер. с нем. / В. А. Дрёсслер. - Х. : [б. в.], 2007. - 189 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Сбалансированное питание - неотъемлемая часть здорового образа жизни. Но как понять, с какими продуктами мы получаем достаточно белков, углеводов, витаминов и минеральных веществ? В книге сформулированы основные принципы питания и кратко описаны жизненно важные микроэлементы. С помощью наглядных таблиц, где собраны сотни продуктов питания, вы получите информацию о дневной потребности всех необходимых человеку веществ.



Кл.слова:
харчування -- вітаміни

   Тип видання:   навчальний посібник   
Категорія: Хімічні науки   
3.

Ластухін, Ю. О.
Хімія природних органічних сполук [Електронний ресурс] : навч. посібник / Ю. О. Ластухін. - Л. : Львівська політехніка, 2005. - 560 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У виданні викладено основні відомості про найважливіші класи природних органічних сполук, які мають життєво необхідне значення для організмів тварин і людини - вуглеводи, амінокислоти, білки, нуклеїнові кислоти, ліпіди, алкалоїди, антибіотики, вітаміни, токсини, запашні речовини, барвники та ензими. Видання розраховане на студентів біотехнологічних, хіміко-технологічних спеціальностей вищих навчальних закладів III і IV рівнів акредитації і може бути використане для студентів фармацевтичних, харчових, медичних, і біологічних напрямків вищої освіти.



Кл.слова:
вуглевод -- амінокислота -- білок

   Тип видання:   науково-популярне видання   
4.

Дубровин, И.
Все об обычных огурцах [Електронний ресурс] / И. Дубровин. - М. : Эксмо-пресс, 2007. - 44 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Огурец - наш старый знакомый, частый гость праздников и застолий, постоянный спутник повседневной жизни. Из этой книги вы узнаете много нового об этом овоще, а воспользовавшись приведенными рецептами, сможете приготовить с ним самые разнообразные блюда. Благодаря содержащимся в огурце витаминам и питательным веществам он является простым и при этом эффективным косметическим и лекарственным средством, так что становится незаменимым для поддержания хорошего самочувствия и красоты.



Кл.слова:
кулінарія -- вітаміни

   Тип видання:   навчальний посібник   
Категорія: Біологічні науки   
5.

Руденко, В. М.
Біоорганічна хімія [Електронний ресурс] / В. М. Руденко ; Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна». - К. : [б. в.], 2010. - 37 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Біоорганічна хімія - розділ органічної хімії, що вивчає індивідуальну структуру, фізико- хімічні властивості та шляхи синтезу органічних речовин, які входять до складу тваринних і рослинних організмів, а також механізми участі цих речовин у біологічних процесах. Разом з тим дослідження в галузі Біоорганічної хімії вносять істотний вклад у розв'язання головної проблеми органічної хімії - зв'язок між структурою речовин та їхньою реакційною здатністю в біологічних умовах, що виключають високі температури, тиск, сильні кислоти та луги. Біоорганічна хімія вивчає біополімери- білки, нуклеїнові кислоти та їхні складові – поліпептиди, амінокислоти й нуклеотиди, а також природні й синтетичні біологічно активні речовини - антибіотики, тваринні й рослинні гормони, вітаміни, високоактивні лікувальні препарати, пестициди тощо. Результати досліджень у галузі Біоорганічної хімії дають змогу по-новому розв'язувати важливі проблеми медицини і народного господарства, проблеми хімічної біоніки. Створюються нові промислові каталізатори на основі вивчення високоактивних і специфічних ферментів та механізмів їхньої дії; системи, - здатні перетворювати хімічну енергію на механічну роботу, як це має місце при м'язовому скороченні; системи збереження й реалізації інформації за принципами, закладеними в біологічних об'єктах, промислове виробництво вибіркових сит, аналогічних до біологічних мембран.



Кл.слова:
речовина -- організм -- дослідження

   Тип видання:   навчальний посібник   
Категорія: Біологічні науки   
6.

Ластухін, Ю. О.
Хімія природних органічних сполук [Електронний ресурс] : навчальний посібник / Ю. О. Ластухін ; Національний університет "Львівська політехніка". - Л. : Інтелект-Захід, 2005. - 558 с.

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У виданні викладено основні відомості про найважливіші класи природних органічних сполук, які мають життєво необхідне значення для організмів тварин і людини - вуглеводи, амінокислоти, білки, нуклеїнові кислоти, ліпіди, алкалоїди, антибіотики, вітаміни, токсини, запашні речовини, барвники та ензими. Видання розраховане на студентів біотехнологічних, хіміко-технологічних спеціальностей вищих навчальних закладів III і IV рівнів акредитації і може бути використане для студентів фармацевтичних, харчових, медичних, і біологічних напрямків вищої освіти.



Кл.слова:
антибіотики -- вітаміни -- токсини -- барвники -- амінокислоти
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського