Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (2)Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (9)
Пошуковий запит: (<.>U=Л877$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 23
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Дубковецький І. В. 
Особливості технології сухої комбінованої закваски при виготовленні квасу / І. В. Дубковецький, В. Л. Прибильський, І. Ф. Малежик, К. Д. Малецька // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 29-31. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Висвітлено різні способи одержання сухої комбінованої закваски та проаналізовано процес її сушіння.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Дубковецький І. В. 
Дослідження властивостей сухої комбінованої закваски / І. В. Дубковецький, І. Ф. Малежик, В. Л. Прибильський, В. С. Бодров // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 39-43. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено основні результати розробки та дослідження способу приготування сухої комбінованої закваски для виробництва квасу, а також фізичні характеристики закваски перед висушуванням, зброджувальну здатність сухої закваски, значення гігроскопічності, насипної маси та відносної вологості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Осипова Л. А. 
Монофлорні напої з поліфункціональними лікувально-профілактичними властивостями / Л. А. Осипова, Л. В. Капрельянц // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 22. - С. 41-44. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Розроблено науково-практичні основи технології монофлорних безалкогольних і слабоалкогольних напоїв із поліфункціональними лікувально-профілактичними властивостями. Визначено кінетичні закономірності термоінактивації мікроорганізмів, котрі викликають псування газованих напоїв. Наведено науково обгрунтовані режими пастеризації напоїв, які забезпечують тривалу біологічну стійкість без застосування хімічних консервантів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877 + Л88

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Петрікей Р. В. 
Вплив складу безалкогольних та слабоалкогольних напоїв на розчинність діоксиду вуглецю (COVB2D) / Р. В. Петрікей, О. М. Прохоров // Харч. пром-сть. - 2008. - № 6. - С. 46-47. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Проаналізовано компоненти, які входять до складу безалкогольних і слабкоалкогольних напоїв, таких як вода, цукор, лимонна й аскорбінова кислоти, етиловий спирт, ароматизатори, барвники та визначено їх вплив на насичення напоїв діоксидом вуглецю.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л88-1 + Л877-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Зубченко В. С. 
Вплив УЗ-обробки на стійкість напоїв бродіння / В. С. Зубченко, О. П. Вітряк, Л. В. Ткаченко // Харч. пром-сть. - 2008. - № 7. - С. 51-53. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
6.

Петрікей Р. В. 
Сатурація безалкогольних та слабоалкогольних напоїв / Р. В. Петрікей, О. М. Прохоров // Харч. пром-сть. - 2008. - № 6. - С. 43-45. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Викладено основи процесу деаерації води та сатурації безалкогольних і слабоалкогольних напоїв; розглянуто будову та принцип роботи принципово нової синхронно-змішувальної установки та методи інтенсифікації процесу сатурації.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л88 + Л877

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Осипова Л. А. 
Науково-практичне обгрунтування і розробка технології консервованих функціональних напоїв : автореф. дис... д-ра техн. наук / Л. А. Осипова; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2007. - 35 c. - укp.

Обгрунтовано комплексне рішення проблеми підвищення біологічної цінності різноманітного асортименту напоїв та переведення їх у категорію функціональних шляхом збагачення продуктами ефективної переробки пряно-ароматичної, плодової й овочевої рослинної сировини, виноградних виноматеріалів. Науково обрунтовано можливість інтенсифікації процесу екстрагування та збереження в незмінному стані біологічно активних речовин пряно-ароматичної рослинної сировини, одержання збагачуючих напоїв екстрактів із прогнозованим вмістом фенольних антиоксидантів. Розроблено технологію кріофракціонування столових сухих виноградних виноматеріалів на низько- та високоалкогольні фракції, які використовують для виробництва виноградних і виноградно-овочевих слабоалкогольних напоїв. Вивчено закономірність термоінактивації мікроорганізмів, які викликають специфічне псування газових напоїв із різними показниками їх складу. Експериментально визначено константи термостійкості D та z, встановлено режими пастеризації безалкогольних і слабоалкогольних напоїв, що гарантують тривалу біологічну стійкість готової продукції без застосування консервантів. Створено технологію фітоконцентратів із пряно-ароматичної плодово-ягідної рослинної сировини з урахуванням принципу захисту від мікробіального псування осмотично діючими харчовими інгредієнтами. Виявлено, що відсутність теплової обробки на всіх етапах технології сприяє збереженню в незмінному стані біологічно активних речовин. Запропоновано й апробовано концепцію біотехнологічної переробки пряно-ароматичної рослинної сировини для одержання функціональних напоїв широкого спектра фізіологічної дії на організм людини.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877-3 + Л88-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА354890 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Дубковецький І. В. 
Оптимізація процесу висушування квасної комбінованої закваски на розпилювальній сушарці : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / І. В. Дубковецький; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2005. - 21 c. - укp.

Досліджено питання оптимізації процесу висушування квасної комбінованої закваски на розпилювальній сушарці з метою застосування порошку квасної комбінованої закваски для виробництва квасу. Фізичні характеристики заквасок дозволяють аналітично визначити діаметр крапель розпилення. За результатами експериментальних досліджень кінетики сушіння одиничної краплини квасної комбінованої закваски розроблено раціональні режими розпилювального сушіння, які перевірено на напівпромислових розпилювальних сушильних установках. Розроблено технологічний режим сушіння рідкої комбінованої закваски. Одержано математичні залежності, яких запропоновано для розрахунків якісних характеристик квасної комбінованої закваски (зброджувальної здатності, терміну зберігання порошку та вологості закваски).


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877.1-3 + Л814.435

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА339274 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Радіонова О. В. 
Розробка технології консервованих слабоалкогольних напоїв на виноградно-овочевій основі : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.13 / О. В. Радіонова; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2006. - 19 c. - укp.

Розроблено технологію виготовлення консервованих слабоалкогольних виноградно-овочевих напоїв. Здійснено її апробацію та одержано два види продукту: купажовані слабоалкогольні виноградно-овочеві напої на основі високоалкогольних фракцій виноградних виноматеріалів і овочевих соків (динного, огіркового, селерового) та слабоалкогольні виноградні напої на основі низькоалкогольних фракцій. Розроблено технологічні схеми одержання натуральних овочевих соків-напівфабрикатів без м'якоті (динного, огіркового та селерового). Науково обгрунтовано режими блочного виморожування білих і червоних столових сухих виноградних виноматеріалів з метою наступного використання одержаних фракцій у виробництві слабоалкогольних виноградних напоїв різних типів. Визначено параметри пастеризації та гарячого розливу, які забезпечують гарантовану тривалу біологічну стійкість готової продукції без додаткового використання консервантів. На підставі результатів проведених досліджень розроблено рецептури та нормативну документацію на виробництво слабоалкогольних виноградно-овочевих і виноградних напоїв, проведено промислову апробацію розробленої продукції.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА346943 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Кошова В. М. 
Використання натуральної сировини для приготування безалкогольних напоїв / В. М. Кошова, Т. М. Душко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 37/38. - С. 31-33. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Підібрано натуральні ароматизатори, екстракт білого чаю, соки та їх дози для виробництва напоїв. Розроблено рецептури двох нових напоїв на основі вищевказаної сировини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Дегтярьов Л. С. 
Дослідження антиоксидантної активності тонізуючих напоїв / Л. С. Дегтярьов, С. А. Бажай, Ю. О. Куценко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 33. - С. 50-52. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Описано основні механізми дії біоантиоксидантів фенольної природи у функціонуванні антиоксидантної системи живих організмів, визначено вміст поліфенольних сполук у деяких традиційних напоях та їх антиоксидантну активність, що проявляється у нейтралізації вільних радикалів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Кошова В. М. 
Енергетичні напої з новими смаковими добавками / В. М. Кошова, І. О. Черняк // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 46-49. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Досліджено різні смакові добавки, підібрано їх дози для приготування енергетичних напоїв.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Петрікей Р. В. 
Інтенсифікація процесу насичення напоїв COVB2D шляхом використання гідродинамічних кавітаційних пристроїв / Р. В. Петрікей, О. М. Прохоров // Харч. пром-сть. - 2010. - № 9. - С. 85-90. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено роботу гідродинамічних кавітаційних пристроїв у складі синхронно-змішувальної установки та вплив основних факторів на процес насичення напоїв діоксидом вуглецю за виробничих умов. Проведено порівняльний аналіз ефективності процесу сатурації напоїв залежно від конструкції кавітаційних пристроїв та визначено вплив кожного пристрою на інтенсифікацію процесу насичення напоїв.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877 + Л880.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Клеп О. В. 
Морфолого-фізіологічні характеристики природної асоціації "чайний грибок" / О. В. Клеп, В. Г. Червецова, З. В. Губрій, О. В. Швед, В. П. Новіков // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2010. - № 667. - С. 176-181. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

З метою інтенсифікацї параметрів культивування природної асоціації "чайний грибок" досліджено його морфологію, вплив температури та складу середовища на якість ферментованого напою типу чайний квас.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Клеп О. В. 
Оптимізація режиму культивування природної асоціації "морський грибок" / О. В. Клеп, Н. Є. Стадницька, В. Г. Червецова, З. В. Губрій, О. В. Швед // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2011. - № 700. - С. 131-136. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Досліджено параметри культивування природної асоціації "морський грибок" для підвищення біологічної активності культуральної рідини, що можна використовувати як функціональний напій.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Зубченко В. С. 
Підвищення біологічної стійкості ферментованих напоїв шляхом НВЧ-оброблення / В. С. Зубченко, О. П. Вітряк, Л. В. Ткаченко // Харч. пром-сть. - 2009. - № 8. - С. 20-22. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
17.

Сагайдак М. Є. 
Підбір перспективних рас дріжджів у виробництві квасу / М. Є. Сагайдак, Р. О. Бліщ, В. Л. Прибильський // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2016. - № 841. - С. 217-221. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
18.

Дулька О. С. 
Використання природних мінералів та активного вугілля в технології підготовки води при виробництві хлібного квасу / О. С. Дулька, В. Л. Прибильський, А. М. Куц, О. О. Коваленко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2018. - 24, № 4. - С. 233-241. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
19.

Карпутіна М. В. 
Нетрадиційна сировина в технології квасу бродіння / М. В. Карпутіна, М. К. Войтенко, Д. Д. Харгелія, С. М. Тетеріна, З. М. Романова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2019. - 25, № 1. - С. 180-188. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Охарактеризовано сучасні напрями у створенні ферментованих напоїв підвищеної харчової цінності з рослинної сировини, зокрема квасу бродіння. Зазначено, що перспективним напрямом для вдосконалення технології квасу є застосування нових видів сировини, збагаченої біологічно активними речовинами. На підставі проведених досліджень для виробництва квасу бродіння поряд з традиційною сировиною - концентратом квасного сусла (ККС), рекомендовано використовувати сік цукрового сорго гібриду Медовий. У результаті експериментальних досліджень було підібрано оптимальні параметри приготування сусла з соку цукрового сорго і ККС та проведено оцінку його якісного складу. Також досліджено динаміку процесу зброджування сусла із соку цукрового сорго та ККС та зроблено порівняння з традиційною технології квасу, одержаного з ККС та цукрового сиропу. Визначено особливості зброджування підготовлених зразків сусла хлібопекарськими дріжджами Saccharomyces cerevisiae раси 14, а також комплексною закваскою ТМ "Віво", яка містить у своєму складі пивоварні дріжджі Saccharomyces cerevisiae раси 11 та молочнокислі бактерії Streptococcus thermophiles, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis. Запропоновано оптимальні параметри проведення процесу бродіння та здійснено оцінку фізико-хімічних показників готових напоїв. Побудовано профілограми смаку й аромату одержаних зразків квасу бродіння та проведено порівняльну оцінку органолептичних показників готових напоїв, одержаних за запропонованою й традиційною технологією, кваліфікованою дегустаційною комісією.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Dulka O. 
Using of clinoptilolite, activated charcoal and rock crystal in water purification technology to enhance the biological value of bread kvass = Використання клиноптилоліту, активного вугілля та гірського кришталю в технології підготовки води для підвищення біологічної цінності хлібного квасу / O. Dulka, V. Prybylskyi, S. Oliinyk, A. Kuts, O. Vitriak // Ukr. Food J.. - 2019. - 8, № 2. - С. 307-316. - Бібліогр.: 29 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 


...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського