Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (15)
Пошуковий запит: (<.>A=Топольник В$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 15
Представлено документи з 1 до 15

      
Категорія:    
1.

Топольник В.  
До питання застосування методів кваліметрії при впровадженні систем якості на підприємствах харчування / В. Топольник // Торгівля і ринок України. - 1999. - Вип. 9, Т. 2. - С. 309-313. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

На основі аналізу державних стандартів ISO серії 9000 обгрунтовано необхідність залучення методів кваліметрії для оцінки якості сировини, продуктів харчової промисловості, виробничого обладнання, технологічних процесів та готової продукції під час впровадження систем якості на підприємствах харчування.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.7-823.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69878 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Топольник В. Г. 
Количественная оценка качества оборудования общественного питания / В. Г. Топольник. - Донецк : Кассиопея, 1998. - 196 c. - Библиогр.: 96 назв. - рус.

Систематизированы свойства и показатели качества торгового холодильного и технологического оборудования, серийно выпускавшегося в Украине и других странах СНГ в течение 15 лет. Рассмотрены методы дифференциальной и комплексной оценки, приведены результаты сравнения моделей и функционально-однородных груп, а также количественной оценки вида оборудования. В результате анализа технического средства с системных позиций разработана концептуальная модель взаимосвязи свойств, выделено семь групп показателей системных свойств. Разработана методика комплексной количественной оценки, учитывающая специфические особенности конкретного вида оборудования, а также отдельных его функционально-однородных групп.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА590250 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Топольник В. Г. 
Системный анализ процессов производства кулинарной продукции / В. Г. Топольник, А. С. Ратушный; Донец. гос. ун-т экономики и торговли им. М.Туган-Барановского. - Донецк, 2003. - 152 c. - Библиогр.: 70 назв. - рус.

Проанализированы системы материально-технических объектов и процессов производства продуктов питания при количественной характеристике их качества, обобщены системные исследования технологий переработки этих продуктов. Изложены общие методологические принципы системных исследований, что будет способствовать более широкому применению системного подхода к технологии производства продуктов питания.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА636919 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Топольник В. Г. 
Квалиметрия в ресторанном хозяйстве : монография / В. Г. Топольник, А. С. Ратушный; Донец. нац. ун-т экономики и торговли им. М.Туган-Барановского. - Донецк, 2008. - 243 c. - Библиогр.: 108 назв. - рус.

Проанализированы современные тенденции развития ресторанного хозяйства. Изложены научно-теоретические основы квалиметрии. Освещена научно-методическая база оценки качества объектов ресторанного хозяйства. Проведена количественная оценка качества производственно-торговой деятельности предприятий данной отрасли.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.14

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА696581 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Топольник В. Г. 
Метрологія, стандартизація, сертифікація і управління якістю : навч. посіб. / В. Г. Топольник, М. А. Котляр; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2007. - 211 c. - Бібліогр.: с. 208-209. - укp.

Викладено основні відомості про фізичні величини, їх вимірювання, організаційну структуру та функції метрологічної служби України, цілі стандартизації, основні нормативні документи, що використовуються у вітчизняній системі стандартизації. Висвітлено проблеми сертифікації харчової продукції, продовольчої сировини, продукції іноземного виробництва. Описано систему сертифікації продукції УкрСЕПРО, порядок проведення атестації виробництва. Розглянуто міжнародні стандарти на системи управління якістю.

Изложены основные сведения о физических величинах, их измерении, организационной структуре и функциях метрологической службы Украины, целях стандартизации, основных нормативных документах, используемых в отечественной системе стандартизации. Освещены проблемы сертификации пищевой продукции, продовольственного сырья, продукции иностранного производства. Описаны система сертификации продукции УкрСЕПРО, порядок проведения аттестации производства. Рассмотрены международные стандарты на системы управления качеством.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж.ц я73 + Ж10 я73 + Ж609.002 я73 + У9(4УКР)290-823.2-44-21 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА691474 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Топольник В. Г. 
Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства : навч. посіб. / В. Г. Топольник; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2007. - 181 c. - Бібліогр.: с. 181. - укp.

Розглянуто актуальні питання менеджменту якості в галузі ресторанного господарства, охарактеризовано сучасні системи управління якістю продукції, послуг, забезпечення безпеки продуктів харчування. Розкрито вимоги до показників якості сировини, напівфабрикатів, реалізації, приймання, упакування, маркірування, транспортування та зберігання кулінарної продукції. Особливу увагу приділено науково-теоретичній базі оцінювання якості об'єктів ресторанного господарства методами кваліметрії.

Рассмотрены актуальные вопросы менеджмента качества в сфере ресторанного хозяйства, охарактеризованы современные системы управления качеством продукции, услуг, обеспечения безопасности продуктов питания. Раскрыты требования к показателям качества сырья, полуфабрикатов, реализации, упаковки, маркировки, транспортировки и хранения кулинарной продукции. Особое внимание уделено научно-теоретической базе оценивания качества объектов ресторанного хозяйства методами квалиметрии.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.14-823.2-21я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА691419 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Топольник В. Г. 
Методи системного аналізу в ресторанному господарстві : навч. посіб. / В. Г. Топольник; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського, каф. орг. та упр. якістю ресторан. госп-ва. - Донецьк, 2009. - 116 c. - Бібліогр.: с. 113-114. - укp.

Висвітлено теоретичні засади системного аналізу як методології наукових досліджень, зокрема, продуктів харчування. Розглянуто властивості та класифікацію систем, наведено способи їх формального опису. Запропоновано алгоритм системного аналізу проблеми розробки технології желейних страв з покращеними функціональними властивостями. Наведено характеристику виробництва продукції ресторанного господарства як великої технологічної системи. Розкрито сутність понять продовольчої сировини, харчових продуктів, напівфабрикатів, готової кулінарної продукції як матеріальних потоків технологічних систем ресторанного господарства. Розроблено методику моделювання техніко-технологічної системи виробництва продуктів харчування. Розглянуто приклади формалізації технологічних процесів виробництва продукції ресторанного господарства у вигляді графічних моделей.

Освещены теоретические основы системного анализа как методологии научных исследований, в частности, пищевых продуктов. Рассмотрены свойства и классификация систем, а также способы их формального описания. Приведен алгорим системного анализа проблемы разработки технологии желейных блюд с улучшенными функциональными качествами. Дана характеристика производства продукции ресторанного хозяйства как большой технологической системы. Раскрыта сущность понятий продовольственного сырья, пищевых продуктов, полуфабрикатов, готовой кулинарной продукции как материальных потоков технологических систем ресторанного хозяйства. Разработана методика моделирования технико-технологической системы производства пищевых продуктов. Рассмотрены примеры формализации технологических процессов производства продукции ресторанного хозяйства в виде графических моделей.


Індекс рубрикатора НБУВ: У.в610.8 я73 + У9(4УКР)424.14 в610.8 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА718242 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Топольник В. Г. 
Управління якістю продукції ресторанного господарства : навч. посіб. / В. Г. Топольник; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського, каф. орг. та упр. якістю ресторан. госп-ва. - Донецьк, 2007. - 174 c. - Бібліогр.: с. 173. - укp.

Розглянуто сучасну філософію й історію розвитку систем управління якістю. Розкрито науково-методичні основи вимірювання якості кулінарної продукції. Проаналізовано тенденції управління якістю на засадах стандартів ДСТУ ISO серії 9000. Наведено загальну характеристику й описано основні процеси системи управління якістю продукції закладів ресторанного господарства. Розроблено вимоги до показників якості сировини, напівфабрикатів і готових виробів, а також до охорони навколишнього середовища, реалізації, упакування, маркірування, транспортування та зберігання кулінарної продукції ресторанного господарства. Висвітлено новий підхід щодо виробництва безпечних харчових продуктів, що базується на принципі запобігання виникненню потенційних проблем. Розглянуто перспективи впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів в Україні.

Рассмотрены современная философия и история развития системы управления качеством. Раскрыты научно-методические основы измерения качества кулинарной продукции. Проанализированы тенденции управления качеством на основе стандартов ГОСТ ISO серии 9000. Дана общая характеристика и описаны основные процессы системы управления качеством продукции заведений ресторанного хозяйства. Разработаны требования к показателям качества сырья, полуфабрикатов и готовых изделий, а также к охране окружающей среды, реализации, упаковке, маркировке, транспортировке и хранению кулинарной продукции заведений ресторанного хозяйства. Освещен новый подход к производству безопасных пищевых продуктов, основанный на принципе предупреждения возникновения потенциальных проблем. Рассмотрены перспективы внедрения системы управления безопасностью пищевых продуктов в Украине.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99 я73-1 + У9(4УКР)424.14-823.2 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА717780 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Топольник В. Г. 
Наукове обгрунтування та розробка кількісних показників якості процесу виробництва продуктів харчування : Автореф. дис... д-ра техн. наук : 05.18.12 / В. Г. Топольник; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 2002. - 33 c. - укp.

Розвинено наукову базу для розрахунку кількісної оцінки якості найважливіших складових процесу виробництва кулінарної продукції. Обгрунтовано взаємозв'язки цілісної системи та систем об'єктів, властивостей і показників якості складових процесу. Розроблено математичні моделі показників якості кулінарної сировини та системи технічних засобів, розрахунку коефіцієнтів вагомості показників під час комплексної оцінки. Рівень якості сировини, обладнання, технологічної обробки та готової кулінарної продукції централізованого виробництва визначено за якісним показником. Наведено перелік обладнання, випуск якого доцільно припинити через його низьку якість. Здійснено практичне впровадження результатів дослідження.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99-906

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА318883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Кузьмин О. В. 
Водка: технология, качество, инновации : монография / О. В. Кузьмин, В. Г. Топольник, А. Н. Ловягин, В. В. Кузьмин; Донец. нац. ун-т экономики и торговли им. М. Туган-Барановского. - Донецк, 2011. - 307 c. - Библиогр.: 285 назв - рус.

Охарактеризован технологический процесс производства водки. Показаны возможности применения статистических методов для решения технологических задач в области производства водки и получения математических моделей основных показателей ее качества. Охарактеризованы технологические потоки процесса производства водки с применением квалиметрических методов. Раскрыто негативное влияние алкоголя на физиологическое состояние человека. Уделено внимание применению пищевых добавок и биологически активных веществ в производстве водки с целью улучшения их органолептических свойств.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л873.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА743728 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Топольник В. Г. 
Математико-статистичні методи досліджень : навч. посіб. / В. Г. Топольник; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2009. - 176 c. - укp.

Описано методику первинної обробки (ПО) кількісних дослідних даних, проведено їх статистичний аналіз та побудовано одно- і багаточинникові моделі на базі основних понять теорії ймовірності та математичної статистики. Висвітлено основні етапи ПО експериментальних даних, особливості обчислення основних числових статистичних характеристик вибірки, оцінок невідомих параметрів лінійної, квадратичної та кубічної функції регресії.

Описана методика первичной обработки (ПО) количественных исследовательских данных, проведен их статистический анализ и построены одно- и многофакторные модели на базе основных понятий теории вероятности и математической статистики. Освещены основные этапы ПО экспериментальных данных, особенности вычисления основных числовых статистических характеристик выборки, оценок неизвестных параметров линейной, квадратической и кубической функции регрессии.


Індекс рубрикатора НБУВ: В172.4я73

Шифр НБУВ: ВА722146 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Топольник В. Г. 
Оцінка персоналу ресторанного господарства : монографія / В. Г. Топольник, Л. В. Крилова, М. М. Левченко, В. В. Шумілова, Л. Є. Калініна; МОНМС України, Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк, 2011. - 272 c. - Бібліогр.: 40 назв - укp.

Висвітлено теоретичні та практичні засади, а також визначено фактори та критерії оцінювання персоналу ресторанного господарства (РГ). Розкрито особливості кваліметричного оцінювання праці торгово-виробничого персоналу й управлінських кадрів на підприємствах РГ. Наведено результати дослідження та зроблено комплексну оцінку якості ділових і особистісних якостей виробничого, обслуговуючого й управлінського персоналу підприємств ресторанного господарства Донецька.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.14-640

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА745205 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Топольник В. Г. 
Управління якістю продукції та послуг в готельно-ресторанному господарстві : навч. посіб. для студ. ВНЗ, які навчаються за напрямом підготов. "Готельно-ресторанна справа" / В. Г. Топольник; МОНМС України, Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк, 2011. - 391 c. - Бібліогр.: с. 325-328. - укp.

Висвітлено еволюцію розвитку управління якістю, її сучасну філософію. Розглянуто розвиток систем управління якістю в Україні. Надано загальну характеристику системи управління якістю продукції та послуг у готельно-ресторанному господарстві, розкрито її процеси. Наведено основні методи визначення якості продукції та послуг. Запропоновано методику її комплексного оцінювання в готельно-ресторанному господарстві. Наведено вимоги нормативної документації до показників якості в цій сфері.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.14-823.2-21 я73 + У9(4УКР)441.357-823.2-21 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА742285 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Топольник В. Г. 
Кількісна оцінка якості готельного продукту : монографія / В. Г. Топольник, А. П. Бутова, І. В. Кощавка, А. В. Полякова, О. В. Кузьмін, О. В. Куценко; ред.: В. Г. Топольник; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк : ДонНУЕТ, 2013. - 207 c. - Бібліогр.: с. 204-207 - укp.

Проаналізовано загальні засади науково-методичної бази кількісного оцінювання якості об'єкта дослідження. Охарактеризовано будівельні конструкції приміщень готелю і їх оздоблення. Увагу приділено інженерній службі готелю. Оцінено технічний рівень та якість кондиціонерів спліт-систем у готельно-ресторанних закладах. Детально розглянуто показники якості номерного фонду готелю, їх інструктуризацію.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)441.357-823.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА773550 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Топольник В. Г. 
Методи системного аналізу в готельно-ресторанному господарстві : навч. посіб. для студ. ВНЗ / В. Г. Топольник, В. Д. Кожевнікова; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк : ДонНУЕТ, 2013. - 252 c. - Бібліогр.: с. 250-252 - укp.

Викладено теоретичні засади системного аналізу як методології наукових досліджень. Розкрито системність у готельному господарстві і застосування моделювання під час аналізу складових систем галузі. Розглянуто приклади операторних моделей технологічних процесів ресторанного господарства.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.14 в610.8 я73 + У9(4УКР)441.357 в610.8 я73 + У.в610.8 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА777143 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського