Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (16)
Пошуковий запит: (<.>A=Ялпачик Ф$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 27
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Ялпачик Ф. Е. 
Изменение динамических параметров дробилок в процессе износа молотков / Ф. Е. Ялпачик, В. А. Алексеенко, О. П. Волков // Вісн. Харк. держ. техн. ун-ту сіл. госп-ва. Підвищ. надійності відновлюван. деталей машин. - 2000. - Вип. 4. - С. 57-60. - Библиогр.: 3 назв. - рус.

Висвітлено вплив зношування молотків на динамічні параметри дробарок. Наведено значення динамічних параметрів для зношених молотків.


Індекс рубрикатора НБУВ: П072.911-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж61599 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Гвоздєв О. В. 
Технологічне обладнання для переробки продукції тваринництва : Навч. посіб. / О. В. Гвоздєв, Ф. Ю. Ялпачик, Ю. П. Рогач, Л. М. Кюрчева. - Суми : Довкілля, 2004. - 420 c. - Бібліогр.: с. 417-418. - укp.

Описано технологічне обладнання для переробки м'яса та молока, наведено основні розрахункові формули для машин і апаратів. Розкрито суть поняття м'ясокомбінату. Наведено класифікацію птахопереробних підприємств, теплового обладнання, а також основні вимоги безпеки в процесі санітарної обробки обладнання для переробки м'яса, молока, виробництва сирів, морозива.

Описано технологическое оборудование для переработки мяса и молока, даны основные расчетные формулы для машин и аппаратов. Раскрыта сущность понятия мясокомбината. Приведены классификация птицеперерабатывающих предприятий, теплового оборудования, а также основные требования безопасности при санитарной обработке оборудования для переработки мяса и молока, производства сыров, мороженного.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л92-5 я73 + Л95-5 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА662685 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Дацишин О. В. 
Механізація переробки і зберігання плодоовочевої продукції : Навч. посіб. для підгот. бакалаврів в аграр. вищ. навч. закл. II - IV рівнів акредитації з напряму "Механізація та електрифікація сіл. госп-ва" (спец. "Механізація сіл. госп-ва") / О. В. Дацишин, О. В. Гвоздєв, Ф. Ю. Ялпачик, Ю. П. Рогач. - К. : Мета, 2003. - 288 c. - Бібліогр.: с. 284-286. - укp.

З урахуванням найновіших досягнень науки та техніки викладено засоби механізації переробки і зберігання плодів та овочів. Розглянуто конструкції та принципи дії машин, апаратів та обладнання потоко-технологічних ліній з переробки плодоовочевої продукції. Запропоновано класифікацію сховищ, проаналізовано особливості їх будови та функціонування. Висвітлено перспективи розвитку обладнання для консервного виробництва.

С учетом новейших достижений науки и техники изложены средства механизации переработки и сохранения плодов и овощей. Рассмотрены конструкции и принципы действия машин, аппаратов и оборудования потоко-технологических линий переработки плодоовощной продукции. Предложена классификация складов, проанализированы особенности их строения и функционирования. Приведены перспективы развития оборудования для консервного производства.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-5я73 + Л961-5я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА639839 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Гвоздєв О. В. 
Механізація переробної галузі агропромислового комплексу : підручник / О. В. Гвоздєв, Ф. Ю. Ялпачик, Ю. П. Рогач, М. М. Сердюк. - К. : Вища освіта, 2006. - 479 c. - Бібліогр.: с. 472-473. - укp.

Наведено інформацію про сучасні засоби механізації переробки сільськогосподарської продукції. Описано конструкції та принципи дії машин, апаратів і обладнання потоково-технологічних ліній переробки та пакування зерна, м'яса, молока. Розкрито основні вимоги до охорони праці, виробничої санітарії, профілактики травматизму, електро- та пожежобезпеки на підприємствах АПК.

Приведена информация о современных средствах механизации переработки сельскохозяйственной продукции. Описаны конструкции и принципы действия машин, аппаратов и оборудования потоково-технологических линий переработки и упаковки зерна, мяса, молока. Раскрыты основные требования к охране труда, производственной санитарии, профилактике травматизма, электро- и пожаробезопасности на предприятих АПК.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5я72

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА695729 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Дацишин О. В. 
Технологічне обладнання зернопереробних та олійних виробництв : навч. посіб. / О. В. Дацишин, А. І. Ткачук, О. В. Гвоздєв, Ф. Ю. Ялпачик, В. О. Гвоздєв. - Вінниця : Нова Кн., 2008. - 488 c. - укp.

Розглянуто сучасні механізовані процеси та технологічне обладнання борошномельного, круп'яного, олійного та комбікормового виробництва. Наведено загальні відомості про машинні технології переробних виробництв. Визначено властивості зернопродуктів як об'єктів переробки та зберігання. Описано будову, принцип дії, функції, технологічні схеми, технічні характеристики та методи розрахунку технологічного обладнання для зберігання зернових продуктів, виконання підготовчих, основних і завершальних операцій зернопереробних виробництв. Розкрито особливості функціонування комплектного обладнання та технологічних ліній з переробки зерна й олійних культур.

Рассмотрены современные механизированные процессы и технологическое оборудование мукомольного, крупяного, маслиничного и комбикормового производства. Даны общие сведения о машинных технологиях перерабатывающих производств. Определены свойства зернопродуктов как объектов переработки и хранения. Описаны строение, принцип действия, функции, технологические схемы, технические характеристики и методы расчета технологического оборудования для хранения зерновых продуктов, выполнения подготовительных, основных и заключительных операций зерноперерабатывающих производств. Раскрыты особенности функционирования комплектного оборудования и технологических линий по переработке зерна и маслиничных культур.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л82-5 я73 + Л782.12-5 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА714029 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Ялпачик Ф. Ю. 
Монтаж та пусконалагодження обладнання переробних підприємств : навч. посіб. / Ф. Ю. Ялпачик, О. П. Ломейко, В. О. Олексієнко, В. Г. Циб; Тавр. держ. агротехнол. ун-т. - Мелітополь : Вид. будинок ММД, 2009. - 156 c. - Бібліогр.: с. 151-152. - укp.

Розкрито особливості організації будівельно-монтажного виробництва, визначено задачі служб підготовки до монтажних робіт. Встановлено вимоги щодо розробки й оформлення монтажно-технологічної документації. Розглянуто методи та технології монтажу обладання, конструкцій і комунікацій. Запропоновано методики проведення пусконалагоджувальних і налагоджувальних іспитів обладнання під навантаженням. Описано сучасні технології монтажу та пусконалагодження технологічних трубопроводів переробних підприємств. Висвітлено питання безпеки праці під час монтажу технологічного обладнання.

Раскрыты особенности организации строительно-монтажного производства, определены задачи служб подготовки к монтажным работам. Установлены требования к разработке и оформлению монтажно-технологической документации. Рассмотрены методы и технологии монтажа оборудования, конструкций и коммуникаций. Даны методики проведения пусконаладочных и наладочных испытаний оборудования под напряжением. Описаны современные технологии монтажа и пусконаладки технологических трубопроводов перерабатывающих предприятий. Освещены вопросы техники безопасности при монтаже технологического оборудования.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-08 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА719309 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Янаков В. П. 
Анализ интенсификации приготовления теста / В. П. Янаков, Ф. Е. Ялпачик // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2010. - 1, вип. 10. - С. 40-47. - Библиогр.: 12 назв. - рус.

Проанализирована интенсификация процесса тестоприготовления, способствующий повышению качеству технологического процесса. Для решения этой проблемы необходимо всестороннее рассмотрение путей сокращения времени обработки теста и способов улучшения качественных показателей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Гвоздєв О. В. 
Вдосконалення процесу виробництва м'якого морозива / О. В. Гвоздєв, Ф. Ю. Ялпачик, Т. О. Шпиганович // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2011. - Вип. 11, т. 6. - С. 50-58. - Библиогр.: 6 назв. - укp.

Удосконалено процес виробництва м'якого морозива у напрямку підвищення його якості та зниження втрат.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л956.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Ялпачик Ф. Ю. 
Визначення суттєвих факторів гравітаційної сепарації зерна методом Дельфи / Ф. Ю. Ялпачик, Т. О. Шпиганович, Н. М. Хомутіна // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2011. - Вип. 11, т. 6. - С. 38-44. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розроблено алгоритм експертних процедур і методику визначення суттєвих факторів процесу гравітаційної сепарації зерна за допомогою методу Дельфи.


Індекс рубрикатора НБУВ: П148 + Л821.031

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Ялпачик Ф. Ю. 
Дослідження вдосконалення технології хлібопекарної продукції / Ф. Ю. Ялпачик, А. В. Терещенко, В. П. Янаков // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2011. - Вип. 11, т. 6. - С. 92-97. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Проаналізовано проблеми взаємозв'язку інтенсифікації процесу замісу тіста, що сприяє скороченню технологічного ходу створення хлібопекарної продукції. Для вирішення даної проблеми потрібний докладний аналіз шляхів забезпечення скорочення часу обробки тіста та оцінка способів покращання якісних показників як тіста, так і хліба.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Ялпачик Ф. Ю. 
Значення подрібнення у приготуванні корму для тварин / Ф. Ю. Ялпачик, Н. О. Фучаджи, В. О. Мілаєва // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2010. - 3, вип. 10. - С. 43-47. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Визначено роль подрібнення у процесі приготування корму для годівлі тварин.


Індекс рубрикатора НБУВ: П072.911

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Ялпачик Ф. Ю. 
Методика проведення експериментальних досліджень процесу розливу харчових рідин / Ф. Ю. Ялпачик, І. М. Змєєва // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2011. - Вип. 11, т. 6. - С. 317-321. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено методику проведення експериментальних досліджень процесу розливу харчових рідин до вказаного рівня.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л818.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Ялпачик Ф. Ю. 
Обгрунтування методу визначення коефіцієнту витікання з урахуванням числа Рейнольдса / Ф. Ю. Ялпачик, І. М. Змєєва // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2010. - 3, вип. 10. - С. 209-214. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Проаналізовано методи визначення коефіцієнта витрат у разі розливу харчових рідин, обгрунтовано метод визначення коефіцієнта витікання з урахуванням числа Рейнольдса.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л818.2-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Ялпачик Ф. Ю. 
Технологія виробництва плавленого сиру / Ф. Ю. Ялпачик, А. С. Кулик // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2011. - Вип. 11, т. 6. - С. 65-70. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

За допомогою методу матеріального балансу Баркана розраховано оптимальне співвідношення компонентів у разі складання суміші для плавлення без додавання барвників і консервантів під час виробництва плавленого сиру.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л958.61

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Гвоздєв О. В. 
Технологія і механізація виробництва м'ясо-молочних продуктів : підруч. для учнів проф.-техн. НЗ : у 2 кн. Кн. 2. Технологія і механізація переробки молока і виробництва молочних продуктів / О. В. Гвоздєв, Ф. Ю. Ялпачик, Н. П. Загорко, Т. О. Шпиганович. - Мелітополь, 2013. - 463 c. - Бібліогр.: с. 461-463 - укp.

Описано основні відомості про молоко як сировину для виробництва молочних продуктів. Розглянуто загальні технологічні процеси виробництва молочної продукції. Викладено біохімічні та мікробіологічні основи виробництва кисломолочних продуктів. Наведено способи виробництва масла та схеми технологічних процесів. Досліджено особливості механізації виробництва твердих сирів. Увагу приділено питанню виробництва згущенних і сухих молочних продуктів. Розглянуто технологічний процес виробництва морозива. Наведено технологію виробництва казеїну та молочного білка. Викладено вимоги санітарії до молочного обладнання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95 я72-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: В353558/2 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Ялпачик Ф. Ю. 
Визначення технічної ефективності сучасних тістомісильних машин / Ф. Ю. Ялпачик, В. П. Янаков, А. П. Човпило // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2012. - Вип. 12, т. 4. - С. 17-25. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Проаналізовано можливості оперативного контролю якісних показників тіста на всіх етапах тістоприготування. Можливість оперативного контролю та корегування енергетичного впливу тістомісильних машин визначає напрямки їх вдосконалення та покращання процесу перемішування тіста.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Ялпачик В. Ф. 
Теплофизические расчеты при замораживании и дефростации плодоовощной продукции / В. Ф. Ялпачик, Н. И. Стручаев, Ф. Е. Ялпачик // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2013. - Вип. 13, т. 1. - С. 196-204. - Библиогр.: 5 назв. - рус.

Приведены результаты исследования теплофизики замораживания и дефростации плодоовощной продукции, а также полученные расчетные формулы для определения основных параметров замораживания и дефростации.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Машини і обладнання для переробки та зберігання сільськогосподарської продукції : навч.-метод. комплекс для підготов. спеціалістів освіт.-кваліфікац. рівнів "бакалавр" в аграр. ВНЗ III - IV рівнів акредитації з напрямку: 6.100202 "Процеси, машини та обладнання агропромислового виробництва" за вимогами кредит-модул. системи / І. М. Бендера, О. Я. Стрельчук, Ф. Ю. Ялпачик, О. В. Гвоздєв, М. М. Борис; ред.: І. М. Бендера, О. Я. Стрельчук; Поділ. держ. аграр.техн. ун-т. - Кам'янець-Подільський : Сисин О. В. : Абетка, 2013. - 355 c. - укp.

Детально розглянуто функціональні схеми, суть робочих процесів, технологічні розрахунки машин для переробки зерна, насіння олійних культур, плодоовочевої сировини і картоплі, молока і м'яса. Описано обладнання для дозування продуктів. Викладено інженерні методи розрахунку робочих органів. Наведено алгоритми розрахунку, що містять вихідні посилання, аналітичні або емпіричні вирази, які описують функціональні зв'язки параметрів робочих органів з продуктивністю, кінематичними та енергетичними показниками, умови і обмеження на параметри і режими роботи, врахування яких зебезпечує розробку роботоздатної технологічної машини заданої продуктивності. Розміщено необхідні довідкові дані для виконання технологічних розрахунків машин і обладнання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5 я7

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА772479 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Ялпачик В. Ф. 
Нові методи контролю якості плодів при зберіганні холодом / В. Ф. Ялпачик, Ф. Ю. Ялпачик, М. І. Стручаєв // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2013. - Вип. 13, т. 7. - С. 3-10. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Наведено результати розробки способів контролю якості плодів від фізичних показників. Розглянуто перспективу впровадження нових пристроїв контролю плодів у випадку зберігання холодом.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Змєєва І. М. 
Вплив коефіцієнтів місцевих опорів розливної системи на продуктивність дозуючого пристрою / І. М. Змєєва, С. В. Кюрчев, Ф. Ю. Ялпачик, М. І. Стручаєв // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2013. - Вип. 13, т. 7. - С. 21-27. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Проаналізовано вплив коефіцієнтів місцевих опорів розливної системи на продуктивність дозуючого пристрою.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л119.84-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського