Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (2)Книжкові видання та компакт-диски (20)
Пошуковий запит: (<.>U=У530.67$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 26
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Уніят Л.  
Світовой досвід інвестування підприємств молочної промисловості АПК / Л. Уніят // Наук. зап. Терноп. держ. пед. ун-ту ім. В.Гнатюка. Сер. Економіка. - 2001. - Вип. 9. - С. 155-158. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто світовой досвід інвестування підприємств молочної промисловості АПК.


Індекс рубрикатора НБУВ: У530.675.135.3-56

Шифр НБУВ: Ж68937 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Заремба П. А. 
Стратегия стабилизации и развития предприятий мясоперерабатывающей промышленности : моногр. / П. А. Заремба; Ин-т экономики пром-сти НАН Украины. - Донецк, 2007. - 338 c. - Библиогр.: с. 302-319 - рус.

Освещены проблемы и перспективы развития предприятий мясоперерабатывающей промышленности Украины. Рассмотрены процессы их кооперации и формирования интегрированных структур управления, особенности создания вертикальных и горизонтальных маркетинговых систем на рынке мясной продукции, возможности использования метода SWOT-анализа при формировании модели стратегии развития отрасли.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.2-96 + У530.675.12-96

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА689312 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Варченко О. М. 
Світовий та вітчизняний досвід регулювання ринку цукру : монографія / О. М. Варченко. - Біла Церква, 2009. - 335 c. - Бібліогр.: с. 324-332. - укp.

Висвітлено теоретичні засади формування та функціонування ринку аграрної продукції, обгрунтовано об'єктивну необхідність спільного використання ринкового та державного механізмів його регулювання. Розкрито економічну сутність, принципи утворення та розвитку бурякоцукрового підкомплексу та ринку цукру. Показано роль і значення бурякоцукрового виробництва в економіці провідних країн світу, визначено пріоритетні напрями його розвитку. Розглянуто основні фактори інтенсифікації буряківництва. Наведено результати оцінювання ефективності вирощування цукрових буряків у деяких зарубіжних країнах. Охарактеризовано сучасний стан ринку цукру в Україні та світі, зокрема, у країнах ЄС, описано механізми його державного регулювання. Проаналізовано особливості розвитку бурякоцукрової галузі США та Китаю. Обгрунтовано основні напрями диверсифікації бурякоцукрового виробництва. Розглянуто питання нормативно-правового регулювання біоенергетики у провідних країнах світу. Охарактеризовано сучасний стан і перспективи розвитку виробництва біоетанолу у світі та в Україні як альтернативного джерела енергії.

Освещены теоретические основы формирования и функционирования рынка аграрной продукции, обоснована объективная необходимость совместного использования рыночного и государственного механизмов его регулирования. Раскыта экономическая сущность, принципы образования и развития свеклосахарного подкомплекса и рынка сахара. Показаны роль и значение свеклосахарного производства в экономике ведущих стран мира, определены приоритетные направления его развития. Рассмотрены основные факторы интенсификации свекловодства. Даны результаты оценивания эффективности выращивания сахарной свеклы в некоторых зарубежных странах. Охарактеризовано современное состояние рынка сахара в Украине и мире, в частности, в странах ЕС, описаны механизмы его государственного регулирования. Проанализированы особенности развития свеклосахарной отрасли США и Китая. Обоснованы направления диверсификации свеклосахарного производства. Рассмотрены вопросы нормативно-правового регулирования биоэнергетики в ведущих странах мира. Охарактеризовано современное состояние и перспективы развития производства биоэтанола в мире и в Украине как альтернативного источника энергии.


Індекс рубрикатора НБУВ: У530.675.14-592 + У542.151.17 + У9(4УКР)421.511.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА717215 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Фурса А.  
Трансформация цен на сахарную свеклу и сахар - основа стабильного развития свеклосахарного подкомплекса / А. Фурса // Экономика Украины. - 2002. - № 8. - С. 69-75. - рус.

Розглянуто трансформацію цін у бурякоцукровому підкомплексі України у перехідний період. Наведено перешкоди, що стоять на шляху трансформації. Визначено та запропоновано шляхи вдосконалення системи ціноутворення на цукрові буряки та цукор за умов становлення ринкових відносин.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр)306.751.4-861 + У530.675.14-861

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28369 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Духновська Л. М. 
Світовий та вітчизняний досвід державного регулювання виробництва та реалізації цукру / Л. М. Духновська // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 19, ч. 2. - С. 89-92. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто принципи державного регулювання, економічні регулятори буряково-цукрового комплексу, якими є інтервенційні ціни та квоти, оптова торгівля тощо.


Індекс рубрикатора НБУВ: У530.675.14 + У9(4УКР)306.751.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Малых С. В. 
Формирование инновационного процесса в машиностроении и пищевой промышленности : монография / С. В. Малых, С. В. Котлик; МОН Украины, Одес. нац. акад. пищевых технологий, М-во пром. политики Украины, Одес. гос. предприятие НТЦ "Станкосерт". - О. : Астропринт, 2010. - 280 c. - Библиогр.: с. 263-278 - рус.

Рассмотрены особенности формирования инновационных процессов в Украине и промышленно развитых странах. Показана технико-экономическая значимость интеллектуальной промышленной собственности в инновациях, приведены современные методики и примеры оценивания указанной собственности применительно к условиям рыночной экономики. Предложены математические модели процесса распределения ресурсов и приведены примеры решения практических задач с их использованием. Выполнен анализ состояния и возможностей разработки конкурентоспособной продукции на примерах машиностроения и пищевой промышленности.


Індекс рубрикатора НБУВ: У530.585.1-55 + У530.67-55 + У9(4УКР)305.851-55 + У9(4УКР)306.7-55

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА737505 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Пєтухова О. М. 
Інноваційний розвиток харчової промисловості у світлі вирішення продовольчої проблеми світу / О. М. Пєтухова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 34. - С. 88-91. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Проаналізовано сучасний стан, вплив фінансової кризи та основні напрями інноваційного розвитку харчової промисловості. Доведено необхідність активізації інноваційної діяльності підприємств галузі з метою забезпечення продовольчої безпеки держави.


Індекс рубрикатора НБУВ: У530.67-55 + У9(4УКР)306.7-55

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Маньковський А. Я. 
Реалізація та переробка забійних тварин : монографія / А. Я. Маньковський, Т. А. Антонюк. - К. : Інтерконтиненталь-Україна, 2013. - 284 c. - Бібліогр.: с. 279-280 - укp.

Наведено порядок реалізації забійних тварин і птиці на м'ясопереробні підприємства, визначено категорії вгодованості та особливості первинної переробки тварин і одержаних продуктів забою. Наведено характеристику складу та властивостей м'яса, визначено вплив окремих факторів на формування його якісних показників як сировини для переробки. Описано різні методи консервування м'яса та м'ясопродуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.21 + У530.675.12 + У9(4УКР)306.751.2 + Л92,0

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА770176 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Шубін О. О. 
Ринок дитячих товарів у сфері продуктів харчування : монографія / О. О. Шубін, А. О. Кривоніс; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк : ДонНУЕТ, 2013. - 139 c. - Бібліогр.: с. 127-134 - укp.

Визначено сутнісні характеристики брендингу на основі узагальнення вітчизняного та зарубіжного досвіду в цій сфері. На засадах маркетингового підходу виявлено особливості створення дитячого бренду. Обгрунтовано концептуальні основи стратегічного управління дитячим брендом. Проведено моніторинг та експрес-діагностику ринку дитячого харчування. Удосконалено методичний підхід до оцінювання переваг споживачів під час здійснення вибору дитячих брендів продуктів харчування в Україні. Здійснено оцінку ринку кондитерських виробів, що розраховані на дітей. Розроблено науково-практичний підхід до створення торговельної марки продукту дитячого харчування на засадах психографічних профілів цільового сапоживача за умов двійкового таргетирування. Запропоновано науково-практичний підхід до механізму формування дитячого бренингу на підприємствах кондитерської галузі.


Індекс рубрикатора НБУВ: У530.675.17-803.43 + У542.151 + У9(4УКР)306.751.7-803.43 + У9(4УКР)421.51

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА770881 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Гулей А. І. 
Інституційні механізми інвестиційної діяльності харчових підприємств: науково-практичний аспект : [монографія] / А. І. Гулей. - Херсон : Грінь Д. С., 2013. - 292 c. - Бібліогр.: с. 275-292 - укp.

Викладено матеріали досліджень проблем формування та функціонування інституційних систем підтримки інвестиційної діяльності харчових підприємств. Досліджено теоретичні, методологічні, методичні засади формування та функціонування інституційних механізмів забезпечення економічного зростання виробництва харчових підприємств на основі ефективного використання та розподілу внутрішніх і зовнішніх інвестиційних ресурсів. Здійснено аналітичну оцінку ресурсної бази інвестиційної діяльності харчових підприємств і запропоновано погляд на організаційно-економічні засади підвищення ефективності інвестицій, розроблено рекомендації щодо стратегічного планування інвестиційних ресурсів харчових підприємств. Запропоновано вдосконалення механізмів інституційної підтримки інвестиційної діяльності харчових підприємств.


Індекс рубрикатора НБУВ: У530.671-56 + У9(4УКР)306.71-56

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА770897 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Економічні та управлінські аспекти розвитку підприємств харчової промисловості = Economic and management aspects of developing the food industry enterprises : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 2 - 4 жовт. 2013 р., Одеса / Одес. нац. акад. харч. технологій. - О. : Фенікс, 2013. - 226 c. - укp. - рус. - англ.

Проведено аналіз виробничих структур олієжирового підкомплексу України, визначено шляхи їх удосконалення. Розкрито регіональні особливості розвитку харчової промисловості України. Акцентовано увагу на розвитку молокопродуктивного підкомплексу АПК України на засадах системного розподілу інвестиційних ресурсів. Проаналізовано зовнішньоекономічну діяльність вітчизняних підприємств харчової промисловості за умов глобалізації ринків. Надано відомості про сучасні тренди світового виробництва ЕКО-продукції, показано можливості реалізації концепції розвитку зернового бізнесу на основі кластерних формувань. Розглянуто стандарти систем управління якістю у забезпеченні сталого розвитку аграрного сектору економіки України. Розкрито шляхи розвитку хлібопекарських підприємств, принципи функціонування центрів трансферу технологій. Досліджено інвестиційний потенціал підприємств харчової промисловості, маркетингові аспекти та стратегічні пріоритети розвитку органічного виробництва в Україні. Показано деякі особливості складської логістики підприємств харчової промисловості. Увагу приділено удосконаленню бухгалтерського обліку дебіторської заборгованості. Розглянуто питання, що стосуються енергетичного та екологічного менеджменту в харчовому виробництві.


Індекс рубрикатора НБУВ: У530.671 я431 + У9(4УКР)306.71 я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА772115 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Костюк О. Д. 
Управління якістю молока та продуктів його переробки : монографія / О. Д. Костюк. - К. : Компринт, 2012. - 167 c. - Бібліогр.: с. 153-167 - укp.

Обгрунтовано теоретичні положення та практичні рекомендації щодо підвищення якості продукції. На основі застосування методів лінійного програмування розроблено методичні підходи до оптимізації сировинних зон молокопереробних заводів з урахуванням фінансового забезпечення, продуктивності корів і кон'юнктури ринку. Виробництво якісної молочної продукції розглянуто як чітку систему господарських, зоотехнічних, ветеринарно-технічних, інженерних і технологічних заходів, направлених на підтримку запланованого рівня якості, попередження причин і визначення методів усунення можливих відхилень від заданих параметрів, а управління якістю молочної продукції запропоновано здійснювати у всьому харчовому ланцюгу виробництво - споживання.


Індекс рубрикатора НБУВ: У530.675.135.3-823.2-21 + У9(4УКР)306.751.353-823.2-21

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА773919 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Клебан О. Л. 
Інноваційне підприємництво як ключовий фактор сучасного економічного розвитку / О. Л. Клебан, Н. В. Войтович // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2012. - № 748. - С. 239-243. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Розглянуто актуальні питання інноваційно-інвестиційного розвитку підприємств харчової промисловості України. Проаналізовано результати інноваційної активності підприємств та залучення прямих іноземних інвестицій у переробну промисловість країнами світу протягом останніх років.


Індекс рубрикатора НБУВ: У530.67-55 + У530.67-56 + У9(4УКР)306.71-55 + У9(4УКР)306.71-56

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Стельмашенко О. О. 
Світовий досвід використання інструментів державного регулювання розвитку ринку пива / О. О. Стельмашенко // Держава та регіони. Сер. Держ. упр.. - 2012. - Вип. 3. - С. 86-91. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Узагальнено світовий досвід використання інструментів державного регулювання розвитку ринку алкогольних та слабоалкогольних напоїв, в тому числі пива, з урахуванням особливостей виробництва, обігу та споживання "товарів шкідливої звички" в різних країнах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Х819(4УКР)127.04 + У530.675.28-21,01 + У542.151.27

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23244/Держав.упр. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Руднєва М. Г. 
Географія виноробних кластерів світу : автореф. дис. ... канд. геогр. наук : 11.00.02 / М. Г. Руднєва; Київ. нац. ун-т ім. Т. Шевченка. - К., 2013. - 20 c. - укp.

Досліджено географію виноробних кластерів світу, зокрема суспільно-географічні особливості організації та функціонування світових виноробних кластерів (різних типів, моделей, структури та стадій розвитку). Розглянуто різноманіття дефініцій кластеру та його ключових характеристик. Визначено сутність та об’єктивну взаємопов’язаність виробничих (промислових) і територіальних кластерів у виноробстві. Термінологічно-понятійний апарат кластерної теорії в суспільній географії доповнено авторськими поняттями: позакластерний простір та позакластерний елемент. Проаналізовано умови та чинники, що впливають на формування кластерів, за схемою "ромба Портера", з їх подальшим ранжуванням і визначенням ступеню впливу на геопросторове поширення кластерів у виноробстві. Виділено існуючі та потенційні світові виноробні кластери. Проведено їх класифікацію за розміром, спеціалізацією та стадією життєвого циклу. Розроблено абстрактно-логічні та картографічні моделі, що пояснюють особливості функціонування, галузевої та територіальної структури виноробних кластерів. Виявлено та досліджено нові кластерні утворення у виноробстві на території України, сформульовано механізми подальшої реалізації кластерних ініціатив.


Індекс рубрикатора НБУВ: У040.683.0 + У530.675.25

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА401213 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Гузєв І. В. 
Рівень виробництва та споживання м'яса в країнах світу / І. В. Гузєв, І. П. Петренко // Вісн. аграр. науки. - 2007. - № 3. - С. 34-39. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Висвітлено сучасну динаміку виробництва та споживання м'яса на душу населення на континентах і в країнах світу, зокрема Україні.

Освещена современная динамика производства и потребления мяса на душу населения на континентах и в странах мира, в частности Украине.


Індекс рубрикатора НБУВ: У530.675.12 + У9(4УКР)306.751.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Кузнєцова І. В. 
Сучасний стан виробництва крохмалепродуктів у світі / І. В. Кузнєцова // Вісн. аграр. науки. - 2010. - № 1. - С. 66-68. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Проаналізовано виробництво крохмалю та крохмалепродуктів, яке займає одне з провідних місць в економіці розвинених країн. Зазначено, що крохмалепродукти використовують майже в усіх галузях народного господарства. Проте, в Україні крохмале-патокова галузь перебуває у критичному стані та не може задовольнити вітчизняні потреби у крохмалепродуктах.


Індекс рубрикатора НБУВ: У530.675.29 + У9(4УКР)306.752.9 + Л851

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Орленко О. В. 
Формування та розвиток круп'яної індустрії України: проблеми теорії і практики : монографія / О. В. Орленко. - Херсон : Грінь Д.С., 2015. - 417 c. - Бібліогр.: с. 389-417 - укp.

Розкрито теоретико-прикладні засади формування та розвитку вітчизняної круп’яної індустрії. Проаналізовано сучасний стан і тенденції розвитку ринку круп'яних культур. Визначено організаційно-економічні проблеми формування сировинних баз круп'яного виробництва і особливості створення інфраструктури круп’яного підкомплекеу. Висвітлено ринкові можливості та економічні переваги впровадження у виробництво органічної продукції. Обгрунтовано пріоритети розвитку маркетингових важелів і кластерізації круп'яної галузі. Розкрито сутність державних і бізнесових інститутів у підтримці напрямів ефективного розвитку круп'яного виробництва через інноваційні механізми, інвестиційні інструменти, політику пріоритетності та привабливості.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.5 + У530.675.15

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА802530 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Бочарова Ю. Г. 
Концентрація та конкуренція на світовому ринку м'яса / Ю. Г. Бочарова // Бізнес Інформ. - 2016. - № 3. - С. 18-23. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Мета роботи - аналіз стану, особливостей розвитку, концентрації та конкуренції на світового ринку м'яса. Обгрунтовано значення та роль м'яса у забезпеченні продовольчої безпеки. Проведено аналіз динаміки та структури (географічної та товарної) обсягів виробництва, споживання, експорту та імпорту м'яса. Визначено основних виробників, споживачів, експортерів та імпортерів м'яса за умов глобалізації. Охарактеризовано країнові особливості, моделі споживання та імпорту м'яса. На основі розрахунку п'яти показників концентрації (коефіцієнт концентрації, індекс Херфіндаля - Хіршмана, коефіцієнт відносної концентрації, дисперсія логарифмів ринкових часток, індекс максимальної частки) визначено особливості конкуренції на світовому ринку виробників та споживачів м'яса.


Індекс рубрикатора НБУВ: У530.675.12-13 + У542.151.111

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14572 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Бритвенко А. С. 
Логістичні концепції на підприємствах масложирової галузі / А. С. Бритвенко // Вісн. Бердян. ун-ту менеджменту і бізнесу. - 2016. - № 1. - С. 43-46. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Розглянуто поширені інтегровані логістичні концепції на прикладі провідних зарубіжних фірм і транснаціональних корпорацій та наведено приклади створення власної логістичної системи.


Індекс рубрикатора НБУВ: У530.675.19-591 + У9(4УКР)306.751.9-591

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж73543 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського