Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (6)Книжкові видання та компакт-диски (47)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>U=Н712.5$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 36
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Томишин-Лелекач М. М. 
Технологічні розрахунки при проектуванні підприємств харчування : Навч. посіб. / М. М. Томишин-Лелекач, В. В. Канчі; Ужгород. комерц. технікум. - Ужгород : Вид-во В.Падяка, 2002. - 196 c. - Бібліогр.: с. 193. - укp.

Запропоновано методику та послідовність розрахунків усіх груп приміщень підприємств харчування різних типів і потужностей. Проаналізовано особливості проектування заготівельних цехів, зокрема, розрахунку овочевого, м'ясо-рибного цехів, а також цеху доготування напівфабрикатів. Наведено загальні вимоги до компонування приміщень та розташування в них технологічного обладнання.

Предложены методика и последовательность расчетов всех групп помещений предприятий питания различных типов и мощностей. Проанализированы особенности проектирования заготовительных цехов, в частности, расчета овощного, мясо-рыбного цехов, а также цеха приготовления полуфабрикатов. Приведены общие требования к компоновке помещений и размещению в них технологического оборудования.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99-4-02я73-1 + Н712.52-022я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС37250 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Кузьміна Г. В. 
Принципи організації архітектурно-планувальної структури підприємств дрібнороздрібної торгівлі / Г. В. Кузьміна // Містобудування та терит. планув. - 2004. - Вип. 18. - С. 97-101. - укp.

Розглянуто нові прогресивні принципи комплексного формування архітектури підприємств дрібнороздрібної торгівлі, завдяки яким можливо реорганізувати та оптимізувати існуючу практичну та теоретичну базу щодо архітектури підприємств дрібнороздрібної торгівлі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Н712.51-022 + Щ117.18

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69861 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Сошинський О. І. 
Симбіоз архітектури і засобів дизайну у нових типах торговельних комплексів (зарубіжний досвід) [Електронний ресурс] / О. І. Сошинський // Вісн. Харк. держ. акад. дизайну і мистец. - 2006. - № 5. - С. 57-62. - Бібліогр.: 3 назв. - укp. - Режим доступу: /articles/2006/

Проаналізовано зарубіжний досвід архітектурного проектування і дизайну нових типів торговельних комплексів.

Проанализирован зарубежный опыт архитектурного проектирования и дизайна новых типов торговых комплексов.

Foreign experience of architectural designing and design of new types of trading complexes is analyzed.


Ключ. слова: торговий центр, молл, дизайн
Індекс рубрикатора НБУВ: Щ129.053(4/8) + Н712.5-022

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж71480 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Саллюм Асем. Асем 
Структура формирования объёмно-планировочного решения предприятий общественного питания стран восточного арабского Средиземноморья / Асем. Асем Саллюм // Містобудування та терит. планув. - 2006. - Вип. 24. - С. 192-201. - Библиогр.: 5 назв. - рус.

Розглянуто структуру об'ємно-планувального та композиційного рішення підприємств громадського харчування Сирії. Наведено приклади планувальних рішень ресторанів і кафе м. Дамаск. Подано рекомендації з найбільш сприйнятливої, для держав східного арабського Середземномор'я, об'ємно-планувальної структури підприємств громадського харчування.

Рассмотрена структура формирования объёмно-планировочного и композиционного решения предприятий общественного питания Сирии. Приведены примеры планировочных решений ресторанов и кафе г. Дамаск. Даны рекомендации по наиболее приемлемой для стран восточного арабского Средиземноморья объёмно-планировочной структуре предприятий общественного питания.


Індекс рубрикатора НБУВ: Н712.52-02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69861 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Бондаренко І. В. 
Технології підвісних стель у дизайні торгівельних приміщень [Електронний ресурс] / І. В. Бондаренко // Вісн. Харк. держ. акад. дизайну і мистец. - 2006. - № 5. - С. 38-42. - Бібліогр.: 8 назв. - укp. - Режим доступу: /articles/2006/

Розглянуто застосування підвісних стель в інтер'єрах торгівельних приміщень. Наведено їх класифікацію із урахуванням можливостей цих систем для впровадження дизайнерських рішень.

Рассмотрено использование системы подвесных потолков в интерьерах торговых помещений. Приведена их классификация с учетом использования возможностей этих систем для воплощения дизайнерских решений.

The article is devoted to the using of suspended ceilings system in the interior of trade premises. Their classification with due regard for design possibility of these system is given.


Ключ. слова: підвісна стеля, модульний, металевий, пластиковий
Індекс рубрикатора НБУВ: Н712.5-022.54 + Н441-045

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж71480 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Дьомін С. В. 
Торговельно-громадські центри як об'єкти дослідження та проектування / С. В. Дьомін // Містобудування та терит. планув. - 2006. - Вип. 24. - С. 48-56. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто типологічне визначення торговельно-громадського центру, зони просторового впливу торговельно-громадських центрів, історичний екскурс, тенденції розвитку торговельно-громадських центрів у м. Київ.

Рассмотрены типологическое определение торгово-общественного центра, зоны пространственного влияния торгово-общественных центров, исторический экскурс, тенденции развития торгово-общественных центров в г. Киев.


Індекс рубрикатора НБУВ: Н712.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69861 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Мазаракі А. А. 
Проектування закладів ресторанного господарства : навч. посіб. / А. А. Мазаракі, М. І. Пересічний, С. Л. Шаповал, С. І. Бай, І. О. Чаюн, Р. А. Расулов; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2008. - 307 c. - Бібліогр.: с. 305-306. - укp.

Наведено методичні та практичні рекомендації з проектування закладів ресторанного господарства, що враховують сучасні інженерно-технічнічні можливості, технологічні інновації та нормативно-правове забезпечення. Розкрито принципи розміщення закладів ресторанного господарства, особливості проектування процесу виробництва готової кулінарної продукції, будівельно-технічні показники проекту, засоби та заходи електробезпеки під час експлуатації устаткування. Увагу приділено визначенню та обгрунтуванню організаційно-правового статусу закладу, розвитку й економічній частині проекту, зокрема, плануванню операційних активів, операційних витрат і прибутку, обгрунтуванню планової собівартості реалізованих товарів, оцінці ефективності капітальних вкладень, окупності проекту закладу ресторанного господарства.

Приведены методические и практические рекомендации по проектированию заведений ресторанного хозяйства, учитывающие современные инженерно-технические возможности, технологические инновации и нормативно-правовое обеспечение. Раскрыты принципы размещения заведений ресторанного хозяйства, особенности проектирования процесса производства готовой кулинарной продукции, строительно-технические показатели проекта, средства и меры электробезопасности при эксплуатации оборудования. Уделено внимание определению и обоснованию организационно-правового статуса учреждения, развитию и экономической части проекта, в частности, планированию операционных активов, операционных расходов и прибыли, обоснованию плановой себестоимости реализованных товаров, оценке эффективности капитальных вложений, окупаемости проекта заведения ресторанного хозяйства.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.14я73 + Н712.523-02я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: СО28502 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Прохорова О. О. 
Формування системи торговельних центрів. Закордонний досвід / О. О. Прохорова // Містобудування та терит. планув. - 2007. - Вип. 27. - С. 228-234. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто етапи формування системи торговельних центрів і проведено порівняння принципів обслуговування населення в країнах Європи та США. Наведено типи торговельних центрів і надано їм визначення.

Рассмотрены этапы формирования системы торговых центров и проведено сравнение принципов обслуживания населения в странах Европы и США. Приведены типы торговых центров и дано им определение.


Індекс рубрикатора НБУВ: Н712.51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69861 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Cherepanov G. P. 
Collapse of towers as applied to September 11 events = Обвалення веж: події 11 вересня 2001 року / G. P. Cherepanov // Фіз.-хім. механіка матеріалів. - 2008. - 44, № 4. - С. 26-34. - Библиогр.: 7 назв. - англ.

Изучено обрушение (коллапс) башен и небоскребов, в частности, башен Всемирного Торгового Центра в Нью-Йорке 11 сентября 2001 г. Предложена гипотеза волн разрушения, получены уравнения прогрессивного коллапса башен и опровергнуто общепринятое мнение экспертов о свободном падении прогрессивного коллапса. Доказано, что он гораздо медленнее свободного падения. Оценены критические этажи, где начались коллапсы. Для этого использован факт, что все коллапсы произошли за время, равное времени свободного падения. Предложен более полный их анализ, учитывающий, что обрушение могло начаться одновременно на нескольких этажах, а не на одном, как предполагали. Согласно этой более совершенной "гибридной" модели на первой стадии коллапса несколько этажей обрушились одновременно под действием волн разрушения, создавших облако пыли и вызвавших звуки взрывов, а на второй стадии нижняя часть башни, сохранившаяся на первой стадии, разрушилась в режиме прогрессивного коллапса. Изучено пять типов коллапса, включая самый быстрый и самый медленный, а затем введена "гибридная" его форма с начальным обрушением нескольких этажей и последующим эффектом "домино". Установлено, что обрушившиеся вначале этажи были расположены значительно ниже тех, где был пожар, что подтвердили прежние расчеты по более простой правительственной модели.


Індекс рубрикатора НБУВ: Н712.5-082.03

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29109 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Асем Саллюм 
Архітектурно-планувальна організація інтер'єрів підприємств харчування Сирії (на прикладі Дамаску) : автореф. дис... канд. архіт. / Асем Саллюм; Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. - К., 2008. - 20 c. - укp.

Висвітлено сучасний етап розвитку підприємств харчування Сирії на прикладі Дамаску, що дало змогу розробити загальну класифікацію підприємств харчування Сирії. Проаналізовано теорію та практику архітектурно-планувальної організації та специфіку формування інтер'єрів підприємств харчування Сирії. Визначено основні фактори формування та розвитку даних підприємств, а саме: природно-кліматичні, соціально-демографічні. Розроблено номенклатуру меблевого обладнання для обідніх залів підприємств харчування. Установлено культурно-національні традиції та тенденції розвитку інтер'єрів підприємств харчування Сирії. Визначено вплив стародавньої сирійської філософії на формування інтер'єру таких підприємств. З'ясовано принципи та прийоми предметно-просторового наповнення обідніх залів підприємств харчування Сирії.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Н712.5-022.5 + Щ128.3(5СИР-2Д)+Щ128.413

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА356203 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Супрунович Ю. О. 
Об'ємно-просторова організація торговельних комплексів на основі реновації промислових будівель : Автореф. дис... канд. архіт. / Ю. О. Супрунович; Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. - К., 2007. - 20 c. - укp.

Розглянуто процес формування торговельних комплексів на базі реновації промислових будівель. Установлено містобудівну роль і містобудівні завдання реновації. Проведено аналіз теорії та практики реновації. Визначено основні фактори, які впливають на формування торговельних комплексів за умов пристосування промислових будівель. Теоретично обгрунтовано принципи об'ємно-планувальної перебудови промислових будівель під торговельні комплекси. Виявлено можливість корегування відповідальності функціональної моделі торговельного центру й існуючої об'ємно-планувальної структури за допомогою прийомів реновації. Визначено принципи архітектурно-художнього рішення та запропоновано методику формування торговельних комплексів за умов реновації промислових будівель.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Н712.51

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА350982 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Кузьміна Г. В. 
Принципи комплексного формування підприємств дрібнороздрібної торгівлі : Автореф. дис... канд. архіт. : 18.00.02 / Г. В. Кузьміна; Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. - К., 2005. - 20 c. - укp.

На підставі вивчення теорії та практики функціонування підприємств дрібнороздрібної торгівлі визначено напрямки їх розвитку. Наведено класифікацію кіосків і павільйонів. З'ясовано основні фактори, які впливають на формування даних підприємств. Виявлено економічну доцільність групування об'єктів. Розроблено номенклатуру кіосків, павільйонів, груп та комплексів зазначеної торгівлі, запропоновано функціональне зонування груп і комплексів. Визначено принципи, що забезпечують комплексність функціональної, конструктивної та естетичної організації підприємств дрібнороздрібної торгівлі, запропоновано методичні рекомендації з їх проектування.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Н712.513 + Щ117.18

Рубрики:
  

Шифр НБУВ: РА335961 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Праслова В. О. 
Архітектурно-планувальна організація підземних торговельно-розважальних комплексів : автореф. дис. ... канд. архіт.: 18.00.02 / В. О. Праслова; Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. - К., 2010. - 20 c. - укp.

Визначено основні історичні етапи розвитку закордонних та українських підземних комплексів (ПК), а також відмінності їх функціонування. Виділено чинники впливу на формування підземних торгово-розважальних комплексів (ПТРК). Наведено схему організації мережі ПК у містобудівній структурі та схему перспективного розміщення ПТРК, визначено їх основні типи та розроблено класифікацію. Викладено рекомендації та модель функціональної структури, а також рекомендації щодо співвідношення функціональних зон для малих, середніх і великих ПТРК. Визначено композиційно-планувальні прийоми ПК, сформовано номенклатуру планувальних одиниць для найбільших планувальних схем. Сформульовано принципи та прийоми архітектурно-планувальної та предметно-просторової організації ПТРК, а також розроблено прийоми освітлення для їх оптимального функціонування.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Н712.53-022.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА370481 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Гавриленко В. Н. 
Основы промышленного строительства и санитарная техника : учеб. пособие / В. Н. Гавриленко, В. П. Олифиров; Донец. нац. ун-т экономики и торговли им. М.Туган-Барановского. - Донецк : СПД Дмитренко, 2007. - 296 c. - Библиогр.: с. 292-293 - рус.

Описаны основные свойства строительных материалов. Охарактеризованы вяжущие вещества, бетон и железобетон, строительные растворы, каменные, изоляционные, отделочные и синтетические строительные материалы, изделия на основе полимеров, стекло. Даны сведения по истории строительства и архитектуры. Проанализированы особенности архитектурно-строительного проектирования зданий предприятий ресторанного хозяйства (ПРХ). Описано инженерное оборудование зданий ПРХ. Рассмотрены вопросы проектирования систем горячего водоснабжения, внутреннего водопровода, отопления на ПРХ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Н712.52 я73 + Н76 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА721156 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Аттавна Б. С. 
Принципи архітектурно-планувальної організації торгово-розважальних комплексів (на прикладі країн Близького Сходу) : автореф. дис. ... канд. архіт. : 18.00.02 / Б. С. Аттавна; Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. - К., 2011. - 20 c. - укp.

Висвітлено соціологічні аспекти створення торгово-розважальних комплексів (ТРК), розглянуто еволюцію основних історичних етапів розвитку близькосхідних і закордонних ТРК. Розроблено класифікаційну матрицю будівель ТРК і простежено відмінності їх функціонування, виявлено фактори, які впливають на формування ТРК. Сформовано рекомендації щодо проектування основних функціонуючих зон в структурі малих, середніх і великих ТРК, визначено склад і параметри приміщень ТРК. Рекомендовано принципи архітектурно-планувальної організації ТРК. Запропоновано основні конструктивні системи для проектування та будівництва ТРК, визначено соціально-економічну ефективність проектних рішень ТРК. Розроблено рекомендації з розміщення ТРК в міській забудові й організації ділянок, надано пропозиції з номенклатури типів ТРК із розробленням до неї об'єктів-представників, рекомендовано об'ємно-просторові рішення ТРК на основі протяжних, компактних і розчленованих композиційних схем. Виявлено прийоми формування об'ємно-просторової організації інформаційно-розподільчих пристроїв ТРК із застосуванням даної номенклатури елементів благоустрою, малих архітектурних форм і реклами.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Н712.53-022.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА380949 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Рябець Ю. С. 
Принципи функціонально-просторової організації мобільних об'єктів експрес- обслуговування : автореф. дис... канд. архітектури: 18.00.02 / Ю. С. Рябець; Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. - К., 2009. - 21 c. - укp.

Проаналізований у ході дослідження досвід проектування та будівництва об'єктів експрес-обслуговування виявив перспективні напрямки розвитку мобільних об'єктів експрес-обслуговування та їх комплексів в міському середовищі. Подано визначення поняття "експрес-обслуговування", визначено будівлі та споруди, на основі яких формується громадське експрес-обслуговування. Запропоновано загальну класифікацію об'єктів швидкого обслуговування, що виявляє специфіку громадського експрес-облсуговування. Запропоновано основні типи мобільних підприємств експрес-обслуговування за функціональними ознаками та виявлено особливості функціонально-просторової структури мобільних об'єктів експрес-обслуговування, що відображають їх специфіку. Подано методичні рекомендації з проектування мобільних об'єктів швидкого обслуговування.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Н712.5-022

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА368667 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Мазаракі А. А. 
Проектування закладів ресторанного господарства : навч. посіб. / А. А. Мазаракі, М. І. Пересічний, С. Л. Шаповал, С. І. Бай, І. О. Чаюн, Р. А. Расулов, О. М. Григоренко, Т. Є. Литвиненко, І. Ю. Антонюк, І. І. Тарасенко; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - 2-ге вид., переробл. та доповн. - К., 2010. - 339 c. - Бібліогр.: 63 назв. - укp.

Подано методичні та практичні рекомендації з проектування ресторанних закладів у контексті сучасних інженерно-технічних особливостей, технологічних інновацій та нормативно-правового забезпечення. Увагу приділено питанням проектування технологічних процесів механічної кулінарної обробки сировини та виготовлення напівфабрикатів, процесу виробництва готової кулінарної продукції, адміністративно-побутових та технічних приміщень.


Індекс рубрикатора НБУВ: Н712.523-022я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: СО30165 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Ільченко Н. Б. 
Проектування торговельних об'єктів : навч. посіб. / Н. Б. Ільченко, О. О. Кавун; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2011. - 284 c. - Бібліогр.: с. 277-283. - укp.

Висвітлено проблеми визначення суб'єктом господарювання потреби в будівництві нового торговельного об'єкта або реконструкції існуючого, оцінення потенціалу місця розташування такого об'єкта. Розкрито особливості впливу наявних пішоходних та автомобільних потоків на асортиментний профіль магазину. Увагу приділено основним вимогам до проектування торговельної та неторговельної площі магазину, облаштування зон приймання та зберігання товарів, підготовки їх до продажу, порядку розміщення торговельно-технологічного обладнання у торговельній залі. Розглянуто питання розподілу функціональних зон планування складських приміщень, а також методи розрахунків їх техніко-економічних характеристик. Наведено проектні вимоги до вибору земельних ділянок та їх облаштування.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)421.21 я7 + Н712.51-022 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА748594 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Крамарчук А. П. 
Пошкодження залізобетонних збірних конструкцій покриття торгового ринку у м. Мукачево внаслідок впливу сейсмічних дій / А. П. Крамарчук, Б. М. Ільницький // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2010. - № 664. - С. 53-57. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Наведено результати пошкоджень залізобетонних збірних конструкцій покриття торгового ринку у м. Мукачево внаслідок впливу сейсмічних дій і неякісного виготовлення, а також надано рекомендації щодо їх усунення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Н441.332 + Н712.5-044

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Грицюк Л. С. 
Проектування закладів харчування : навч. посіб. / Л. С. Грицюк, С. М. Лінда, В. Б. Якубовський; Нац. ун-т "Львів. політехніка". - Л. : Вид-во Львів. політехніки, 2012. - 181 c. - (Архіт. громад. споруд). - Бібліогр.: с. 169-170. - укp.

Подано класифікацію закладів харчування та їх загальні характеристики. Висвітлено основні принципи проектування таких закладів, розглянуто основні групи приміщень та планувальні елементи закладів громадського харчування. Значну увагу приділено принципам проектування закладів громадського харчування закритого типу (на виробничих підприємствах та в адміністративних закладах, дитячих дошкільних закладах, навчальних закладах, закладах охорони здоров'я, у спортивних фізкультурно-оздоровчих спорудах, культурно-видовищних закладах, закладах соціального захисту). Наведено нормативи визначення площ і складу приміщень, їх функціональний взаємозв'язок. Викладено основи проектування інтер'єрів закладів харчування, акцентовано на предметно-просторовій організації інтер'єру, оздоблювальних матеріалах, декоруванні та кольоровому вирішенні, світловому дизайні, декоративних елементах та фітодизайні закладів громмадського харчування).


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99-4-02 я73 + Н712.52-022 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС53992 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського