Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (2)
Пошуковий запит: (<.>A=Жемела Г$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 26
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Жемела Г. П. 
Вплив деяких агротехнічних заходів вирощування на забур'яненість та вологозабезпечення кукурудзи / Г. П. Жемела, В. В. Шевельов // Вісн. Полтав. держ. с.-г. ін-ту. - 2000. - № 2. - С. 12-15. - укp.

Встановлено, що забур'яненість посівів кукурудзи залежить від строків сівби та густоти стояння рослин. Найвища врожайність гібридів забезпечується за густоти стояння 60 - 70 тис. рослин на гектар за строків сівби 1 та 8 травня.


Індекс рубрикатора НБУВ: П212.2-451.1,025

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Жемела Г. П. 
Спадкування і мінливість ознак якості зерна озимої м'якої пшениці / Г. П. Жемела, М. М. Маренич // Вісн. Полтав. держ. с.-г. ін-ту. - 1999. - № 5. - С. 4-6. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Викладено результати досліджень успадкування і мінливості показників якості зерна озимої пшениці у внутрішньовидових схрещуваннях. Розглянуто проблему трансгресивної мінливості показників якості зерна.


Індекс рубрикатора НБУВ: П212.103

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Жемела Г. П. 
Технологія зберігання і переробки продукції рослинництва : Підруч. / Г. П. Жемела, В. І. Шемавньов, О. М. Олексюк. - Полтава : РВВ "TERRA", 2003. - 420 c. - Бібліогр.: с. 416. - укp.

Розглянуто наукові принципи, теоретичні і практичні засади зберігання та переробки зерна, зернопродуктів, плодів, овочів, картоплі, коренеплодів, олійних культур, конопель, льону, тютюну, махорки, хмелю, кормів рослинного походження. Висвітлено їх фізичні, фізіологічні, технологічні властивості та хімічний склад.

Рассмотрены научные принципы, теоретические и практические основы сохранения и переработки зерна, зернопродуктов, плодов, картофеля, корнеплодов, масляных культур, конопли, льна, табака, махорки, хмеля, кормов растительного происхождения. Освещены их физические, физиологические, технологические свойства и химический состав.


Індекс рубрикатора НБУВ: П148.6 я73-1 + Л91-309 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА640769 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Жемела Г. П. 
Наукові принципи спрямованого регулювання врожайністю і прогнозування якості зерна озимої пшениці / Г. П. Жемела // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2004. - № 3. - С. 27-31. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Викладено принципи грунтової та рослинної діагностики вмісту білка та клейковини в зерні, розрахунки показників якості (вмісту білка, клейковини, натури, склоподібності) в процесі достигання зерна.


Індекс рубрикатора НБУВ: П212.1-47

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Жемела Г. П. 
Фітотоксичність природних розсолів і мінералів у чистому вигляді та в суміші з пестицидами проти шкідливих організмів у посівах озимої пшениці / Г. П. Жемела, П. В. Писаренко, Н. І. Нечипоренко // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2003. - № 6. - С. 16-20. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Зазначено, що використання природних розсолів і мінералів у чистому вигляді та в суміші з пестицидами забезпечує значне підвищення врожайності озимої пшениці; у разі використання мінералізованої пластової води (МПВ) урожайність зросла на 7,3 ц/га, а бішофіту - на 5,5 ц/га. Крім того, доведено фунгіцидну дію МПВ на інфекційні структури збудника борошнистої роси.


Індекс рубрикатора НБУВ: П491.121.03 + П212.103-47

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Жемела Г. П. 
Вплив агроекологічних умов, норм висіву насіння та доз мінеральних добрив на врожайність і якість зерна озимої пшениці / Г. П. Жемела, М. І. Кулик // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2006. - № 4. - С. 124-128. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Розглянуто питання удосконалення технології вирощування, впливу агроекологічних умов на формування врожайності та якості зерна озимої пшениці сорту Українка полтавська за умов центрального Лісостепу. Встановлено оптимальні дози мінеральних добрив і норми висіву насіння.


Індекс рубрикатора НБУВ: П212.103-4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Бараболя О. В. 
Вплив мінеральних добрив на якість макаронних виробів залежно від попередників та норм висіву насіння ярої твердої пшениці / О. В. Бараболя, Г. П. Жемела, В. В. Лучной, І. А. Панченко // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2007. - № 3. - С. 99-101. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Розглянуто вплив мінеральних добрив на якість макаронних виробів: масу сухого залишку, коефіцієнт розварюваності, втрати сухої речовини ярої твердої пшениці Харківська 27. Встановлено, за яких умов формується краща якість макаронних виробів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л839-31

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Жемела Г. П. 
Роль погодних факторів у поліпшенні якості зерна озимої пшениці / Г. П. Жемела, А. В. Сидоренко, М. І. Кулик // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2007. - № 2. - С. 16-22. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Розглянуто питання фізіологічного механізму та біохімічної сутності мінливості білка в зерні озимої пшениці під впливом погодних чинників і пошук нетрадиційних способів збільшення вмісту білка. Досліджено залежність вмісту білка і клейковини від погодних факторів у процесі наливу зерна.


Індекс рубрикатора НБУВ: П212.103-280.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Жемела Г. П. 
Урожайність та якість зерна ярої твердої пшениці в залежності від норм висіву / Г. П. Жемела, О. В. Бараболя // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2007. - № 1. - С. 25-29. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Розглянуто вплив норм висіву на врожайність, масу 1 000 зерен, натуру, склоподібність, вміст білка та клейковини в зерні ярої твердої пшениці залежно від доз удобрення та попередників. Установлено, за яких умов формується більша врожайність і покращується якість зерна.


Індекс рубрикатора НБУВ: П212.105-47

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Жемела Г. П. 
Вміст важких металів у урунті та зерні ярого ячменю залежно від внесення мінеральних добрив / Г. П. Жемела, Ю. М. Барат // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2008. - № 4. - С. 36-38. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто надходження важких металів у урунт у зв'язку з внесенням мінеральних добрив та їх накопиченням у зерні ярого ячменю. Вивчення ефективності різних систем удобрення потребує посиленої уваги до екологічного стану агроценозів та їх охорони від забруднення. Саме тому в усі роки досліджень проводилось вивчення вмісту солей важких металів у урунті та зерні. Застосування мінеральних добрив збільшило вміст важких металів у урунті та зерні, проте їх вміст був менше гранично допустимих концентрацій.


Індекс рубрикатора НБУВ: П032.342.9 + П212.705-272

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Жемела Г. П. 
Оцінка сортового генофонду озимої пшениці за локусами запасних білків / Г. П. Жемела, А. В. Баган // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2008. - № 4. - С. 33-35. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Вивчено компонентний склад запасних білків у сортів озимої пшениці: гліадинів і глютенінів. Встановлено поліморфізм запасних білків у більшості вивчених сортів. Генетичний контроль гліадину та глютеніну м'якої пшениці здійснюється дванадцятьма локусами, що розташовані на хромосомах першої та шостої гомологічних груп. Встановлено частоту прояву алельних варіантів за гліадин- та глютенінкодувальними локусами.


Індекс рубрикатора НБУВ: П212.103-31

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Жемела Г. П. 
Врожайність пшениці м'якої озимої залежно від передпосівної обробки насіння / Г. П. Жемела, М. М. Герман // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2010. - № 4. - С. 36-39. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Наведено дворічні результати впливу системи захисту рослин на врожайність та якість зерна пшениці м'якої озимої. Виявлено значний вплив препаратів передпосівної обробки насіння на формування врожайності та поліпшення якості пшениці м'якої озимої. За елементами продуктивності рослин відмічено: найбільш ефективним є застосування біологічно активних речовин поліміксобактерину та діазофіту у дозах 150 мл/т. Виявлено також значний вплив погодних умов на формування вмісту білка, клейковини та число падання.


Індекс рубрикатора НБУВ: П212.103-43

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Жемела Г. П. 
Особливості впливу умов вирощування та сортових властивостей на крупність і вміст білка в зерні пивоварного ячменю / Г. П. Жемела, В. С. Шкурко // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2010. - № 3. - С. 10-13. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П212.7-264.22 + П212.7-4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
14.

Жемела Г.П. 
Хлібопекарська якість пшениці м'якої озимої залежно від пошкодження зерна клопом-черепашкою / Г.П. Жемела, О.В. Бараболя // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2012. - № 1. - С. 11-13. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Розглянуто ступінь і характер пошкодження клопом-черепашкою зерна пшениці м'якої озимої, що спричинює погіршення фізичних властивостей зерна: маси 1000 зерен, натури, склоподібності, кількості й якості клейковини, хлібопекарських властивостей. Відбувається це внаслідок дії ферменту протеази, який виділяє клоп-черепашка в процесі пошкодження зерен. Агротехнічні, біологічні та хімічні заходи боротьби з клопом-черепашкою не гарантують повної ліквідації його шкідливості. Розроблений метод інактивації ферменту протеази в процесі приготування тіста для випікання хліба за рахунок використання водного розчину (0,2 - 0,4 %) оцтової кислоти забезпечує одержання хлібопекарських якостей на рівні непошкодженого зерна, що використовується для виготовлення борошна та хліба.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-106.310.67

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Жемела Г.П. 
Вплив попередників на елементи структури врожайності та якість зерна пшениці озимої залежно від сортових властивостей / Г.П. Жемела, А.О. Курочка // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2012. - № 1. - С. 33-36. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П212.103

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
16.

Жемела Г. П. 
Вплив попередників на якість зерна пшениці озимої залежно від сортових властивостей / Г. П. Жемела, А. О. Курочка // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2012. - № 2. - С. 26-29. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Розглянуто вплив попередників на якість зерна різних за біологічними властивостями сортів пшениці м'якої озимої. Найвищі показники вмісту білка в зерні були в сортів Землячка й Володарка. Встановлено, що найкращими попередниками для пшениці озимої є горох та однорічні бобові трави. Кращі показники якості зерна одержані в сортів Землячка й Володарка. Вміст клейковини в зерні наведених вище сортів відповідає рівневі сильних пшениць. Якість клейковини в зерні відповідає другій і третій групам.


Індекс рубрикатора НБУВ: П212.103-419

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Жемела Г. П. 
Вплив попередників на врожайність та якість зерна пшениці м'якої озимої / Г. П. Жемела, С. М. Шакалій // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2012. - № 3. - С. 20-22. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Наведено дані щодо впливу попередників: чистого пару, гороху й кукурудзи на силос на врожайність та якість зерна пшениці м'якої озимої. Виявлено, що найбільшу врожайність і найкращі показники якості зерна мала пшениця озима, вирощена після чистого пару. Найгіршим попередником за даних умов була кукурудза на силос; після гороху одержано середню врожайність та показники якості зерна пшениці озимої. Тому важливим резервом збільшення врожайності зерна пшениці та підвищення її якості є науково обгрунтований вибір попередника.


Індекс рубрикатора НБУВ: П212.103-419

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Жемела Г. П. 
Вплив сортових властивостей на продуктивність та якість зерна пшениці м'якої озимої / Г. П. Жемела, О. А. Кузнецова // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2012. - № 3. - С. 23-25. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено вплив сортових властивостей на елементи структури врожайності (кількість продуктивних стебел, кількість зерен у колосі, масу зерна із колоса, масу 1000 зерен) та формування врожайності пшениці м'якої озимої. Встановлено, що найбільшу кількість продуктивних стебел, кількість зерен у колосі, масу зерна з нього, а також масу 1000 зерен сорти формували за умов 2011 року. За всіма показниками елементів структури врожайності найкраще себе проявив сорт Коломак 5. Вплив сорту на урожайність становив 20 - 25 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: П212.103-38

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Жемела Г. П. 
Вплив мінерального живлення на елементи продуктивності та якість зерна пшениці озимої / Г. П. Жемела, С. М. Шакалій // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2012. - № 4. - С. 14-16. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П212.103-434 + П212.103-27

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
20.

Жемела Г. П. 
Вплив агроекологічних факторів на ріст пшениці твердої ярої залежно від мінеральних добрив та біопрепаратів / Г. П. Жемела, Д. М. Шевніков // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад.. - 2013. - № 2. - С. 15-18. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Застосування мінеральних добрив та інокуляції насіння пшениці твердої ярої біопрепаратами позитивно вплинуло на ріст і розвиток рослин. Дія мінеральних добрив на висоту рослин виявилася більш суттєвою, ніж дія біопрепаратів, але їх комплексний вплив був більш ефективним щодо збільшення ростових процесів у рослин пшениці твердої ярої; у цьому разі не проявилася негативна дія несприятливих факторів вегетаційного періоду. Без застосування добрив висота рослин була 63,6 см, із застосуванням поліміксобактерину збільшувалася до 67,2, діазофіту - до 68,6 сантиметрів.


Індекс рубрикатора НБУВ: П212.105-4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського