Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (8)
Пошуковий запит: (<.>A=Чуйко Л$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 9
Представлено документи з 1 до 9

      
Категорія:    
1.

Краюткіна О. М. 
Вивчення процесу одночасного структурування та іммобілізації системи фермент - полімерний носій / О. М. Краюткіна, Л. С. Чуйко // Наук. зап. Терноп. держ. пед. ун-ту. - 2000. - Вип. 4. - С. 35-39. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Роботу присвячено вивченню процесу одночасного структурування та іммобілізації трикомпонентної системи: стиромаль - ліполактин - м-фенілендіамін, а також дослідженню властивостей одержаних структурованих фермент-полімерних комплексів, які містять в макромолекулах полімеру фрагменти ліполактину.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г29.9

Шифр НБУВ: Ж68937/хім Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Чуйко Л. С. 
Ковалентна іммобілізація ферментного препарату ліполактину на співполімері стиролу з малеїновим ангідридом / Л. С. Чуйко, О. М. Краюткіна, Н. Б. Мартинюк // Наук. зап. Терноп. держ. пед. ун-ту. Сер. Хімія. - 1998. - № 2. - С. 63-68. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Дана робота присвячена вивченню властивостей ліпази гриба Oospora lactis, а також дослідженню процесу ковалентної іммобілізації ферменту на полімерному носії - стиромалі і властивостей одержаних фермент-полімерних комплексів (ФПК).


Ключ. слова:
Індекс рубрикатора НБУВ: Е50*725

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж68937/хім. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Павлюк Р. Ю. 
Новые прогрессивные технологии биологически активных добавок из цветочной пыльцы и растительного сырья / Р. Ю. Павлюк, А. И. Черевко, Г. А. Симахина, И. С. Гулый, Л. А. Чуйко, В. В. Погарская, Л. М. Соколова; Харьк. гос. акад. технологии и орг. питания. - Х.; К., 2000. - 133 c. - рус.

Обобщены результаты многолетних фундаментальных исследований нового способа консервирования с применением жидкого азота нетрадиционного растительного сырья и разработке криогенных технологий получения биологически активных добавок, позволяющих не только сохранить все витамины и другие, биологически активные вещества, но и получить более обогащенный конечный продукт в легкоусвояемой форме. Представлены две принципиально новые технологии производства биологически активных добавок - криопорошков из цветочной пыльцы и амаранта, разработанные специалистами Харьковской государственной академии технологии и организации питания и Украинским государственным университетом пищевых технологий. Предложены новые технологии их использования в составе профилактических продуктов питания иммуностимулирующего и радиозащитного действия. Приведены сведения, являющиеся основой для изучения новых технологий консервирования пищевых продуктов и товароведения продовольственных товаров.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р282.11 я73 + П214.3 я73 + Л987 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА605701 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Чуйко Л. С. 
Синтез та дослідження полімерів з біологічно активними функціональними групами / Л. С. Чуйко, Ю. Я. Карплюк, В. О. Ткачук, С. І. Алексеєнко, О. М. Краюткіна // Укр. хим. журн. - 2000. - 66, № 3-4. - С. 121-125. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Співполімеризацією нових типів біологічно активних мономерів та за реакціями полімераналогічних перетворень синтезовано полімери з біологічно активними групами різної природи - тіосульфонатними, сульфамідними та "ліполактинними". Одержані полімери залежно від природи біологічно активної функціональної групи можуть використовуватись для захисту матеріалів від біокорозії, а також як специфічні антисептики, лікарські препарати пролонгованої дії та біокаталізатори.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г714 + Е0*725.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж21854 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Чуйко Л. О. 
Товарознавча оцінка харчових добавок та продуктів профілактичної дії з квіткового пилку та рослинної сировини : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.15 / Л. О. Чуйко; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 1998. - 17 c. - укp. - рус.

Дисертація присвячена науковому обгрунтуванню формування якості вітамінних фітодобавок і фітопродуктів із квіткового пилку та рослинної сировини. Вперше, на основі комплексних органолептичних, фізико-хімічних та мікробіологічних досліджень встановлена можливість та доцільність використання кріогенного подрібнення з використанням рідкого (газоподібного) азоту при переробці квіткового пилку. Представлені нові експериментальні дані, які підтверджують значне збільшення виходу БАР з квіткового пилку при використанні кріогенного подрібнення та одержання більш біодоступного кінцевого продукту з поліпшеними якісними показниками. Проведені дослідження дозволили науково обгрунтувати і практично реалізувати способи одержання вітамінних фітодобавок із квіткового пилку і розробити нові фітопродукти.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-97 + Р123.81

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА301650 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Черевко О. І. 
Використання продуктів переробки харчової кістки у технології продуктів спеціального призначення : монографія / О. І. Черевко, М. П. Головко, В. В. Полевич, Л. О. Чуйко, М. Л. Серік, Т. М. Головко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2010. - 200 c. - Бібліогр.: 297 назв - укp.

Висвітлено наукові підходи до комплексної переробки кісткової сировини. Розкрито перспективи створення продуктів харчування, збагачених сполуками кальцію харчової кістки (ХК). Запропоновано нові технології одержання продуктів харчування спеціального призначення з використанням продуктів переробки ХК. Проаналізовано вплив одержаних продуктів переробки ХК на м'ясні системи. Визначено технологічні параметри процесів одержання даних продуктів. Увагу приділено впливу кісткового харчового напівфабрикату на біологічні об'єкти за умов радіаційного опромінювання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л929.7 + Л99-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА736127 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Черевко О. І. 
Наукові основи технології мінералізованих продуктів харчування : монографія : у 3 ч. Ч. 1. Використання продуктів переробки харчової кістки в технології продуктів спеціального призначення / О. І. Черевко, В. М. Михайлов, М. П. Головко, В. В. Полевич, Л. О. Чуйко; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2013. - 206 c. - Бібліогр.: с. 188-206 - укp.

Викладено наукові підходи до комплексної переробки кісткової сировини. Запропоновано нові технології одержання продуктів харчування спеціального призначення з використанням продуктів переробки харчової кістки. Наведено комплекс даних щодо впливу одержаних продуктів переробки харчової кістки на м'ясні системи. Визначено технологічні параметри процесів одержання наведених продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л929.7 + Л99-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: В355317/1 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Михайлов В. М. 
Удосконалення технології екстрагування рослинної сировини зрідженим газом (фреон R-134a) / В. М. Михайлов, Ю. П. Тімошенко, Л. О. Чуйко, С. В. Михайлова, А. О. Шевченко // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2015. - № 6/10. - С. 29-32. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Удосконалено технологію екстрагування рослинної сировини озонобезпечним, азеотропним зрідженим газом (фреон R-134a) та розроблено екстракційну установку для її реалізації. Наведено результати експериментальних досліджень екстракції шроту виноградних кісточок і шкірки червоних сортів винограду, що підтверджують ефективність і ресурсозбереженість запропонованої технології та обладнання для екстрагування рослинної сировини зрідженим газом.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л814.3-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Чуйко Л. А. 
Земельна ділянка у цілісному майновому комплексі суб'єкта господарювання : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.04 / Л. А. Чуйко; Нац. юрид. ун-т ім. Ярослава Мудрого. - Харків, 2015. - 20 c. - укp.

Дисертацію присвячено комплексній науковій розробці господарсько-правових засад правового режиму земельних ділянок у складі цілісного майнового комплексу суб’єкта господарювання. Проаналізовано процес становлення і розвитку категорії майнові права на землю. Запропоновано авторське визначення цілісного майнового комплексу суб’єкта господарювання. Визначено особливості обліку майнових прав на земельні ділянки у складі цілісного майнового комплексу суб’єкта господарювання. Досліджено та визначено умови, підстави та форми обороту майнових прав на земельні ділянки у сфері матеріального та нематеріального виробництва залежно від характеристик земельної ділянки. Обгрунтовано пропозицію щодо внесення змін і доповнень до чинного законодавства України, спрямованих на вдосконалення правового регулювання відносин, пов’язаних з оборотом прав на земельні ділянки у сфері господарювання, та використання їх у складі цілісного майнового комплексу суб’єктів господарювання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Х839(4УКР)112.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА420075 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського