Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (4)
Пошуковий запит: (<.>A=Бабко Є$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6

      
Категорія:    
1.

Гнатенко М. А. 
Фізико-хімічні властивості концентрованих і сухих пектинових екстрактів / М. А. Гнатенко, І. О. Крапивницька, Г. С. Мельник, Є. М. Бабко, Ю. І. Вересоцький, М. Г. Янковий // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 16-19. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Зазначено, що дослідження фізико-хімічних властивостей пектинових екстрактів дають можливість розробляти харчові продукти з визначеними поліфункціональними властивостями, а також розраховувати технологічні лінії й обладнання для їх виробництва. У дослідженнях використано буряковий, яблучний і морквяний пектинові екстракти.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л848-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Пархоменко І. І. 
Реалізація служб Інтернету для підприємств і організацій на базі операційної системи FreeBSD / І. І. Пархоменко, Є. М. Бабко, Ю. І. Вересоцький, С. І. Блаженко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 132-134. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто питання використання оперативної системи FreeBSD. Щоб правильно оцінити роль і місце операційної системи (ОС), важливо уявляти собі, для яких завдань вона підходить краще, а для яких - гірше. Коли мова йде про універсальну ОС, до яких відносяться Linux і FreeBSD, необхідно визначити, якою мірою вони придатні для ролі сервера. Сервери розрізняються як за функціональним призначенням, так і за масштабом розв'язуваних задач. Зазначено, що основними критеріями ОС FreeBSD відповідає потребам побудови інформаційної системи для електронної комерції.


Ключ. слова: Інтернет, операційна система, сервер
Індекс рубрикатора НБУВ: З970.312.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Бабко Є. М. 
Удосконалення промислової кристалізації цукрози застосуванням рециркуляції : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.12 / Є. М. Бабко; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 2001. - 18 c. - укp.

На підставі проведених досліджень систем багатоступеневої кристалізації цукру та їх складових елементів науково обгрунтовано шляхи вдосконалення промислової кристалізації цукрози з застосуванням рециркуляції та рекристалізації. Розроблено математичну модель з метою визначення оптимальної кількості введеної ззовні у киплячий цукровий утфель водяної пари для інтенсифікації процесу кристалізації цукрози у вакуум-апаратах. Запропоновано методику розрахунку секційних прямотечійно-рециркуляційних камер росту кристалів вакуум-апаратів безперервної дії; нову конструкцію вакуум-апарата безперервної дії для кристалізації цукрози; гнучку схему уварювання та кристалізації утфелю останнього ступеню кристалізації з частковим центрифугуванням утфелю та поверненням в рецикл отриманого відтоку. Доведено ефективність розробок.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.631-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА314915 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Метльов С. Г. 
Апаратурно-технологічні схеми виробництва пектиновмісних порошків / С. Г. Метльов, В. О. Овчарук, Ю. І. Вересоцький, Є. М. Бабко, І. В. Ющук // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 274-278. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено результати дослідження існуючих способів одержання сушених харчових порошків та започатковано розроблення нових технологічних схем виробництва сухих пектиновмісних екстрактів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.91

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Никитюк Т. В. 
Методика визначення структурно-механічних властивостей бурякової тканини / Т. В. Никитюк, В. В. Олішевський, Є. М. Бабко, А. І. Українець, А. В. Башта, О. М. Прокопюк // Харч. пром-сть. - 2018. - № 23. - С. 55-61. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
6.

Олішевський В. В. 
Передова технологія використання гідрооксиду алюмінію на цукрових заводах України / В. В. Олішевський, Є. М. Бабко, Н. М. Пушанко, А. І. Українець, Д. Є. Бабко // Харч. пром-сть. - 2020. - № 27. - С. 88-94. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Розглянуто практичне застосування хімічних реагентів (гіпсу, сульфату алюмінію, коагулянту ГОАЕС) в процесі екстрагування сахарози з бурякової стружки в умовах цукрових заводів ряду вітчизняних компаній. Показано, що використання додаткових реагентів дає змогу підвищити ефективність сокодобування та повноту осадження нецукрів на різних технологічних стадіях. Для впровадження в умовах цукрових заводів запропоновано спосіб екстрагування сахарози з дозуванням коагулянту ГОАЕС в кількості 0,002 % до м.б.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.31-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського