Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (8)
Пошуковий запит: (<.>U=П241.29$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7

      
Категорія:    
1.

Калініна Я. М. 
Структурні зміни головного кореня проростків IBrassica rapaD L. за умов кліностатування / Я. М. Калініна // Укр. ботан. журн. - 2004. - 61, № 1. - С. 82-88. - Бібліогр.: 20 назв. - укp.


Ключ. слова: кліностатування, ростові зони кореня, проліферативна активність
Індекс рубрикатора НБУВ: П241.29-264.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22024 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Ковтунюк З. І. 
Агробіологічні особливості формування врожаю капусти броколі в умовах правобережного Лісостепу України : Автореф. дис... канд. с.-г. наук : 06.01.06 / З. І. Ковтунюк; Нац. аграр. ун-т. - К., 2001. - 18 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П241.29-4(4Укр)

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА315812 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Дзиба А. А. 
Сучасний стан та перспективи використання капусти листової декоративної в озелененні : наук.-практ. рек. для науковців, фахівців сад.-парк. госп-ва, п-в з утримання та експлуатації насаджень / А. А. Дзиба, А. М. Турчин; Каб. Міністрів України, Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України (НУБіП України). - К., 2012. - 31 c. - Бібліогр.: 14 назв - укp.

Наведено ботанічну характеристику капусти листової декоративної. Розкрито її біоекологічні особливості та технологію вирощування. Описано сучасні сорти цієї культури відповідно до класифікації. Подано рекомендації щодо влаштування різних типів квітників з даної рослини. Увагу приділено перспективам використання капусти листової декоративної в озелененні.


Індекс рубрикатора НБУВ: П241.29 + П271

Рубрики:

Шифр НБУВ: Р122066 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Жук О. Я. 
Капуста червоноголова : монографія / О. Я. Жук, О. І. Волошина, І. О. Федосій; КМ України, Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - Вінниця : Нілан, 2013. - 203 c. - Бібліогр.: с. 179-200 - укp.

Надано відомості про капусту червоноголову, розглянуто технологію її вирощування та вимоги цієї рослини до умов навколишнього середовища. Визначено роль строків сівби та густоти рослин за різних схем розміщення у підвищенні врожайності, а також особливості росту та розвитку розсади, морфологічні ознаки рослин та їх мінливість. Досліджено стійкість рослин проти шкідників, вплив строків сівби на ріст і розвиток рослин та врожайність капусти червоноголової. З'ясовано здатність сортів і гібридів капусти червоноголової до зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: П241.29 червоноголова

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА773429 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Михайлин В. І. 
Ефективність внесення добрив у технології вирощування капусти червоноголової / В. І. Михайлин // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад.. - 2014. - № 3. - С. 164-166. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П241.29-434

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
6.

Белінська С. 
Біологічна цінність білка капусти броколі / С. Белінська, С. Левицька // Товари і ринки. - 2016. - № 2. - С. 92-99. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Досліджено амінокислотний склад білка сортів капусти броколі, які районовані в Україні. Розраховано амінокислотний скор і визначено біологічну цінність білка. Встановлено, що білок капусти броколі є цінним джерелом незамінних амінокислот. Визначено сорти капусти броколі, білок яких має найвищу біологічну цінність.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-301 + П241.29-27

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Belinska S. 
Effect of blanching and treatment with a salt solution on the biological value of broccoli / S. Belinska, N. Kаmienieva, S. Levytska, S. Rogalskiy // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2018. - № 3/11. - С. 25-31. - Бібліогр.: 33 назв. - англ.

Досліджено та проведено аналіз складових біологічної цінності районованого в Україні сорту капусти броколі Партенон. Наведено результати досліджень, проаналізовано зміни вмісту аскорбінової кислоти, ізотіоціанатів, пігментного складу, хлорофілу та beta-каротину у свіжозібраній капусті броколі та залежно від способів її попередньої обробки перед заморожуванням: бланшуванням і витримуванням у розчині кухонної солі. Доведено, що кращим способом попередньої обробки капусти броколі перед заморожуванням, який надає можливість максимально зберегти її вихідні споживні властивості, є витримування в 3 % розчині кухонної солі протягом 20 хв. Витримування у розчині солі сприяє максимальному збереженню біологічної цінності капусти броколі у порівнянні з бланшуванням. Встановлено, що капуста броколі сорту Партенон містить 116,4 мг/100 аскорбінової кислоти. Після бланшування втрати становлять 19,3 %. Підтверджено значне зниження кількісного вмісту ізотіоціанатів на 43 % у порівнянні з вмістом у вихідній сировині. Втрати хлорофілу становлять 26 %, зокрема a-хлорофілу - 10 %, b-хлорофілу - 16 %. Змінюється також співвідношення форм a- і b-хлорофілу. Результати засвідчують, що у разі витримки у розчині кухонної солі втрати аскорбінової кислоти становлять 5 %, ізтіоціонатів - 28,2 %. Вміст beta-каротину у порівнянні з вихідною сировиною не змінюється, а частка хлорофілу збільшується на 6,3 %. Змін співвідношення форм хлорофілу не відбувається. Причинами стабілізації вмісту аскорбінової кислоти є відсутність високотемпературної обробки та часткова інактивація аскорбінат- і поліфенолоксидази, що пояснюється здатністю хлоридів витісняти іони міді з мідьвмісних сполук, до яких належать ці ферменти. Незначні втрати вітаміну С пояснюються водорозчинністю аскорбінової кислоти. Попередня обробка у розчині кухонної солі індукує підвищення вмісту a- та b-хлорофілу, що зумовлено компенсаторною реакцією.


Індекс рубрикатора НБУВ: П241.29-2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського