Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Zahorulko A$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 20
Представлено документи з 1 до 20

      
Категорія:    
1.

Cherevko O. 
Improvement of a rotor film device for the production of high-quality multicomponent natural pastes / O. Cherevko, V. Mykhaylov, O. Zagorulko, A. Zahorulko // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2018. - № 2/11. - С. 11-17. - Бібліогр.: 18 назв. - англ.

Вдосконалена система обігріву роторного плівкового апарату забезпечить прийнятний тепловий режим для виробництва композицій високоякісних багатокомпонентних природних паст. Підібрано рецептуру пасти з урахуванням оздоровчих властивостей, яка складається з яблука, журавлини та глоду. Визначено вплив кожної з домішки на зміну структури отримуваної продукції та підтверджено максимальне збереження природних цінностей у кінцевому багатокомпонентному напівфабрикаті.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Zagorulko A. 
Universal multifunctional device for heat and mass exchange processes during organic raw material processing / A. Zagorulko, A. Zahorulko, K. Kasabova, V. Chervonyi, O. Omelchenko, S. Sabadash, N. Zahorko, O. Peniov // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2018. - № 6/1. - С. 47-54. - Бібліогр.: 15 назв. - англ.

Запропоновано інноваційне конструктивне рішення універсального багатофункціонального апарата, що забезпечує реалізацію максимальної кількості тепломасообмінних процесів. А саме: витримування, підсушування, бланшування, уварювання, розварювання, настоювання, перемішування, розчинення та частково екстрагування. Поєднання цих процесів в єдиному апараті забезпечить його технологічну багатоопераційність, мобільність завдяки розташуванню на рухомій площадці. На ній змонтовано: моторне відділення; центральна опора фіксування робочої технологічної ємності; відділення з паровим генератором та вакуум насосом; технічні магістралі. Для керування основних режимних параметрів: швидкістю обертання валу мішалки; температурою нагрівання; тиском паровведення та вакуумуванням використовується засоби автоматизації. Також встановлена допоміжна технічна висувна піднімальна рейка з обертальним механізмом, призначена для розвантаження та завантаження ємності. Конструктивне рішення багатофункціонального апарату забезпечує використання змінних секційно-модульних елементів. У цьому випадку обігрівання технологічної ємності здійснюється гнучким плівковим резистивним електронагрівачем випромінювального типа, що забезпечує вихід апарату на робочий режим протягом 1,5 хв., простоту обслуговування та зниження його металоємності конструкції. Під час апробації універсального багатофункціонального апарата встановлено, що він забезпечує зменшення тривалості тепломасообмінних процесів. А саме: витримування органічної сировини на 22 %, бланшування на 25 %, екстрагування на 21 %, уварювання на 32 %, підсушування на 13 %, настоювання на 43 % і розчинення дрібнодисперсної фракції на 20 %. Питомі витрати енергії, затрачуваної на нагрівання одиниці продукту, менші на 10 і 19 % в порівнянні з УПТОДС-150 і казаном КВМ-150 відповідно. Це підтверджує ефективність прийнятого інноваційного рішення при забезпеченні мобільності, енерго- та ресурсоефективності, легкості експлуатації та обслуговування апарата.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Zahorulko An. 
Development of the plant for low-temperature treatment of meat products using IR-radiation / An. Zahorulko, Al. Zagorulko, M. Yancheva, M. Serik, S. Sabadash, M. Savchenko-Pererva // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2019. - № 1/11. - С. 17-22. - Бібліогр.: 18 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л924

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Zahorulko An. 
Improving a vacuum-evaporator with enlarged heat exchange surface for making fruit and vegetable semi-finished products / An. Zahorulko, A. Zagorulko, N. Fedak, S. Sabadash, D. Kazakov, V. Kolodnenko // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2019. - № 6/11. - С. 6-13. - Бібліогр.: 25 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.1-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Sabadash S. 
Improvement of equipment in order to intensify the process of drying dispersed food products / S. Sabadash, M. Savchenko-Pererva, O. Radchuk, L. Rozhkova, A. Zahorulko // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2020. - № 1/11. - С. 15-21. - Бібліогр.: 15 назв. - англ.

Одним із найбільш розповсюджених і досліджених процесів у харчовій промисловості є процес сушіння, він становить завершальну стадію технологічних схем і визначає якість готового продукту. Встановлено, що завдяки ефективному використанню об'єму сушарки та збільшенню поверхні фазового контакту інтенсифікувався процес сушіння та зменшилася собівартість висушеного продукту. Визначено, що збільшування відносної швидкості дисперсної та газової фази своєю чергою збільшувало рушійну силу процесу сушіння і зменшувало витрату теплоносія на сушіння. З'ясовано, що у разі застосування інертного носія збільшувалася відносна швидкість поверхні фазового контакту. Проведено теоретичні та експериментальні дослідження, які надали можливість одержати емпіричні співвідношення, необхідні для інженерного розрахунку конструктивних особливостей сушарки із псевдозрідженим шаром інертного носія для сушіння дисперсних харчових продуктів (ДХП). Основні особливості установки для сушіння ДХП полягають в наступному. По-перше, у верхній частині камери був розміщений пристрій для уловлення продукту, який запобігав винесенню разом із частинками інертного носія. По-друге, використання фторопластової крихти надало змогу інтенсифікувати процес сушіння внаслідок збільшення поверхні тепломасообміну. По-третє, використання вентилятора та калорифера надало можливість отримати сухе гаряче повітря необхідної температури, запобігаючи потемнінню продукту. Під час розробки сушильної установки встановлено основні вимоги забезпечення рівномірного сушіння в усьому об'ємі сушильної камери за високих техніко-економічних показників: мінімальні габарити і мінімальні витрати матеріалів на побудову сушарки, мінімальні витрати теплоти та електроенергії на висушування одного кілограма сировини, просте обслуговування, зменшення вартості ремонту обладнання, невисокі затрати на виробництво, простота і надійність експлуатації. Під час порівняння розрахунків за показником енергоефективності встановлено, що енергоефективність розробленої моделі сушарки є вищою на 0,25 % у порівнянні з типовою моделлю сушарки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л814.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Zahorulko An. 
Improvement of zefir production by addition of the developed blended fruit and vegetable paste into its recipe / An. Zahorulko, Al. Zagorulko, K. Kasabova, N. Shmatchenko // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2020. - № 2/11. - С. 39-45. - Бібліогр.: 18 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Sashnova M. 
Improving the quality of the technological process of packaging shape formation based on the information structure of an automated system / M. Sashnova, A. Zahorulko, T. Savchenko, S. Gakhovіch, I. Parkhomenko, D. Pankov // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2020. - № 3/2. - С. 28-36. - Бібліогр.: 21 назв. - англ.

На базі інформаційної структури автоматизованої системи моніторингу якості розроблено систему аналізу інформації про якість формоутворення ПЕТ-тари з можливістю статистичного управління технологічним процесом за допомогою контрольних карт Шухарта (ККШ). Зокрема, це було здійснено на прикладі запропонованого способу оцінювання якості готових ПЕТ-пляшок за товщиною їх стінки. Отримання високоякісної ПЕТ-тари безпосередньо залежить від ступеня досконалості всіх технологічних стадій, обумовлюючи необхідність створення ефективної системи контролю та управління технологічним процесом формоутворення пляшок із поліетилентерефталату. Аналіз інформації про якість формоутворення ПЕТ-тари на основі моніторингу інформаційної структури автоматизованої системи надасть можливість забезпечити оперативне коригування параметрами формоутворення з мінімізованим відсотком браку за рахунок організації вибіркового контролю виготовленої продукції. Використання статистичних методів контролю на базі ККШ забезпечить розробку оригінальних алгоритмів моніторингу якості формоутворення, спрямованих на відстеження порушень технологічних параметрів і створення рекомендацій для підвищення якості процесу та ресурсоефективності. Для статистичної оцінки причинно-наслідкових зв'язків між основними технологічними параметрами та показниками якості продукції застосовується алгоритм моніторингу якості формоутворення ПЕТ-тари. Це надає можливість забезпечити мінімальний рівень дефектності пляшок за умов застосування розробленої ККШ. Запропоновано нечітку когнітивну карту для визначення попереджувально-коригувальних дій, спрямованих на усунення основних причин виникнення дефекту у процесі формоутворення пляшок з урахуванням взаємозв'язків чинників та їх наслідків на отримувану якість процесу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л719.9-7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Zahorulko An. 
Improvement of the continuous "pipe in pipe" pasteurization unit / An. Zahorulko, A. Zagorulko, M. Yancheva, O. Dromenko, M. Sashnova, K. Petrova, L. Polozhyshnikova, N. Budnyk // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2020. - № 4/11. - С. 70-75. - Бібліогр.: 19 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
9.

Paziuk V. 
Improving the operation of a drum grain dryer with justification of the low-temperature mode parameters = Вдосконалення роботи барабанної зерносушарки з обгрунтуванням низькотемпературних режимних параметрів / V. Paziuk, V. Dub, O. Tereshkin, A. Zahorulko, I. Lebedynets, D. Pankov, A. Hotvianska // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2020. - № 5/8. - С. 24-30. - Бібліогр.: 17 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л821.012-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
10.

Zahorulko And. 
Increasing the efficiency of heat and mass exchange in an improved rotary film evaporator for concentration of fruit-and-berry puree = Підвищення ефективності тепломасообміну удосконаленого роторного плівкового випарника для концентрування плодоягідних пюре / And. Zahorulko, Al. Zagorulko, M. Yancheva, N. Ponomarenko, H. Tesliuk, E. Silchenko, M. Paska, S. Dudnyk // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2020. - № 6/8. - С. 32-38. - Бібліогр.: 20 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.3-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
11.

Cherevko O. 
Development of a thermal-radiation single-drum roll dryer for concentrated food stuff = Розробка терморадіаційної однобарабанної вальцьової сушарки для концентрованої харчової сировини / O. Cherevko, V. Mykhaylov, A. Zahorulko, A. Zahorulko, I. Gordienko // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2021. - № 1/11. - С. 25-32. - Бібліогр.: 28 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л814.43-513

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
12.

Theoretical and Practical Aspects of the Development of the European Research Area : collective monogr. / O. Hnatyshyn, S. Kryvuts, M. Pogrebnyak, M. Melnyichuk, O. Koval, A. Sakhnenko, S. Lazorenko, K. Doikova, O. Mirza, V. Sokolov, A. Korsun, N. Bogatko, V. Voloshchuk, Mykhailo Pidtereda, O. Husarova, R. Shapar, N. Sokolova, R. Dzhala, V. Dzhala, B. Verbenets', A. Zahorulko, O. Zahorulko, O. Obodovych, V. Sydorenko, A. Polivyanchuk, I. Gritsuk, E. Skuridina, V. Savenko, S. Palchyk, T. Obikhod; ed.: A. Jankovska. - 4th ed. - Riga : Baltija Publishing, 2020. - III, [I], 349 c. - Бібліогр. в кінці ст. - англ. - укp. - рус.

The collective monograph describes the theoretical and practical aspects of development of the European research area. The general issues of fine arts, economic and social geography, physical education of various groups of the population, preventive medicine and veterinary sanitation, agricultural sciences, computer science, computer engineering and automation, issues of physical and mathematical sciences are considered.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч21 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: ІВ228771 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
13.

Kasabova K. 
Improving pastille manufacturing technology using the developed multicomponent fruit and berry paste = Удосконалення технології виробництва пастили з використанням розробленої багатокомпонентної плодово-ягідної пасти / K. Kasabova, A. Zagorulko, A. Zahorulko, N. Shmatchenko, O. Simakova, I. Goriainova, O. Volodko, D. Mironov // Eastern-Europ. J. of Enterprise Technologies. - 2021. - № 3/11. - С. 49-56. - Бібліогр.: 30 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.6 + Л914

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
14.

Zahorulko A. 
Improved rotary film evaporator for concentrating organic fruit and berry puree = Удосконалення роторно-плівкового випарника для концентрування органічних плодово-ягідних пюре / A. Zahorulko, A. Zagorulko, V. Mykhailov, E. Ibaiev // Eastern-Europ. J. of Enterprise Technologies. - 2021. - № 4/11. - С. 92-98. - Бібліогр.: 26 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.6 + Л916

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
15.

Zahorulko A. 
Computational analysis of sealing and stability of a deformable floating and fixed rings of an annular seal / A. Zahorulko, S. Borsuk, G. Peczkis // J. of Eng. Sciences. - 2022. - 9, № 1. - С. D20-D29. - Бібліогр.: 14 назв. - англ.

Solving the hydroelastic problem by using Ansys System Coupling (Mechanical and CFX) for floating and fixed rings of a deformable annular seal made it possible to analyze the influence of the cylindrical shell thickness, the inlet and outlet edge dimensions, inlet pressure, and shaft radial displacement on the hydrostatic pressure distribution and the clearance value on length, leakages, stress-strain state, and radial force. The analysis of static stability at an inlet pressure of 10 MPa for the basic seal design showed that the static radial force in the range of radial movements of the shaft from 0 to 50 % of the clearance is centering, even though the inlet part of the seal clearance has a confusor, and the outlet part has diffuser form. However, the dynamic coefficients of the fixed sealing ring have a negative value of direct stiffness but positive values of direct and cross-coupled damping and cross-coupled stiffness. Verifying computational 2D and 3D models with experimental results from the literature showed that the maximum relative error does not exceed 10,7 % for the hydrostatic pressure, 18 % for the clearance, and 8,6 % for the leakage value. Simultaneously, according to the trend, all calculated dependencies are identical to the experimental results.


Індекс рубрикатора НБУВ: К441.26

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж101239 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
16.

Zahorulko A. 
Numerical simulation of 2-way FSI problem of face packing seal: impact of parameters change / A. Zahorulko, G. Peczkis, Y. Sapozhnykov // J. of Eng. Sciences. - 2022. - 9, № 2. - С. E12-E27. - Бібліогр.: 15 назв. - англ.

The article is devoted to creating a refined computer model of the face packing seal (FPS) based on the solution of the two-way fluid-structure interaction (2-way FSI) problem. An approach to the average gap was proposed based on the micro-space's working medium leakage between the friction pair's roughness elements. Three FPS designs were studied, in which the following operating parameters were alternately changed: inlet pressure, load factor, stuffing box parameters, and friction coefficient. Young's modulus, Poisson's ratio, and the thickness of the annular plate at the bottom of the stuffing box were also changed. The model was created considering the actual geometry of the FPS. The shaft rotation was considered by applying the rotation condition on the wall of the fluid model. The calculation was carried out using the ANSYS Multiphysics software. The results of the calculations were presented in the form of graphic dependences with a comparison of the hydrostatic and contact pressure distributions over the friction pair width. The values of the magnitudes of leakage from the changing parameters were presented. Based on the obtained results, an optimal combination of parameters was evaluated for the most efficient design of the FPS.


Індекс рубрикатора НБУВ: К441.26

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж101239 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
17.

Zahorulko A. 
Design of an apparatus for low-temperature processing of meat delicacies = Розробка апарата для низькотемпературної обробки м'ясних делікатесів / A. Zahorulko, O. Cherevko, A. Zagorulko, M. Yancheva, N. Budnyk, Y. Nakonechna, N. Oliynyk, N. Novgorodska // Eastern-Europ. J. of Enterprise Technologies. - 2021. - № 5/11. - С. 6-12. - Бібліогр.: 20 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л920.21-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
18.

Zahorulko A. N. 
Determination of the heat transfer coefficient of a rotary film evaporator with a heating film-forming element = Визначення коефіцієнта тепловіддачі роторно-плівкового випарника з гріючим плівкоутворюючим елементом / A. N. Zahorulko, A. Ye. Zagorulko, O. Cherevko, O. Dromenko, A. Solomon, R. Yakobchuk, O. Bondarenko, N. Nozdrina // Eastern-Europ. J. of Enterprise Technologies. - 2021. - № 6/8. - С. 41-47. - Бібліогр.: 19 назв. - англ.



Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
19.

Samokhvalova O. 
Improving the marmalade technology by adding a multicomponent fruit-and-berry paste = Удосконалення технології мармеладу з додаванням багатокомпонентної плодово-ягідної пасти / O. Samokhvalova, K. Kasabova, N. Shmatchenko, A. Ye. Zagorulko, A. N. Zahorulko // Eastern-Europ. J. of Enterprise Technologies. - 2021. - № 6/11. - С. 6-14. - Бібліогр.: 35 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л861.2-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
20.

Zahorulko And. 
Improving a tempering machine for confectionery masses = Удосконалення темперуючої машини для кондитерських мас / And. Zahorulko, Al. Zagorulko, K. Kasabova, B. Liashenko, A. Postadzhiev, M. Sashnova // Eastern-Europ. J. of Enterprise Technologies. - 2022. - № 2/11. - С. 6-11. - Бібліогр.: 22 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л861.3-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського