Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Кудрик М$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5

      
Категорія:    
1.

Кудрик М. А. 
Вплив величини індукції електромагнітного поля та часу обробки ним на фізико-хімічні властивості бідистиляту / М. А. Кудрик, Ж. Є. Плахотіна, К. П. Стебліна // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2006. - № 2. - С. 60-61. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Досліджено вплив сили індукції та часу обробки бідистиляту на питому вагу, в'язкість, поверхневий натяг, молекулярну рефракцію, наявність перекису водню.


Індекс рубрикатора НБУВ: Н761.104

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Кудрик М. А. 
Дослідження хімічного складу та харчових цінностей соків із м'якоттю, одержаних із кісточкових фруктів / М. А. Кудрик, К. П. Стебліна // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2006. - № 3. - С. 25-26. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Досліджено харчову цінність соків із м'якоттю, виготовлених із плодів кісточкових фруктів: абрикосів, персиків, вишень, слив. Установлено, що досліджувана продукція торговельної мережі м. Полтава відповідає вимогам Держстандарту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Рибак Г. М. 
Дослідження тваринної та рослинної сировини фізико-хімічними методами аналізу при виготовленні продукції для дитячого харчування / Г. М. Рибак, М. А. Кудрик, К. П. Стебліна // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2009. - № 2. - С. 54-57. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Обурунтовано доцільність використання курятини та фруктової домішки (кизил, хеномелес, обліпиха) у процесі виробництва м'ясо-рослинних консервів для дитячого харчування. Встановлено, що фруктова домішка має високу відновлювальну здатність і при введенні її у відповідній кількості змінює величину редокс-потенціалу. Внесення фруктової домішки в кількості: хеномелесу - 8 %, кизилу - 8 %, калини - 2 %, обліпихи - 5 % дозволило підвищити вміст вітаміну C у 15 - 30 разів, а кількість органічних кислот зросла майже вдвічі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л967

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Іващенко О. Д. 
Хімія і методи дослідження сировини та матеріалів : навч. посіб. / О. Д. Іващенко, Ю. Б. Нікозять, В. І. Дмитренко, М. А. Кудрик, К. П. Стебліна. - К. : Знання, 2011. - 606 c. - (Вища освіта XXI ст.). - Бібліогр.: 20 назв. - укp.

Розкрито основи аналітичної, органічної, фізичної та колоїдної хімії, а також хімічні й фізико-хімічні методи дослідження. Розглянуто питання вчення про будову атома і речовини, хімічні процеси, які теоретично обгрунтовують методи хімічного аналізу. Проведено оцінювання якості й шляхів зберігання непродовольчих (гума, шкіра, мийні засоби, пластмаси, барвники, парфуми) і продовольчих товарів. Увагу приділено великим класам насичених, ненасичених і ароматичних вуглеводнів, складних систем жирів, вуглеводів, білків. Описано будову неорганічних речовин, зокрема, металів, сплавів, пластичних мас, хімічних волокон, харчових продуктів, особливості хімічної кінетики та рівноваги, визначено закономірності розведених розчинів неелектролітів та електролітів. Висвітлено властивості дисперсних систем, електрокінетичних та оптичних явищ, теоретичні засади адсорбції на базі хроматографічних методів аналізу, фізико-хімічні властивості високомолекулярних сполук і їх розчинів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г.я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА743179 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Кудрик М. А. 
Дослідження соків із м'якоттю, одержаних із кісточкових фруктів / М. А. Кудрик, К. П. Стебліна // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2011. - № 3. - С. 49-51. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено соки з м'якоттю, одержані з кісточкових фруктів. За результатами досліджень встановлено, що соки з м'якоттю, які реалізуються в торговельній мережі м. Полтава, відповідають вимогам державного стандарту. Введення стандартів на методи визначення показників, що дозволяють встановити натуральність соків, забезпечить нормативну базу для ліквідації реалізації споживачами фальсифікованої продукції та створення пріоритетних умов для відповідальних виробників.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського