Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (3)Наукова електронна бібліотека (31)Автореферати дисертацій (120)Книжкові видання та компакт-диски (739)Журнали та продовжувані видання (30)
Пошуковий запит: (<.>K=СОЛОД$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 420
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Пєтухова О. М. 
Аналіз діяльності підприємств компанії "Укрпиво" / О. М. Пєтухова // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 126-127. - укp.

Проаналізовано виробництво продукції основних видів підприємствами компанії "Укрпиво". Показано причини спаду виробництва безалкогольних напоїв і солоду, перспективи розвитку виробництва слабоалкогольних напоїв.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.752

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Вісник Донецького державного університету економіки і торгівлі ім. Туган-Барановського / ред.: І. В. Сорока. - Донецьк, 2001. - 238 с. - (Техн. науки; N 1(9)). - укp.

Наведено результати аналітичних дослідження зміни температури повітря в компресорно-конденсаторному відділенні працюючого побутового холодильника. Описано методику визначення параметрів холодильної машини фризера. Зроблено кількісну оцінку технологічних параметрів теплової обробки страв з сільськогосподарських птахів. Розглянуто технологічні властивості структурованих аналогів рибопродуктів. Запропоновано нові рецептури пралінових цукерок з використанням продуктів переробки льону та кунжуту, цукрозамінників у солодких стравах оздоровчого призначення. Наведено нові дані про хімічний склад плодів топінамбура. Досліджено діелектричні характеристики грибного порошку з опеньків. Проаналізовано особливості теплової обробки плодово-ягідного пюре у роторному плівковому апараті.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж.я54(4Укр)3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70141/техн. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Лагода Т.  
Конкурентоспособность отечественных кондитерских изделий / Т. Лагода, Я. Юрик // Экономика Украины. - 1999. - № 2. - С. 44-49. - рус.

Розглянуті умови виникнення та розвитку конкуренції в Україні, основні форми та методи конкурентної боротьби, важливість вибору стратегії конкурування. Відзначається можливість розширення ринків збуту солодощів за рахунок зміни експортної політики. Запропоновані шляхи збільшення обсягів реалізації вітчизняних кондитерських виробів, як в Україні, так і за її межами.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28369 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Домарецький В. А. 
Технологія солоду та пива : Підруч. для студ. вищ. закл. освіти / В. А. Домарецький. - К. : Урожай, 1999. - 542 c. - Бібліогр.: 37 назв. - укp.

Подано характеристику та наведено біохімічний і хімічний склад кінцевого продукту - пива й основних видів сировини для його виробництва. Розглянуто найважливіші принципи математичного моделювання найбільш енергоємних процесів з використанням комп'ютерної техніки. Розкрито технологію пивного сусла та пива за класичною та прогресивною схемами. Велику увагу приділено питанням технохімконтролю якості сировини, напівфабрикатів і готової продукції. Стисло охарактеризовано високопродуктивні машини та апарати, які відповідають екологічним, економічним і санітарно-гігієнічним вимогам, забезпечують одержання високоякісних солоду та пива. На сучасному рівні висвітлено актуальні проблеми технології солоду і пива.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.2 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА595095 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Подобед Л. И. 
Физиологическая реакция молодняка животных на включение в рацион нетрадиционных кормовых добавок / Л. И. Подобед, В. И. Бурдык // Вісн. Полтав. держ. с.-г. ін-ту. - 2001. - № 2-3. - С. 122-123. - Библиогр.: 4 назв. - рус.

Викладено результати досліджень фізіологічної реакції молодняка свиней та птиці на включення в раціон вітамінних додатків з кормового солоду, та мінеральних - з вапняків. Встановлено, що одночасне включення цих додатків в оптимізованих дозах в корм тваринам підвищує перетравність деяких поживних речовин раціону, сприяє росту фіксації в організмі азоту, кальцію та фосфору.


Індекс рубрикатора НБУВ: П65-44-451.22 + П68-44-451.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Сікач В. О. 
Вплив поживних середовищ на фізіологічні особливості культивованих рослин стевії за умов in vitro / В. О. Сікач // Физиология и биохимия культур. растений. - 1998. - 30, № 4. - С. 294-299. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.


Ключ. слова: Stevia rebaudiana Bert., поживне середовище, стевіозид, ребаудіозид, рослинний експлант
Індекс рубрикатора НБУВ: П219.61-237,025

Шифр НБУВ: Ж61831 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Гончаренко Г. М. 
Розробка процесів безвідходної переробки томатних овочів на підприємствах харчування : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / Г. М. Гончаренко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2004. - 17 c. - укp.

Розроблено нові технологічні процеси безвідходної переробки томатних овочів на підприємствах харчування. Встановлено раціональні параметри та режими тонкодисперсного подрібнення томатів і солодкого перцю з використанням модернізованих робочих органів м'ясорубок. Визначено оптимальні конструктивно-експлуатаційні параметри різальних і транспортувальних органів м'ясорубок та розроблено їх модернізовані зразки. Обгрунтовано комплекс фізико-хімічних показників якості томатних овочів після тонкодисперсного подрібнення. Результати наукового дослідження впроваджено у виробництво.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.42 + Л961.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА334101 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв / ред.: П. М. Заїка. - Х., 2004. - 234 с. - (Вісн. Харк. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П.Василенка; Вип. 28, т. 1). - укp. - рус.

Наведено результати виробничих досліджень вібропневмовідцентрового сепаратора. Описано технології виготовлення теплоізоляційного покриття ливарної форми під час виливання заготовок борошномельних вальців, ферментування та зберігання плодів фізалісу, знежирення фосфатидного концентрату соняшникової олії ізопропіловим спиртом. Розглянуто питання підбору конструкторсько-технологічних режимів подрібнювача овочевих плодів, висвітлено теоретичні аспекти подрібнення насінників гарбузових культур. Проаналізовано вплив мінеральних елементів на активність ферментів солоду сої, методів консервування продуктів з рослинної сировини на збереженість поліфенолів плодів, складу пігментного комплексу на зміну кольору хлорофілвмісної сировини під час її переробки.

Приведены результаты производственных исследований вибропневмоотцентрового сепаратора. Описаны технологии изготовления теплоизоляционного покрытия литейной форми при литье заготовок мукомольных вальцов, ферментирования и сохранения плодов физалиса, обезжиривания фосфатидного концентрата подсолнечного масла изопропиловым спиртом. Рассмотрены вопросы подбора конструторско-технологических режимов измельчителя овощных плодов, освещены теоретические аспекты измельчения семян тыквенных культур. Проанализированы влияние минеральных элементов на активность ферментов солода сои, методов консервирования продуктов с растительного сырья на сохраняемость полифенолов плодов, состава пигментного комплекса на изменение цвета хлорофилсодержащего сырья при его переработке.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4УКР)

Шифр НБУВ: Ж61599 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Домарецкий В. А. 
Технология солода и пива : Учеб. для студ. вузов, по спец. "Технология бродильн. производств и виноделия" / В. А. Домарецкий; Нац. ун-т пищевых технологий. - К. : Фирма "Инкос", 2004. - 432 c. - (Пищевая пром-сть). - Библиогр.: 43 назв. - рус.

Приведена общая характеристика пива: биохимические, физиологические и органолептические свойства, химический состав и основные сорта. Рассмотрены основные виды сырья для производства солода и пива по их химическому составу и другим показателям. Проанализированы теоретические и практические аспекты технологий приготовления солода и пивного сусла. Представлены разные способы интенсификации и оптимизации технологических процессов, экономии энергоресурсов и материалов, а также экологические требования к производству высококачественного пива. Изложены особенности утилизации отходов пивоваренного производства, их переработки и использования. Уделено внимание основным формам подготовки специалистов и кадров высшей категории (кандидатов и докторов наук) в отрасли пивоварения.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л87 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС40042 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Гулий І. С. 
Наукові праці Національного університету харчових технологій. N 11 / І. С. Гулий. - К., 2002. - 127 с. - укp.

Проаналізовано вплив параметрів зовнішнього середовища на електричну стабільність біомембран, заліза на анаеробну обробку білок- і сульфатовмісних стічних вод, а також вплив ємності парогенератора на динамічні характеристики відпарної колони у процесі десорбції високорозчинних газів. Висвітлено числові методи розрахунку процесу формування пшеничного дріжджового тіста екструзією. Описано методику експериментального визначення залежності зміни густини тіста від тиску. Наведено результати дослідження впливу житньо-солодового екстракту на біохімічні процеси в тісті, а також процесу сушіння висококонцентрованих пектинових екстрактів, вмісту оксиметилфурфуролу в інвертах під час кислотного гідролізу цукрових розчинів, ефектів пароконденсаційної кавітації на активацію вапняного молока. Розглянуто вплив параметрів парової обробки стружки топінамбура на якісні показники одержаного соку, вплив іонообмінної обробки на комплексоутворювальну здатність бурякового пектину, процесу сушіння на білковий комплекс насіння ріпаку сорту "Галицький". Проаналізовано сучасний стан і перспективи розвитку хлібопекарської промисловості України. Акцентовано увагу на проблемах стабілізації економічного розвитку підприємств хлібопекарської промисловості у трансформаційному періоді. Висвітлено особливості інвестиційного клімату в пивоварній промисловості країни.

Проанализировано влияние параметров внешней среды на электрическую стабильность биомембран, влияние железа на анаэробную обработку белков- и сульфатсодержащих сточных вод, емкости парогенератора на динамические характеристики отпарной колонны при десорбции высокорастворимых газов. Освещены численные методы расчета процесса формирования пшеничного дрожжевого теста экструзией. Описана методика экспериментального определения зависимости изменения плотности теста от давления. Приведены результаты исследования влияния ржано-сладкого экстракта на биохимические процессы в тесте, процесса сушки высококонцентрированных пектиновых экстрактов, содержания оксиметилфурфурола в инвертах при кислотном гидролизе сахарных растворителей, эффектов пароконденсационной кавитации на активацию известкового молока. Рассмотрено влияние параметров паровой обработки стружки топинамбура на качественные показатели полученного сока, влияние ионообменной обработки на комплексообразующую способность свекольного пектина. Проанализированы современное состояние и перспективы развития хлебопекарной промышленности Украины. Акцентировано внимание на проблемах стабилизации экономического развития предприятий хлебопекарной промышленности в трансформационном периоде. Освещены особенности инвестиционного климата в пивоваренной промышленности страны.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж71985 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Вісник Донецького державного університету економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського / ред.: О. О. Шубін. - Донецьк, 2003. - 254 с. - (Техн. науки; N 1(17)). - укp.

Висвітлено перспективи використання ізобутану як холодоагента нового покоління. Наведено результати дослідження антиоксидатних властивостей кизилу та перспектив його використання, комплексну оцінку якості виробів з пісочного тіста з додаванням чорноплідної горобини. Проаналізовано формування показників якості смакоароматичних домішок, модифікованого внутрішньотканинного газового складу в яблуках з захисним плівковим покриттям у процесі зберігання, вплив тривалості компресії на контамінацію мікроорганізмами сиропів. Розглянуто питання підвищення біологічної цінності та особливості структуроутворення борошняних кондитерських виробів з фруктовими порошками. Описано методику оцінки харчових продуктів за збалансованістю енергетичних речовин, процеси безвідходної переробки томатів і солодкого перцю на підприємствах харчування, особливості розробки технології концентрованих томатопродуктів. Визначено параметри роботи вібраційної машини для миття субпродуктів.

Освещены перспективы использования изобутана как холодоагента нового поколения. Приведены результаты исследования антиоксидантных свойств кизила и перспектив его использования, комплексная оценка качества изделий из песочного теста с добавлением черноплодной рябины. Проанализированы формирование показателей качества вкусовых ароматических добавок, модифицированного внутритканевого газового состава в яблоках с защитным пленочным покрытием при сохранении, влияние длительности компрессии на контаминацию микроорганизмами сиропов. Рассмотрены вопросы повышения биологической ценности и особенности структурообразования мучных кондитерских изделий с фруктовыми порошками. Описаны методика оценки пищевых продуктов по сбалансированности энергетических веществ, процессы безотходной переработки томатов и сладкого перца на предприятиях питания, особенности разработки технологии концентрированных томатопродуктов. Определены параметры работы вибрационной машины для мойки субпродуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л1/7я54(4Укр) + Л8/9я54(4Укр)

Шифр НБУВ: Ж70141/Техн. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Кузьменко А. Ф. 
Памяти Сергея Максимовича Солодовника - педагога, художника и человека / А. Ф. Кузьменко // Вісн. Харк. держ. акад. дизайну і мистец. - 2002. - № 6. - С. 79-81. - рус.

Подано основні принципи навчання С.М.Солодовника. Розглянуто критерії досконалістіволодіння предметом "Рисунок" і методику викладання.

Рассмотрены основные принципы обучения С.М.Солодовника, а также совершенство владения предметом "Рисунок" и методика преподавания.

Main principles of training of S.M.Solodovnika. Perfection of possession of a subject "Figure" and a technique of teaching.


Ключ. слова: Солодовник. Рисунок
Індекс рубрикатора НБУВ: Щ15р(4Укр)3-34 + Щ153(4Укр)6-8

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж71480 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Овочівництво і баштанництво : Міжвід. темат. наук. зб. N 48 / ред.: Т. К. Горова; УААН. Ін-т овочівництва і баштанництва. - Х., 2003. - 348 с. - укp.

Описано алгоритм створення моделей зразків моркви з прогнозованим рівнем полігенної стійкості до збудника чорної гнилі, перспективні форми солодкого перцю для селекції та покращання хімічного складу плодів. Наведено схеми періодизації онтогенезу сої та білоголової капусти, результати оцінки колекції солодкого перцю на ранньостиглість та продуктивність рослин, вимоги стандартів ISO до зберігання та транспортування овочів та картоплі. Розглянуто питання прогнозування селекційної цінності гібридних популяцій томата за елементами продуктивності, створення вихідного матеріалу томата, стійкого проти галової нематоди, гетерозисних гібридів томата для плівкових теплиць з покращаними хімічними показниками.

Описаны алгоритм создания моделей образцов моркови с прогнозированным уровнем полигенной устойчивости к возбудителю черной гнили, перспективные формы сладкого перца для селекции на улучшение химического состава плодов. Приведены схемы периодизации онтогенеза сои и белокачанной капусты, результаты оценки коллекции сладкого перца на раннеспелость и продуктивность растений, требования стандартов ISO к хранению и транспортировке овощей и картофеля. Рассмотрены вопросы прогнозирования селекционной ценности гибридных популяций томата по элементам продуктивности, создания исходного материала томата, устойчивого против галовой нематоды, гетерозисных гибридов томата для пленочных теплиц с улучшенными химическими показателями.


Індекс рубрикатора НБУВ: П24я54(4Укр)

Шифр НБУВ: Ж29048 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Маринченко В. О. 
Технологія спирту : Підруч. для студ. вищ. навч. закл. / В. О. Маринченко, В. А. Домарецький, П. Л. Шиян, В. М. Швець, П. С. Циганков, І. Д. Жолнер; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2003. - 495 c. - Бібліогр.: 20 назв. - укp.

Наведено біохімічну і технологічну характеристики сировини, описано способи її зберігання та підготовки до зброджування. Розглянуто питання одержання ферментних препаратів та солоду, культивування дріжджів, бактерій, пліснявих грибів, зброджування сусла, виділення спирту із бражки та його ректифікації. Висвітлено енерго- та ресурсоощадні технології у спиртовому виробництві, актуальні проблеми спиртової промисловості.

Приведены биохимическая и технологическая характеристики сырья, описаны способы его хранения и подготовки к брожению. Рассмотрены вопросы получения ферментных препаратов и солода, культивирования дрожжей, бактерий, плесневелых грибов, брожения сусла, выделения спирта из браги и его ректификации. Освещены энерго- и ресурсосберегательные технологии в спиртовом производстве, актуальные проблемы спиртовой промышленности.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872я73-1

Шифр НБУВ: ВС38825 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Кухарська В. Б. 
Англійська мова для студентів харчових спеціальностей : навч.-метод. посіб. / В. Б. Кухарська; Терноп. держ. техн. ун-т ім. І.Пулюя. - К. : ІНКОС, 2007. - 352 c. - англ.

Запропоновано систему навчальних вправ, спрямованих на розвиток та удосконалення англомовних навичок майбутніх спеціалістів у галузі харчових технологій. Викладено оригінальні тексти англійською мовою про молочні, м'ясні та рибні продукти, солодощі та хлібо-булочні вироби, жири, білки, вуглеводи, напої, овочі, фрукти, зберігання продуктів та харчові отруєння, опрацювання яких сприяє збагаченню фахової англомовної лексики. Наведено лексичний коментар до оригінальних текстів і розроблено завдання, спрямовані на формування комунікативних умінь і навичок, зокрема, діалогічного та монологічного мовлення, перекладу та розуміння оригінальних науково-популярних текстів і ведення дискусій на запропоновані теми.

Разработана система учебных упражнений, направленных на развитие и усовершенствование англоязычных навыков будущих специалистов в отрасли пищевых технологий. Приведены оригинальные тексты на английском языке о молочных, мясных и рыбных продуктах, сладостях и хлебо-булочных изделиях, жирах, белках, углеводах, напитках, овощах, фруктах, сохранении продуктов и пищевых отравлениях, работа с которыми способствует обагащению профессиональной англоязычной лексики. К оригинальным текстам даны лексический комментарий и задания, направленные на формирование коммуникативных умений и навыков, в частности, диалогической и монологической речи, перевода и понимания оригинальных научно-популярных текстов, ведения дискуссий на заданную тему.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ш143.21-923.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА695408 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Роїк М. В. 
Буряківництво : навч. посіб. / М. В. Роїк, М. І. Бахмат, М. О. Ігнатьєв; УААН. Ін-т цукр. буряків, Поділ. держ. аграр.-техн. ун-т. - 2-ге вид., переробл. і доповн. - Кам`янець-Поділ. : Медобори-2006, 2008. - 392 c. - Бібліогр.: с. 386-388. - укp.

Висвітлено біологічні особливості цукрових буряків (ЦБ), розкрито сутність української інтенсивної технології вирощування, що дає можливість максимально реалізувати потенційні можливості культури. Охарактеризовано природний потенціал бурякового поясу України. Запропоновано систему керування технологічними процесами у буряківництві. Проаналізовано особливості вирощування ЦБ на зрошуваних землях, заготівлі та зберігання коренеплодів ЦБ, технології переробки коренеплодів ЦБ на цукор, виробництва солодких речовин з нетрадиційних видів сировини. Особливу увагу приділено шкідникам і хворобам ЦБ.

Освещены биологические особенности сахарной свеклы (СС), раскрыта сущность украинской интенсивной технологии выращивания, что дает возможность максимально реализовать потенциальные возможности культуры. Охарактеризован природный потенциал свекольного пояса Украины. Предложена система управления технологическими процессами в свекловедении. Проанализированы особенности выращивания СС на орошаемых землях, заготовки и хранения корнеплодов СС, технологии переработки корнеплодов СС на сахар, производства сладких веществ из нетрадиционных видов сырья. Особое внимание уделено вредителям и болезням СС.


Індекс рубрикатора НБУВ: П215.2 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА696728 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Навальна М.  
Війни загарбницькі й "солодкі" (семантична динаміка лексеми IBвійнаD в сучасній мовній практиці) / М. Навальна // Культура слова. - 2006. - Вип. 66-67. - С. 88-90. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ш141.4-312

Шифр НБУВ: Ж60955 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
18.

Вісник Донецького національного університету економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського / ред.: О. О. Шубін. - Донецьк, 2008. - 228 с. - (Техн. науки; N 1(37)). - укp. - рус.

Розглянуто питання розробки нової конструкції кондуктивної сушарки для пюреподібних продуктів, технології функціонального напівфабрикату з лактулозою для м'якого морозива та солодких страв. Наведено результати дослідження молекулярно-масової неоднорідності полімерів бісквітного тіста з використанням топінамбура та ксампану. Описано функціонально-технологічні властивості полідисперсних систем на основі молочно-білкових напівфабрикатів зі сколотин. Обгрунтовано режими обробки м'ясопродуктів за допомогою високого гідростатичного тиску. Визначено ефективність використання функціонально-замкнених ємкостей за двостороннього жаріння м'яса під тиском. Проаналізовано вплив електромагнітної обробки жирів на їх жирнокислотний склад.

Рассмотрены вопросы разработки новой конструкции кондуктивной сушилки для пюреобразных продуктов, технологии функционального полуфабриката с лактулозой для мягкого мороженого и сладких блюд. Приведены результаты исследования молекулярно-массовой неоднородности полимеров бисвитного теста с использованием топинамбура и ксампана. Обоснованы режимы обработки мясопродуктов с помощью высокого гидростатического давления. Определены эффективность использования функционально-замкнутых ёмкостей при двухсторонней жарке мяса под давлением. Проанализировано влияние электромагнитной обработки жиров на их жирнокислотный состав.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж70141/тех. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Збірник наукових праць Уманського державного аграрного університету / ред.: П. Г. Копитко. - Умань, 2005. - 662 с. - (Агрономія; Вип. 61, ч. 1). - укp.

Розглянуто питання формування врожаю ярої м'якої пшениці залежно від різного рівня азотного живлення. Визначено баланс поживних речовин у грунті у разі застосування різних органічних добрив під цукрові буряки. Вивчено способи застосування мікроелементів у рослинництві у Лісостепу України. Проаналізовано вплив дефекату на фоні тривалого застосування добрив на фосфатний режим опідзоленого чорнозему в ланках польової сівозміни. Описано грунтозахисну ресурсоощадну систему основного обробітку грунту під культури в польових сівозмінах лівобережного Лісостепу України. Розкрито залежність технологічних показників якості коренеплодів гібридів цукрових буряків від удобрення та погодних умов. Викладено результати селекції інбредних ліній і гібридів кукурудзи щодо зменшення втрат від ураження пухирчастою сажкою. Наведено біологічну характеристику колекції сортів еспарцету в північному степу України, оцінку продуктивності окремих сортів солодкого перцю в правобережному Лісостепу України, біологічну оцінку сортів груші для інтенсивного садівництва на Поділлі.

Рассмотрены вопросы формирования урожая яровой мягкой пшеницы в зависимости от разного уровня азотного питания. Определен баланс питательных веществ почвы при применении разных органических удобрений под сахарную свеклу. Изучены способы применения микроэлементов в растениеводстве в Лесостепи Украины. Проанализировано влияние дефеката на фоне продолжительного применения удобрений на фосфатный режим оподзоленного чернозема в звеньях полевого севооборота. Освещена почвозащитная ресурсосберегательная система основной обработки почвы под культуры в полевых севооборотах левобережной Лесостепи Украины. Раскрыта зависимость технологических показателей качества корнеплодов гибридов сахарной свеклы от удобрения и погодных условий. Изложены результаты селекции инбредных линий и гибридов кукурузы относительно уменьшения потерь от поражения пухирчастой сажкой. Приведены биологическая характеристика коллекции сортов эспарцета в северной степи Украины, оценка продуктивности отдельных сортов сладкого перца в правобережной Лесостепи Украины, биологическая оценка сортов груши для интенсивного садоводства на Подолье.


Індекс рубрикатора НБУВ: П2я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж61381 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Конструювання, виробництво та експлуатація сільськогосподарських машин : загальнодерж. міжвід. наук.-техн. зб. Вип. 37 / ред.: М. І. Черновол; Кіровогр. нац. техн. ун-т. - Кіровоград, 2007. - 322 с. - рус.

Розглянуто питання математичного моделювання руху льонозбиральних агрегатів, вилучення коренеплоду цукрового буряку з грунту. Визначено оптимальні параметричні характеристики машини для виділення насіння солодкого та гострого перцю. Наведено результати дослідження емпіричного розподілу гранулометричного складу грунтів. Проаналізовано закономірності руху частинки по прутковому барабану відцентрово-пневматичного сепаратора зерна, параметри сепарації зерна в похилому повітряному потоці. Вивчено вплив опору даного потоку на швидкість переміщення частинки. Викладено методику дослідження швидкості переміщення зернівок в зерновому воросі на вібрувальному решеті. Описано детерміновану математичну модель руху насіння по каскадах зерносушарки каскадного типу.

Рассмотрены вопросы математического моделирования льноуборочных агрегатов, извлечения корнеплода сахарной свеклы из почвы. Определены оптимальные параметрические характеристики машины для выделения семян сладкого и острого перца. Приведены результаты исследования эмпирического распределения гранулометрического состава почв. Проанализированы закономерности движения частицы по прутковому барабану отцентрово-пневматического сепаратора зерна, параметры сепарации зерна в наклонном воздушном потоке. Изучено влияние сопротивления данного потока на скорость перемещения частицы. Изложена методика исследования скорости перемещения зерновок в зерновом ворохе на вибрирующем сите. Описана детерминированная математическая модель движения семян по каскадам зерносушилки каскадного типа.


Індекс рубрикатора НБУВ: П072я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж69344 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського