Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (4)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Кігель Н$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 31
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Амосова К. М. 
Вплив соєвого білка на показники ліпідного обміну в сироватці крові хворих з гіперліпідемією на тлі хронічної ішемічної хвороби серця (подвійне сліпе плацебоконтрольоване дослідження) / К. М. Амосова, С. С. Гуляєв-Зайцев, Н. О. Карел, Н. Ф. Кігель, К. М. Яременко, Н. Г. Левитська, Г. В. Мостбауер, Т. Т. Подолець, Л. В. Амелічева // Серце і судини. - 2004. - № 2. - С. 32-38. - Бібліогр.: 17 назв. - укp.


Ключ. слова: соєвий білок, обмін ліпідів, ішемічна хвороба серця
Індекс рубрикатора НБУВ: Р410.11-43

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24454 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Мосійчук С. М. 
Пробіотики: можливість застосування при гіперхолестеринемії / С. М. Мосійчук, М. Б. Хоменко, Т. С. Михайлова, Н. Ф. Кігель, О. В. Карпов // Укр. мед. часоп. - 2006. - № 2. - С. 10-22. - Бібліогр.: С. 20-22. - укp.

Обговорено можливість застосування мікроорганізмів - пробіотиків, представників нормальної мікрофлори кишечнику людини для зниження рівня холестерину в сироватці крові та холестерину в складі його транспортних форм, зокрема ліпопротеїну низької щільності. Розглянуто роль нормальної мікрофлори кишечнику в метаболізмі холестерину та участь екзогенних пробіотиків у цьому процесі. Проаналізовано можливі біохімічні механізми зниження рівня холестерину під впливом пробіотиків та проблему збереження їх життєздатності під час внесення до організму людини. Наведено результати численних клінічних досліджень щодо позитивного впливу препаратів пробіотиків і харчових продуктів, створених з їх використанням, на загальні рівні сироваткового холестерину в осіб з помірною гіперхолестеринемією, що розглядають як перспективний альтернативний напрямок медикаментозної терапії гіперхолестеринемії.


Ключ. слова: холестерин, гіперхолестеринемія, ішемічна хвороба серця, ліпопротеїн низької щільності, пробіотики, лактобактерії
Індекс рубрикатора НБУВ: Р252.654 + Р281.794

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15767 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Кігель Н. Ф. 
Технології бактеріальних препаратів для функціональних продуктів і біологічно активних добавок : Автореф. дис... д-ра техн. наук : 03.00.20 / Н. Ф. Кігель; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2003. - 41 c. - укp.

Розроблено нові технології бактеріальних концентратів і заквашувальних препаратів на основі пробіотиків для сухих і рідких харчових і кормових молочних функціональних продуктів та біологічно активних домішок. Обгрунтовано та визначено стратегію пошуку штамів високої активності з різних джерел за біохімічними та технологічними властивостями та критеріями, які висуваються до пробіотиків. Узагальнено шляхи розширення функціональної активності заквашувальних культур через модифікацію традиційних заквасок і створення оригінальних за складом бактеріальних композицій з залученням пробіотичних штамів. Теоретично обгрунтовано та створено технології нових бакконцентратів АФ, АЛТ, БМК, заквашувальних культур прямого внесення Старт, СІ-2, БАТП-Ф, Біфідин і продуктів з їх використанням: харчових - "Біовіт", "Фру-фру", кормового - "Біокорм" та БАД у капсульній формі, функціональну активність розроблених продуктів доведено клінічними випробуваннями. Впроваджено методику застосування бактеріального концентрату БМК та продукту "Лактовіт" білковий для лікування хронічних тонзилітів у дітей. Кормовий пробіотик "Біфідин" та продукт "Біокорм" рекомендовано до використання для профілактики та лікування диспепсій у молодняку сільськогосподарських тварин.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*871 + Л80-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА327267 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Шаптала В. В. 
Відбір молочнокислих бактерій для сироробства за антагоністичною активністю щодо технічно шкідливої мікрофлори / В. В. Шаптала, Н. М. Шульга, Н. Ф. Кігель // Наук. вісті НТУУ "КПІ". - 2010. - № 3. - С. 38-41. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л958-14 + Е422.265

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16492 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Потемська О. І. 
Розробка ротаційної антифагової системи для виробництва ряжанки / О. І. Потемська, О. В. Науменко, Н. Ф. Кігель // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 47. - С. 68-72. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.06

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
6.

Бугера І. 
Заквашувальні композиції на основі мезофільних молочнокислих бактерій для простокваші / І. Бугера, Н. Кігель // Ukr. Food J.. - 2013. - 2, № 1. - С. 32-36. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Зазначено, що в Україні практично не виробляються кисломолочні продукти на основі мезофільних молочнокислих бактерій. Це пов'язано з відсутністю сучасних вітчизняних заквашувальних препаратів. І тому постає задача проведення наукових досліджень з метою створення ефективних заквасок, що забезпечували б характерні для простокваші ознаки. Створено 12 заквашувальних композицій на основі мезофільних лактококів та штаму-антагоністу L. casei 3302. Вибір бактеріальних композицій проведено за органолептичними, фізико-хімічними показниками та за кількістю накопиченого діацетилу в сквашених зразках. За результатами досліджень відібрано, як перспективні для виробництва простокваші, 3 заквашувальні композиції на основі лактококів і 3 варіанти заквасок з L. casei. Ці композиції можна використовувати як ротаційні варіанти у виробництві простокваші.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.06

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Кігель Н. Ф. 
Властивості заквашувальної культури Старт / Н. Ф. Кігель // Вісн. аграр. науки. - 2001. - № 2. - С. 58-61. - укp.

Створено новий заквашувальний препарат для виробництва ферментованих молочних продуктів, який забезпечує їх високу функціональну активність та добру органолептику.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.06

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Кігель Н. Ф. 
Новий пробіоз - продукт / Н. Ф. Кігель, І. О. Романчук, Г. О. Єресько, О. Г. Годовіченко // Вісн. аграр. науки. - 2001. - № 8. - С. 63-65. - укp.

На основі штамів-пробіотиків молочнокислих бактерій розроблено біологічно-активну домішку "Йогурт сухий в капсулах". Доведено ефективну профілактичну та лікувальну дію продукту щодо дисбактеріозів різного ступеня складності.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.17-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Кігель Н. Ф. 
Особливості технології виробництва бактеріального концентрату "БМК" для біологічних продуктів / Н. Ф. Кігель // Вісн. аграр. науки. - 1999. - № 7. - С. 62-65. - укp.

На основі лакто- і біфідобактерій створено новий бактеріальний концентрат для молочних продуктів лікувально-профілактичної дії. Досліджено закономірності росту окремих штамів бактерій та їх композиції, опрацьовано основні технологічні параметри виробництва бактеріального концентрату "БМК".


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Єресько Г. О. 
Таблетковані продукти лактовіт і лактовіт Ф / Г. О. Єресько, С. С. Гуляєав-Зайцев, Н. Ф. Кігель, Г. К. Тарадій, Н. Г. Левицька // Вісн. аграр. науки. - 2001. - № 6. - С. 66-68. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

На основі легкозасвоюваних вуглеводів створено новий вид таблеткованих функціональних продуктів, що містять пробіотичну лактофлору. Опрацьовано технологію виробництва цих продуктів, налагоджено їх промисловий випуск. Кліничними дослідженнями підтверджено їх терапевтичну дію у разі дисфункцій травної системи людини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р281.794-29

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Король Ц. О. 
Вплив бактеріальних препаратів на протеолітичні процеси в сиров'яленій ковбасі / Ц. О. Король, С. Г. Даниленко, Я. Ф. Жукова, Г. Ф. Насирова, Н. Ф. Кігель // Вісн. аграр. науки. - 2005. - № 1. - С. 51-53. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Установлено характерні розбіжності перебігу протеолітичних процесів у сиров'яленій ковбасі, ферментованій різними заквашувальними культурами. Доведено, що під впливом ферментних систем мікрофлори розщеплення окремих фракцій білків та нагромадження вільних амінокислот відбувається специфічно, залежно від застосованого препарату. Зокрема, зазначено, що "Лакмік" за протеолітичною активністю (розщеплення азотвмісних полук і рівнем вільних амінокислот) істотно відрізняється від препарату "ПБ-МП". На підставі результатів дослідження виявлено, що бактеріальний препарат "Лакмік" доцільно використовувати для виробництва ферментованих м'ясних продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Карпінська І. О. 
Дослідження пробіотичних властивостей молочнокислих і біфідобактерій / І. О. Карпінська, О. М. Рожанська, Н. Ф. Кігель // Вісн. аграр. науки. - 2005. - № 7. - С. 53-55. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Досліджено антагоністичну активність умовно патогенних мікроорганізмів, їх здатність впливати на вміст холестерину у поживному середовищі та стійкість до жовчних солей штамів молочнокислих і біфідобактерій, вилучених з кишечнику здорових дітей і телят, для подальшого використання у виробництві функціональних продуктів.

Исследованы антагонистическая активность в отношении условно патогенных микроорганизмов, их способность влиять на содержание холестерина в питательной среде и стойкость к желчным солям штаммов молочнокислых и бифидобактерий, выделенных из кишечника здоровых детей и телят, для дальнейшего использования в производстве функциональных продуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*725.432.3 + Е422.271.8

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Король Ц. О. 
Новий бактеріальний препарат "Лакмік" для ферментованих м'ясних продуктів / Ц. О. Король, С. Г. Даниленко, Н. Ф. Кігель // Вісн. аграр. науки. - 2005. - № 10. - С. 66-69. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Розроблено технологію нового бактеріального препарату прямого внесення "Лакмік" на базі штамів лактобактерій та мікрококу для виробництва сиров'ялених та сирокопчених ковбас.

Разработана технология нового бактериального препарата прямого внесения "Лакмик" на основе штаммов лактобактерий и микрококка для производства сыровяленых и сырокопченых колбас.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927-14

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Тарадій Г. К. 
Біокорм для молодняка сільськогосподарських тварин / Г. К. Тарадій, Н. Ф. Кігель, Г. Б. Брик // Вісн. аграр. науки. - 2001. - № 11. - С. 66-67. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

На основі вторинної молочної сировини, білкових і вуглеводних збагачувачів і бактеріального концентрату біфудину розроблено технологію нового функціонального кормового продукту для підвищення продуктивності, лікування та профілактики шлунково-кишкових захворювань у тварин. Установлено, що згодування біокорму запобігає розвитку кишкових інфекцій і сприяє підвищенню приростів маси тіла майже на 60 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: П544біокорм

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Кігель Н. Ф. 
Критерії відбору заквашувальних культур / Н. Ф. Кігель, Г. Ф. Насирова // Вісн. аграр. науки. - 2002. - № 2. - С. 58-60. - укp.

Розглянуто особливості проведення скринінгу молочнокислих бактерій різних видів за основними біохімічними властивостями - здатності до зброджування лактози, кислотоутворювальною та протеолітичною активністю, а також продукуванням ароматичних речовин. Визначено перспективність промислового використання даних штамів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*723.432.3 + Л955.06

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Кігель Н. Ф. 
Таблеткований продукт лактовіт Ф та його вплив на організм дитини / Н. Ф. Кігель, Н. Г. Левитська, Л. В. Амелічева // Вісн. аграр. науки. - 2001. - № 12. - С. 60-62. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р733.413.020-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
17.

Чередник Н. М. 
Виробництво сирів на основі застосування бактеріальних препаратів прямого внесення / Н. М. Чередник, Н. Ф. Кігель, О. А. Савченко // Вісн. аграр. науки. - 2003. - № 1. - С. 69-73. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Висвітлено основні закономірності зміни мікробіологічних, біохімічних та фізико-хімічних показників у процесі обробки сирної маси та визрівання твердих синчужних сирів з низькою температурою другого нагрівання, виготовлених з використанням бактеріальних препаратів прямого внесення "Актив" та "Актив-ЛН".

Освещены основные закономерности изменений микробиологических, биохимических и физико-химических показателей в процессе обработки сырной массы и созревания твердых сычужных сыров с низкой температурой второго нагревания, изготовленных с использованием бактериальных препаратов прямого внесения "Актив" и "Актив-ЛН".


Індекс рубрикатора НБУВ: Л958.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Кігель Н. Ф. 
Дослідження Iin vitroD холестеразної активності лакто- і біфідобактерій як критерій відбору пробіотичних штамів / Н. Ф. Кігель, О. М. Рожанська, О. В. Науменко // Вісн. аграр. науки. - 2002. - № 8. - С. 59-62. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*871

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
19.

Левитська Н. Г. 
Харчова і біологічна цінність сухого таблеткового продукту "Лактовіт білковий" / Н. Г. Левитська, Н. Ф. Кігель, Л. В. Амелічева, Г. І. Соломко // Вісн. аграр. науки. - 2003. - № 3. - С. 57-59. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Проаналізовано харчову та біологічну цінність нового виду пробіоз-продукту "Лактовіт білковий" за сукупністю ростових і балансових показників. Установлено, що його біологічна цінність висока і визначається компонентним складом та збалансованістю амінокислот. Доведено, що наявність штамів-пробіотиків молочнокислих і біфідобактерій, здатних цілеспрямовано впливати на кишкову мікрофлору макроорганізму, сприяє кращому засвоєнню продукту.

Проанализирована пищевая и биологическая ценность нового вида пробиоз-продукта "Лактовит белковый" по совокупности ростовых и балансовых показателей. Установлено, что его биологическая ценность высока и определяется компонентным составом и сбалансированностью аминокислот. Доказано, что наличие штаммов-пробиотиков молочнокислых и бифидобактерий, способных целенаправленно влиять на кишечную микрофлору микроорганизма, способствует лучшему усвоению продукта.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.851-0

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Кігель Н. Ф. 
Гідрофобність й адгезивні властивості деяких штамів промислових молочнокислих бактерій / Н. Ф. Кігель, О. В. Науменко, Н. М. Зубкова // Вісн. аграр. науки. - 2003. - № 4. - С. 61-65. - Бібліогр.: 17 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*723.432.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 


...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського