Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (16)
Пошуковий запит: (<.>A=Задорожний І$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 8
Представлено документи з 1 до 8

      
Категорія:    
1.

Сирохман І. В. 
Товарознавство продовольчих товарів : Підруч. для студ. екон. спец. торг. вищ. навч. закл. / І. В. Сирохман, І. М. Задорожний, П. Х. Пономарьов. - К. : Лібра, 2000. - 368 c. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Подано матеріали про заходи Кабінету Міністрів, Держстандарту, Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі, інших установ і організацій щодо створення національної стандартизації, сертифікації, кодування, класифікації експортно-імпортних продовольчих товарів, правил торгівлі ними з метою дотримання рівня міжнародних вимог і входження України в міжнародну торгівлю. Значну увагу приділено питанням безпеки товарів, факторам їх забруднення нітратами, пестицидами, важкими металами, радіонуклідами, токсинами мікроорганізмів. Викладено основні правила приймання, зберігання продовольчих товарів та економічну ефективність їх зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС34287 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Задорожний І. М. 
Товарознавство продовольчих товарів. Зерноборошняні товари : Підруч. для студ. вищ. навч. закл. / І. М. Задорожний, В. В. Гаврилишин; Львів. комерц. акад. - Л. : Компакт ЛВ, 2004. - 304 c. - Бібліогр.: 96 назв. - укp.

Охарактеризовано стан світового виробництва зерна, споживні властивості, класифікацію та асортимент крупів, борошна, макаронних і хлібобулочних виробів. У контексті окремих груп товарів виділено ознаки класифікації, формування асортименту, подано їх товарознавчу характеристику. Увагу приділено питанням визначення якості, пакування, маркування, транспортування та зберігання товарів.

Охарактеризовано состояние мирового производства зерна, потребительские свойства, классификацию и ассортимент круп, муки, макаронных и хлебобулочных изделий. В контексте отдельных групп товаров выделены признаки классификации, формирования ассортимента, представлена их товароведческая характеристика. Внимание уделено вопросам определения качества, упаковки, маркировки, транспортировки и хранения товаров.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л82-9 я73-1 + Л83-9 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА661280 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Сирохман І. В. 
Товарознавство продовольчих товарів : Підруч. для студ. екон. спец. торг. вищ. навч. закл. / І. В. Сирохман, І. М. Задорожний, П. Х. Пономарьов. - К. : Лібра, 2002. - 367 c. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Висвітлено заходи Кабінету Міністрів, Держстандарту, Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі, інших установ і організацій щодо створення національної стандартизації, сертифікації, кодування, класифікації експортно-імпортних продовольчих товарів, правил торгівлі ними з метою дотримання рівня міжнародних вимог і входження України в міжнародну торгівлю. Розглянуто питання безпеки товарів, фактори їх забруднення нітратами, пестицидами, важкими металами, радіонуклідами, токсинами мікроорганізмів.

Освещены мероприятия Кабинета Министров, Госстандарта, Министерства внешних экономических связей и торговли, других учреждений и организаций по созданию национальной стандартизации, сертификации, кодировки, классификации экспортно-импортных продовольственных товаров, правил торговли ими с целью соблюдения уровня международных требований и вхождения Украины в международную торговлю. Рассмотрены вопросы безопасности товаров, факторы из загрязнения нитратами, пестицидами, тяжелыми металлами, радионуклидами, токсинами микроорганизмов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС36970 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Задорожний І. С. 
Підвищення характеристик якості елементів, пристроїв і систем оптико-електронних комплексів рухомих об'єктів : монографія / І. С. Задорожний, В. І. Задорожний; Черкас. держ. технол. ун-т. - Черкаси, 2008. - 424 c. - Бібліогр.: с. 407-420. - укp.

Розглянуто проблеми підвищення характеристик якості (точності, швидкості, надійності) елементів, пристроїв і систем керування під час створення сучасних оптико-електронних комплексів рухомих об'єктів, зокрема, гіроскопів, гіростабілізаторів, систем стабілізації оптичного зображення. Акцентовано увагу на питаннях розробки алгоритмів визначення координат об'єктів пошуку в прямокутній системі координат. Запропоновано математичну модель, структуру та метод побудови основного елементу систем наведення - магнітоелектричного датчика моменту.

Рассмотрены проблемы повышения характеристик качества (точности, скорости, надежности) элементов, устройств и систем управления при создании современных оптико-электронных комплексов движущихся объектов, в частности, гироскопов, гиростабилизаторов, систем стабилизации оптического изображения. Акцентировано внимание на вопросах разработки алгоритмов определения координат объектов поиска в прямоугольной системе координат. Предложены математическая модель, структура и метод построения основного элемента систем наведения - магнитоэлектрического датчика момента.


Індекс рубрикатора НБУВ: О571-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА701612 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Сирохман І. В. 
Товарознавство продовольчих товарів : Підруч. для студ. ВНЗ / І. В. Сирохман, І. М. Задорожний, П. Х. Пономарьов. - 4-е вид., переробл. і доповн. - К. : Лібра, 2007. - 599 c. - Бібліогр.: с. 599. - укp.

Викладено заходи Кабінету Міністрів, Держстандарту, Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі, інших установ і організацій щодо створення національної стандартизації, сертифікації, кодування, класифікації експортно-імпортних продовольчих товарів, правил торгівлі для дотримання рівня міжнародних вимог і входження України у міжнародну торгівлю. Особливу увагу приділено питанням безпечності товарів, чинникам їх забруднення нітратами, пестицидами, важкими металами, радіонуклідами, токсинами мікроорганізмів. Викладено правила приймання продовольчих товарів, встановлено ефективність їх зберігання.

Изложены мероприятия Кабинета Министров, Госстандарта, Министерства внешних экономических связей и торговли, других учреждений и организаций по созданию национальной стандартизации, сертификации, кодирования, классификации экспортно-импортных продовольственных товаров, правил торговли ими для соблюдения уровня международных требований и вхождения Украины в международную торговлю. Особое внимание уделено вопросам безопасности товаров, факторам их загрязнения нитратами, пестицидами, тяжелыми металлами, радионуклидами, токсинами микроорганизмов. Изложены правила приема продовольственных товаров, установлена эффективность их хранения.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС43916 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Сирохман І. В. 
Товарознавство продовольчих товарів : підручник / І. В. Сирохман, І. М. Задорожний, П. Х. Пономарьов. - 5-те вид., переробл. і доповн. - К. : Лібра, 2008. - 600 c. - Бібліогр.: с. 599. - укp.

Розглянуто основні речовини харчових продуктів і їх властивості. Висвітлено питання якості, стандартизації, сертифікації, штрихового кодування продовольчих товарів. Описано чинники впливу на хімічний склад і властивості фруктів і овочів. Розкрито особливості пакування, маркування, транспортування, зберігання та продажу через роздрібну мережу хлібобулочних, макаронних, кондитерських, лікеро-горілчаних, м'ясних виробів, молока, яєць, риби. Наведено інформацію про прянощі, приправи, модифіковані жири, кисломолочні продукти, м'ясні консерви, кавові напої, тютюнові вироби.

Рассмотрены основные вещества пищевых продуктов и их свойства. Освещены вопросы качества, стандартизации, сертификации, штрихового кодирования продовольственных товаров. Описаны факторы влияния на химический состав и свойства фруктов и овощей. Раскрыты особенности упаковки, маркировки, транспортировки, хранения и продажи через розничную сеть хлебобулочных, макаронных, кондитерских, ликеро-водочных, мясных изделий, молока, яиц, рыбы. Приведена информация о пряностях, приправах, модифицированных жирах, кисломолочных продуктах, мясных консервах, кофейных напитках, табачных изделиях.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС46196 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Задорожний І. З. 
Простопініє Бокшая-Малинича в контексті української ірмолойної традиції (на матеріалі ірмосів та вибраних співів літургій) : автореф. дис... канд. мистецтвознавства / І. З. Задорожний; Львів. нац. муз. акад. ім. М.В.Лисенка. - Л., 2008. - 20 c. - укp.

Досліджено закарпатський церковно-співочий збірник - "Простопініє Бокшая-Малинича" на тлі традиційних для України рукописних і друкованих Ірмологіонів XVII - XIX ст. Установлено органічну спорідненість Простопінія та Ірмологіонів (спільність репертуару, єдність музичного стилю). Виявлено тенденцію до оновлення, спрощення музичної мови, її фольклоризацію, осучаснення давніх форм наспівів і кристалізацію їх локальних, регіональних особливостей. З'ясовано, що на фоні кардинальних мелодико-ритмічних змін, новоутворень у напівах Простопінія непорушними залишились нормативи архаїчного ірмолойного формотворення - часомірна модальна метрика. Простопініє як частина духовного буття народу на сучасному етапі є важливим надбанням сакральної співочої культури, яка формувалась у контексті українсько-європейських історичних і культурно-мистецьких процесів XVII - XIX ст.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Щ313(4УКР-9ЗАК)4-44 + Щ312г(4УКР)6 д Бокшай І.

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА356690 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Задорожний І. С. 
Проектування результативних систем менеджменту : монографія / І. С. Задорожний, В. І. Задорожний. - Черкаси : СУРА, 2021. - 239 c. - Бібліогр.: с. 219-228 - укp.

Розглянуто теоретичні та методологічні питання проєктування і перепроєктування систем менеджменту сучасних підприємств наукового та промислового напрямів. Запропоновано замкнуті системи управління, засновані на критеріях і показниках, які охоплюють всі процеси управління для досягнення бажаних результатів і довгострокового виживання організації.


Індекс рубрикатора НБУВ: У010.355.1 + У9(4УКР)212.5 в612.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА857947 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського