2. |
Даскалюк Ю. А. Характеристика полипептидов пасоки различных форм винограда (IVitis viniferaD L.) / Ю. А. Даскалюк, В. Г. Артение, П. В. Негру // Физиология и биохимия культур. растений . - 2002. - 34, № 4. - С. 337-342. - Библиогр.: 11 назв. - рус.Досліджено склад поліпептидів пасоки виноградної лози залежно від генотипу, умов року та вмісту гумусу в грунті. Білки виділено з ліофілізованої пасоки, очищено та розділено за молекулярною масою методом ДДС-електрофорезу. Виявлено, що спектр поліпептидів пасоки винограду нараховує не менше 40-а компонентів з різними молекулярними масами. Умовно його можна розподілити на три області: з високими (вище 70-ти кД), середніми (40 - 70-ти кД) та низькими молекулярними масами (нижче 40-а кД). Відносний вміст окремих компонентів варіює залежно від сорту та року культивування, тоді як якісний склад поліпептидів є практично незмінним. Вміст гумусу в грунті не впливає на якісний і кількісний склад поліпептидів пасоки. Припущено, що поліпептиди пасоки можуть виконувати ферментативні та сигнальні функції в реалізації різних фізіологічних процесів у рослин. Ключ. слова: Vitis vinifera L., пасока, полипептиды, электрофорез Індекс рубрикатора НБУВ: П26-27
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж61831 Пошук видання у каталогах НБУВ
|