Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (11)
Пошуковий запит: (<.>A=Лисюк Г$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 10
Представлено документи з 1 до 10

      
Категорія:    
1.

Лисюк Г. М. 
Технологія борошняних кондитерських і хлібобулочних виробів : навч. посіб. / Г. М. Лисюк, О. В. Самохвалова, З. І. Кучерук, О. М. Постнова, С. Г. Олійник, М. В. Артамонова, О. В. Нєміріч, О. Т. Старчаєнко, П. О. Карпенко. - Суми : Унів. кн., 2009. - 464 c. - Бібліогр.: с. 461-463. - укp.

Наведено інформацію про сировину для виробництва кондитерських і хлібобулочних виробів, харчові та дієтичні домішки, різноманітні композитні суміші. Викладено вимоги до зберігання сировини та підготовки її до виробництва. Розглянуто наукові основи тістоутворення, технології різних видів тіста, випічних і оздоблювальних напівфабрикатів, процеси та способи художнього оздоблення тортів, тістечок і печива. Описано технології продукції спеціального призначення, національних кондитерських виробів. Наведено відомості щодо розрахунку рецептур цієї продукції, контролю й управління якістю, санітарних норм до виробництва.

Представлена информация о сырье для производства кондитерских и хлебобулочных изделий, пищевых и диетических добавках, разнообразных композитных смесях. Изложены требования к сохранению сырья и подготовке его к производству. Рассмотрены научные основы тестообразования, технологии разных видов теста, выпечных и отделочных полуфабрикатов, процессы и способы художественной отделки тортов, пирожных и печенья. Изложены технологии продукции специального назначения, национальных кондитерских изделий. Представлены сведения о расчете рецептур этой продукции, контроле и управлении качеством, санитарных нормах к производству.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83 я73 + Л865 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА713948 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Шидакова-Каменюка О. Г. 
Вплив ядра насіння соняшнику на фізичні властивості пісочного печива / О. Г. Шидакова-Каменюка, І. М. Фоміна, Г. М. Лисюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 108-110. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено можливість застосування ядра соняшнику в технології пісочного печива і його вплив на фізико-хімічні властивості готового виробу.


Ключ. слова: ядро насіння, печиво, крихкість, міцність, твердість
Індекс рубрикатора НБУВ: Л865.1-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Лисюк Г. М. 
Використання харчових гідроколоїдів у технології млинчикового напівфабрикату : монографія / Г. М. Лисюк, З. І. Кучерук, С. Г. Стрижак, О. С. Луньова; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2009. - 104 c. - укp.

Розглянуто питання виробництва млинчикових напівфабрикатів і продукції на їх основі. Розкрито функціонально-технологічні властивості найбільш вживаних у харчових технологіях гідроколоїдів різної природи. Проаналізовано вплив гідрофільних добавок на властивості млинчикового тіста й випеченого напівфабрикату. Увагу приділено розробці технології млинчикового напівфабрикату та продукції на його основі.

Рассмотрены вопросы производства блинчиковых полуфабрикатов и продукции на их основе. Раскрыты функционально-технологические свойства наиболее употребимых в пищевых технологиях гидроколлоидов разной природы. Проанализировано влияние гидрофильных добавок на свойства блинчикового теста и выпеченного полуфабриката. Уделено внимание разработке технологии блинчикового полуфабриката и продукции на его основе.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л992.2 + Л994

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА722633 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Лисюк Г. М. 
Нові напрями використання вторинних продуктів переробки винограду у виробництві борошняних виробів : монографія / Г. М. Лисюк, Н. В. Верешко, А. М. Чуйко; МОНМС України, Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2011. - 174 c. - Бібліогр.: 304 назв - укp.

Наведено результати багаторічних досліджень щодо наукового обгрунтування та розробки технологій виробів з бісквітного, пісочного та дріжджового тіста з використанням порошків з виноградних вичавків, одержаних за кріогенною технологією. Подано інформацію про хімічний склад, органолептичні, фізико-хімічні та мікробіологічні показники, а також антиоксидантні властивості кріас-порошків з виноградних вичавків. Показано, що введення даних кріас-порошків в рецептури борошняних виробів дозволяє одержати високоякісну готову продукцію з покращеними структурно-механічними властивостями, підвищеною біологічною цінністю і подовженими термінами зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-37 + Л865-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА747303 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Лисюк Г. М. 
Технологічні розрахунки рецептур для хлібобулочних, макаронних, кондитерських і харчоконцентратних виробів : навч. посіб. / Г. М. Лисюк; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2009. - 144 c. - Бібліогр.: с. 141. - укp.

Наведено теоретичні положення, основні формули та конкретні приклади розрахунків рецептур під час виробництва хлібобулочних, макаронних, кондитерських и харчоконцентратних виробів з урахуванням окремого виду виробництва.

Приведены теоретические положения, основные формулы и конкретные примеры расчетов рецептур при производстве хлебобулочных, макаронных, кондитерских и пищеконцентратных изделий с учетом отдельного вида производства.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л86-642 + Л83-642

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА725327 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Лисюк Г. М. 
Технологія борошняних кондитерських виробів з використанням ядра соняшникового насіння : монографія / Г. М. Лисюк, О. Г. Шидакова-Каменюка, І. М. Фоміна; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2009. - 145 c. - Бібліогр.: с. 126-144. - укp.

Наведено інформацію щодо актуальності розробок нових технологій борошняних кондитерських виробів з використанням ядра соняшнику. Розглянуто можливі шляхи покращання їх харчової та біологічної цінності за рахунок олійної сировини та продуктів її переробки. Подано відомості щодо нових технологій пісочного напівфабрикату, пісочного печива та масляного бісквіту.

Приведена информация об актуальности разработок новых технологий мучных кондитерских изделий с использованием ядра подсолнечника. Рассмотрены возможные пути улучшения их пищевой и биологической ценности за счет масличного сырья и продуктов ее переработки. Представлены сведения о новых технологиях песочного полуфабриката, песочного печенья и масляного бисквита.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л865-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА726670 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Самохвалова О. В. 
Технологія желейної продукції з використанням мікробних полісахаридів : монографія / О. В. Самохвалова, М. В. Артамонова, Г. М. Лисюк; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2010. - 108 c. - Бібліогр.: 308 назв - укp.

Розглянуто питання використання вітчизняних мікробних полісахаридів ксампану та поліміксану в змішаних драглеподібних системах із полісахаридами червоних морських водоростей. Вивчено механізм взаємодії мікробних полісахаридів із полісахаридами червоних морських водоростей. Одержано математичні залежності впливу домішок мікробних полісахаридів на функціонально-технологічні властивості агару, агароїду та желейних мас з їх використанням. Запропоновано технології виробництва кондитерської желейної продукції з використанням ксампану та поліміксану.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л861.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА736129 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Лисюк Г. М. 
Основи наукових досліджень і технічної творчості : навч. посіб. / Г. М. Лисюк, О. Г. Шидакова-Каменюка, О. В. Самохвалова, О. В. Нєміріч, О. Г. Дьяков; ред.: Г. М. Лисюк; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2014. - 201 c. - Бібліогр.: с. 186-187 - укp.

Розкрито основи науковедення. Висвітлено класифікацію та організацію дослідницьких робіт. Розглянуто процедури системного аналізу та алгоритм системних досліджень. Викладено методи планування експерименту. Охарактеризовано роль науково-технічної інформації у наукових дослідженнях.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч215

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА786078 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Технології хлібобулочних виробів із продуктами переробки зародків пшениці : монографія / С. Г. Олійник, Г. М. Лисюк, О. І. Кравченко, О. В. Самохвалова; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2014. - 107 c. - Бібліогр.: с. 90-107 - укp.

Наведено результати теоретичного дослідження та розробки технологій хлібобулочних виробів підвищеної харчової та біологічної цінності з використанням продуктів переробки зародків пшениці. Проаналізовано вплив спиртового екстракту зародків пшениці на показники якості та харчову цінність пшеничного хліба. Охарактеризовано зміни структурно-механічних властивостей пшеничного тіста з продуктами переробки зародків пшениці. Наведено технології зазначених хлібобулочних виробів за опарного та безопарного способів тістоведення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА799049 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Інноваційні технології хлібобулочних і кондитерських виробів : колект. монографія / О. В. Самохвалова, Г. М. Лисюк, З. І. Кучерук, С. Г. Олійник, Н. В. Гревцева; ред.: О. В. Самохвалова; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : Ексклюзив, 2015. - 462 c. - укp.

Висвітлено проблеми розробки технологій хлібобулочних і кондитерських виробів з використанням нетрадиційної рослинної сировини. Обгрунтовано інноваційні технології хлібобулочних і кондитерських виробів підвищеної харчової та біологічної цінності. Наведено результати досліджень щодо використання з цією метою продуктів переробки зародків пшениці, бурякового жому, порошків з виноградних вичавків, кріас-порошків з оплодня гречки, листя кропиви, чорноплідної горобини, суцвіття нагідок. Запропоновано нові технології хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів з застосуванням насіння соняшнику та льону, а також кукурудзи високої цукристості. Увагу приділено інноваційним ресурсозберігальним технологіям желейних кондитерських виробів і бісквітних напівфабрикатів з поліпшеними функціонально-технологічними властивостями за рахунок використання регуляторів консистенції мікробної природи.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83,0 + Л86,0

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА799727 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського