Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (6)
Пошуковий запит: (<.>A=Варваріна Н$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5

      
Категорія:    
1.

Варваріна Н. М. 
Розробка процесів сушіння кизилу та продуктів на його основі : Автореф. дис... канд. техн. наук / Н. М. Варваріна; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2007. - 20 c. - укp.

Досліджено процеси сушіння плодів кизилу та продуктів на його основі із застосуванням псевдозрідженого шару (ПЗШ), кондуктивного способу сушіння плодового пюре та двостадійного сушіння м'якоті плодів з виробництвом сухого розчинного продукту. Досліджено гідродинаміку ПЗШ плодів, кінетику сушіння в киплячому шарі та кондуктивного сушіння пюре, досушування гранул м'якоті в напівзрідженому шарі. Аналітично досліджено закономірності тепло- та масообміну процесів сушіння, вплив основних факторів на динаміку вологовмісту продукту у процесі видалення вологи. Вперше теоретично й експериментально розглянуто процес сушіння кісточкових плодів з урахуванням неоднорідності їх структури та форми плодів. Виведено рівняння коефіцієнта форми тіла. Запропоновано новий спосіб обробки й узагальнення експериментальних даних на підставі математичного опису нагріву тіла форми, близької до еліпсоїду обертання, за допомогою програмного комплекса ANSYS. Теоретично обгрунтовано та запропоновано графічний метод розв'язання задачі вибору раціональних параметрів процесу сушіння термочутливих об'єктів з визначенням скінченного показника якості продукту як критерія раціоналізації. Розроблено ряд прогресивних технологічних схем і вдосконаленого обладнання для переробки плодової сировини. Результати досліджень впроваджено у виробництво.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.202

Шифр НБУВ: РА348711 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Коршунова Г. Ф. 
Етнічні кухні : підручник / Г. Ф. Коршунова, Н. М. Варваріна; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк, 2010. - 286 c. - Бібліогр.: 40 назв - укp.

Наведено характеристику та розкрито особливості розвитку різних національних кухонь, зокрема, Франції, Німеччини, Польщі, США, Мексики, Ірану, Індії, Японії. Визначено чинники формування відмінних рис кухонь народів світу. Розглянуто питання використання прянощів і приправ у різних кухнях. Подано рекомендації щодо складання меню для різних контингентів споживачів за національною ознакою.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л997(0) я73-1 + Т594.25

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА736963 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Оносов М. М. 
Розвиток роздрібної торгівлі, готельно-ресторанного господарства і туризму: регіональний аспект : монографія / М. М. Оносов, Н. М. Варваріна, О. Ф. Вожжова, С. М. Шестов, Д. О. Лебідь, С. В. Нестеренко, О. М. Варфоломєєв, Т. С. Бондаренко; ред.: М. М. Оносов; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського, Севастоп. екон.-технол. ф-т. - Севастополь; Донецьк : ДонНУЕТ, 2012. - 195 c. - Бібліогр.: с. 185-191. - укp.

Розглянуто сучасний стан та шляхи розвитку роздрібної торгівлі м. Севастополь, зокрема, організаційно-технологічні аспекти підприємств роздрібної торгівлі, формати підприємств та їх оптимізацію, системи заходів з реклами й експозиції товарів у місцях продажу, удосконалення системи стимулювання продажів, цілі та пріоритети розвитку торівлі міста. Проаналізовано сучасний стан і шляхи розвитку ресторанного господарства м. Севастополь, зокрема, сучасні тенденції розвитку закладів у даній сфері, динаміку їх товарообігу, критерії та показники оцінювання конкурентоспроможності підприємств ресторанного господарства, результати маркетингових досліджень мережі кав'ярень міста. Розкрито регіональні аспекти туристично-рекреаційної сфери м. Севастополь, основні напрямки подальшого розвитку туризму у місті. Охарактеризовано сучасні тендеції розвитку готельної індустрії у м. Севастополь, окреслено шляхи підвищення якості та конкурентоспроможності надання готельних послуг.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР-2С)421.20 + У9(4УКР-2С)424.14 + У9(4УКР-2С)441.358 + У9(4УКР-2С)441.357

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА750278 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Поперечний А. М. 
Сушіння харчової сировини у псевдозрідженому шарі : монографія / А. М. Поперечний, Н. М. Варваріна, І. В. Жданов; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк : ДонНУЕТ, 2013. - 303 c. - Бібліогр.: с. 280-303 - укp.

Наведено результати аналітичних та експериментальних досліджень процесів сушіння харчової сировини в аерокиплячому, віброкиплячому, аеровіброкиплячому та відцентровому киплячому шарах. Запропоновано конструкції апаратів для реалізації досліджених процесів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л814.437

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА762662 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Гніцевич В. А. 
Технологія харчових продуктів рослинного походження : навч. посіб. / В. А. Гніцевич, С. К. Ільдірова, С. Е. Стіборовський, Н. М. Варваріна, В. Р. Давидова; ред.: В. А. Гніцевич; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк : ДонНУЕТ, 2012. - 324 c. - Бібліогр.: с. 322-324 - укp.

Висвітлено технологічні аспекти виробництва харчових продуктів рослинного походження, їх харчову та біологічну цінність. Розглянуто особливості підготовки сировини, класифікацію, асортимент і технологію виробництва окремих груп харчових продуктів, вимоги до їх якості. Описано технологію продукції з зернової сировини, макаронного виробництва, екструзійних продуктів, виробництва хліба та хлібобулочних виробів, а також солоду, пива, квасу, етилового спирту, лікеро-горілчаних виробів. Розкрито технологічні аспекти виробництва вина та коньяку.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА775192 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського