Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (14)
Пошуковий запит: (<.>A=Скорченко Т$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 9
Представлено документи з 1 до 9

      
Категорія:    
1.

Скорченко Т. А. 
Технологія незбираномолочних продуктів : Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / Т. А. Скорченко, Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, О. В. Кочубей; Нац. ун-т харч. технологій. - Вінниця : Нова Кн., 2005. - 261 c. - Бібліогр.: с. 259-261. - укp.

Розглянуто класичні та нові технології обробки та виробництва незбираномолочних продуктів: питних видів молока та вершків, кисломолочних напоїв, сиру кисломолочного та виробів з нього, сметани, морозива, молочних десертів. Наведено апаратурно-технологічні схеми виробничого процесу, розроблені з використанням сучасного обладання та раціональних способів виробництва. Показано суттєвий вплив складу та властивостей використаних заквасок на якість кисломолочних напоїв, сметани та сиру кисломолочного. Встановлено основні вимоги щодо підбору мікроорганізмів у склад бактеріальних заквасок, особливо до культур-пробіотиків. Описано технології незбираномолочних продуктів, які базуються на використанні заквашувальних препаратів прямого внесення. Особливу увагу приділено обгрунтуванню технологічних параметрів виробництва незбираномолочних продуктів. Наведено технологію виробництва кисломолочних продуктів вітчизняного асортименту, а також їх нових видів з різними наповнювачами та домішками функціонального призначення. Розглянуто основні вади та встановлено причини недостатньої якості незбираномолочних продуктів і запропоновано заходи щодо її покращання. З урахуванням основних тенденцій розвитку галузі описано технології виробництва незбирономолочних продуктів з використанням сухих молочних консервів. Обгрунтовано доцільність впровадження стабілізаційних систем під час виробництва незбираномолочних продуктів десертної групи та морозива.

Показано можливості покращання технологічного процесу виробництва морозова на основі застосування нетрадиційної сировини. Встановлено вплив технологічних факторів на структуру морозива.

Рассмотрены классические и новые технологии обработки и производства цельномолочных продуктов: питьевых видов молока и сливок, кисломолочных напитков, сыра кисломолочного и изделий на его основе, сметаны, мороженого и молочных десертов. Представлены аппаратурно-технологические схемы производственного процесса, разработанные с использованием современного оборудования и рациональных способов производства. Показано существенное влияние состава и свойств используемых заквасок на качество кисломолочных напитков, сметаны и сыра кисломолочного. Установлены основные требования к подбору микроорганизмов в составе бактериальных заквасок, особенно к культурам-пробиотиков. Описаны технологии производства цельномолочных продуктов, основанные на использовании заквашевальных препаратов прямого внесения. Особое внимание уделено обоснованию технологических параметров производства цельномолочных продуктов. Представлены технологии производства кисломолочных продуктов отечественного ассортимента, а также их новых видов с различными наполнителями и добавками функционального назначения. Рассмотрены основные недостатки кисломолочных продуктов, установлены их причины и предложены пути улучшения качества готовой продукции. С учетом основных тенденций развития отрасли описаны технологии производства цельномолочных продуктов с использованием сухих молочных консервов. Обоснована целесообразность внедрения стабилизационных систем при производстве цельномолочных продуктов дессертной группы и мороженого.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА668338 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Актуальні проблеми технології галузі : курс лекцій / уклад.: Т. А. Скорченко; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2006. - 88 c. - Бібліогр.: с. 87-88. - укp.

Розглянуто сучасний асортимент і технологію питних видів молока, а також перспективи технології переробки вторинної молочної сировини. Висвітлено шляхи розширення асортименту пастеризованого молока. Увагу приділено соєвому молоку, технології молока тривалого зберігання, а також актуальним проблемам сироробства, маслоробного виробництва. Висвітлено проблеми виробництва морозива, показано вплив виду технологічного обладнання на його якісні показники. Проаналізовано особливості удосконалення технології дитячих молочних продуктів. Описано сухі молочні суміші спеціального призначення. Визначено нові напрями розвитку молочноконсервного виробництва.

Рассмотрены современный ассортимент и технология питьевых видов молока, а также перспективы технологии переработки вторичного молочного сырья. Освещены пути расширения ассортимента пастеризованного молока. Внимание уделено соевому молоку, технологии молока длительного хранения, а также актуальным проблемам сыроделия, маслодельного производства. Освещены проблемы производства мороженого, показано влияние вида технологического оборудования на его качественные показатели. Проанализированы особенности усовершенствования технологии детских молочных продуктов. Описаны сухие молочные смеси специального назначения. Определены новые направления развития молочноконсервного производства.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95 я73-2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА717744 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Гуць В. С. 
Визначення реологічних характеристик сметанних десертів / В. С. Гуць, Т. А. Скорченко, Н. О. Касьянова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 55-58. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.


Ключ. слова: стабілізатори структури, молочні продукти, реологія
Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.28

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Скорченко Т. А. 
Дослідження розмірів кристалів лактози згущеного термічно обробленого молока з глюкозно-фруктозними сиропами / Т. А. Скорченко, Л. В. Шпачук, Є. С. Богданов // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 117-120. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено розмір кристалів лактози згущеного термічно обробленого молока, виготовленого з глюкозно-фруктозними сиропами. Доведено позитивний вплив сиропів на процеси кристалізації лактози.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л965.104-1

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Осьмак Т. Г. 
Оптимізація рецептурного складу морозива "Сирок" / Т. Г. Осьмак, Т. А. Скорченко, Н. О. Касьянова // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 96-101. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Системний аналіз технологічного процесу виробництва морозива "Сирок" проведено шляхом розробки параметричної схеми підсистеми фризерування суміші, організації ортогонального композиційного планування другого порядку та статистичного опрацювання результатів. Визначено оптимальну дозу внесення сиру кисломолочного у рецептурах морозива "Сирок", вона становить 47 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л956

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Кравцова О. В. 
Удосконалення технології кефірного напою, збагаченого харчовим волокном та наповнювачем / О. В. Кравцова, Т. А. Скорченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 33. - С. 27-29. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Наведено основні технологічні етапи виробництва кефірного напою, збагаченого харчовим волокном "fibregum" та з наповнювачем із плодів йошти за удосконаленою технологією. Розглянуто вплив наповнювача із плодів йошти на органолептичні та фізико-хімічні властивості кефірного напою.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.13-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Кравцова О. В. 
Якість кисломолочного напою залежно від способу збагачення його харчовим волокном "Фіброгам" / О. В. Кравцова, Т. А. Скорченко // Харч. пром-сть. - 2009. - № 8. - С. 16-19. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Розглянуто можливі способи збагачення кисломолочного напою харчовим волокном "Фіброгам". Визначено вплив технологічних прийомів на показники якості дослідних кисломолочних напоїв. Розроблено комплексний показник якості кисломолочного напою з харчовим волокном "Фіброгам".


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Скорченко Т.  
Якість згущеного вареного молока з глюкозно-фруктозними сиропами / Т. Скорченко, Л. Шпачук, Т. Осьмак // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 138-144. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Визначено кількісну оцінку якості згущеного вареного молока. Показано доцільність заміни вуглеводної частини продукту на глюкозно-фруктозний сироп. Наведено результати досліджень згущеного вареного молока, виготовленого на основі глюкозно-фруктозних сиропів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л965.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Скорченко Т. А. 
Технологія дитячих молочних продуктів : навч. посіб. для студ. ВНЗ, які навч. за напрямом підготов. "Харчові технології та інженерія" / Т. А. Скорченко, О. В. Грек; Нац. ун-т харч. технологій. - К. : НУХТ, 2012. - 330 с. - Бібліогр.: с. 322-323 - укp.

Викладено технологію адаптованих рідких, пастоподібних, сухих, лікувально-профілактичних дитячих молочних продуктів сучасного асортименту, сухих каш для дитячого харчування, молочних продуктів для дітей шкільного віку. Висвітлено основи одержання рецептурних компонентів. Наведено апаратурно-технологічні схеми виробництва дитячих молочних продуктів. Обгрунтовано технологічні параметри виробництва. Наведено характеристику сировини немолочного походження.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95 + Л977

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА763668 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського