Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (19)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Зубар Н$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 9
Представлено документи з 1 до 9

      
Категорія:    
1.

Зубар Н. М. 
Фізіологія харчування : Практикум: Навч. посіб. / Н. М. Зубар, Ю. В. Руль, М. К. Булгакова; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2001. - 257 c. - Бібліогр.: 42 назв. - укp.

Досліджено харчування людини як медико-біологічну та соціально-економічну проблему. Наведено характеристику індивідуального фактичного харчування. Висвітлено фізіологічні системи, пов'язані з функцією харчування. Визначено харчовий статус організму, енергетичні витрати та індивідуальні фізіологічні потреби в енергії та нутрієнтах. Викладено фізіологічні основи раціонального харчування. Проаналізовано індивідуальний добовий раціон і відповідність його критеріям раціонального харчування. Розкрито фізіологічні основи лікувального та дієтичного харчування. Запропоновано фізіологічну характеристику основних продуктів харчування та їх компонентів. Зроблено фізіологічну оцінку продуктів тваринного та рослинного походження.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.0я73

Шифр НБУВ: ВА607427 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Фізіологія харчування : Опор. конспект лекцій / ред.: Н. М. Зубар; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - 2-е вид., переробл. і доповн. - К., 2003. - 201 c. - Бібліогр.: 40 назв. - укp.

Розглянуто питання харчування людини як медико-біологічну та соціально-економічну проблеми. Описано систему травлення та його процеси. Проаналізовано вплив харчування на функціонування основних систем організму людини. Викладено фізіологічні основи раціонального та адекватного харчування. Розкрито роль білків, ліпідів, вуглеводів, вітамінів, мінеральних речовин у раціонах харчування, фізіологічні основи лікувального та дієтичного харчування. Наведено фізіологічну характеристику основних продуктів харчування та їх компонентів.

Рассмотрены вопросы питания человека как медико-биологическая и социальная проблемы. Описана система пищеварения и его процессы. Проанализировано влияние питания на функционирование основных систем организма человека. Изложены физиологические основы рационального и адекватного питания. Раскрыты роль белков, липидов, углеводов, витаминов, минеральных веществ в рационах питания, физиологические основы лечебного и диетического питания. Приведена физиологическая характеристика основных продуктов питания и их компонентов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.0я73-2

Шифр НБУВ: ВС38432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Зубар Н. М. 
Основи фізіології та гігієни харчування : Підруч. / Н. М. Зубар; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2006. - 342 c. - Бібліогр.: с. 281-282. - укp.

Розглянуто фізіолого-гігієнічний вплив їжі й її компонентів на функціонування основних фізіологічних систем організму. Розкрито оптимальні підходи до вибору харчових продуктів і технологічного процесу виробництва кулінарної продукції, складання раціонів харчування. Наведено відомості щодо загальних закономірностей процесів травлення, фізіологічних засад органолептичної оцінки якості їжі, ролі підшлункової залози та печінки у процесах травлення, особливостей засвоєння нутрієнтів. Висвітлено норми харчування для населення України.

Рассмотрено физиолого-гигиеническое влияние еды и ее компонентов на фунционирование основных физиологических систем организма. Раскрыты оптимальные подходы к выбору пищевых продуктов и технологического процесса производства кулинарной продукции, составлению рационов питания. Приведены сведения об общих закономерностях процессов пищеварения, физиологических основах органолептической оценки качества еды, роли поджелудочной железы и печени в процессах пищеварения, особенности усвоения нутриентов. Освещены нормы питания для населения Украины.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е70*734.2я73-1 + Р123я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА683421 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Зубар Н. М. 
Логістика у ресторанному господарстві : навч. посіб. / Н. М. Зубар, М. Ю. Григорак; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2008. - 206 c. - Бібліогр.: с. 201-203. - укp.

Розглянуто теоретичні та практичні проблеми управління матеріальними, сервісними, інформаційними потоками на основі концепцій і принципів логістики у закладах ресторанного господарства. Увагу приділено питанням транспортної, виробничої, збутової, інформаційної логістики, формуванню системи логістичного сервісу, критеріям логістичного обслуговування споживачів.

Рассмотрены теоретические и практические проблемы управления материальными, сервисными, информационными потоками на основе концепций и принципов логистики в заведениях ресторанного хозяйства. Уделено внимание вопросам транспортной, производственной, сбытовой, информационной логистики, формированию системы логистического сервиса, критериям логистического обслуживания потребителей.


Індекс рубрикатора НБУВ: У542.414-803.1 я73 + У9(4УКР)424.14-803.1 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА713604 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Зубар Н. М. 
Логістика у ресторанному господарстві : навч. посіб. / Н. М. Зубар, М. Ю. Григорак; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2008. - 204 c. - укp.

Висвітлено концептуальні засади логістики, розкрито її значення як інструменту ринкової економіки та фактора підвищення конкурентоспроможності підприємства. Наведено методику моделювання логістичної системи, розкрито зміст логістичного ланцюга у ресторанному господарстві. Визначено основні завдання логістики постачання та транспортної, виробничої, збутової логістики, описано логістичні системи керування матеріальними потоками у виробництві. Розглянуто принципи формування системи логістичного сервісу. Описано сучасні інформаційні технології логістичного управління, які використовуються у галузі ресторанного господарства.

Освещены концептуальные основы логистики, раскрыто ее значение как инструмента рыночной экономики и фактора повышения конкурентоспособности предприятия. Приведена методика моделирования логистической системы, раскрыто содержание логистической цепи в ресторанном хозяйстве. Определены основные задачи логистики поставки, а также транспортной, производственной, сбытовой логистики, описаны логистические системы управления материальными потоками в производстве. Рассмотрены принципы формирования системы логистического сервиса. Описаны современные информационные технологии логистического управления, используемые в отрасли ресторанного хозяйства.


Індекс рубрикатора НБУВ: У010.323 я73 + У9(4УКР)424.14-591 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА713965 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Зубар Н. М. 
Основи фізіології та гігієни харчування : підручник / Н. М. Зубар. - К. : Центр учб. л-ри, 2010. - 330 c. - укp.

Розкрито фізіолого-гігієнічний вплив їжі та її компонентів на функціонування основних фізіологічних систем організму. Розглянуто особливості вибору харчових продуктів, технологічного процесу виробництва кулінарної продукції та складання раціонів харчування. Увагу приділено фізіолого-гігієнічній ролі амінокислот, жирів і вуглеводів, причинам розвитку вітамінної недостатності та заходам щодо боротьби з гіповітамінозами, енергетичним витратам людини, нормам харчування для населення України.

Раскрыто физиолого-гигиеническое влияние еды и ее компонентов на функционирование основных физиологических систем организма. Рассмотрены особенности выбора пищевых продуктов, технологического процесса производства кулинарной продукции и составления рационов питания. Уделено внимание физиолого-гигиенической роли аминокислот, жиров и углеводов, причинам развития витаминной недостаточности и мерам борьбы с гиповитаминозами, энергетическим расходам человека, нормам питания для населения Украины.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е70*734.2 я73-1 + Р123 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА728005 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Місцеве самоврядування на Донбасі: історія, проблеми та песпективи розвитку як невід'ємної складової місцевого самоврядування в Україні : матеріали міжнар. наук.-практ. конф., 20 берез. 2015 р., Красноармійськ / ред.: Н. В. Зубар, І. Семиволос; уклад.: О. А. Таненок, С. Д. Петров; Укр. миротвор. школа, Інформ. центр "Майдан моніторинг", Центр близькосхід. дослідж., М-во освіти і науки. - Красноармійськ : Гал. Видавн. Спілка, 2015. - 193 c. - укp.

Вивчено досвід функціонування житлово-орендної кооперації Донбасу в період непу в контексті сучасних реформ управління житловим господарством. Визначено роль козацтва у заселенні Південно-Східної України. Увагу приділено питанням дієвості територіальної громади в проблемному полі державного управління. Проаналізовано впровадження засад зонінгу в управління нерухомістю України. Обгрунтовано концепцію "комунального поліціювання" та доцільність її використання в Україні. Розглянуто етапи розвитку правової бази місцевого самоврядування (МС) в Україні. Висвітлено новації стратегічного планування як важливого інструменту ефективного МС. Досліджено проблеми гендерної нерівності в органах МС.


Індекс рубрикатора НБУВ: Х819(4УКР55)011.2 я431 + Ф3(4УКР55)124 я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА802764 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Стратегії трансформації і превенції прикодонних конфліктів в Україні : зб. аналіт. матеріалів, 2014 - 2015 / упоряд.: Н. Зубар, О. Мірошниченко; Укр. Миротвор. Шк. - Львів : Галиц. Видавн. Спілка, 2015. - 461 c. - укp.

Висвітлено актуальні проблеми розробки стратегій трансфомації та запобігання насильницьких конфліктів у прикордонних регіонах України в 2014 - 2015 рр. Розглянуто конфліктний потенціал Херсонщини як нового прикордоння. Проаналізовано основні причини, стратегії переселення та проблеми адаптації внутрішньо переміщених осіб. Охарактеризовано конфліктні лінії в Закарпатті. Увагу приділено мусульманським громадам України за умов окупації Криму й окремих регіонів Донецької та Луганського областей. Розкрито проблеми сексуального насильства над жінками під час збройного конфлікту на сході України.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ц68(4УКР) я43 + Ц4(4УКР)5 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА803018 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Зубар Н. М. 
Логістика у ресторанному господарстві : навч. посіб. для студентів ВНЗ / Н. М. Зубар, М. Ю. Григорак. - Київ : Центр учбової літератури, 2021. - 307 c. - Бібліогр.: с. 185-186 - укp.

Розкрито теоретичні основи та наведено практичні рекомендації з управління матеріальними, сервісними, інформаційними та іншими потоками на основі концепцій та принципів логістики у закладах ресторанного господарства. Висвітлено сутність, правила, завдання та функції логістики. Охарактеризовано передумови розвитку логістики у ресторанному господарстві. Подано інформацію про етапи процесу закупівлі, критерії та етапи вибору постачальника, матеріальні запаси у ресторанному господарстві, логістичні системи управління матеріальними запасами.


Індекс рубрикатора НБУВ: У542.414-59 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА865746 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського