Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (14)Автореферати дисертацій (260)Реферативна база даних (1840)Книжкові видання та компакт-диски (152)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>K=АСОРТИМЕНТ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 9
Представлено документи з 1 до 9

   Тип видання:   методичний посібник   
1.

Цвек, Д.
Солодке печиво [Електронний ресурс] / Д. Цвек. - 7-е вид., стер.. - Л. : Каменяр, 1989. - 126 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В посібнику описано широкий асортимент виробів з тіста, які можна приготувати в домашніх умовах. Подано практичні порадипо оздобленню тортів, пирогів, рулетів та ін., а також по виготовленню кремів, начинок, помадок, різних видів варення, джемів, мармеладів, солодких салатів. Розрахований на широке коло читачів.



Кл.слова:
кулінарія -- тісто

   Тип видання:   навчальний посібник   
2.

Зрезарцев, М. П.
Товарознавство непродовольчих товарів [Електронний ресурс] : навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів / М. П. Зрезарцев, В. М. Зрезарцев. - К. : Промислово-економічний коледж НАУ, 2007. - 283 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Посібник підготовленнй у відповідності з програмою напрямку підготовки «Товарознавство і торгівельне підприємництво» і розкриває основні властивості непродовольчих товарів, наводить їх маркування, призначення, умови використання, транспортування та зберігання. Це дозволить розпізнавати асортимент продукції та товарів, визначати якість продукції та основні дефекти, визначати доцільність та ефективність їх використання. Головна мета вивчення курсу «Комерційне товарознавство» - оволодіти знаннями, необхідними дія вирішення практичних завдань у сфері товарообігу основних груп непродовольчих товарів. Посібник розрахований на студентів усіх форм навчання.



Кл.слова:
взуття -- шкіра -- одяг

   Тип видання:   навчальний посібник   
3.

Бєлявцев, М. І.
Інфраструктура товарного ринку [Електронний ресурс] / М. І. Бєлявцев, Л. В. Шестопалова. - К. : Центр навчальної літератури, 2005. - 416 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Навчальний посібник складений відповідно до програми дисципліни "Інфраструктура товарного ринку". У посібнику розглянуті суть, призначення і склад інфраструктури товарного ринку, характеризуються складові частини інфраструктурного комплексу товарного ринку. Особлива увага приділена специфічним особливостям роботи оптових посередників в сучасних умовах господарювання. Матеріал викладений логічно і послідовно, представлені основні поняття і терміни. Навчальний посібник призначений для навчальних цілей і адресований, студентам, аспірантам, викладачам вузів економічного профілю, практичним працівникам, фахівцям у сфері товарного обігу, комерційної діяльності, маркетингу.



Кл.слова:
продавець -- покупець -- асортимент -- конкуренція

   Тип видання:   підручник   
4.

Сирохман, І. В.
Товарознавство цукру, меду, кондитерських виробів [Електронний ресурс] / І. В. Сирохман, Т. М. Лозова. - 2-е вид., перероб. і доп.. - К. : Центр учбової літератури, 2008. - 616 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Викладено виплив різних чинників на формування споживних властивостей крохмалю, крохмалепродуктів, цукру, меду і кондитерських товарів, наведено їх класифікацію і дано товарознавчу характеристику цих виробів. Розглянуто асортимент, пакування, маркування, вимоги до якості, правила приймання, умови, строки зберігання і процеси, що проходять під час зберігання кондитерських виробів. Підручник включає новітні досягнення науки і техніки, галузей виробництва цукру, кондитерських виробів, матеріал щодо ідентифікації видів, виявлення фаль­сифікації. Матеріал підручника викладено відповідно до програми дисципліни «Товарознавство продовольчих товарів». Він розрахований на підготовку бакалаврів і магістрів за напрямом «Товарознавство і торгівельне підприємництво». Частину матеріалу можна адресувати і широкому колу читачів.



Кл.слова:
харчова промисловість -- продукт харчування

   Тип видання:   навчальний посібник   
5.
 


Шканова, О. М.
Маркетингова товарна політика [Електронний ресурс] : навчальний посібник / О. М. Шканова ; Міжрегіональна академія управління персоналом. - 2-ге вид., стер.. - К. : [б. в.], 2003. - 160 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У посібнику розкрито механізм здійснення товарної політики підприємств маркетингової орієнтації. Розглянуто основні питання однієї зі складових маркетингового комплексу - товару. Наведено загальні поняття товару, якості, товарного знака, упаковки та маркування, послідовність оцінки конкурентоспроможності товару і принципи формування асортименту виробничими-та торговельними підприємствами. Викладено теоретичні основи конкуренції з метою вибору підприємством конкурентних стратегій та методів конкуренції в умовах чинного законодавства України. Для студентів вузів, практиків, спеціалістів, підприємців та всіх тих, хто цікавиться проблемами товарної політики виробничих і торговельних підприємств.



Кл.слова:
політика -- принципи підприємства

   Тип видання:   навчальний посібник   
6.

Калакура, М. М.
Сучасні наукові напрями в харчуванні [Електронний ресурс] / М. М. Калакура, В. В. Ніколіна ; Відкритий міжнародний університет розвитку людини „Україна”. Інженерно-технологічний інститут. - К. : [б. в.], 2010. - 64 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Століття, що почалося, має стати часом значних змін в науці про харчування та харчових технологіях. Процес удосконалення технології виробництва харчових продуктів є безперервним, так як вітчизняна та світова наука постійно відкриває все нові і нові властивості основних компонентів їжі та корегує їх роль у життєзабезпеченні людського організму. На підставі знань про склад сировини і готової продукції розробляються науково обґрунтовані технології та асортимент продукції з урахуванням їх призначення. Велика роль науки у розвитку виробництва харчових продуктів визначається результатами науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт, на основі яких створюються новітні технології. Метою курсу є забезпечення студентів знаннями у питаннях, пов’язаних із сучасними напрямками в харчуванні, принципами та засадами їх використання у харчуванні з метою збереження та покращення здоров’я населення України. Метою викладання дисципліни є отримання студентами теоретичних знань та навичок, які дадуть змогу їм орієнтуватися у великій кількості біологічно активних добавок, їх використанні у харчуванні, створені нової продукції, самостійно ставити та вирішувати наукові, виробничі завдання щодо її виробництва. Курс „Сучасні напрямки в харчуванні” базується на дисциплінах: „Технологія продукції громадського харчування”, „Основи наукових досліджень”, “Основи фізіології та гігієни харчування”, “Устаткування підприємств ресторанного господарства” тощо.



Кл.слова:
здорове харчування -- харчові домішки -- дієтологія

   Тип видання:   навчальний посібник   
7.
 


Мерко, І. Т.
Наукові основи і технологія переробки зерна [Електронний ресурс] / І. Т. Мерко, В. О. Моргун. - Одеса : Друк, 2001. - 344 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Підручник для студентів вищих навчальних закладів. Для підготовки таких спеціалістів-технологів з технології переробки зерна і призначається даний підручник. Зміст і матеріали підручника дають можливість ознайомитись з джерелами, історією, традиціями даної спеціальності, досягненнями вітчизняних вчених і фахівців; вивчити наукові основи технологічних процесів переробки зерна і навчитись їх використовувати при аналізі, організації і управлінні технологічними процесами переробки зерна. Особливістю підручника є використання системного підходу до подання матеріалів: спочатку розглядаються сучасні наукові дані про якість та технологічні властивості зерна і виробленої з нього муки, а потім наукові основи технологічних процесів, що використовуються в зернових технологіях, та різні види технологій переробки зерна. Підручник складається з трьох взаємопов’язаних розділів. У першому розділі розглянуто технологічну характеристику зерна, технологічні властивості зернової маси, формування помельних партій, асортимент і якість муки. Другий розділ присвячено вивченню наукових основ технологічних процесів переробки зерна (сепарування, здрібнювання, лущення, воднотеплові процеси). Показано їх зв’язок і застосування в різних конкретних технологіях переробки зерна. У третьому розділі розглянуто усі види практичних технологій виробництва муки широкого асортименту, що використовується в Україні.



Кл.слова:
харчова промисловість -- технологія зберігання -- зернові

   Тип видання:   монографія   
8.

Одарченко, Д. М.
Заморожені напівфабрикати з дикорослих ягід [Електронний ресурс] : монографія / Д. М. Одарченко, А. І. Кудряшов, А. О. Бабіч ; Харківський державний університет харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2014. - 181 с.

Рубрики:

  Текст у форматі PDF 12.47 Мб


В монографії подано результати досліджень, направлених на формування товарознавчих характеристик і функціонально-технологічних властивостей, а також розширення товарного асортименту заморожених продуктів переробки з журавлини великоплідної та калини звичайної. Це видання рекомендується для викладачів, аспірантів, студентів вищих навчальних закладів, що навчаються за спеціальностями «Товарознавство та комерційна діяльність», «Експертиза товарів та послуг», «Управління безпечністю та якістю товарів», «Технології зберігання, консервування та переробки плодів та овочів», інженерно-технічних працівників, які зайняті в галузі переробки плодоовочевої продукції.



Кл.слова:
харчові технології -- товарознавча оцінка -- ягідна сировина

   Тип видання:   монографія   
9.

Караваєв, Т. А.
Водно-дисперсійні фарби: товарознавча оцінка [Електронний ресурс] : монографія / Т. А. Караваєв ; Київський національний торговельно-економічний університет. - Київ : [б. в.], 2015. - 288 с.

Рубрики:

  Текст у форматі PDF 3.95 Мб


У монографії розкрито наукові основи формування властивостей та товарознавчої оцінки водно-дисперсійних фарб і покриттів. Проведено комплексні дослідження вітчизняних мінеральних наповнювачів для застосування у складі водно-полімерних систем. Розроблено та здійснено оптимізацію складу водно-дисперсійних фарб та властивостей покриттів. Досліджено та розроблено шляхи покращення фізико-механічних, водовідштовхувальних, естетичних та інших експлуатаційних властивостей покриттів. Проведено товарознавчу оцінку асортименту водно-дисперсійних фарб і властивостей покриттів різного цільового призначення. Видання розраховане на науковців і практиків, аспірантів, студентів та інших спеціалістів у сфері товарознавства і експертизи непродовольчих товарів, хімії і технології лакофарбових матеріалів і покриттів.



Кл.слова:
мінеральні наповнювачі -- каоліни -- пігменти -- дисперсні матеріали
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського