Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (5)
Пошуковий запит: (<.>A=Хацевич О$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 9
Представлено документи з 1 до 9

      
Категорія:    
1.

Хацевич О. М. 
Полімінеральні калійні руди Прикарпаття. Нова технологія переробки / О. М. Хацевич, І. Ю. Костів, М. В. Хабер // Хім. пром-сть України. - 2005. - № 4. - С. 3-7. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л323-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14738 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Хацевич О. М. 
Технологія перероблення полімінеральної калійної руди з конверсією важкорозчинних мінералів у каїніт : Автореф. дис... канд. техн. наук / О. М. Хацевич; Нац. ун-т "Львів. політехніка". - Л., 2007. - 19 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л323-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА348853 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Беженар В. П. 
Загальна хімічна технологія : навч.-метод. посіб. / В. П. Беженар, О. М. Хацевич. - Івано-Франківськ : Вид-во Прикарпат. нац. ун-ту ім. В. Стефаника, 2011. - 203 c. - Бібліогр.: с. 195-196. - укp.

Висвітлено основні поняття та визначення в хімічній технології, її закономірності та методи, загальні відомості про сировину, енергетику та конструкційні матеріали, моделювання хіміко-технологічних процесів. Описано методи добування нафти, її склад і властивості, основні методи переробки, а також технологію виробництва продуктів основного органічного синтезу: ненасичених і дієнових вуглеводнів, кисневмісних органічних сполук, карбонових кислот і галогеноорганічних сполук.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л10 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА738422 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Хацевич О. М. 
Безхлоридне калійне добриво. Технологія конверсії мірабіліту з калій хлоридом у хлоридмагнієвому розчині / О. М. Хацевич, М. І. Артус, І. Ю. Костів // Хім. пром-сть України. - 2015. - № 3. - С. 37-41. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л323

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14738 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Курта С. А. 
Механизм каталитического процесса аддитивного хлорирования этилена в 1,2-дихлорэтан / С. А. Курта, И. М. Микитин, О. М. Хацевич, В. С. Рибун // Теорет. и эксперим. химия. - 2018. - 54, № 4. - С. 258-264. - Библиогр.: 10 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г241.211-273.6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29112 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
6.

Рібун В. С. 
Удосконалення технології синтезу та властивості біодизельного палива / В. С. Рібун, С. А. Курта, Т. Ю. Громовий, О. М. Хацевич // Фізика і хімія твердого тіла. - 2018. - 19, № 3. - С. 258-269. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

Існуючі технології синтезу активних присадок до моторних палив є досить складними. Тому вдосконалення технології синтезу біодизельного палива з метою покращання цетанового числа та інших показників дизельного палива з добавками біодизелю є надзвичайно важливою проблемою. Сировиною для виготовлення біодизелю слугують рослинні олії, метиловий та етиловий спирти та лужні або кислотні каталізатори. Використання етилових естерів вищих жирних кислот ріпакової олії як біодизелю має ряд переваг у порівнянні з використанням метилових естерів. Отримано біодизель шляхом переестерифікації ріпакової олії абсолютизованим етанолом (99,9 %) за допомогою спеціально прокаленого оксиду кальцію (95 %) та з використанням етаноляту натрію, як реагенту. Для досягнення високого ступеню змішування гетерогенної системи олії з етиловим спиртом у процесі переестерифікації використано спеціально синтезований неіногенний емульгатор. Вивчено технологічні особливості такого процесу переестерифікації ріпакової олії та проведено оцінку якості головних експлуатаційних характеристик нових дизельних палив, їх фракційного складу та молекулярної маси за допомогою хроматографічного методу та мас-спектрометрії. Вихід біодизеля з ріпакової олії у цьому випадку зростає з 85 - 90 % за класичним способом до 95 - 98 % , без 10 - 15 % відходів гліцеринової фракції.


Індекс рубрикатора НБУВ: З65 + Л535.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж26618 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Курта С. А. 
Біополімерні наноструктурні композиції на основі карамелізованого меду / С. А. Курта, О. М. Хацевич, М. Р. Цап, Д. Андрушова, Т. М. Громовий, Н. В. Бойко // Фізика і хімія твердого тіла. - 2019. - 20, № 4. - С. 445-452. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Вивчено хімічні властивості меду, воску, прополісу до та після процесу карамелізації меду. Вперше досліджено реакції, що відбуваються у процесі карамелізації меду та інших продуктів бджільництва, вивчено біохімічні властивості отриманих речовин. Виявлено посилення біологічної активності композиції у процесі термохімічної обробки меду за присутності спеціально підібраних каталізаторів. Досліджено ІЧ спектри, вологість, в'язкість, розміри та розподіл за розмірами наночастинок, елементний склад, вміст оксиметилфурфуролу, діастазне число карамелізованого меду. Виявлено різницю між розмірами наночастинок натурального та карамелізованого меду, а саме: значно менші (1,5 - 2,0 рази) розміри частинок карамелізованого меду зумовлюють його біохімічну активність. На основі вивчених властивостей та отриманих результатів із карамелізованого меду, воску та прополісу створено жувальну гумку з біологічно активними компонентами для профілактики та лікування захворювань тканин пародонту (гінгівіту, пародонтиту і пародонтозу). Проведені клінічні дослідження із застосуванням жувальної гумки на основі меду, воску та прополісу для лікування ротової порожнини підтвердили позитивний ефект у 72 % пацієнтів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р351.122 + Р66-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж26618 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Курта С. А. 
Біополімерні наноструктурні композиції на основі карамелізованого меду / С. А. Курта, О. М. Хацевич, М. Р. Цап, Д. Андрушова, Т. М. Громовий, Н. В. Бойко // Фізика і хімія твердого тіла. - 2019. - 20, № 4. - С. 445-452. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Вивчено хімічні властивості меду, воску, прополісу до та після процесу карамелізації меду. Вперше досліджено реакції, що відбуваються у процесі карамелізації меду та інших продуктів бджільництва, вивчено біохімічні властивості отриманих речовин. Виявлено посилення біологічної активності композиції у процесі термохімічної обробки меду за присутності спеціально підібраних каталізаторів. Досліджено ІЧ спектри, вологість, в'язкість, розміри та розподіл за розмірами наночастинок, елементний склад, вміст оксиметилфурфуролу, діастазне число карамелізованого меду. Виявлено різницю між розмірами наночастинок натурального та карамелізованого меду, а саме: значно менші (1,5 - 2,0 рази) розміри частинок карамелізованого меду зумовлюють його біохімічну активність. На основі вивчених властивостей та отриманих результатів із карамелізованого меду, воску та прополісу створено жувальну гумку з біологічно активними компонентами для профілактики та лікування захворювань тканин пародонту (гінгівіту, пародонтиту і пародонтозу). Проведені клінічні дослідження із застосуванням жувальної гумки на основі меду, воску та прополісу для лікування ротової порожнини підтвердили позитивний ефект у 72 % пацієнтів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р351.122 + Р66-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж26618 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Хацевич О. М. 
Аналіз води : навч.-метод. посіб. / О. М. Хацевич, С. В. Федорченко; Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. - Івано-Франківськ : ДВНЗ "Прикарпат. нац. ун-т ім. Василя Стефаника", 2022. - 123 c. - Бібліогр.: с. 123 - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Н761.101.06 я73-5 + Д220.12 с29 я73-5 + Д464.3 с29 я73-5 + Г441 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА857268 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського