Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (3)
Пошуковий запит: (<.>U=Л831/839$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7

      
Категорія:    
1.

Ковалев А. В. 
Вакуумно-испарительное охлаждение хлебобулочных изделий / А. В. Ковалев, Н. О. Мисечко, В. М. Махинько, В. А. Пиддубный, А. Н. Ткачук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 2. - С. 109-110. - Библиогр.: 3 назв. - рус.

Определены проблемы, вызванные непрерывностью и долговременностью процесса производства хлебобулочных изделий; обосновано использование промежуточного вакуум-испарительного охлаждения.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л831/839

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Kostenko E. 
Determining the microelement composition of poppy seeds using solid-phase spectrophotometry method / E. Kostenko, E. Butenko, M. Golubeva, L. Arseneva // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2018. - № 2/11. - С. 23-28. - Бібліогр.: 18 назв. - англ.

Запропоновано схему твердофазного спектрофотометричного та фотометричного визначення мікроелементного складу насіння маку, що використовується як харчова добавка для створення хлібобулочних і кондитерських виробів. Встановлено, що у зразку міститься, мг/кг: Cu(II) 5,0; Pb(II) 0,3, Zn(II) 50, P(V) 1600, K 550, Na 20, Ca 1500, Mg(II) 450; Fe(III) 10; Cd(II) та Hg(II) відсутні. Використані методики аналізу характеризуються простотою експерименту, екологічною безпечністю, не потребують спеціального коштовного обладнання, висококваліфікованого персоналу та стаціонарної лабораторії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л831/839-3 + Л865-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Бортнічук О. В. 
Вплив поліпшувачів на біохімічні процеси в тісті з пшеничними висівками і сухою молочною сироваткою / О. В. Бортнічук, В. Ф. Доценко, В. В. Цирульнікова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 6. - С. 138-148. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л831/839-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Юрчак В. Г. 
Дослідження процесу приготування пшеничних заквасок з використанням стартової культури LV1 для поліпшення якості хліба і здобних виробів / В. Г. Юрчак, Т. І. Нощенко, С. Д. Паливода, Т. П. Голікова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2018. - 24, № 6. - С. 220-231. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л831/839-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Сучасні технології та енергетичні потоки при формуванні борошняних напівфабрикатів : монографія / І. Я. Стадник, В. А. Піддубний, О. В. Хареба, В. М. Федорів, В. В. Підгорний; Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Національна академія аграрних наук України. - Тернопіль : ТНТУ ім. Івана Пулюя, 2021. - 371 c. - Бібліогр. в кінці розд. - укp.

Розширено розглянуто основи теорії, спрямовані на інтенсифікацію процесу. Викладено сучасні уявлення про формування борошняних виробів. Проаналізовано основні конструктивні, технологічні та фізико-хімічні аспекти й принципи формування борошняних виробів. Розглянуто вплив конструкції робочого органу, робочої камери, сировини на динамічні характеристики регулювання процесів тіста. Подано матеріал інноваційних технологій безглютенових напівфабрикатів. Запропоновано розроблення у формувальних машинах нових поверхонь робочих органів, функціональні можливості яких дозволяють суттєво розширити область їх застосування й створити нові методи регулювання їхньої структури та властивостей. Показано, що створення нового принципу формування забезпечує високий ступінь конструктивно-технологічного забезпечення процесів в умовах впливу різних зовнішніх факторів. Обгрунтовано енергетичні аспекти, які впливають на зниження енергоємності за допомогою величини деформації зрушення й питомої роботи. Наведено основні технічні характеристики, конструктивні особливості і режими роботи машини. Подано практичні рекомендації шляхів розрахунку нових робочих органів, використання тридаційної сировини. Запропоновано методи та обгрунтування отриманих результатів з результатами експериментальних досліджень. Розроблено принцип проектування й моделювання інженерного розрахунку даного класу машин.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л831/839 + Л994

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА848795 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Sylchuk T. 
Sorption properties of bread based on oatmeal / T. Sylchuk, V. Tsyrulnikova, V. Zuiko, A. Riznyk // Ukr. Food J. - 2021. - 10, № 2. - С. 361-374. - Бібліогр.: 373 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л831/839

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
7.

Iztayev A. 
Development of an innovative technology for accelerated cooking of no yeast bread using ion-ozonized water / A. Iztayev, M. Alimardanova, B. Iztayev, M. Yerzhanova, U. Tungyshbayeva, I. Raushan, S. Tursunbayeva // Eastern-Europ. J. of Enterprise Technologies. - 2021. - № 5/11. - С. 85-96. - Бібліогр.: 15 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л831/839

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського