Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (4)
Пошуковий запит: (<.>A=Ленерт С$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 13
Представлено документи з 1 до 13

      
Категорія:    
1.

Ленерт С. О. 
Формування якості овочево-сиркових паст підвищеної біологічної цінності : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.15 / С. О. Ленерт; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2011. - 20 c. - укp.

Одержано нові дані про хімічний склад білих коренеплодів різних господарсько-ботанічних сортів і вивчено їх стероїдний комплекс. Встановлено сортові та морфологічні особливості накопичення білими коренеплодами нітратів, радіонуклідів, солей важких металів, щавелевої кислоти й оксалатів, псоралену, розроблено способи їх зниження, які водночас є засобами стабілізації кольору під час переробки коренеплодів. Шляхом математичного моделювання на підставі сучасних вимог нутриціології, формалізації якісних і кількісних показників якості модельних композицій розроблено рецептури овочево-сиркових паст. Досліджено органолептичні, фізико-хімічні, мікробіологічні характеристики, показники харчової, біологічної цінності та безпечності нових овочево-сиркових паст. Визначено зміни харчової цінності розроблених продуктів у процесі зберігання, вплив на ці зміни упакування та встановлено терміни зберігання. На нову продукцію розроблено та затверджено нормативну та технологічну документацію.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.3 + Л996.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА379094 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Ленерт С. О. 
Оцінка ефективності способів попередньої обробки білих коренеплодів / С. О. Ленерт // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2010. - № 6/10. - С. 19-23. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Розроблені способи зниження вмісту токсичних речовин у білих коренеплодах дозволяють знизити вміст проралену на 29,5 %, нітратів на 77,1 %, оксалатів на 50 %, а також стабілізувати їх колір.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л990.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Дубініна А. 
Паропроникність комбінованого пакувального матеріалу з відновлювальної сировини / А. Дубініна, С. Ленерт, О. Круглова // Товари і ринки. - 2013. - № 2. - С. 132-139. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Розглянуто можливість використання комбінованого пакувального матеріалу на основі відновлюваної сировини як заміну синтетичним аналогам. Досліджено особливості змін його паропроникності під впливом зовнішніх механічних дій. Експериментально підтверджено можливість надання пакуванню різної геометричної форми.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж679-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Дубініна А. А. 
Оцінка якості комбінованого пакувального матеріалу із застосуванням функції бажаності / А. А. Дубініна, О. С. Круглова, С. О. Ленерт, Т. М. Летута // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2013. - № 5/3. - С. 57-61. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Розглянуто можливість застосування функції бажаності Харрінгтона як інструменту визначення комплексної оцінки якості розробленого комбінованого пакувального матеріалу на основі природних складових (папір, хітозан, воск). Виділено етапи розрахунків комплексної оцінки за допомогою методу Харрінгтона та наголошено на його доцільності під час проведення оцінки якості багатошарових пакувальних матеріалів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж679-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Дубініна А. А. 
Аналіз вітамінного та мінерального складу сортів арахісу, поширених в Україні / А. А. Дубініна, С. О. Ленерт, О. О. Хоменко // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2013. - № 6/11. - С. 4-7. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Досліджено якісний і кількісний склад вітамінів і мінеральних речовин у сортах арахісу, які поширені в Україні. Встановлено сорти арахісу, що містять у своєму складі найбільшу кількість даних біологічно активних речовин. Одержані дані надають підставу констатувати наявність у арахісі профілактичних властивостей, що робить його перспективним продуктом харчування.


Індекс рубрикатора НБУВ: П213.1-272 + Л915-301

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Дубінін А. 
Особливості накопичення важких металів арахісом різних сортів / А. Дубінін, С. Ленерт, О. Хоменко // Товари і ринки. - 2013. - № 1. - С. 87-93. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Розглянуто питання акумуляції важких металів тканинами рослин, метаболізму та їх токсичності для людини. Експериментально досліджено вміст солей важких металів у деяких сортах арахісу, поширених в Україні. Встановлено сорти, які мають здатність накопичувати важкі метали в найменшій мірі.


Індекс рубрикатора НБУВ: П213.1-272

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Малюк Л. П. 
Особливості хімічного складу білих коренеплодів різних господарсько-ботанічних сортів : монографія / Л. П. Малюк, С. О. Ленерт, А. А. Дубініна, Т. М. Летута, О. С. Круглова, О. О. Хоменко; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2013. - 124 c. - Бібліогр.: с. 100-124 - укp.

Увагу приділено аналізу хімічного складу та харчової цінності білих коренеплодів, а також особливостям їх компонентного складу. Викладено теоретичні основи накопичення контамінантів (як синтетичного, так і природного походження) білими коренеплодами. Встановлено закономірності хімічного складу сортів білих коренеплодів, поширених в Україні. Досліджено особливості накопичення контамінантів (важких металів, радіонуклідів, нітратів, оксалатів, псоралену) білими коренеплодами. Подано комплексне оцінювання якості досліджуваних сортів білих коренеплодів і розроблено спосіб зниження токсичних речовин у них зі стабілізацією кольору переробленої сировини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-301

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА786352 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Дубініна А. А. 
Аналіз хімічного складу гречаної крупи із гречки різних селекційних сортів / А. А. Дубініна, Т. М. Попова, С. О. Ленерт // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2014. - № 4/10. - С. 58-62. - Бібліогр.: 21 назв. - укp.

Проведено дослідження та порівняльний аналіз хімічного складу гречаної крупи з різних селекційних сортів гречки. Встановлено, що найбільш високопоживною та збалансованою за більшістю показників хімічного складу виявилася гречана крупа з гречки сортів "Космея", "Квітник", "Українка". Зазначені сорти можна вважати найбільш перспективними та розглядати як біофортифіковану рослинну сировину для виробництва функціональних продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л823.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Дубініна А. 
Вітамінний і мінеральний склад крупів із гречки / А. Дубініна, Т. Попова, С. Ленерт // Товари і ринки. - 2014. - № 2. - С. 106-115. - Бібліогр.: 24 назв. - укp.

Проведено дослідження і порівняльний аналіз вітамінного та мінерального складу крупи із різних селекційних сортів гречки. Встановлено, що найбільш збалансованою за вмістом мікронутрієнтів виявилася крупа із гречки сортів Космея, Квітник і Дюймовочка, які є перспективними та водночас біофортифікованою сировиною для виробництва продуктів функціонального призначення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л823.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Дубініна А. 
Моделювання складу арахісових паст підвищеної біологічної цінності / А. Дубініна, С. Ленерт, О. Хоменко // Товари і ринки. - 2016. - № 1. - С. 193-207. - Бібліогр.: 54 назв. - укp.

На основі огляду наукової літератури обгрунтовано доцільність використання арахісу для створення продуктів функціональної спрямованості. Проаналізовано асортимент розроблених арахісових паст іноземними та вітчизняними вченими. За допомогою математичного моделювання розраховано вміст рецептурних компонентів арахісових паст, які за хімічним складом наближені до норм "здорового" харчування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л915

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Дубініна А. А. 
Способи стабілізації кольору рослинної сировини під час її переробки / А. А. Дубініна, Т. В. Щербакова, Ю. М. Хацкевич, С. О. Ленерт, А. А. Борисова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 4. - С. 140-158. - Бібліогр.: 104 назв. - укp.

Розглянуто хімічну будову природних барвників - хлорофілів, каротиноїдів і речовин фенольної природи. Наведено огляд літературних даних про існуючі способи стабілізації кольору сировини рослинного походження під час її переробки в продукти харчування. Проаналізовано загальні шляхи запобігання окисленню пігментних речовин рослинної сировини та збереження натурального кольору плодів і овочів. Доведено актуальність подальшого пошуку нових методів стабілізації рослинних пігментів під час переробки фруктів та овочів, які були б більш ефективними і безпечними.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-306

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Черевко О. І. 
Визначення впливу внутрішніх і зовнішніх чинників на формування кольору фруктів за допомогою кольорових характеристик / О. І. Черевко, А. А. Дубініна, В. М. Михайлов, Т. В. Щербакова, С. О. Ленерт // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, 5 (ч. 1). - С. 131-138. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л913-301

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
13.

Ленерт С. О. 
Наукове обґрунтування технологій холестеринознижуючої харчової продукції : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.18.16 / С. О. Ленерт; Харківський державний університет харчування та торгівлі. - Харків, 2021. - 46 c. - укp.

Уперше розроблено модель корекції дефіциту фітостеролів у раціоні харчування сучасної людини. Уперше доведено гідролітичну активність ліпази Candida rugosa типу VII та ферментного препарату Pentopan BG500 відносно Ƴ-оризанолу. Обгрунтовано раціональні параметри гідролізу Ƴ-оризанолу різними ферментними препаратами. Розроблено математичні моделі, за допомогою яких можна керувати цим процесом і забезпечити гарантований вихід продуктів гідролізу (фітостеролів). Комплексно досліджено хімічний склад, зокрема стероїдний комплекс, і біологічну цінність арахісу, гречки та проса сортів, поширених в Україні. Установлено видову та сортову закономірність накопичення контамінантів. Обґрунтовано та розроблено технології холестеринознижуючої харчової продукції з використанням арахісу, гречки та проса. Доведено їх профілактичну ефективність. Визначено основні показники якості, безпеки й їх зміни під час зберігання. Розроблено раціон харчування як харчову систему зниження холестеринового тиску на організм людини. Проведено комплекс заходів з упровадження розроблених технологій на підприємствах харчування України. Доведено соціально-економічну ефективність виробництва холестерино-знижувальної харчової продукції.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л996.5 + Л80-32

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА449481 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського