Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (5)
Пошуковий запит: (<.>A=Гулий І$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 15
Представлено документи з 1 до 15

      
Категорія:    
1.

Українець А. І. 
Магнітно-імпульсна обробка з позицій теорії поліградієнтних полів / А. І. Українець, І. М. Федоткін, І. С. Гулий // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 113-116. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Теоретично доведено, що під час магнітно-імпульсного оброблення харчових продуктів у протоплазмі клітин мікроорганізмів виникає магнітно-фазовий ефект.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л815

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Наукові праці Українського державного університету харчових технологій. N 6 / ред.: І. С. Гулий. - К., 2000. - 140 с. - рус.

Розглянуто питання оптимізації процесу шампанізації вин у присутності агрегативно-стійких дисперсних мінералів, розроблення рецептур та технології нових кормів із побічних продуктів і відходів цукрового виробництва, стадії відпалу дефектів структури високоплавкової фракції молочного жиру за даними електронно-позитронної анігіляції. Висвітлено перспективи збирання, транспортування і магнітної сепарації чавунно-бронзової стружки, шляхи підвищення ефективності підприємницької діяльності на ринку борошна, методику визначення фінансових показників у системі аналізу фінансового становища підприємства. Викладено оцінку і методи забезпечення надійності та живучості автоматизованих технологічних комплексів харчових виробництв.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Наукові праці Українського державного університету харчових технологій. N 8 / ред.: І. С. Гулий. - К., 2000. - 80 с. - рус.

Розглянуто сучасний стан і шляхи розвитку зовнішньоекономічної діяльності харчової промисловості, сучасні погляди на енергетично-інформаційний обмін у природі та механізм біорезонансного впливу на організм людини. Висвітлено новітні технології кондитерських виробів на основі раціонального використання желатину, перспективи використання кавітаційних технологій в екологічних проектах, комп'ютерно-інтегровані системи управління в харчовій промисловості, напрями вдосконалення технології крохмальної патоки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4Укр)3

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Рашевська Т. О. 
Ідентифікація ультрадисперсної вологи в субмікроструктурі вершкового масла / Т. О. Рашевська, І. С. Гулий, М. М. Нищенко // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 119-122. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

На основі електронно-мікроскопічних досліджень і термодинамічних розрахунків встановлено існування в мікроструктурі вершкового масла ультрадисперсних краплин вологи, водних доріжок і водних каналів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л957-1с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Гулий І. С. 
Наукові праці Національного університету харчових технологій. N 11 / І. С. Гулий. - К., 2002. - 127 с. - укp.

Проаналізовано вплив параметрів зовнішнього середовища на електричну стабільність біомембран, заліза на анаеробну обробку білок- і сульфатовмісних стічних вод, а також вплив ємності парогенератора на динамічні характеристики відпарної колони у процесі десорбції високорозчинних газів. Висвітлено числові методи розрахунку процесу формування пшеничного дріжджового тіста екструзією. Описано методику експериментального визначення залежності зміни густини тіста від тиску. Наведено результати дослідження впливу житньо-солодового екстракту на біохімічні процеси в тісті, а також процесу сушіння висококонцентрованих пектинових екстрактів, вмісту оксиметилфурфуролу в інвертах під час кислотного гідролізу цукрових розчинів, ефектів пароконденсаційної кавітації на активацію вапняного молока. Розглянуто вплив параметрів парової обробки стружки топінамбура на якісні показники одержаного соку, вплив іонообмінної обробки на комплексоутворювальну здатність бурякового пектину, процесу сушіння на білковий комплекс насіння ріпаку сорту "Галицький". Проаналізовано сучасний стан і перспективи розвитку хлібопекарської промисловості України. Акцентовано увагу на проблемах стабілізації економічного розвитку підприємств хлібопекарської промисловості у трансформаційному періоді. Висвітлено особливості інвестиційного клімату в пивоварній промисловості країни.

Проанализировано влияние параметров внешней среды на электрическую стабильность биомембран, влияние железа на анаэробную обработку белков- и сульфатсодержащих сточных вод, емкости парогенератора на динамические характеристики отпарной колонны при десорбции высокорастворимых газов. Освещены численные методы расчета процесса формирования пшеничного дрожжевого теста экструзией. Описана методика экспериментального определения зависимости изменения плотности теста от давления. Приведены результаты исследования влияния ржано-сладкого экстракта на биохимические процессы в тесте, процесса сушки высококонцентрированных пектиновых экстрактов, содержания оксиметилфурфурола в инвертах при кислотном гидролизе сахарных растворителей, эффектов пароконденсационной кавитации на активацию известкового молока. Рассмотрено влияние параметров паровой обработки стружки топинамбура на качественные показатели полученного сока, влияние ионообменной обработки на комплексообразующую способность свекольного пектина. Проанализированы современное состояние и перспективы развития хлебопекарной промышленности Украины. Акцентировано внимание на проблемах стабилизации экономического развития предприятий хлебопекарной промышленности в трансформационном периоде. Освещены особенности инвестиционного климата в пивоваренной промышленности страны.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж71985 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Наукові праці Українського державного університету харчових технологій. N 9 / ред.: І. С. Гулий. - К., 2001. - 136 с. - укp.

Розглянуто вплив електричної напруженості імпульсного поля Е на економічність процесу електроплазмолізу тканини цукрового буряка. Досліджено особливості електроруйнування клітинних систем за умов імпульсної електричної дії різної інтенсивності. Установлено, що збільшення напруженості поля сприяє підвищенню ефективності енерговитрат і зростанню степеня електроплазмолізу бурякової тканини. Проаналізовано залежність стану здоров'я населення України від структури та якості харчових продуктів. Описано промислову схему для утилізації відходів мазуту енергетичного господарства цукрового заводу. Наведено результати експериментальних досліджень ефективності очищення поверхонь від технологічних забруднень нестабільними потоками рідини. Розглянуто питання керування технологічним процесом за умов невизначеності та ризику на прикладі діяльності відділу, що здійснює очищення соків. Запропоновано математичну модель комбінованого процесу сушіння плодів шипшини за допомогою конвенції та струмів високої частоти. Висвітлено динаміку механізму для переорієнтування виробів під час укладання в транспортну тару. Визначено параметри системи, які оптимізують її за швидкодією та кінцевою кутовою швидкістю переорієнтування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4Укр)3

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Гурський П. В. 
Практикум. Монтаж, ремонт, наладка обладнання харчових виробництв : Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. 1 - 4 рівня акредитації / П. В. Гурський, Ф. В. Перцевий, І. С. Гулий, Л. М. Тіщенко, Т. Міцкевич, О. В. Богомолов, В. В. Полевич; Харк. держ. техн. ун-т сіль. госп-ва. - Х., 2001. - 234 c. - Бібліогр.: 31 назв. - укp.

Проведено статичний розрахунок суцільного та стовпчастого фундаменту. Наведено рекомендації щодо розробки заходів для спорудження фундаменту, проведення монтажу обладнання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-08я73-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА611942 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Пріоритетні напрями впровадження в харчову промисловість сучасних технологій, обладнання і нових видів продуктів оздоровчого та спеціального призначення : Матеріали VII Міжнар. наук. техн. конф., 23 - 25 жовт. 2001 р., Київ / ред.: І. С. Гулий. - К., 2001. - 181 с. - (Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій; N 10 [Спец. вип.], ч. 1). - укp.

Розглянуто проблеми сучасної теорії та практики цукрового, крохмале-патокового виробництва та харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення. Удосконалено технологічну схему очищення дифузійного соку з виддаленням переддефекаційного осаду. Досліджено вплив технологічних параметрів процесу гідролізу протопектину бурякової сировини на вміст ферулових груп у пектиновій молекулі. Проаналізовано створення ентеросорбентів і харчових домішок модифікуванням целюлозовмісних відходів харчової промисловості. Детально охарактеризовано моделювання гідродинаміки потоків з метою оптимального розподілу CaO у попередньому дефекаторі Бригель - Мюллера.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я431(0)

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Пріоритетні напрями впровадження в харчову промисловість сучасних технологій, обладнання і нових видів продуктів оздоровчого та спеціального призначення : Матеріали VII Міжнар. наук.-техн. конф., 23 - 25 жовт. 2001 р., Київ / ред.: І. С. Гулий. - К., 2001. - 136 с. - (Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій; N 10 [спец. вип.], ч. 3). - укp.

Викладено методику аналізу бізнес-процесів цукрового заводу. Проведено розрахунок об'ємної витрати повітря для низькотемпературного сушіння бурякового жому. Описано методику визначення ефективності основного капіталу підприємств цукрової промисловості. Запропоновано важливі напрями енергоощадження у харчовій та мікробіологічній промисловості. Досліджено вплив інертного компонента в парі на ефективність нагрівання в теплообмінних апаратах. Розглянуто термодинамічні та теплофізичні властивості аміаку. Визначено критерій втрати стійкості процесу пружно-пластичного деформування конструкційних матеріалів. Проаналізовано вплив швидкості зменшення товщини циліндра на його напружено-деформований стан. Вивчено вплив водню на експлуатаційні та фізико-механічні властивості дифузійних покриттів сталі. Наведено класифікацію моделей системного діагностування на базі парної взаємодії. Описано математичну модель постійних інформаційно-обчислювальних мереж. Висвітлено теоретичні аспекти стратегічного маркетингового планування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я431(0)

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Пріоритетні напрями впровадження в харчову промисловість сучасних технологій, обладнання і нових видів продуктів оздоровчого та спеціального призначення : Матеріали VII міжнар. наук.-техн. конф., 23 - 25 жовт. 2001 р., Київ / ред.: І. С. Гулий. - К., 2001. - 215 с. - (Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій; N 10 (спец. вип.), ч. 2). - укp.

Розглянуто результати медико-біологічного дослідження оздоровчого напою "Віталон". Висвітлено рівень вмісту деяких іонів у питній воді. Обговорено можливість висушування квасної комбінованої закваски. Обгрунтовано нові напрями у технології одержання якісного спирту та використання відходів виробництва. Проаналізовано вплив антисептиків на технохімічні показники спиртових бражок у технології спирту з крохмалевмісної сировини. Запропоновано системний підхід до розроблення технології напоїв на основі натуральних біологічно активних речовин. Описано нову технологію концентрування соків. Наведено характеристику обладнання для отримання високодисперсних порошків з рослинної сировини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я431(О)

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Наукові праці Національного університету харчових технологій. N 12 / ред.: І. С. Гулий. - К., 2002. - 94 с. - укp.

Наведено результати досліджень процесів фільтрування осадів цукробурякового виробництва, а також гідродинамічних параметрів контактної зони прямотечійного абсорбера з пульсаційною насадкою. Визначено оптимальну швидкість фільтрування сортовки під час виробництва горілки; розглянуто нові державні стандарти на спирт етиловий ректифікований. Описано моделювання динаміки парової бульбашки в потоці рідини, методику визначення тривалості контакту елементарної комірки утфелю з генерованими паровими бульбашками. Проаналізовано механізм та особливості процесу віброекстрагування рослинної сировини та кристалізації ангідридної глюкози.

Приведены результаты исследований процессов фильтрования осадков сахарносвекольного производства, результаты исследований гидродинамических параметров контактной зоны прямопротекаемого абсорбера с пульсационной насадкой. Определена оптимальная скорость фильтрования сортовки при производстве водки; рассмотрены новые государственные стандарты на спирт этиловый ректифицированный. Описаны моделирование динамики парового пузыря в потоке жидкости, методика определения продолжительности контакта элементарной ячейки утфеля с генерированными паровыми пузырями. Проанализированы механизм и особенности процесса виброэкстрагирования растительного сырья, особенности кристаллизации ангидридной глюкозы.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4Укр)3

Шифр НБУВ: Ж71985 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Наукові праці Національного університету харчових технологій. N 13 / ред.: І. С. Гулий. - К., 2002. - 107 с. - укp.

Проаналізовано роль технології харчування в структурі сучасної харчової індустрії. Викладено наукові та практичні основи електротехнологій харчових виробництв. Описано електроіскрові технології у харчовій промисловості. Наведено результати дослідження впливу процесу сушіння на хімічний склад топінамбура спектроскопічними методами, а також дані щодо ферментативного розрідження крохмалю. Розкрито окремі аспекти механізмів впливу магнітних полів на біосистеми.

Проанализирована роль технологии питания в структуре современной пищевой индустрии. Изложены научные и практические основы электротехнологий пищевых производств. Описаны электроискровые технологии в пищевой промышленности. Приведены результаты влияния процесса сушки на химический состав топинамбура спектроскопическими методами, а также данные относительно ферментативного разрежения крахмала. Раскрыты отдельные аспекты механизмов влияния магнитных полей на биосистемы.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4Укр)3

Шифр НБУВ: Ж71985 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Гулий І. С. 
Основи валеології. Валеологічні аспекти харчування : Підруч. для студ. вищ. навч. закл. / І. С. Гулий, Г. О. Сімахіна, А. І. Українець; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2003. - 334 c. - Бібліогр.: 63 назв. - укp.

Наведено сучасні відомості про фундаментальні досягнення біології, біохімії, фізіології, гігієни харчування, геронтології у вивченні чинників, що впливають на стан здоров'я людини. Проаналізовано закономірності становлення нової науки - валеології. Визначено шляхи та способи реалізації системи валеологічної освіти, здорового способу життя. Розкрито валеологічну роль харчування у формуванні, збереженні та зміцненні здоров'я.

Приведены современные сведения о фундаментальных достижениях биологии, биохимии, физиологии, гигиены питания, геронтологии в изучении факторов, влияющих на состояние здоровья человека. Проанализированы закономерности становления новой науки валеологии. Определены пути и способы реализации системы валеологического образования, здорового образа жизни. Раскрыта валеологическая роль питания в формировании, сохранении и укреплении здоровья.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р120.40 я73 + Р123.0 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА643576 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Мирончук В. Г. 
Обладнання підприємств переробної та харчової промисловості : підручник / В. Г. Мирончук, І. С. Гулий, М. М. Пушанко, Л. О. Орлов, А. І. Українець, О. Т. Лісовенко. - 2-ге вид., переробл. і доповн. - Вінниця : Нова кн., 2007. - 642 c. - Бібліогр.: с. 633-636. - укp.

Розглянуто теоретичні основи технологічних процесів у переробній і харчовій промисловості. Показано місце харчових виробництв у системі засобів забезпечення населення продуктами харчування. Запропоновано класифікацію технологічних машин за характером дії та способом відносного руху оброблюваного матеріалу. Описано типові робочі органи для обробки харчових продуктів, транспортування сировини та полуфабрикатів. Охарактеризовано обладнання для підготовки сировини до основних технологічних операцій, проведення масообмінних і мікробіологічних процесів. Розкрито основи монтажу, ремонту й експлуатації обладнання.

Рассмотрены теоретические основы технологических процессов в перерабатывающей и пищевой промышленности. Показано место пищевых производств в системе средств обеспечения населения продуктами питания. Предложена классификация технологических машин по характеру действия и способу относительного движения обрабатываемого материала. Описаны типовые рабочие органы для обработки пищевых продуктов, транспортировки сырья и полуфабрикатов. Охарактеризовано оборудование для подготовки сырья к основным технологическим операциям, проведения массообменных и микробиологических процессов. Раскрыты основы монтажа, ремонта и эксплуатации оборудования.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА708953 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Рашевська Т. О. 
Мікроструктура водних розчинів пектину / Т. О. Рашевська, І. С. Гулий, А. І. Українець // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 20-22. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

За допомогою методу мікроскопії досліджено мікроструктуру водного розчину пектину. З'ясовано, що пектин у водному розчині утворює надмолекулярні структури різного типу: сферичні, нитчасті, мікрофібрили та їх розгалуження, з яких формуються високомолекулярні агрегати.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л848-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського