Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (2)
Пошуковий запит: (<.>A=Грушецький Р$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6

      
Категорія:    
1.

Грушецький Р. І. 
Інулін - джерела сировини, одержання, властивості / Р. І. Грушецький. - К. : Знання України, 2003. - 112 c. - Бібліогр.: с. 110-111. - укp.

Наведено відомості про агротехніку інулінвмісних рослин, зокрема, арніки гірської, ехінацеї пурпурової, лопуха справжнього. Визначено мінеральний склад порошків інулінів. Розглянуто особливості виділення високомолекулярного інуліну, а також деякі фізико-хімічні властивості: розчиненність, молекулярну масу.

Приведены сведения об агротехнике инулиносодержащих растений, в частности, арники горной, эхинацеи, лопуха настоящего. Определен минеральный состав порошков инулина. Рассмотрены особенности выделения высокомолекулярного инулина, а также некоторые его физико-химические свойства: растворимость, молекулярная масса.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р282.11 + П214.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА651233 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Грушецький Р. І. 
Дослідження можливості фракціонування інуліну / Р. І. Грушецький // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 12-14. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Описано визначення умов осадження високомолекулярного інуліну в часі залежно від довжини фруктофуранозного ланцюга за наявності етилового спирту з метою розділення суміші інулінів з одержанням інуліну з заданою молекулярною масою.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л844-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Грушецький Р. І. 
Дослідження мінерального складу порошків інулінів / Р. І. Грушецький, І. Г. Гріненко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 43-46. - укp.

Наведено докази того, що всі порошки інуліну містять життєво необхідні мікро- та макроелементи, які можуть доповнити або синергізувати його біологічну дію.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л844-1с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Грушецький Р. І. 
Вплив терміну зберігання інуліновмісної рослинної сировини на її вуглеводний склад / Р. І. Грушецький // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 11-12. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Наведено дані експериментів щодо здатності коренів і бульб інуліновмісної сировини протистояти зовнішньому впливу природних умов зберігання. Проаналізовано бульби топінамбура, коріння цикорію, лопуха, кульбаби та скорцонери. Встановлено, що максимальний термін зберігання рослинної сировини до початку переробки має становити 7 - 15 діб.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л66-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Гріненко І. Г. 
Одержання синбіотика на основі інуліну і біфідобактерій / І. Г. Гріненко, Р. І. Грушецький // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 8-10. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Проаналізовано можливості використання поєднання інулінів і біфідобактерій для розроблювання нових комбінованих продуктів функціонального й оздоровчого харчування, а також розроблено технологічну схему одержання цього синбіотика.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.022 + Л844

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Грушецький Р. І. 
Наукове обґрунтування та розроблення комплексної технології фруктанів і дієтичних добавок на основі рослинної сировини : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.18.16 / Р. І. Грушецький; Харківський державний університет харчування та торгівлі. - Харків, 2018. - 38 c. - укp.

Дисертація присвячена розробленню технології фруктанів і дієтичних добавок на їх основі із рослинної сировини. Науково обґрунтовано й експериментально встановлено можливість одержання високомолекулярних фруктанів і дієтичних добавок на їх основі із рослинної сировини. Виявлено залежність фізико-хімічних властивостей фруктанів від виду сировини та способу фракціонування її складових, що забезпечує отримання продукту прогнозованої якості в системі сировина - інулін. Вперше теоретично обґрунтовано та розроблено наукові положення інноваційної біотехнології високомолекулярних фруктанів із різної інулінвмісної сировини з отриманням інуліну зі ступенем полімеризації 30 і більше одиниць. Обґрунтовано рецептури та розроблено технології дієтичних добавок лікувально-профілактичного призначення на основі високомолекулярних фруктанів. Розроблено технологічні схеми одержання дієтичних добавок на основі високомолекулярних фруктанів. Клінічними дослідженнями доведено доцільність використання отриманих високомолекулярних фруктанів і дієтичних добавок на їх основі. Доведено рентабельність від впровадження технологій одержання високомолекулярних фруктанів та дієтичних добавок на їх основі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л987-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА440789 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського