1. |
Бахмутян Н. В. Інтенсифікація процесу сушіння фруктово-ягідної сировини в завислому шарі : автореф. дис... канд. техн. наук / Н. В. Бахмутян; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2007. - 18 c. - укp.На підставі результатів проведеного комплексу аналітичних і експериментальних досліджень визначено статичні характеристики висушених продуктів, а саме: рівноважний вологовміст як функцію температури та відносної вологості повітря, хімічного потенціалу та питомої термічної вологоємності. Розраховано коефіцієнти у рівнянні тривалості сушіння з використанням методу Філоненко - Грішина для фруктово-ягідної вологоємності. Розроблено методи розрахунку сушильної установки для сушіння у завислому шарі. Запропоновано модель сушки плодів і ягід, яка базується на принципі суперпозиції та враховує вплив коефіцієнта активності води на масовіддачу. Встановлено значущість режимних параметрів щодо зміни хімічних і біохімічних показників. Значне скорочення тривалості сушки дозволяє покращити органолептичні та біохімічні показники сушеного продукту та зменшити витрати теплоти на процес сушіння. Для проведення досліджень використано нетрадиційну сировину для сушильної промисловості, а саме: айву, чорну смородину, обліпиху, аронію, горобину червону, що дозволяє розширити асортимент сухофруктів, з використанням "місцевої" сировини, підвищити якість сушених продуктів і зменшити собівартість вітчизняної продукції. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.2
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА353327 Пошук видання у каталогах НБУВ
|