Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (4)
Пошуковий запит: (<.>A=Романовський І$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 8
Представлено документи з 1 до 8

      
Категорія:    
1.

Мельничук П. Д. 
Зв'язок між електрофізичними параметрами м'яса та його водоутримуючими властивостями / П. Д. Мельничук, Т. І. Романовська, І. Я. Романовський // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 111-112. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Установлено взаємозв'язок електрофізичних та водоутримуючих властивостей свинини з різних частин півтуші.


Ключ. слова: свинина, електрофізичні параметри, конденсатор, pH, зв'язана волога, вологість
Індекс рубрикатора НБУВ: Л92-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Романовський І. Я. 
Визначення сухих речовин у рослинних соках оптико-акустичним методом / І. Я. Романовський, І. І. Побережець, І. І. Побережець // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 68-69. - Библиогр.: 3 назв. - укp.

Запропоновано методику визначення концентрації сухих розчинних речовин у рослинних соках на основі дифракції світла на просторовій дифракційній гратці, що утворюється ультразвуковою хвилею у розчині.


Ключ. слова: концентрація, сухі розчинні речовини, рослинні соки, дифракція світла, показник заломлення, ультразвукова гратка
Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.9-1с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Мельничук П. Д. 
Дослідження електрофізичних властивостей м'яса / П. Д. Мельничук, Т. І. Романовська, І. Я. Романовський // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 59-60. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Установлено особливості вимірювання електрофізичних параметрів свіжого м'яса як продукту із значною електропровідністю. Обгрунтовано основні переваги раніше розробленого вимірювача електроємності конденсатора та запропоновано конденсатор-датчик для аналізу якості м'яса та м'ясопродуктів.


Ключ. слова: дослідження електроємності, м'ясо, електропровідність, електрофізичні параметри, вимірювач електроємності, конденсатор
Індекс рубрикатора НБУВ: Л92-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Романовська Т. І. 
Дослідження сорбувальних властивостей целюлози / Т. І. Романовська, І. Я. Романовський, О. М. Левчук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 60-61. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Вивчено адсорбцію барвних речовин мелясних розчинів (МР) целюлозою АМЦ-3. Установлено, що у МР із концентрацією сухих речовин понад 15 % сорбційна ємність сорбенту використовується повністю.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л774-1с + Л840.92

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж71985 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Побережець І. І. 
Зв'язок між фізичними параметрами березового соку / І. І. Побережець, В. І. Побережець, Т. І. Романовська, І. Я. Романовський // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 58-59. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Установлено можливість визначати концентрацію сухих розчинних речовин у березовому соку за його фізичними параметрами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.91-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж71985 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Махинько Л. В. 
Дослідження електрофізичних властивостей начинок для продуктів високотемпературної ко-екструзії з метою контролю їхньої якості / Л. В. Махинько, П. Д. Мельничук, І. Я. Романовський, В. М. Ковбаса, В. М. Махинько, І. В. Житнецький // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 1. - С. 30-31. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто новий електрофізичний експрес-метод оцінки якості жирової складової начинок для продуктів високотемпературної ко-екструзії (подушечок із начинкою) в процесі зберігання. Досліджено взаємозв'язок діелектричної проникності продукту з кислотним і перекисним числами його жирової складової.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л862

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Романовська Т. І. 
Вилучення жиру з відпрацьованої відбільної глини / Т. І. Романовська, М. В. Солеймані Алігударзі, І. Я. Романовський // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 37/38. - С. 88-90. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Визначено доцільний та економічно вигідний спосіб переробки відпрацьованої відбільної глини з одержанням технічного жиру, екстрагованого гексаном.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.132

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Романовський І. Г. 
Механізм управління ризиком інвестиційного проекту / І. Г. Романовський, Я. Ю. Лоскутова // Металлург. и горноруд. пром-сть. - 2013. - № 4. - С. 119-122. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Процес інвестування в металургійну і гірничорудну галузі характеризується високим рівнем економічних ризиків. З метою підвищення точності розрахунків визначення ймовірності виникнення несприятливих подій розроблено алгоритм управління ризиком інвестицій та обгрунтовано механізм його зниження за рахунок оптимізаціі внутрішніх факторів проекту.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)305.4-56-99-21 + У9(4УКР)305.5-56-99-21

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28347 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського