Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (2)
Пошуковий запит: (<.>A=Горюшкіна Т$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 8
Представлено документи з 1 до 8

      
Категорія:    
1.

Горюшкіна Т. Б. 
Оптимізація методики визначення лактату у виноматеріалі амперометричним ферментним біосенсором / Т. Б. Горюшкіна, Л. В. Шкотова, Є. А. Сластья, О. П. Солдаткін, С. В. Дзядевич // Сенсор. електрон. і мікросистем. технології. - 2008. - № 2. - С. 39-47. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Відпрацьовано методику визначення лактату у вині за допомогою амперометричного біосенсора на основі платинового друкованого електрода SensLab та лактатоксидази, іммобілізованої у полімері полі(3,4-етилендіокситіафен) шляхом електрохімічної полімеризації. Продемонстровано, що платиновий друкований електрод SensLab без ферментної мембрани не дає відгуку на вино, сусло та основні інтерферуючі речовини вина. Досліджено селективність амперометричного біосенсора на основі лактатоксидази та показано, що основні інтерферуючі речовини вина не впливають на його роботу. За допомогою розробленого біосенсора проведено аналіз концентрації лактату у винах різного типу та у суслі. Показано високу кореляцію результатів, одержаних за допомогою лактатного амперометричного біосенсора, із даними традиційного методу кількісного аналізу лактату - високоефективної рідинної хроматографії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874-1с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24835 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Горюшкіна Т. Б. 
Ферментні біосенсори для кількісного аналізу компонентів вина / Т. Б. Горюшкіна, С. В. Дзядевич // Сенсор. електрон. і мікросистем. технології. - 2008. - № 1. - С. 49-67. - Бібліогр.: 68 назв. - укp.

Наведено характеристику ферментних біосенсорів для кількісного визначення компонентів вина, які були створені протягом останніх років, та проаналізовано їхні основні переваги та недоліки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874-1с-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24835 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Горюшкіна Т. Б. 
Розробка та оптимізація амперометричних біосенсорів для аналізу основних складових вина та сусла / Т. Б. Горюшкіна; Ін-т молекулярної біології та генетики НАН України. - К., 2010. - 19 c. - укp. - Режим доступу: /ard/2010/

Показано високу ефективність застосування платинових електродів SensLab як перетворювачів за розробки амперометричних біосенсорів для аналізу ключових компонентів вина. Вперше розроблено амперометричний біосенсор для визначення гліцерину на базі гліцеролоксидази та досліджено його характеристики. Оптимізовано аналітичні характеристики амперометричних біосенсорів для визначення етанолу, глюкози та лактату. Відпрацьовано методику визначення концентрацій ключових складових вина за допомогою біосенсорів і встановлено оптимальне розведення проб вина за аналізу. Показано високу кореляцію результатів, одержаних за допомогою даних біосенсорів, з даними традиційних методів аналізу.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874-7с-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА375081 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Горюшкіна Т. Б. 
Використання L-лактат-цитохром IBcD-оксидоредуктази для створення амперометричного біосенсора при визначенні L-лактату / Т. Б. Горюшкіна, А. П. Орлова, О. В. Смуток, М. В. Гончар, О. П. Солдаткін, С. В. Дзядевич // Biopolymers and Cell. - 2009. - 25, № 3. - С. 194-203. - Бібліогр.: 17 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е. с5

Шифр НБУВ: Ж14252 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Горюшкіна Т. Б. 
Методика визначення етанолу у вині ферментним амперометричним біосенсором / Т. Б. Горюшкіна, А. П. Орлова, Г. М. Верик, О. П. Солдаткін, С. В. Дзядевич // Biopolymers and Cell. - 2009. - 25, № 4. - С. 279-289. - Бібліогр.: 24 назв. - укp.

Мета роботи - розробка методики визначення етанолу у вині ферментним амперометричним біосенсором. Використано ферментний амперометричний біосенсорний метод аналізу етанолу. Проведено порівняльний аналіз ефективності застосування двох методів іммобілізації алкогольоксидази (АО) під час розробки амперометричного біосенсора для аналізу етанолу у вині. Обрано метод іммобілізації ферменту у парах глутарового альдегіду, за використання якого іммобілізована АО демонструє кращі робочі характеристики. Досліджено селективність, операційну стабільність та стабільність під час зберігання створеного біосенсора, встановлено рН-оптимум його роботи. Відпрацьовано методику визначення етанолу у вині за допомогою амперометричного біосенсора на основі платинового електрода SensLab та АО. Із застосуванням розробленого високостабільного біосенсора проаналізовано концентрацію етанолу у зразках вина. Показано високу кореляцію одержаних результатів з даними методу денситометрії дистиляту. Запропоновану методику аналізу етанолу можна в подальшому використовувати у виноробстві.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е. с5 + Л874-1 с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14252 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Шкотова Л. В. 
Амперометричний біосенсор для аналізу лактату у вині та у виноградному суслі у процесі його ферментації / Л. В. Шкотова, Т. Б. Горюшкіна, Е. А. Сластья, О. П. Солдаткін, К. Тран-Мін, Ж. -М. Шовелон, С. В. Дзядевич // Укр. біохім. журн.. - 2005. - 77, № 5. - С. 123-130. - Бібліогр.: 33 назв. - укp.

Разработан амперометрический биосенсор доя определения лактата на основе лактатоксидазы. Сравнены два метода иммобилизации лактатоксидазы на поверхность промышленных платиновых печатных электродов SensLab. Показано, что сенсор, разработанный на основе иммобилизации лактатоксидазы с помощью метода физической адсорбции в полимере Resydrol, характеризируется более узким динамическим диапазоном роботы и большей величиной отклика по сравнению с биосенсором на основе лактатоксидазы, иммобилизированной в поли(3,4-этилендиокситиафен)е с помощью метода электрохимической полимеризации. Изучена операционная стабильность разработанных биосенсоров и показано, что метод иммобилизации не влияет на их стабильность. Проанализировано содержание лактата в готовых винах и в виноматериале в процессе его ферментации. Установлено, что данные, полученные с помощью амперометрического лактатного биосенсора, коррелируют с данными стандартного метода ионной хроматографии. Разработанный биосенсор можна применить в пищевой промышленности для контроля и оптимизации процесса ферментации вина, а также контроля качества вина.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874-1с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж21341/а Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Горюшкіна Т. Б. 
Дослідження ефективності застосування лактатоксидази та флавоцитохрому bVB2D у процесі створення амперометричного біосенсора для аналізу лактату у вині / Т. Б. Горюшкіна, А. П. Орлова, О. В. Смуток, С. В. Дзядевич // Укр. біохім. журн.. - 2009. - 81, № 4 (спец. вип.). - С. 122. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е. с5 + Л874-1 с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж21341/а Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
8.

Горюшкіна Т. Б. 
Оптимізація методики визначення глюкози у вині та виноматеріалі ферментним амперометричним біосенсором / Т. Б. Горюшкіна, Г. П. Зайцев // Укр. біохім. журн.. - 2008. - 80, № 4. - С. 154. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874-1 с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж21341/а Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського