Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (4)Книжкові видання та компакт-диски (160)Журнали та продовжувані видання (9)
Пошуковий запит: (<.>A=Черевко О$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 170
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Саркісян Л.  
Забезпеченість роздрібною торговельною мережею м.Донецька / Л. Саркісян, О. Черевко // Торгівля і ринок України. - 1999. - Вип. 9, Т. 2. - С. 294-300. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Проведено аналіз чинників, що впливають на забезпеченість торговою мережею, і показників забезпеченості м.Донецька роздрібною торговою мережею, зокрема, торговельними площами як за окремими групами товарів, так і в порівнянні з базовим роком. Показано основні недоліки малої забезпеченості торговельними площами і деякі перспективи для розширення торговельної мережі міста.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР-4ДОН)421.20

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69878 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Черевко О.  
Нарис політичної біографії Маргарет Тетчер. (До 20-ліття приходу до влади у Великобританії уряду консерваторів) / О. Черевко // Людина і політика. - 1999. - № 3. - С. 66-69. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Досліджено біографію Маргарет Тетчер та її сходження на британський політичний Олімп. Розглянуто фактори, що вплинули на Тетчер-політика і Тетчер-людину, характерною рисою керівництва якої була жорсткість. Цьому стилю роботи вона була вірною до останнього дня перебування на посаді прем'єра.


Ключ. слова: харизматична особа, консерватори, М.Тетчер, монетаризм
Індекс рубрикатора НБУВ: Т3(4Вел)63-8

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16653 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Черевко О.  
Нарис політичної біографії Маргарет Тетчер. (До 20-ліття приходу до влади у Великобританії уряду консерваторів).(Закінчення) / О. Черевко // Людина і політика. - 1999. - № 4. - С. 64-69. - Бібліогр.: 29 назв. - укp.

Розглянуто умови, за яких уряд М.Тетчер прийшов до влади, проблеми, з якими він зіткнувся, його політику протягом десятиліття. Проаналізовано поняття "тетчеризм", а також обставини, що спричинили відставку "залізної леді".


Ключ. слова: "тетчеризм", консерватори, приватизація, циклічний спад
Індекс рубрикатора НБУВ: Т3(4Вел)63-8

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16653 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Нові технології та удосконалення процесів харчових виробництв : Зб. наук. пр. / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 1999. - 337 c. - укp.

Розглянуто прогресивні технології продуктів харчування (зокрема, варених ковбас, хліба, безалкогольних негазованих напоїв, молочних продуктів, вершкового масла тощо), питання удосконалення процесів та апаратів харчових виробництв. Наведено фізико-хімічні та математичні методи дослідження харчових продуктів (рецептур харчових концентратів напівфабрикатів борошняних виробів), біологічної доцільності виробництва комбінованих продуктів харчування на основі м'яса, овочів, злаків тощо, а також результати товарознавчо-технологічних досліджень продуктів харчування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА595914 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Трубайчук А. Ф. 
Особливості соціально-економічної політики британських консерваторів у 1979 - 1990 рр. / А. Ф. Трубайчук, О. С. Черевко // Укр. іст. журн. - 1999. - № 3. - С. 88-96. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ф69(4Вел)41 + Т3(4Вел)63-484

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж27630 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
6.

Трубайчук А. Ф. 
Особливості соціально-економічної політики британських консерваторів у 1979-1990 рр. / А. Ф. Трубайчук, О. С. Черевко // Укр. іст. журн. - 1999. - № 2. - С. 125-133. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Т3(6)63

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж27630 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх економічна обгрунтованість у підприємствах харчування. Економічні проблеми торгівлі : Зб. наук. пр. Ч. 1 / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 1998. - 336 c. - укp.

Розглядаються проблеми ресурсозберігаючих технологій продуктів харчування, поліпшення якості овочевих страв, повідомляється про використання технологічних властивостей білкової пасти для виготовлення продуктів харчування. Приводиться характеристика обладнання, процесів та апаратів харчових виробництв, розробка нових конструкцій апаратів побутової холодильної техніки. Дається оцінка якості харчових продуктів, вказується необхідність використання біологічно активних добавок в харчуванні людини, описуються нові види комбінованих м'ясопродуктів лікувально-профілактичного призначення. Аналізуються актуальні проблеми нагляду за якістю та безпекою продуктів харчування та шляхи їх вирішення. Висвітлюються проблеми бухгалтерського обліку, аналізу та аудиту, особливості оподаткування цінних паперів в Україні, практика застосування міжнародних стандартів бухгалтерського обліку в Україні тощо.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99 я43 + У9(4УКР)424.1 я43 + У9(4УКР)421 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: В342605 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх економічна обгрунтованість у підприємствах харчування. Економічні проблеми торгівлі : Зб. наук. пр. Ч. 2 / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 1998. - 455 c. - укp.

Розглядаються питання ресурсозберігаючих технологій продуктів харчування, вдосконалення процесів та апаратів харчових виробництв, підвищення рівня методичної роботи та гуманітарної підготовки фахівців. Висвітлюються проблеми економіки, менеджменту, бухгалтерського обліку, хімічних, фізичних та математичних методів досліджень, використання комп'ютерних технологій у навчальному процесі. Наводяться способи промислової кристалізації фруктози, фізико-хімічні основи електромембранної регенерації лужних миючих розчинів. Повідомляється про вплив інфляції на рентабельність підприємств громадського харчування, аналізується сучасний стан і проблеми розвитку зовнішньоекономічної діяльності підприємств торгівлі, господарсько-правова відповідальність, особливості функціонування об'єктів соціальної інфраструктури в сучасних умовах тощо.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99 я43 + У9(4УКР)424.1 я43 + У9(4УКР)421 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: В342605 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Прогресивні технології та удосконалення процесів харчових виробництв : Зб. наук. пр.: У 2 ч. Ч. 1 / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 2000 . - 386 c. - укp.

Проведено дослідження прогресивних технологій продуктів харчування, вдосконалення процесів і апаратів харчових виробництв. Розглянуто фізико-хімічні та математичні методи дослідження харчових продуктів. Наведено результати товарознавчих досліджень продуктів харчування. Вивчено перспективи використання твердих рослинних жирів у технології десертних кремів з емульсійною структурою. Представлено технологію нових кондитерських виробів з фітододатками. Визначено шляхи підвищення якості сичугових сирів, виготовлених із козячого молока, удосконалено технологію виробництва фруктових компотів, запропоновано заходи щодо підвищення біологічної цінності вершкових кремів. Зроблено кількісну оцінку технологічних параметрів теплової обробки м'ясних блюд. Висвітлено процес одержання тіста для сирників на основі молочно-білкового копреципітату зі сколотину. Розширено виробництво нових сортів борошна, крупи, пластівців із зерна пшениці. Досліджено біофлавоноїди чорноплідної горобини. Проаналізовано вплив деяких факторів на збереження хлорофілів під час переробки. Описано властивості некрохмальних полісахаридів круп та їх застосування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я43(4УКР)3

Рубрики:

Шифр НБУВ: В343877 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Прогресивні технології та удосконалення процесів харчових виробництв : Зб. наук. пр.: У 2 ч. Ч. 2 / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 2000 . - 298 c. - укp.

Висвітлено прогресивні технології продуктів харчування. Проаналізовано існуючі типи екстракторів, описано їх конструкцію. Досліджено вплив умов екструзійного оброблення на ензим-резистентність крохмальної складової. Вивчено особливості впливу екструдерів на ферментативний гідроліз крохмалю екструдантів. Наведено результати досліджень щодо вибору раціональних режимів обробки водно-борошняної суспензії дріжджів у вихровому шарі феромагнітних частинок обертального електромагнітного поля. Описано інтенсифіковано процесу дозрівання дріжджового напівфабрикату. Викладено деякі відомості про спектри електромагнітного поглинання та випромінювання газів, що базуються на закономірностях квантової теорії та обгрунтовують можливості розробки енергоощадних процесів теплової обробки харчових продуктів інфрачервоним випромінюванням. Експериментально досліджено кінетичні закономірності процесу здрібнення зернової сировини у багатоцільовому апараті. Запропоновано математичну модель, яка виражає залежність швидкості процесу здрібнення від частоти обертів робочого органу апарата та середнього розміру зерен сировини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я43(4УКР)3

Рубрики:

Шифр НБУВ: В343877 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Черевко О. І. 
Процеси та апарати жаріння харчових продуктів : Навч. посіб. для студ. / О. І. Черевко, В. М. Михайлов, І. В. Бабкіна; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 2000. - 332 c. - Бібліогр.: с. 320-330. - укp.

Розглянуто теплові процеси та апарати, що використовуються під час виробництва смажених і випечених виробів на підприємствах харчування, малих харчових виробництвах і харчовій промисловості, зокрема, у галузі овочеконсервного та рибопереробного виробництв. Значну увагу приділено аналізу нових розробок конструкцій жарильних апаратів з високими технологічними параметрами, що дозволяють інтенсифікувати процес, скоротити енергетичні витрати, підвищити якість виробів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л990.2 я73-1 : Л830.4-51 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА603148 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Підвищення конкурентоспроможності підприємств торгівлі та харчування : Зб. наук. пр. / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 2000. - 483 c. - укp.

Вміщено статті, де розглянуто питання економічної теорії та зовнішньоекономічної діяльності, менеджменту та маркетингу, бухгалтерського обліку, аналізу та економіки підприємств харчування та торгівлі. Проведено соціально-статистичне дослідження проблем безробіття в Первомайському регіоні Миколаївщини. Досліджено специфічні фактори поведінкової стратегії підприємства в перехідній економіці. Охарактеризовано становище молоді на ринку праці. Наведено концепцію безперервної комп'ютерної підготовки фахівців менеджменту. Досліджено ринок праці торгових робітників. Розглянуто особливості маркетингового дослідження щодо впровадження на продовольчому ринку десертів на основі рослинних жирів, мікроекономічного аналізу прибутку торговельного підприємства, теоретичні аспекти формування планів торговельного підприємства. Викладено експертні оцінки споживчих характеристик різних видів упаковки (споживчої тари) чаю та кави на ринку Харкова, відносну оцінку ризику на підставі аналізу фінансового стану підприємства, оцінку невизначеності зовнішнього середовища підприємств роздрібної торгівлі. Проведено факторний аналіз прибутку підприємств торгівлі в управлінському обліку. Визначено фактори, що визначають ефективність використання трудових ресурсів підприємств роздрібної торгівлі. Розкрито передумови виникнення кризової ситуації торговельного підприємства. Досліджено проблеми формування та збереження власного капіталу торговельного підприємства.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)42 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА604819 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Дейниченко Г. В. 
Дипломне проектування : Навч. посіб. / Г. В. Дейниченко, О. І. Черевко, Н. О. Власова, Н. О. Афукова, І. Г. Дейнека, В. В. Дуб, Г. М. Постнов, О. О. Простаков, О. Г. Терешкін, В. О. Єфімова, А. М. Волосов, Д. П. Крамаренко, Н. В. Рижова; ред.: Г. В. Дейниченко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х.; Луганськ, 2004. - 256 c. - Бібліогр.: 35 назв. - укp.

Наведено матеріали та методи технічних і економічних розрахунків, необхідних для виконання дипломного проектування. Показано послідовність виконання дипломних проектів, викладено правила розробки та оформлення пояснювальної записки та графічної частини.

Представлены материалы и методы технических и экономических расчетов, необходимых для выполнения дипломного проектирования. Показана последовательность выполнения дипломных проектов, изложены правила разработки и оформления объяснительной записки и графической части.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)305.851.521 в611 я73 + Л80 я73-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА663655 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : Зб. наук. пр. Вип. 1 / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2005. - 677 с. - укp.

Розглянуто питання бухгалтерського обліку, аналізу та аудиту, економіки підприємств харчування та торгівлі, менеджменту та маркетингу. Висвітлено методичні аспекти цільового калькулювання в стратегічному управлінському обліку, особливості управління дебіторською заборгованістю підприємств. Розкрито теоретичні засади здійснення зовнішньоекономічної діяльності в Україні, економічну суть механізму амортизації в бухгалтерському обліку, а також економічні аспекти розвитку фондового ринку. Наведено класифікацію джерел фінансування необоротних активів. Викладено підходи до формування цінової політики підприємств роздрібної торгівлі, а також до державної політики приватизації. Проаналізовано особливості та тенденції формування та розвитку брендів в Україні.

Рассмотрены вопросы бухгалтерского учёта, анализа и аудита, экономики предприятий питания и торговли, менеджмента и маркетинга. Освещены методические аспекты целевого калькулирования в стратегическом управленческом учёте, особенности управления дебиторской задолженностью предприятий. Раскрыты теоретические основы осуществления внешнеэкономической деятельности в Украине, экономическая сущность механизма амортизации в бухгалтерском учёте, а также экономические аспекты развития фондового рынка. Приведена классификация источников финансирования необоротных активов. Изложены подходы к формированию ценовой политики предприятий розничной торговли, а также к государственной политике приватизации. Проанализированы особенности и тенденции формирования и развития брендов в Украине.


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(4УКР)242.1я54 + У9(4УКР)421я54

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72967 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Черевко О. В. 
Перспективи розвитку нормативно-правової бази детінізації економіки України / О. В. Черевко // Соц.-екон. дослідж. в перехід. період. Ринк. трансформація України: пробл. та перспективи: Зб. наук. пр. - 2004. - Вип. 1. - С. 52-57. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Х881.9(4УКР)117

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69299 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
16.

Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх економічне обгрунтування у підприємствах харчування. Економічні проблеми торгівлі : Зб. наук. пр.: у 2 ч. Ч. 1 / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2004. - 651 c. - укp.

Розглянуто питання, що стосуються прогресивних технологій та підвищення якісних показників продуктів харчування, удосконалення процесів та апаратів харчових виробництв. Наведено фізико-хімічні та математичні методи дослідження даних продуктів, зокрема, створення реструктурованих овоче-фруктових наповнювачів, гідравлічного розрахунку системи теплозабезпечення малих підприємств харчування. Проаналізовано вплив конструктивних елементів фризера на приготування м'якого морозива різних видів. Запропоновано сучасні концепції розробки меню для підприємств харчування з використанням комп'ютерних технологій.

Рассмотрены вопросы прогрессивных технологий и повышения качественных показателей продуктов питания, усовершенствования процессов и аппаратов пищевых производств. Приведены физико-химические и математические методы исследования данных продуктов, в частности, создания реструктурированных овоще-фруктовых наполнителей, гидравлического расчета системы теплообеспечения малых предприятий питания. Проанализировано влияние конструктивных элементов фризера на приготовление мягкого мороженного различных видов. Предложены современные концепции разработки меню для предприятий питания с применением компьютерных технологий.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я43 + Л99 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: В348411 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх економічне обгрунтування у підприємствах харчування. Економічні проблеми торгівлі : Зб. наук. пр.: у 2 ч. Ч. 2, т. 1 / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2004. - 527 c. - укp.

Розглянуто питання бухгалтерського обліку, аналізу та аудиту, економіки підприємств харчування та торгівлі, економічної теорії, міжнародної економіки та зовнішньоекономічної діяльності, а також податкові пільги як інструмент державного регулювання економіки. Наведено методичні підходи до оцінки вартості підприємств у процесі їх продажу, а також підходи до організації автоматизованого робочого місця "Управління нематеріальними активами". Проаналізовано особливості формування облікової політики цінних паперів акціонерних товариств.

Рассмотрены вопросы бухгалтерского учета, анализа и аудита, экономики предприятий питания и торговли, экономической теории, международной экономики и внешнеэкономической деятельности, а также налоговые льготы как инструмент государственного регулирования экономики. Приведены методические подходы к оценке стоимости предприятий в процессе их продажи, а также подходы к организации автоматизированного рабочего места "Управление нематериальными активами". Проанализированы особенности формирования учетной политики ценных бумаг акционерных обществ.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)42 я43 + У052.9(4УКР)242 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: В348411 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх економічне обгрунтування у підприємствах харчування. Економічні проблеми торгівлі : Зб. наук. пр.: у 2 ч. Ч. 2, т. 2 / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2004. - 396 c. - укp.

Розглянуто питання менеджменту та маркетингу, наукових засад гуманітарної підготовки студентів. Розкрито методичні аспекти проектування організаційних структур управління підприємств торгівлі та харчування, а також стратегічні аспекти сучасних маркетингових комунікацій в українській туристичній сфері. Наведено сучасні підходи до визначення економічної сутності та форм власності. Проаналізовано особливості викладання бухгалтерського обліку в сучасному інформаційному середовищі.

Рассмотрены вопросы менеджмента и маркетинга, научных основ гуманитарной подготовки студентов. Раскрыты методические аспекты проектирования организационных структур управления предприятий торговли и питания, а также стратегические аспекты современных маркетинговых коммуникаций в украинской туристической сфере. Приведены современные подходы к определению экономической сущности и форм собственности. Проанализированы особенности преподавания бухгалтерского учета в информационной среде.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)42 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: В348411 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : Зб. наук. пр. Вип. 1 / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2005. - 434 с. - укp.

Розглянуто питання збагачення макаронних виробів біоорганічними сполуками кальцію, інтенсифікації масопереносу у виробництві розчинної кави. Проаналізовано вплив технологічних чинників на піноутворення в яєчно-цукровій масі з ксампаном, режимів обробки в роторному плівковому апараті на реологію фруктових пюре, торсіонного випромінювання на збереження яблук. Висвітлено особливості теплообміну в апаратах для заморожування харчових сумішей. Викладено методику електронно-мікроскопічних досліджень структурно-композиційної системи соусів з використанням пшеничного, перлового та вівсяного борошна. Визначено параметри сушіння структурованих харчових систем кондитерської промисловості.

Рассмотрены вопросы обогащения макаронных изделий биоорганическими соединениями кальция, интенсификации массопереноса в производстве растворимого кофе. Проанализированы влияние технологических факторов на пенообразование в яично-сахарной массе с ксампаном, режимов обработки в роторном пленочном аппарате на реологию фруктовых пюре, торсионного излучения на хранение яблок. Освещены особенности теплообмена в аппаратах для замораживания пищевых смесей. Изложена методика электронно-микроскопических исследований структурно-композиционной системы соусов с использованием пшеничной, перловой и овсяной муки. Определены параметры сушки структурированных пищевых систем кондитерской промышленности.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я43

Шифр НБУВ: Ж72978 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Черевко О. І. 
Вивчення теплопровідних властивостей поверхневого шару м'ясних січених виробів / О. І. Черевко, В. М. Михайлов, Б. В. Ляшенко // Вестн. науки и техники. - Х., 2002. - Вып. 6. - С. 21-27. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Наведено результати експериментальних досліджень динаміки теплопровідних властивостей поверхневого шару м'ясних січених виробів, смажених традиційним способом та у герметичних середовищах. Установлено, що в разі смаження у герметичних середовищах товщина утворювальної скоринки менша, а коефіцієнт теплопровідності більший. Це, в свою чергу, позитивно впливає на зниження термічного поверхневого шару та сприяє підвищенню ефективності теплоперенесення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л990.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70284 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського