Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (8)
Пошуковий запит: (<.>A=Микитин М$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 14
Представлено документи з 1 до 14

      
Категорія:    
1.

Монастирський Б. Є. 
Вісесиметрична задача про відшарування пружного півпростору від жорсткої основи за дії точкового джерела охолодження / Б. Є. Монастирський, М. М. Микитин // Мат. методи та фіз.-мех. поля. - 2010. - 53, № 2. - С. 84-93. - Бібліогр.: 19 назв. - укp.

Розглянуто вісесиметричну задачу про односторонній безфрикційний контакт пружного півпростору та жорсткої термоізольованої основи за дії приповерхневого джерела охолодження, яке спричиняє відшарування між тілами по круговій ділянці. Визначено інтенсивність джерела, за якої починається локальна втрата контакту. Проаналізовано залежність геометричних параметрів міжповерхневого зазору та контактних напружень від інтенсивності джерела охолодження, його розташування відносно поверхні.


Індекс рубрикатора НБУВ: В251.101.4-8

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж64699 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Микитин М.  
Засади створення інтелектуального термометра / М. Микитин // Вимірюв. техніка та метрологія. - 2012. - Вип. 73. - С. 32-36. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: З322-52

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70321 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Микитин М. С. 
Інгібуючий вплив водного екстракту мучниці звичайної (iArctostaphylos uva-ursi/i) на активність мірозинази насіння білої гірчиці / М. С. Микитин, Г. Т. Дем'янчук // Укр. біохім. журн.. - 1998. - 70, № 4. - С. 122-126. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж21341/а Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Микитин М. С. 
Анаеробна ферментація ріпакової макухи / М. С. Микитин, Г. Т. Дем'янчук, А. П. Левицький // Вісн. аграр. науки. - 2000. - № 8. - С. 25-28. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Біотехнологічна обробка високоглюкозинолатної ріпакової макухи шляхом анаеробної ферментації з використанням кількох компонентів викликає значні біохімічні зміни в її складі. Експерименти, проведені на лабораторних тваринах, засвідчили про значну різницю в їх приростах, зумовлену згодовуванням збродженої та натуральної ріпакової макухи.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.146.7(4Укр)

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Дем'янчук Г. Т. 
Селекція ріпаку на знижений вміст глюкозинолатів / Г. Т. Дем'янчук, М. С. Микитин, М. П. Бойчук, Н. П. Лис, С. М. Дуб'як // Вісн. аграр. науки. - 2003. - № 10. - С. 41-42. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Розглянуто можливості та результати селекційної роботи щодо зниження вмісту основних антипоживних речовин ріпакових кормів - глюкозинолатів. Наведено вітчизняні досягнення у виведенні "00"-сортів ріпаку (Brassica napus) і розглянуто стан сучасної селекції у даному напрямку.

Показаны возможности и результаты селекционной работы по снижению содержания основных антипитательных веществ рапсовых кормов - глюкозинолатов. Приведены отечественные достижения по выведению "00"-сортов рапса (Brassica napus) и состояние современной селекции в данном направлении.


Індекс рубрикатора НБУВ: П214.16-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Микитин М. С. 
Ріпаковий шрот у раціонах поросят / М. С. Микитин, В. С. Шемчук, М. Б. Пришляк // Вісн. аграр. науки. - 2005. - № 11. - С. 45-47. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Показано ефективність використання різних рівнів ріпакового шроту, одержаного від переробки насіння ОО-сортів вітчизняної селекції й обробленого біотехнологічним способом, у раціонах поросят.

Показана эффективность использования разных уровней рапсового шрота, полученного от переработки семян ОО-сортов отечественной селекции и обработанного биотехнологическим способом, в рационах поросят.


Індекс рубрикатора НБУВ: П65-45

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Микитин М. 
Контакт пружного півпростору та жорсткої основи за дії розподілених по колу стоків тепла / М. Микитин // Фіз.-мат. моделювання та інформ. технології : наук. зб. - 2015. - Вип. 22. - С. 103-110. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.

Розглянуто безфрикційний контакт пружного півпростору з жорсткою термоізольованою основою під дією прикладеного на нескінченності однорідного тиску та стоків тепла, рівномірно розподілених по колу, розташованому у півпросторі на деякій відстані від його поверхні. Побудовано аналітичний розв'язок задачі теплопровідності та термопружності для півпростору та проаналізовано контактні напруження. Виявлено, що у разі перевищення інтенсивністю стоків тепла певного значення відбуватиметься відшарування поверхонь спряжених тіл по круговій або кільцевій області.


Індекс рубрикатора НБУВ: В251.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72935 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Микитин М. 
Кільцеве розшарування між тілами за локального охолодження коловим стоком тепла / М. Микитин, Х. Середницька, Б. Монастирський, Р. Мартиняк // Фіз.-мат. моделювання та інформ. технології : наук. зб. - 2017. - Вип. 26. - С. 55-62. - Бібліогр.: 23 назв. - укp.

Розглянуто безфрикційний контакт пружного півпростору з жорсткою термоізольованою основою за локального розшарування між ними по кільцевій ділянці під дією розподічених по колу стоків тепла, розміщених у півпросторі на деякій віддалі від його поверхні. Відповідну контактну задачу термопружності зведено до сингулярного інтегралчьного рівняння відносно висоти утвореного кільцевого зазору. Розв'язок сингулярного інтегрального рівняння та внутрішній і зовнішній радіуси зазору визначено числово, використовуючи метод колокацій і метод послідовних наближень. Проаналізовано залежності форми зазору та нормальних контактних напружень від відстані між стоком тепла і поверхнею півпростору та від інтенсивності стоку тепла.


Індекс рубрикатора НБУВ: В251.106.5-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72935 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Микитин М. С. 
Макуха з редьки олійної в раціоні курчат-бройлерів / М. С. Микитин, У. М. Мельник, Г. І. Соловка // Наук.-техн. бюл. Держ. н.-д. контрол. ін-ту вет. препаратів та корм. добавок і Ін-ту біології тварин. - 2017. - Вип. 18, N 1. - С. 97-101. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Макуха і шрот, одержані від переробки насіння олійних культур на олію, є цінними джерелами білка для годівлі сільськогосподарських тварин і птиці. Проте, ще існують певні обмеження щодо введення окремих макух/шротів у раціони тварин і птиці, що зумовлено наявністю як в насінні, так і у продуктах їх переробки, антипоживних речовин різної природи, які негативно впливають на продуктивність та здоров'я живих організмів. Встановлено, що оптимальними рівнями згодовування макухи з редьки олійної курчатам-бройлерам на дорощуванні є 7,5 % від маси раціону. У разі повноцінної за протеїном заміни сойового шроту макухою з редьки олійної, вартість кормів на одиницю приросту зменшується на 3,6 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: П682-451.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Середницька Х. І. 
Порушення контакту пружного півпростору та жорсткої основи на круговій ділянці під дією колового стоку тепла / Х. І. Середницька, М. М. Микитин, Р. М. Мартиняк // Фіз.-хім. механіка матеріалів. - 2019. - 55, № 3. - С. 24-29. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Вивчено локальне розшарування за круговою областю між пружним теплопровідним півпростором та жорсткою термоізольованою основою під дією розподілених по колу стоків тепла. Відповідну осесиметричну контактну задачу термопружності зведено до інтегрального рівняння типу Абеля та отримано замкнутий його розв'язок. Проаналізовано залежності форми зазору між тілами і нормальних контактних напружень ззовні зазору від інтенсивності стоків тепла та відстані від них до поверхні півпростору.


Індекс рубрикатора НБУВ: В251.101.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29109 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Середницька Х. І. 
Порушення контакту пружного півпростору та жорсткої основи на круговій ділянці під дією колового стоку тепла / Х. І. Середницька, М. М. Микитин, Р. М. Мартиняк // Фіз.-хім. механіка матеріалів. - 2019. - 55, № 3. - С. 24-29. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Вивчено локальне розшарування за круговою областю між пружним теплопровідним півпростором та жорсткою термоізольованою основою під дією розподілених по колу стоків тепла. Відповідну осесиметричну контактну задачу термопружності зведено до інтегрального рівняння типу Абеля та отримано замкнутий його розв'язок. Проаналізовано залежності форми зазору між тілами і нормальних контактних напружень ззовні зазору від інтенсивності стоків тепла та відстані від них до поверхні півпростору.


Індекс рубрикатора НБУВ: В251.101.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29109 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Микитин М. С. 
Технологія приготування кормів з використанням ріпаку : Дис... канд. техн. наук: 03.00.23 / М. С. Микитин; Одеський технологічний інститут харчової промисловості імені М. В. Ломоносова. - О., 1994. - 152 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.189 ріпакова макуха

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС47386 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
13.

Микитин М. Л. 
Становлення орфоепічних норм української літературної мови (кінець XVIII - 60 роки XIX століття) : Дис... канд. філол. наук: 10.02.01 / М. Л. Микитин; Одеський державний университет імені І. І. Мечникова. - О., 1996. - 139 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ш141.14-15

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС50721 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
14.

Микитин М. С. 
Технологія приготування кормів з використанням ріпаку : Дис... канд. техн. наук: 03.00.23 / М. С. Микитин; Одеський технологічний інститут харчової промисловості імені М. В. Ломоносова. - О., 1994. - 152 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.189 ріпакова макуха

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС47386 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського