Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (23)
Пошуковий запит: (<.>A=Малежик І$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 12
Представлено документи з 1 до 12

      
Категорія:    
1.

Малежик І. Ф. 
Процеси і апарати харчових виробництв : Підруч. для студ. вищ. навч. закл., які навч. за напрямом підготовки "Харч. технологія та інженерія" / І. Ф. Малежик, П. С. Циганков, П. М. Немирович, О. С. Марценюк, О. С. Бессараб; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2003. - 400 c. - Бібліогр.: с. 395-396. - укp.

Висвітлено засади технічної гідравліки, а також гідромеханічні, теплові, масообмінні та механічні процеси харчових виробництв. Розкрито основи теорії та методів розрахунку типових процесів і апаратів. Описано конструкції апаратів основних типів. Розглянуто основні фізичні властивості рідин, запропоновано критерії подібності теплових процесів. Розкрито суть поняття термодифузії, визначено фактори, що впливають на хід процесу кристалізації.

Освещены основы технической гидравлики, а также гидромеханические, тепловые, массообменные и механические процессы пищевых производств. Раскрыты основы теории и методов расчета тепловых процессов и аппаратов. Описаны конструкции аппаратов основных типов. Рассмотрены основные физические свойства жидкости, предложены критерии подобия тепловых процессов. Раскрыта суть понятия термодиффузии, определены факторы, влияющие на ход процесса кристаллизации.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81я73-1

Шифр НБУВ: ВС37858 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Малежик І. Ф. 
Процеси і апарати харчових виробництв. Лабораторний практикум : навч. посіб. / І. Ф. Малежик, П. С. Циганков, В. Л. Зав'ялов, П. М. Немирович, В. А. Задніпряний, Л. В. Зоткіна; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2006. - 223 c. - Бібліогр.: с. 211-212. - укp.

Наведено теоретичні відомості про типові гідромеханічні, теплові, масообмінні та механічні процеси харчового виробництва. Описано будову та принцип роботи промислових апаратів і механізмів, які використовуються для реалізації харчових технологій. Розглянуто методики визначення режимів руху рідини у потоці, коефіцієнта опору тертя й еквівалентної шорсткості, витрати енергії під час механічного перемішування у рідкому середовищі, а також основних характеристик процесу подрібнення на молотковій і валковій дробарках. Розкрито особливості функціонування двокорпусної випарної установки, пластинчастого та кожухотрубного теплообмінників. Обгрунтовано можливості інтенсифікації масообмінних процесів за допомогою низькочастотних механічних коливань. Розроблено завдання та методичні рекомендації щодо виконання лабораторних робіт з навчального курсу "Процеси та апарати харчових виробництв".

Приведены теоретические сведения о типовых гидромеханических, тепловых, массобменных и механических процессах пищевого производства. Описаны строение и принцип действия промышленных аппаратов и механизмов, использующихся при реализации пищевых технологий. Рассмотрены методики определения режимов движения жидкости в потоке, коэффициента сопротивления трения и эквивалентной жесткости, затрат энергии при механическом перемешивании в жидкой среде, а также основных характеристик процесса измельчения на молотковой и валковой дробилках. Раскрыты особенности функционирования двокорпусной испарительной установки, пластинчастого и кожухообразный теплообменников. Показаны возможности интенсификации массобменных процессов с помощью низкочастотных механических колебаний. Разработаны задания и методические рекомендации по выполнению лабораторных работ по учебному курсу "Процессы и аппараты пищевых производств".


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81 я73-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА717384 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Дубковецький І. В. 
Особливості технології сухої комбінованої закваски при виготовленні квасу / І. В. Дубковецький, В. Л. Прибильський, І. Ф. Малежик, К. Д. Малецька // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 29-31. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Висвітлено різні способи одержання сухої комбінованої закваски та проаналізовано процес її сушіння.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Дубковецький І. В. 
Дослідження властивостей сухої комбінованої закваски / І. В. Дубковецький, І. Ф. Малежик, В. Л. Прибильський, В. С. Бодров // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 39-43. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено основні результати розробки та дослідження способу приготування сухої комбінованої закваски для виробництва квасу, а також фізичні характеристики закваски перед висушуванням, зброджувальну здатність сухої закваски, значення гігроскопічності, насипної маси та відносної вологості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Корнієнко В. М. 
Вибір способу фільтрування і зневоднення сатураційних осадів цукробурякового виробництва / В. М. Корнієнко, І. Ф. Малежик // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 89-92. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто сучасний стан процесів фільтрування осадів I і II сатурації цукробурякового виробництва. Обгрунтовано можливість використання процесів фільтрування, електрофільтрування та фільтрпресування для зневоднення осадів I сатурації. Проаналізовано способи зневоднення фільтраційних осадів з метою їх подальшого механічного виведення з технологічного процесу виробництва цукру. Одержано дані про кінетику процесів фільтрування й електрофільтрування осадів I сатурації цукробурякового виробництва.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Дубковецький І. В. 
Закономірності кінетики процесу терморадіаційного сушіння яблучних вичавок / І. В. Дубковецький, Т. Є. Веселовська, І. Ф. Малежик, Ю. П. Луцик // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 22. - С. 58-60. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Наведено результати досліджень зневоднення яблучних вичавок інфрачервоним випромінюванням.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л913.02

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Малежик І. Ф. 
Процеси і апарати харчових виробництв. Курсове проектування : навч. посіб. для студ. ВНЗ, які навчаються за напрямом підготов. "Харчові технології та інженерія" / І. Ф. Малежик, О. С. Марценюк, Л. М. Мельник, В. Г. Мирончук, В. М. Таран; ред.: І. Ф. Малежик; Нац. ун-т харч. технологій. - К. : НУХТ, 2012. - 543 c. - Бібліогр.: с. 533-536 - укp.

Викладено основи проектних розрахунків апаратів і установок для проведення типових процесів харчових виробництв. Розглянуто загальні види та вузли типової апаратури. Подано інформацію про конструктивне оформлення та механічні розрахунки основних вузлів і деталей апаратів, зумовлене технологічним призначенням, продуктивністю, параметрами процесу та експлуатаційними вимогами. Охарактеризовано зміст і обсяг курсового проекту з процесів і апаратів харчових виробництв. Наведено приклади розрахунків апаратів і установок.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81 я73-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС55915 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Малежик І. Ф. 
Інноваційні рішення в технології сушіння картоплі / І. Ф. Малежик, Г. М. Бандуренко, М. Г. Писарєв, Т. Г. Мисюра // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 2. - С. 203-210. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Проаналізовано хімічний склад і технологічні характеристики сучасних сортів картоплі, вибрано сорти, хімічний склад і технологічні особливості яких можуть забезпечити найкращі якісні показники готового продукту під час сушіння. Удосконалено технологію сушіння картоплі, запропоновано способи її інтенсифікації. Одержано математичну залежність для розрахунку процесу сушіння картоплі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Малежик І. Ф. 
Використання конвективно-терморадіаційного способу енергопідведення в технології яблучних снеків / І. Ф. Малежик, І. В. Дубковецький, Г. М. Бандуренко, Л. В. Стрельченко, Т. М. Левківська // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2016. - № 6/11. - С. 47-52. - Бібліогр.: 19 назв. - укp.

Досліджено вплив попередньої підготовки яблук та способу сушіння на якісні показники під час виробництва яблучних снеків. Встановлено, що для покращання органолептичних показників яблучних снеків доцільно проводити попередню підготовку яблук у цукровому сиропі з концентрацією цукру 40 %. З метою інтенсифікації процесу сушіння, підвищення якості готового продукту та зниження енерговитрат запропоновано комбінований конвективно-терморадіаційний спосіб енергопідведення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л913.102

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Дубковецький І. В. 
Вплив швидкості теплоносія на основні тепломасообмінні параметри конвективно-терморадіаційного сушіння культивованих грибів / І. В. Дубковецький, І. Ф. Малежик, Т. В. Бурлака // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 4. - С. 141-148. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Встановлено залежності основних тепломасообмінних характеристик конвективно-терморадіаційного сушіння культивованих грибів глива від швидкості руху повітря. Доведено, що механізм та інтенсивність перенесення вологи у матеріалі залежать від взаємопов'язаного комплексу процесів порушення зв'язку вологи з матеріалом і дифузії парогазового середовища через капілярно-порову структуру матеріалу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л918.02

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Стрельченко Л. В. 
Вплив питомого навантаження на кінетику процесу при конвективно-терморадіаційному сушінні яблучних снеків / Л. В. Стрельченко, І. В. Дубковецький, І. Ф. Малежик // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2018. - 24, № 3. - С. 132-140. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л814.4 + Л994

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
12.

Марценюк О. С. 
Тарілчасті апарати та їх удосконалення / О. С. Марценюк, І. Ф. Малежик, Л. В. Зоткіна // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2019. - 25, № 2. - С. 121-133. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Розглянуто приклади будови протитечійних тарілчастих апаратів, які працюють за умов контактування фаз у найбільш інтенсивному пінному режимі. Показано можливі варіанти вдосконалення тарілчастих апаратів за допомогою збільшення шару піни на тарілках, використання баластних і нахилених клапанів з різною висотою утримувальних ніжок, підтримання гарантованого шару рідини на тарілках, застосування додаткових зон контакту фаз, використання перехресно-струминного руху на тарілках з лускою, просічками та нахиленими пластинами, зміни напрямку руху фаз, підгальмовування або початкового розгону швидкості течії рідини на тарілках, використання псевдозрідженого шару насадки, віброперемішування та спеціально розроблених контактних пристроїв для реалізації циклічного руху фаз. У циклічному режимі послідовно змінюються два періоди роботи тарілок: більш тривалий період (наприклад 20 - 30 с) барботажу газової фази крізь утримуваний на тарілці незмінюваний об'єм рідини і стслий період (3 - 5 с) зливання рідини на нижню тарілку під час припинення подачі газу. Це сприяє майже повному досягненню фазової рівноваги на кожній тарілці. Збільшувати відносну швидкість руху потоків на тарілках понад оптимальну практично недоцільно, оскільки дисипаційні втрати починають зростати інтенсивніше, ніж підвищується швидкість міжфазового перенесення. Удосконалення тарілок значного ефекту не надає, але ускладнюється їх будова й обслуговування. Тому в найближчі десятиріччя ефективність роботи тарілчастих колон варто підвищувати за рахунок правильного вибору і застосування вже існуючих апаратів і використання оптимальних режимів роботи. В основі розроблення нових конструкцій тарілок лежать ідеї створення принципово нових умов контактування фаз. Також варто ретельно обгрунтовувати економічний ефект від їх впровадження.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л113-523-041

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського